Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av gulponnis » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL GULPONNIS
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 32

6.12.2009:
Jeg har vært ute med Maren to ganger denne uken! Den første var på onsdag, hvor jeg rei med Kaja og stalleier (som leide hesten sin) fra Gulgården.

Jeg var litt spent før turen i dag, men Maren sto plent i boksen og virket veldig avslappet. I starten av turen var hun veldig ivrig på den røde hesten til stalleier, og hun prøvde å løpe ut flere ganger. Hver gang hun traver i vei begynner jeg med volter, og da er det alltid noen ganger i starten hun prøver seg på voltestart. Ikke lov, Maren!

Turen gikk veldig bra i forhold til at vi gikk bakerst hele turen. Det var noen sidelengst og hopp, men ikke så ille som det har vært. Hjemturen klarte vi faktisk å avslutte på lange tøyler for første gang, og dette hjalp noe veldig! woho!

Lørdag rei jeg alene tilig om morgenen før Leangen. Maren var giiiiiiira i boksen, og vi skulle ikke høre etter eller stå stille! Starten av turen gikk på lange tøyler og var meget begagelig. Når vi kom lengre opp i skogen hadde Maren veldig lyst til å løpe, og det hadde egentlig jeg også. Vi travet over et lengre stykke og rei en fin liten runde. Det gikk jo kjempebra!

Så skulle vi snuu.. Det er jo alltid et kapittel for seg selv, men for hver gang hu buste framover tok jeg henne på volter..volter..volter og volter IGJEN. Maren har lett for å ha skremme meg, men denne gangen tror jeg hun ble satt passiv pga høyt tempo og ja.. masse beskjeder. Da kan man ikke gjøre så mye annet enn å følge med. Hest som går på volter kan verken steile eller bukke eller løpe ut. Jeg ga meg først med voltene når hun ga seg med å autostarte. Denne teknikken funka supert hele veien hjem, dog jeg gikk av for å leie atmed veien. Hesten er trafikksikker, men det er ikke jeg! :p

Gleder meg til ny tur snart igjen! :)

Synes det var morsomt

2.12.2009:
Nå begynner det å bli en god stund siden jeg har skrevet her, og mye har skjedd!

Maren og Tonje reiste til Bodø, og jeg begynte da med Høiby Junior en sommer. Det var en morsom sommer hvor jeg lærte utrolig mye, men mot høsten ble tiden knapp at det var vanskelig å ha hest på heltid.

Jeg tok så en pause fra hest med litt ridning innimellom og kom tilbake med friskt mot da jeg begynnte med Halkatla. Hun trengte trim da min søster var gravid. Vi hadde også en herlig sommer, hvor vi bl.a var med på feltrittskurs og karpet 24% på et LC-stevne!

Nå har jeg begynnt med Høiby Maren igjen, og jeg er altså da tilbake på Væretrøa! Vi er foreløbig ikke helt bestevenner, men med en gang stopp-knappen er på plass raser nok vi fortere enn noen gang! Og det gleder jeg meg til!

Ellers vil jeg legge med denne;

There are places i´ll remember
All my life though some have changed
Some forever not for better
Some have gone and some remain
All these places have their moments
With lovers and friends i still can recall
Some are dead and some are living
In my life i´ve loved them all

But of all these friends and lovers
There is no one compares with you
And these memories lose their meaning
When i think of love as something new
Though i know i´ll never lose affection
For people and things that went before
I know i´ll often stop and think about them
In my life i love you more

28.3.2009:

As I look back on all that´s happened..growing up, growing together, changing you, changing me -- there were times when we dreamed together, when we laughed and cried together. As I look back on those days, I realize how much I truly miss you and how much I truly love you. The past may be gone forever..and whatever the future holds, our todays make the memories of tomorrow. So, my lifetime friend, it is with all my heart that I send you my love, hoping that you´ll always carry my smile with you, for all we have meant to each other and for whatever the future may hold.


Hvil i fred lille gul. Over et år har gått. Tiden hjelper på sorgen, men savnet vil alltid være der.


15.4.2008:
I helga var det kurs ! Hadde ei kjempekul helg sammen med Tonje.

Må først nevne hvilken luksus jeg har som forrytter her i gården da. Bruker vel som regel å være sånn at det er de som gjør mye arbeid for eieren, men nei, sånn er det ikke. Når jeg kom til Vaadan var hesten kjørt oppover dagen før, utsyr lagt opp og alt. Tusen takk Tonje. Det er en fryd å være forrytter til deg ! Men tror jeg må begynne å gjøre litt mer stallarbeid da..:p

Første økta med nye lange tøyler. Haha, kaos. Maren gikk veldig fint synes jeg tross at jeg forvirret henne litt. Fikk lært hva jeg skal gjøre når hun begynner å rygge eller ikke vil dra dit jeg sier hun vil. Jeg må øve mer på å støtte opp på yttertøylen tror jeg !

Andre økta gikk bedre da jeg begynte å bli vant til å ha så lange tømmer. Maren går jo bare så bra uansett! Fremdeles må jeg lære meg å støtte opp på yttertøylen og "være med".

Andre dagen kjørte vi mellom kjegler i begge øktene. HAHA, det var jo bare svintøft!! Både jeg og Maren synes dette var gøy, og Maren gikk jo som bare det på slutten. Flink jente, Maren!

Ei herlig helg hvor jeg har lært mye! :) Takk igjen, Tonje.

26.3.2008:
Føler det er på tide å skrive om Blakken nå.

I en alder av 8 år begynte jeg å holde på med hest. Jeg var i stallen hele dagen og hjalp til. Møkket, hang etter de voksne og børstet gamper. En sjelden gang fikk jeg sitte på, og det var alltid stas. Jeg var ikke flink, men ville virkelig lære.

Dagen var 12. september og jeg var nettopp fylt ni år. Jeg hadde fått beskjed om at en tykk fjording skulle flytte til stallen vår og at eieren sikkert ville ha noen til å hjelpe til med å trene han. Hengeren kom og hestene ble satt ut for natta - ikke langt utenfor døra mi. Jeg løp ut for å hilse på en liten kneggende fjording som sto der og ba om noe godt. Jeg og min søster gikk opp til stallen for å hilse på eieren og det viste seg å være ei veldig hyggelig dame med navn Tonje.

En dag hvor jeg hadde møkka og vært i stallen og skulle vinke rytterne farvel ville Tonje at jeg skulle sitte på foran. "JEG - sitte på? KLART JEG VIL!". Var vel verdens lykkeligste jente den dagen. Slike turer ble det flere av og jeg koste meg godt. En dag hadde Blakken og Trolla vært med i "ridetimer" og Tonje sa at jeg og hun kunne ri en tur etterpå. Det var min første egne tur på storhest med egen hest å ri. Du kan tro jeg kom hjem bra stolt.

En rundpaddock ble satt opp utenfor stallen vår og der fikk jeg litt rideundervisning på Blakken fra Tonje. Der fikk jeg bl.a trave ordentlig for første gang. Reppe Ridesenter ble fort droppet framfor han.

En fredag jeg og min søster var i stallen spurte Tonje meg om jeg kanskje ville hjelpe til på fredager med Blakken. Jeg var i ekstase og synes det var veldig teit at Tonje spurte på en lørdag.. Da var det jo hele seks (!) dager til jeg skulle gi Blakken.

Turene begynte forsiktig med selskap fra søster eller andre voksne. Etter hvert begynte vi å trave og galloppere og var med oftere og oftere.

Jeg fikk etterhvert holde på med Blakken to - tre ganger i uken også. Det ble juleturer, badeturer ( uten bading fra gubbens side), halloweenturer, skogsturer, barbakturer og bare herlige tider rett og slett. Jeg elsket å holde på med han og Blakken ble en liten bestevenn i tilig alder.

Etter noen år på Tverreggen ble det bestemt at han skulle flytte til væretrøa. Ble med dit jeg også - ikke pokkern om jeg skulle være uten Blakken. Desverre ble det året en tungt tid for meg, da mye skjedde rundt meg. Blakken var en god støttespiller, men jeg fikk ikke ridd han så mye som jeg ville til perioder.

Den følelsen av å komme til stallen og vite at det er noen som elsker deg der..Den følelsen av å høre knegget hans når du kom gående inn på gårdsplassen.. Ting kunne være så forferdelig vondt, men bare jeg så han i øynene så visste jeg innerst inne at alt kom til å bli bra til slutt. Tryggheten av å ri han barbak i full galopp i skogen og tryggheten av å ha noen som skal være der for alltid og som elsker deg uansett om du har en dårlig dag eller ikke..

Blakken har bare blitt viktigere og viktigere for meg oppover årene. En slags bestekamerat som sto ved min side i tykt og tynt. Hadde jeg hatt tilbud om en hest til flere millioner og han, så hadde jeg fremdeles valgt han. DET mener jeg.

Han var min grunn til å stå opp om morgenen og min grunn til å le, puste, gråte og fortsette selv om jeg møtte motgang her i livet. Alle trenger en sånn og jeg hadde funnet min.

Blakken ble desverre ikke yngre med årene og det var på tide å la han slippe. Han var så lykkelig den siste dagen han levde. 20.02.2008 kom dyrlegen. Hadde mest lyst til å be dyrlegen dra hjem. Her var det ingen som skulle til himmelen. Det var desverre ikke så lett som det. Blakken kunne ikke bli frisk igjen og han skulle få slippe mer smerter nå.

Det å si farvel til hele sin barndom og lykke. Det man elsker mest i verden, det man lever og puster for - det håper jeg ingen ber meg gjøre igjen. Absoulutt det værste jeg har gjort.

Blakken fikk en verdig avsluttning. Jeg lå der ved hans side på slutten akuratt som jeg hadde lovt jeg skulle. Bestevenner støtter jo hverandre uansett..Akuratt som han har stått ved min side i så utrolig mange år.

Savnet er stort etter lille gul og smertene kommer med. Raserianfallene og sammenbrytingene blir oftere og oftere. Håper jeg en dag klarer å forstå hva jeg skal gjøre uten han. Hvil i fred lille gul..! Life just ain´t the same without you..

Tar med et vers fra en sang jeg brukte å synge på våre berømte barbakturer.

Garth Brooks - A friend to me

Lord knows we´ve had our bad days
And more than once we´ve disagreed
But you´ve always been a friend to me

You can be so stubborn
There´s times I think you just like to fight
And I hope and pray
I live to see a day
When you say I might be right

And there´s times I´d rather kill you
Than listen to your honesty
But you´ve always been a friend to me

You´ve always been
Time and again
The one to take my hand
And show to me it´s okay to be
Just the way I am
With no apology23.3.2008:
I dag ble det kveldstur til meg i stallen. Tonje E. hadde allerede blandet for til Maren.

Først ble det masse dulling og kos. Maren så ut til å nyte litt dulling og holdt på å sovne.

Kom oss etter hvert ut og fikk jobba med tømmelongering. Makan til konge hest. Jeg nekter å tro at hun bare er tre år. For det første er hun stødig som et fjell, snill som et lam og nydelig som en.. ehm.. en.. hest. Ble helt lammet der jeg sto over stegene hennes..:p

Super flink jente altså!! Ga meg etter 15 min da hun gjorde akuratt det jeg ba om. :) Ble nesten litt tårevåt jeg..!

22.3.2008:
Når jeg kom til stallen i dag var boksen flidd og for blandet. Søstra til Hege var der og tenkte å leie Maren en tur, men siden jeg fikk låne Leo fra Merete fikk vi mulighet til å ri en tur på sporet sammen i skritt / jogg. Leo prøvde seg på noen bukk. Hehe. Snille hester i dag.

Takk for lånet av hest, Merete.

20.3.2008:
I dag var det nydelig påskevær ute. Jeg kom også på at et helt år har gått siden jeg passet stallen og rekte rundt på barbakturer med Blakken i skogen. Bestemte meg ta for å ta ut Maren på en barbaktur hvor jeg brukte å ri med Blakken. Kjempesnill hest - som vanlig. Hun var litt klumsete i snøen, men ellers var det ikke noe problem. Når jeg rei ned brattbakken la jeg merke til at et nytt FORDØMT tre har falt i veien. Helt makent det jeg og Blakken pleide å krangle over.. Jeg hoppet av Maren og satte meg på treet og mimret litt og kjeftet litt på Blakken.. En dag skal vi over det treet der, om det så er 70 år til! Sånn er det bare. Fikk samla meg til å ri hjem igjen. Maren var noe stri på hjemturen, men ikke noe problem å holde.

Hun fikk stå ute uten dekkend i dag og kose seg i påskesola.

9.3.2008:
I dag skulle jeg prøve Mentor på Tverreggen, da han tydeligvis hadde kastet av en rytter og begynt å bukke. Da var det bare å ta med en ridepisk og klistre seg fast til salen.

Jeg rei litt på banen før jeg rei til elva. Merket ingenting til bukking eller noe som helst tull. Snill gutt.

Skulle egentlig ta Katla også, men da jeg hadde feber fikk hun stå.

20.2.2008:
I dag takket lille gul for seg. Hvil i fred vennen, du gikk med flagget til topps. Du hadde til og med ørene fram når du var død.

Elsker deg. Du har det mye bedre nå.

30.9.2007:
Jøss. Nå er det veldig lenge siden jeg har skrevet her, så får komme med en oppdatering.

Blakken er kommet hjem fra beite, og ble syk ei venidng, men nå er han frisk. Nå er treningen påbegynt. Helga i høstferien skal jeg og Blakken på tømmelongering og kjørekurs med Marit Dragsten noe jeg gleder med til. For tiden klatrer vi litt i skog og mark og koser oss i finværet. Blakken er en ENGEL.

Ellers så har jeg begynt å ri Høiby Maren noe jeg storkoser meg med. Kjempemessig hest altså!

Det er kos å begynne med hest igjen for fult. Svintøft.

14.7.2007:
Besøkte Blakken i Rennebu i dag.
Kjempekoselig. Pappa kjørte meg og var der i mens hestene ble skodd, børsta og ridd. Tålmodige pappan min.

Med en gang Blakken var ferdig med å skoes, hoppa jeg på med grime og leietau og rei meg en tur. Lenge siden gubben har vært SÅ snill. Virkelig herlig. Merete tok bilde av oss også.

Så rei vi opp i skogen. Blakken ble faktisk svett. Kjempefint besøk, takk for gjestfriheten.

I´ll be back!

12.7.2007:
Hallo! Nå er det MEGET lenge siden jeg har skrevet her. Jeg har ikke vært ut med Blakken, men har kjørt jevnlig med HalvKatla i det siste, altså sommerferien. Må ærlig si at jeg begynner å bli flink og har også begynt å holde på litt shøl. Kjempegøy å råne på jordene.

Jeg passer Katla når Marianne reiser bort og ikke har tid, og kjører henne værtfall 1 gang i uka. Jeg trives. Til høsten begynner jeg med Blakken igjen.

5.6.2007:
HallO! I dag er det veldig varmt.

Jeg rei først Katla. Dro til elva, hvor Emilie, Lotte, Marit og Sara grillet. Så da spiste jeg og rei opp igjen.

Henta Mentor igjen og rei nedover til elva igjen. Så flink en hest atte;)

Alt fint i dag, en strålende dag.

4.6.2007:
HURRA. Its my bursdag! :) Gratulerer til meg.

I dag kjørte jeg vogn med Katla. Emilie satt på. Kjemekoselig. Jeg begynner å bli flink, shø:)

Klem!

PS: Mobilen min er til reparasjon, så jeg får ikke lagt inn bilder på en stund..

27.5.2007:
I dag har jeg ridd gulponni, nemlig Blakken. Kjempefint vær i dag også. Jeg spylte han før tur, og da han aldri så ut til å bli tørr igjen rei jeg barbak og brukte cowboyhodelag. Yihaa.

Kjempesnill hest i skogen, ikkeno tull eller noe. Blakken fikk både trave og galloppere med en humpende Ina på!:p

N år jeg kom tilbake til stallen, så var det grilling på gang. Stine, Tonje, Merete og Hilde hadde kjøpt grillmat, så jeg fikk være der og spise. Kjempekoselig altså!:)


24.5.2007:
I dag har jeg prøvd ny storhest. Mentor het han! Travhest riktignok.

Han var tydeligvis ikke helt ferdig innridd, for hesten kunne ikke sjenkel og var veldig usikker på tøylene. Turen gikk til skogen, og det så ut til at lille gubben trivdes der.

Jeg likte hesten kjempegodt, selv om han har mye arbeid foran seg for å bli onkli ridehest. Jeg skal da begynne å ri han i sommer, værtfall. Det blir gøy å se hvordan han utvikler seg. Bilder kommer;)

22.5.2007:
I dag var jeg på Tverreggen igjen, og rei storhest. Nemlig Dusinet. Åh, jeg ble forelska i henne med en gang, fordi hun er så sinnsykt pen.

Jeg rei med Marianne i skogen, en sti der vi fannt bare reint mykt underlag siden hun hadde mista ei sko. Så snill hest, og alt!

Kjempefin tur i dag, med kjempefint vær. Gohest altså!


22.5.2007:
Heisann. I dag var jeg på Tverreggen med Sara & Jonas. Der møkka jeg til Katla, vasket hun og leide hun en tur for å spise gress.

Koselig å møte de på Tverreggen igjen, det virker som om jeg er savna. Haha.

21.5.2007:
I dag var jeg en tur innom stallen. Hilsa på Blakken og greier. Så fin og fornøyd er det lenge side jeg har sett han! Arti. Jeg hilste også på Maren, og hun var så fin der hun sto på beite. Helt nydelig. Ahh..

Føllet og Mamman var også på plass, men de vakke så spennende denne her gangen, da mamma var litt stressa. Litt. .Ehem..

Arti å se gulingen igjen værtfall. Jeg savner han veldig. Jeg får sende rompa mi oppover litt oftere.

10.5.2007:
I dag var jeg så flink atte!
Jeg kjørte faktisk vogn! Huheei!

Jeg kom til stallen rundt middagstier og tok inn katla og møkka boksen og alt det der. Når jeg spylte beina så kom Åge, så han hjalp meg med å børste.

Marianne kom også, for vi skulle på tur sammen. Hu salte opp Royhjan imens jeg sælte opp Katla med alle de skumle reimene. Og det klare jeg helt perfekt, helt aleine. Dæh, proft.

Vogna på og ut på tur. Turen gikk til fengslet hvor jeg fikk prøve meg i trav, og jeg kan vel skryte litt mere og si at jeg fikk någendlunde fart på frøkna til å være meg og mine kjørekunskaper.

Kjempegøy! Kjøring er noe jeg vil lære mere av!:)


9.5.2007:
I dag dro jeg til Blakken. Der hadde jeg ikke vært på lenge, så det var godt å se han igjen.

Jeg ble møtt med gjørme. En grå ponni som egentlig skal være gul. Usj. Da var det bare å sette i gang å børste.

Blakken ble faktisk nokså fin og ren. Jeg salte på han og rei til skogen. Jeg prøve ut noen nye stier, men de var ikke så kule, så jeg rei opp blåbærsaret. Kjempesnill hest, så bli og fornøyd goklumpen.

Jeg hilsa også på føllet. Det var.. trygt på mennesker.

Fin dag i stallen, men nå er jeg veeeldig sliten. Urk.

Ekke no problem med så snill hest vettu:)

Klem Ina

8.4.2007:
I dag var siste dagen jeg passet stall og hest. Måtte sånn grusomt på do, så jeg slengte meg på Blakken og rei Barbakk opp til Gulstallen.
Det gikk greit. På hjemturen hoppet han over ei stor grøft, noe som ikke var så kult da jeg satt barbak, men det gikk fint.

Masse snø i dag, men NYDELIG vær. Tok også med Leo til fjæra noe som falt i smak.

Fin dag og deilig påskevær.

3.3.2007:
Skal si det var en stykk gul hest som var glad for å se meg!!! Når jeg kom gående så trodde ikke gubben sine egne øyne. INA? ER DET INA?!

Blakken ble veldig glad. Han sto å slikka jakken min for å ransake etter både sjokolade og brus. Og det fant han og spise opp. Jeg fikk tatt noen blinkskudd der vi sto, med mobilen, og dulla masse med gubben. Storfornøyd altså!

Jeg slapp han ut, så fikk han tusle som han villa. Han gikk seg noen turer aleine, før han komtilbake for kos og børsting. Jeg børsta han og stelte ute i dag. Han spiste høy, og tuslet litt mer. Imens jeg ga hestene middag gikk Blakken på egen tur for å lure litt høy fra alle hestene. Det klarte han med glans. Fine hesten.

Eva kom etterhvert, så vi tuslet en liten tur med Blakken før jeg satte han ut igjen.

Kjempekoselig. Gleder meg til Mandag


27.12.2006:
3 JULEDAG.
- Første kjøretur
I dag tok jeg bussen til stallen, og når jeg kom, så sto Blakken og Maren inn. Jeg gjorde mine "plikter" som møkking og blanding av for. Det gikk greit. Jeg børstet Blakken, før jeg sælte på arbeidssæler, heelt alene. Jeg gikk så opp mot eva ( tømkjørte ), hvor vi gikk tilbake til stallen sammen og festet på vogner. Det var vanskelig, men jeg fikk litt hjelp, så klarte jeg det. Blakken sto helt stille og ventet på at jeg skulle bli ferdig. Vi kjørte to runder på sporet. Det var ganske vanskelig egentlig, mye vanskeligere enn det ser ut til. Blakken hjalp meg litt, og etter litt prøving, så fikk jeg han någenlunde på veien. VI travet også litt, og det var mye lettere enn å skritte. Merkelig nok.
Dette var gøy. Takk til Eva som hjalp meg!:)
Klem ina!

| 1 | 2 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2020 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.