Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av kristinbe » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL KRISTINBE
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 21

21.5.2006:
Det går stadig bedre på stevner nå:) Startet LB og LA på SNORD i går og endte på delt 3.plass i LB og midt på lista i LA (nr 6 av 11). Veldig fornøyd med LA med tanke på at det var FEI progr og der er det bare økninger (8stk). Kylie har ikke spesielt gode økninger så a hun gikk til 57,66% er jeg veldig fornøyd med. Hun gjør så godt hun kan. Neste helg er det L-stevne på Nes og jeg starter LA:3 på lørdagen. Lille flinke Kylie har også begynt å få til galopptraverer, veldig fine til venstre, litt stivere til høyre. Alt i alt er vi i rute til å kanskje komme oss ut i MB etterhvert:)

16.5.2006:
På tide med noen oppdateringer igjen... Kylie oppfører seg bra for tida. Skrittet henne en uke fordi det virket som om hun hadde fått seg en smell i venstre bakbein og er nå i form igjen. Startet D-stevnet til Blakstad rideklubb som ikke gikk fullt så bra, hun var spent og ble litt løpete i LB (60%), men i LA var hun bedre bortsett fra at hun eksploderte 2 ganger (56,2%). Så fulgte det 2 klubbstevner hvor hun på det første ble spent og løpete pga veldig tung bane mens hun på det andre var i form igjen og gikk til 65,2% i LB og red igjennom LA til 57,1%. De neste stevnene nå blir Søndre Nordstrand og L-stevne på Nes.
Utenom stevner er hun en engel å ri på tur både alene og sammen med andre og forrytteren min koser seg med henne. Har så vidt begynt å terne galopptravers nå så det kan bli en fin sommer om hun holder seg frisk:)

9.4.2006:
Lenge siden sist nå så på tide med noen oppdateringer.
Kylie er veldig fin for tida, hun blir bare bedre og bedre å ri. Var på Ellingsrud 1. April og startet LB noe som endte med 61,48% og 3.plass. Er veldig fornøyd med det:) 8.april var vi på Nes og rei LB og LA. Var helt herlig å ri i LB, ikke noe tull, ingen klikker, bare konsentrert og lydig:) Ble også belønnet med 68,88% og seier i klassen:) Det er moro på stevner da. I LA var hun sliten så varmet nesten ikke opp og pga oppvarming i puljer gikk det 50min fra jeg var ferdig med oppvarming til jeg skulle starte. Fikk 55,1% og er fornøyd med det siden det er første LA på oss. Stod at det var et fint travprogram, men at galoppdelen ble noe tung. Hun var veldig sliten, men likevel gjorde hun så godt hun kunne og det er framskritt:) Ikke noe tull. Kontragaloppen gikk bra og det samme gjorde sjenkelvikningene i trav. Vet ikke hvor jeg havnet på lista da jeg dro før klassen var ferdig. Regner med at jeg finner det ut i løpet av uka...
Det er deilig å være i gang igjen med stevner, og gleder meg til fortsettelsen. Blir vel å satse på LA framover siden 2 klasser blir i meste laget, særlig når det er puljevis oppvarming. Hun er så myk og fin for tida så det skal ikke så mange minuttene til før hun er klar til start og når oppvarminga ikke skjer i puljer er det litt lettere å kontrollere formen.

5.1.2006:
Godt nyttår alle sammen:)

Hadde kontroll på lille gull i romjula og hun er ganske friskmeldt nå. Travet mye jevnere, ikke tegn til halthet ved mønstring. Bøyde bare opp kodeledd foran og var 1 grad i det ene og 0,5 i det andre så det er jo en fin framgang. Fikk beskjed om at det bare var å begynne å ri henne mer men passe på at hun hele tida jobber bakfra for å avlaste framparten. Hun er litt framtung og det hjelper ikke at hun har "3cm for korte frambein":) Men når hun blir ridd jobber hun jo bra uansett.... Som dressurrytter blir man jo ikke lei seg når man får beskjed om å jobbe hesten bakfra hele tiden. Det eneste jeg må passe på er at hun ikke faller frampå, da kan hun fort gå på en smell igjen siden det er litt slitasje i kodeleddene men jeg satser uansett på å få jele denne stevnesesongen. Etterhvert kan jeg begynne å trave mer men inntil videre holder vi oss til skritt med en del overganger fra trav for å aktivere litt.

7.12.2005:
Dagene rusler og går, har lagt ut noen flere bilder, Kylie ble sprøyta i kodeleddene foran da hun ga litt utslag, ikke like mye utslag som sist men greit å gjøre det nå på vinteren uansett hvis det er noe på gang. Vil ha henne frisk slik at vi får hele stevnesesongen i år. Har ikke merket noe på henne under trening og er blid og fornøyd så tar ting med ro ang beina hennes. Veterinæren var også positiv og røntgenviser lite. Litt slitasje i kodeleddene foran men ikke noe mer enn normalt på en 12åring. Har spatt i venstre hase men var 0 i alle ledd på det beinet så der er det ikke noe å bekymre seg for. Begynner å bli litt sprek men får stå ute hele dagen så det er ikke noe synd på henne. Skulle stått inne første uka men siden hun da klatrer på veggen fant vi ut at det er bedre for henne å stå ute siden hun er rolig i luftegård. Er veldig blid for tida og synes ikke at sprøyta jeg trykker inn i munnen hennes 2 ganger om dagen er ekkel. Det er så deilig å ha en så snill hest (hvertfall så lenge du er på banen eller står på bakken). Er veldig glad i lille gull og håper virkelig at hun komemr seg slik at vi får trent. Har litt lyst til å komme ut i MB i løpet av neste år:)
Så kommer Hanne hjem snart, Kylies gamle forrytter, og det gleder vi oss veldig til. Hanne er en av de flinkeste og mest tålmodige mennesken jeg kjenenr og er ubeskrivelig takknemlig for at hun holdt ut med Kylie i begynnelsen. Det er hennes fortjeneste at hesten nå kan ris på tur, jeg er en skikkelig pingle:)

29.11.2005:
Har hatt veterinær på lille i dag. Fortsatt litt utslag på kodeleddene foran så denne gangen sprøyter vi. Før sommeren var hun også dårlig og fikk stå i 3 mnd. Virket fin etter beitet men nå er det et eller annet der igjen. Like greit å sprøyte når det ikke var noe å se på røntgenbildene fra mai. Kan være en betennelse eller overbelastning. Har fått det kjedelige opplegget med å leie og etterhvert skritte så får vi se hva som skjer. Greit å ta det på denne tida siden vi ikke har ridehall så får vi forhåpentligvis hele stevnesesongen......

23.11.2005:
Mye har skjedd siden sist. Var på nordisk ungdomskonferanse i Danmark og hadde det kjempegøy! Det var en del foredrag om ungdom og hvordan ungdom tenker og hvordan vi kan få ungdommen mer aktiv i klubber og krets. En veldig inspirerende og lærerik helg. Som en del av opplegget var vi også en tur innom Blue Hors og overnattet på Vilhelmsborg fra lørdag til søndag. Vilhelmsborg er et enormt anlegg og det er vel bare noe vi i Norge kan drømme om å få.... Snufs.... Det eneste som var dumt med turen var at jeg ble enda dårligere og jeg har eksamen om en uke...Det er heller ikke noe gøy å fly når man har bihulebetennelse:(
Var hos Kylie i går og rei for første gang på 11/2uke. Er litt glad for at det var litt hardt ellers ville jeg blitt veldig, veldig, veldig støl. Hesten var i godt humør og jobbet masse i skritt. OVerganger, traverer, versader, for og bakdelsvendinger og alt annet man kan gjøre i skritt. Hadde et par overganger til trav og galopp og den ene fatninger er den desidert råeste jeg noen sinne har hatt og det blir nok lenge til neste gang. Men den følelsen rett før og under fatning skal jeg ikke glemme. Etterhvert ( forhåpentligvis) blir det vel en vane.

Stoooor takk til Maja som har hatt Kylie mens jeg har vært syk og borte. Vi er litt uenige om hvem av oss som har vært "heldig". Jeg er takknemlig fordi hun kunne og ville og hun er takknemlig fordi hun fikk lov....

16.11.2005:
Er syk, veldig syk.... Bihulebetennelse og bronkitt er ikke det morsomste å ha. Ligger rett ut i senga og sover stort sett hele dagen. Heldigvis har Maja Kylie for meg slik at jeg slipper å true min kjære samboer med deng fordi han ikke møkker for meg:) Reiser til Danmark på fredag (nordisk ungdomskonferanse) og håper jeg er mye bedre innen jeg setter meg på flyet for det er vondt å fly når man er pottetett i nesa....

7.11.2005:
Det bynner å bli noen dager siden sist nå.. Har ridd litt for instruksjon, torsdag jobbet vi med å legge henne helt ned og få strukket overlinja samt å få henne igjennom i overganger galopp-skritt. Som vi alle vet er dette 90% rytterfeil og det stemmer bra, blir litt hard på hånden og hesten blir litt fiksert i nakken. De resterende 10% skyldes nok at hesten ikke er sterk nok. Red på trening igjen på søndag og da gikk det bedre. Jobbet mye versader og traverer, første 40min følte jeg gikk veldig bra, fine galopper og fine overganger, de siste 20min gikk ikke fullt så bra da både hest og rytter begynte å bli slitne og ikke var helt ening samt at jeg gjorde ting vanskligere enn det var. Det hjelper lite at treneren roper at det er fint at hesten er elektrisk når rytteren gjør nye dumt slik at hesten begynner å galoppere. Men deilig å få litt futt i henne slik at jeg virkelig må skjerpe meg når jeg rir:)

28.10.2005:
Noen dager siden sist nå. Ting går sin vante gang, det snødde på tirsdag noe Kylie syntes var helt greit. Hun har lidd av høstdepresjoner i det siste, ting har bare vært skikkelig teit og ekkelt og jeg vet ikke hva. Har vært på tur uten noe bøll, hun har mistet litt gnist men nå går det heldigvis bedre igjen. Jobbet henne litt på banen igår. Masse 8-tall gjorde at jeg fikk henne igjennom på venstre hånd også. Litt deilig å sitte på henne siden hun var som smør, det er en stund siden. Det er også tydelig at det hjalp å raspe tenner, det var ikke så mye men tydeligvis nok til å plage frk. sær:)

16.10.2005:
Var på tur i dag, ble en del trav men Kylie hadde også store planer om å galoppere etter de andre hestene. Det fine var at det ble mye kort galopp som ikke var anspent, det negative var at det ikke var mulig å få henne ned i trav igjen. Syntes det var veldig gøy og travet i oppoverbakke omtrent hele tida da jeg fikk masse gratis. Ble riktignok litt sliten i hender og armer etterhvert da hun la seg på i overgangene men var i så godt humør at det egentlig ikke gjorde så mye.
HANNE! Jeg har barbert Kylie, tror det er første gang hun blir barbert men stod helt rolig og syntes nok det var deilig å bli kvitt pelen. Savner deg masse, sees til jul:)

15.10.2005:
Skrittet en tur før og etter at vi hadde vært på banen, red 30min, overganger og mykgjørende øvelser. Red henne på kandar men lot stangtøylen være i fred. Syntes nok det ble litt mye i munn og derfor krevde jeg heller ingenting av henne. Litt skvetten på den "farlige" delen av banen i dag ellers en veldig grei hest:)

14.10.2005:
Jobbet henne på banen i dag, mye ned og fram og masse overganger. Mye trav-holdt-rygging-trav. Etterhvert var hun som smør og hadde til og med taket på henne i galoppen. Bare moro å ri idag og det er ikke ofte at hun går en hel dag uten å protestere litt når det blir tungt. I dag var alt greit, også trav-traverer på venstre hånd så kan trygt si at hun hadde dagen i dag:)

11.10.2005:
På tur i dag. Red henne ned og fram i trav og jobbet en del sjenkelvikninger, litt våken i dag, sikkert fordi det begynner å bli mørkt og da er det ikke sånn det pleier å være. Bortsett fra det var hun veldig snill og grei. Løs og fin og virket ikke stiv eller spent. Det er tydelig at Maja begynner å få henne til for hun er veldig fin dagen etter at hun har ridd:)

9.10.2005:
På tur i dag, skulle egentlig ut å trave og galoppere litt men endte med å bare skritte da hestene var så veldig behagelige å ha med å gjøre. Kan vel si at vi ikke kom lenger enn til skritt. Veldig snille og greie hester i dag:)

5.10.2005:
Litt støl i dag etter langturen i går men veldig myk og fin egentlig. Deilig å ri på. Jobbet mye i skritt, sjenkelvikninger og versader. Gjorde også det samme i trav etterpå. Jobbet litt galopp på slutten, ble litt heit og syntes langsider var tingen i dag, gikk litt fort etter min smak, men det blir stadig bedre. Red henne stort sett bare lang og dyp for å tøye ut litt etter gårsdagen. Utrolig enkel å ha med å gjøre i dag, lite protester:) Tror forøvrig at det blir klippemaskin i år, har begynt å få litt mye pels på halsen men får se hvordan det utvikler seg, har skikkelig teddypels på halsen, æsj.....

4.10.2005:
På langtur i knallvær, sol og varmt. Hadde med oss niste og stoppet og spiste lunsj sammen med hun som var med oss. Hestene hadde en kjempetur, fikk løpt fra seg litt men mye skritt så de ble ikke utslitte for det. Kylie oppførte seg veldig bra og syntes nok det var deilig å få strekke litt på kroppen. Fikk også sko så nå kan vi gå vinteren i møte:)

2.10.2005:
Var på tur i dag rundt Østensjøvannet, gikk veldig bra, ikke noe hopp og sprett i det hele tatt selvom gakk-gakkene var litt skumle når de flakset rundt:) Travet en del og galopperte litt, byttet til og med galopp:) Galopperte venstre gal og skulle sette meg litt over til høyre og plutselig byttet hun av seg selv, helt rent. Flinke hesten.

1.10.2005:
I dag har jeg vært og dømt et dressurstevne før jeg kom på stallen. Det regnet da jeg kom, typisk men sluttet utrolig nok før jeg skulle ut å ri. Jogget henne rolig i 30 min på banen, bare skritt og trav før vi skrittet ut en liten tur. Oppførte seg veldig bra både på tur og bane og var som en liten smørklump på slutten, red et par sjenkelvikninger i skritt og trav og et par versader ellers bare overganger og lang og dyp. Snill hest:) Merket at Maja hadde fått henne igjennom i går:)

29.9.2005:
I dag regnet det... Det begynte da vi gikk ut av stalldøra og slutta når vi skrittet ut. Skikkelig typisk. Kylie hadde litt blandete følelser ang regnet og var ikke veldig lysten på samarbeid. Red en del sjenkelvikninger både i skritt og trav, likte ikke helt å bøye seg riktig da hun fikk regnet rett i ansiktet. Ellers en grei økt, trente en del overganger, særlig galopp da hun har funnet ut at det går an å hoppe inn i galoppen. Ble heldigvis litt mer eninge etterhvert, hadde noen fine versader, bakdelsvendinger og traverer i skritt på slutten. Snil hest om man tar været i betraktning.

Kristin og Kylie, som hilser til sin gamle forrytter i Skottland, savner deg masse:)

26.9.2005:
I dag var Maja og tok noen bilder av oss og resultatet ble blandet, det er ikke alltid like lett å ta bilder av disse dyrene når det er skumring. Kylie syntes kameraet var veldig skummelt så jeg kunne ikke så på bildene mens jeg satt på henne... Ellers oppførte hun seg bra, jobbet jevnt og trutt selv om sjenkelvikningene ikke var helt som de skulle være i starten. Ble heldigvis bedre etterhvert da. Flinke hesten:)Ellers var det ikke så mye å gjøre, red en del versader og shoulder-in, traverene får komme når hun blir sterkere, det er deilig å se at hun blir sterkere igjen da er ikke alt så håpløst. Beina hennes virker også fine så da er det bare å krysse fingre og høver for at dette går bra:)

| 1 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.