Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av sPikE » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL SPIKE
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 26

9.2.2009:
Oi snakker om lenge siden jeg har skrevet her, 4 år :o

Jeg og Kjersti bor for tiden hjemme:) Kjersti er litt ensom og vi savner å ha ridehall og trenere men alt i alt har vi det bra :)

Kjersti e goille mitt <3

22.9.2005:
Kjersti er mye bedre, leies nå ute tre ganger dagen =)

14.9.2005:
Kjersti har blodforgiftining (eller noe sånt) i Venstre Bakbein, satt på pencilinkur og står med jodomslag... VELDIG halt!

11.9.2005:
Kjersti er skadet... Ble sluppet løs på ridebanen sammen med connemara/fullblods blandingen Lady og fikk seg et spark i en fot... Blødde men blødningen stoppa utpå kvelden... Begynnende halt på kvelden...

15.8.2005:
I dag red vi på langtur og ble borte i to timer ;) Vi hadde det kjempeartig og galopperte en god del av turen... Hun fatta faktisk venstre galopp!! :D For første gang ever!!! Så nå er hun begynt å skjønne at hun faktisk får lov til å galoppere og ikke bare skal sprengtrave... Woho :D Fremskritt!!

Ellers på turen så ble hun ganske stressa på hjemturen men etterhvert fikk jeg jobba henne litt mere i form og kjente at hun begynte å "av-spenne" seg... Hun ble livredd en plaststol og prøvde å få meg av ved å styre rett i grøfta og inn i et tre, men da ble jeg sint og hun kødda ikke mere der ;) Ikke før hun ble redd en unge og begynte å tulle... men fikk henne forbi da også ;)

Hun ble ialefall supersvett (det ble jeg også) og vi hadde en kjempeartig tur :)


13.8.2005:
I går kom besteveninna mi Laila på besøk sammen med hesten hun har på fôr, Sålita. Sålita er en blanding mellom nordlandshest og fjording på ca 14 år.

Så i dag red vi på skogstur :) Vi fulgte en traktorvei et langt stykke og vi var borte i ca 2 timer. På veien stoppet vi og spiste appelsin ;)
Kjersti var kjempeflink! Brukte en annen sal på henne i dag, gammelsalen min en Olypmus eller noe sånt og den funka kjempegodt på henne! Virker som om den har en god passform på henne (hvis ikke jeg er helt ute på viddene) og den gled nesten ikke... Stakkars Laila, holdt på å falle over hodet på Sålita når salen gled på halsen på henne ;) Er ganske rund på ryggen så uten halereim ble det litt vanskelig... Men etter en stopp med gjordstramming var vi klare til å dra igjen :)

Hadde en kjempekoselig tur, men vi turte ikke overanstrenge Sålita, da hun er plaget med hoste når hun blir anstreng... Laila skal få dyrlegen til å skjekke det så fort som mulig da... Det er sikkert ikke noe alvorlig men det er best å være på den sikre siden...

Ellers så må jeg huske å få ordna dyrlege attest (reiser mest sansynlig nedover på lørdag) og så håper jeg at skoen på VB holder seg en stund til... Den er nemlig begynt å bli løs...

Ellers så må alle sammen ha ei god siste uke med sommerferie! Det skal ihvertfall jeg og Kjersti ha :)

***Sommerklemmer fra L1a og Kjers10

10.8.2005:
Dressur i dag, red i litt over en time...

Mye jobbing i dag med start, stopp - hele tiden for å få henne lydig og avslappet... Etterhvert kjente jeg at hun begynte å slappe av og da begynte vi å konsentrere oss om å få til en slags form ;) Gikk i perioder fint med hodet og opp med ryggen, men som Kjersti selv mein "Åe, Lena...! Det e så tongt det herrane, å gå sakte og på tøylen! Kan vi ikke heller berre spreng fort fort fort???!!!" Og da er det å begynne å jobbe med å få henne konsentrert :)

Traven var mye bedre i dag... I det siste har hun bare dura avgårde i sitt eget tempo, (som er som på de fleste travere ganske raskt), men i kveld jobba hun godt både i lettridning og i arbeidstrav... Etter alt for mye turridning er hun endelig begynt å tenke på noe annet på dressurbanen enn bare å springe ;) Håper vi fortsetter framgangen slik at hun er blitt flink igjen til skolestart... :)

2.8.2005:
Ble langtur i dag etter mange dager uten trening. Var faktisk ute i to timer ;)Skulle egentlig ikke være så lenge da, men det var så deilig å ri at det bare ble sånn :)
Red mye galopp på turen og hun var superflink! Aaaalt for rask galopp av og til, men etterhvert begynte hun å få en litt bedre takt, men hun klarer ikke bære seg ordentlig og falle inn i ei super takt. Men dette er sikkert pga alt for lite "galopp-muskler". Fatter fortere nå alt, men fatter enda ikke ordentlig, springer seg mer opp i galopp... Men Roma ble ikke bygd på en dag da heller :)

Galopperte opp en skogs bakke opp mot en åker, da det plutselig ble bråstopp... Hun hadde nemlig oppdaga leira som lå fremfor henne, og det hadde ikke jeg ;) Jeg klarte heldigvis å klore meg fast da, så det var ingen krise :)

Så i dag var det en superflink, litt stressa og kjempesvett hest med en sliten, litt svett og happy rytter som kom tilbake til gården Steiro Store etter to timer intens ridning :)

28.7.2005:
Litt avveksling i dag, så jeg tømmekjørte henne i en times tid. Øvde volter og firkantspor i skritt og trav og hun var kjempeflink ;) Fikk flytta henne til et bedre beite i dag (ridebanen faktisk) og det satte hun stor pris på :)

**Sommerhilsen fra Lena & Kjersti**

17.5.2005:
GOD 17 MAI ALLE SAMMEN :D

Nå virker det som om ting har begynt å løsne... :)
I dag var Kjersti kjempeflink, gikk ned ordentlig i skritt og i traven trava hun kjemperolig på firkantsporet! Roligere en jeg kan huske at hun har trava på kjeeeempelenge! Gikk ned med hodet også (ikke opp med ryggen - for svak kanskje?- men who cares?! det er vaffal en god begynnelse!) og kjeeemperolig og virkelig sammarbeida! ;D

Etter kanskje en time med dressur red vi litt sprang sammen med Janne på Branda og Jorunn på Cleopatra. Hopa faktisk oxer på 80 i dag, min sin og Kjersti sin største bragd på sprangbanen ever :D Og hun fløy over!!! Kjempeflink! Skikkelig stolt i dag =) Roa seg rett etter hindrene og var kjempeflink rett og slett :)


Lena & sprangtalentet Kjersti ;D

2.5.2005:
Baneridning i går. Satte opp kjegler og red volter med skritt/holdt mellom annenhver, tredjehver osv, og red etterhvert trav/skritt og trav/holdt. Ganek dårlig vær men Kjersti var ganske grei i begynnelsen. Helt til vi hadde trava ei stund og jeg krevde et rolig tempo i trav og at hun skulle bøye seg og gå på det sporet jeg ba henne om og ikke skyve ræva så mye ut. Gikk greit en stund - helt til hun ble sint på meg og klikka ;) Vet ikke helt hva det var hun gjorde men det var galopp på stedet eller noe sånt, eller småbukking og småsteiling. Hun hoppa vaffal opp og ned som en hare :P Ble dritforbanna og pressa henne fram og hun tulla noen runder til. Men så måtte hun gi seg :-D gikk fint på slutten i skritt, ordentlig ned på tøylen og bøyde seg fint. Ganske rolig tempo i traven også på slutten :-)

28.4.2005:
Red sprang for andre gang i mitt og Kjerstis liv i dag ;) Var kjempeflink! Hoppa bare ca 50, men det er nok for øybelikket for hun og jeg trenger å lære oss hvor vi skal satse ;) Men jeg synes det er blitt bedre allerede, hopper mye finere nå :) Galoppen gikk bedre i dag (fatter etter hinderet så hun får løpe litt hvis hun tar det rolig), lå mye mindre i svingene :) Da vi var ferdig med å hoppe var d bare jeg igjen på bana som ridde pga jeg skulle roe henne litt ned , og da gikk hun ned på tøylen en hel runde på begge sidene! :D Kjempeflink! Satte henne på lillebana mens jeg rydda opp hindermateriellet og da gikk hun frem og tilbake på lillebana med hodet senket og tok volter tilbake osv ;D skikkelig tøff hest :D

26.4.2005:
Hoppa med Kjersti på bane for første gang i dag ;) Gikk kjempebra synes jeg, selv om vi neppe hadde fått noen god karakter i stil, verken jeg eller henne :) Men hun hopper hvertfall og det er en god begynnelse! Teknikken kommer etterhvert for oss begge :O) håper jeg ;) Ble gira og legger seg noe så siiiiiinsykt i svingene når hun galopperer etter hinderet så blir etterhvert en god del øving i galopp.... Skal bare få henne litt greiere i trav først =)

22.4.2005:
Huff huff, ser at nyttårsforsettet mitt om å skrive her oftigere ikke blir helt fulgt ;) Men jeg prøver så godt som jeg kan! *hehe*

Denne uka har May Vicky passa Kjersti. Skulle longere, tømmekjøre, gå turer og litt sånt pga jeg er hjemme på praksisuke. Sliter litt i fjøsen men jeg får betalt for det ;) Så nå lader jeg bare opp penger til storpakke fra Hôôks ;) Får se hva jeg får råd til....

I det siste har Kjersti vært veldig grei. Red hennne på bana en dag og skulle øve litt med bommer.... Satte henne i trav over bommene og hun hoppa over de fleste og fattet galopp. Stoppa henne da og ba henne om å gå over i trav på nytt... Hoppa da de første bommene og fatta galopp igjen. Da lot jeg henne bare holde galoppen siden det var en rolig kontrollerbar galopp noe som jeg ikke kan huske å ha hatt på henne før ;) Stoppa når etter en runde når jeg ba henne om det så det var framgang synes jeg :) Skal likevell ikke begynne å gallopere enda fordi jeg vil ha henne nesten 100 % kontrollerbar i trav først. Etter en stund med skritting over bommene begynte hun å konsentrere seg og senket hodet og gikk ned på tøylen på langsiden så da var hun så flink at vi ga oss :)


L
e
n
a

1.2.2005:
Red Kjersti på banen i dag, noen dager siden hun er blitt ridd ordentlig så hun var ganske hyper ;) Men hun var kjempeflink! Stressa seg veldig opp først når jeg begynte med å ta små volter ganske ofte, men etterhvert begynte hun å konsentrere seg og gikk mye mer ned på tøylen en hva hun har gjort på leenge! Kjente faktisk at ryggen hennes kom opp. Gikk veldig bra på en side, men hun ble helt klikk når jeg prøvde på den sida jeg tror hun er mest stiv i. Da jobba jeg bare med stopp/start der for å få henne til å konse og slappe av og etterhvert gikk hun mer og mer ned på tøylen på den siden også :) Gikk ikke fint på volter men når hun slappa av ga vi oss for dagen. Svett og god =) Oppdaga at hun ikke er tykk, hun er faktisk i fint hold :) Fin pels har hun også :)

26.1.2005:
I dag var jeg ute på tur med Kjersti sammen med Ingrid på Pia (kaldblods). Kjersti var helt rar, kjemperolig på bortoverturen! Ble nesten litt redd for at hun var syk, virket jo helt slapp og daff, men etterhvert når vi snudde og skulle tilbake ble det mer liv i bærta ;) Men det var egentlig litt godt, fikk hvertfall bekreftelse på at hun ikke er syk =) Får se hvordan hun er i morgen, regner med at hun er den samme hyper merra hun bruker :) Har ikke ridd så mye bane i det siste, vi har gått litt lei av å plages begge to... Godt å bare ri på tur i blant også :) Men etterhvert som bana tørker opp skal det vell bli nok banetrening også... Skal jobbe mye med henne i longelina for hun er ikke like villig til å gå ned på tøylen lengre så halsen er begynt å bli litt "hjortehals" fasong på... Men det er bare trening som skal til håper jeg :) Hun har ihvertfall blitt flink til å stoppe og starte :)

5.12.2004:
Siste dagen med helgekurs i dag, og hun var stressa til tusen! Red sammen med fire andre hester og hun var helt oppgira først. Tok tilogmed gallopen noen steg og skulle bare danse sidelengs og tulle. Etter en stund med overganger roa hun seg ganske fint og begynte å slappe av. Gikk greit at trave på firkantsporet sammen med de andre til slutt, men litt avsakking for å slappe av ble det ;) Sto på midten nåt de andre galloperte og ble ikke stressa i det hele tatt av de andre da :) Flink hest :)

4.12.2004:
Ridekurs i dag også , var bare meg og Laila på Branda som red så hun var mindre stressa :) mens de øvde på frempartsvendinger øvde jge på overganger på volte mellom skritt og trav (trava halve volta og skritta halve først en stund; så trava vi kvarte volta, skritta g trava igjen osv) og etter en liten stund fikk jeg veldig god respons hun slappa mye mere av og gikk mer ned med hodet og responderte fint på å slakke ned/øke tempoet. På slutten når vi skulle skritte ned etter at Laila hadde gallopert hadde vi ridd i nesten en time så hun var veldig sliten i hodet og ble veldig gira da. Veldig arti å ri i dag :)

3.12.2004:
Ridekurs i dag med trinn 1 instruktør Anne Lise. Kjersti gikk ganske greit på bane sammen med fire andre hester, men gjorde ikke noe kjempekomplisert men begge var veldig slitne etterpå ;) Tungt å prøve å jobbe henne ned men gikk bedre en jeg hadde ventet :)

29.11.2004:
Går greit med Kjersti, men nå er det hardtrening på bane ;) Har hatt litt dårlig tid til henne nå pga masse skolearbeid så det er blitt mest tur og det er begynt å synes på henne (stresser på banen, slapper ikke av med rytter osv) så nå er det hardtrening på banen med longering og hele pakken :) Har hatt ferie i 4 dager så en god veninne av meg passa på henne og gikk turer med henne osv. Skal få tatt bilder av henne, men har ikke mobil med kamera eller digitalkamera enda så vi får se når de blir lagt ut på internett ;)

Nyttårsforsett: Prøve å skrive oftigere i boka

God jul alle sammen som kanskje leser denne boka :)

1.11.2004:
Hajoo =)

På val går det bare bra, Kjersti dro selvfølgelig av seg en sko så hun ble ik ridd på 10 dager... Men var kjempegrei når jeg red henne igjen, gikk ned på tøylen på firkantsporet i skritt på begge veiene. Kjempegrei! Tok det rolig første dagen siden d er så lenge siden hun er blitt brukt, skal prøve litt hardere med trav på volter osv på mandag =) Tror hun trives, ligger i boksen sin osv om natta :) Kjempegrei på bakken, trengte bare noen dager med krangling for å få henne i vasespiletet uten problemer =)

Lena

3.9.2004:
Heisann! Nå er det kanskje ikke så kjeeempelenge til jg får henta Kjersti :D Hvis det går bra kan d hende at jeg henter henne helga 17-19 og så kommer hun hit til val noen dager etterpå. Må nesten få dyrlegeattest på henne og gi henne muligheten til å få slappe av litt før vi legger ut på kjøreturen mot val :) Har gått her nå i to uker og det går ganske greit :) Artig at det er rundt 24 hester her ;) Men gleder meg sinnsykt til Kjersti kommer! Har ridd litt i d siste dah, har prøvd kaldblods(traverne) til to andre som går her, Pia og Tuppa, og det er kjempesnille og greie hester :)

19.7.2004:
Heihei!

Endelig hest igjen :D Var t ei veninne og lånte nordlands/fjord hesten hun har på fôr. Red tur og det var så morrsomt ;) hesten tester folk ganske mye og prøvde meg noen ganger men det gikk bra :)Litt sårbeint var hun da og ganske feit :P Men d gikk helt fint :) Artig å ri igjen!

Ellers så qrusa vi rundt - hun på scootern min og jeg og ei annen veninne på gressklipperen hennes :P Artig!

L
e
n
a

18.7.2004:
Heihei!

Huff - livet er bra kjedelig uten hest!!! Skal forhåpentligvis i mårra og ri Sålita, en blanding av fjording og nordlandshest. En sta liten rakker som ikke er ordentlig innridd men hun er jo så søøøøøt :) Skal bli godt å få lukte på hest vaffal ;) Ellers så håper jeg på at jeg får ri Remmstjerna (kaldblodstraver), men hun er ikke skodd... Åsså skal jeg ri Stjerna t Tanita forhåpentligvis senere i uka :)

Ellers så går alt bra her på gården, lamma vokser og kyrne er mongo ;)

Saaaavner Kjersti kjempemye! Åsså er det så lenge til jeg får se henne.... men Sissel er flink med henne og hun får jo være sammen med andre hester så =) Litt ferie blir det jo på en måte for henne :) Kan lese litt om hva Sissel synes om henne på dagboka hennes inne på vipn Fonta :) Sissel har forresten to kjempefine hester :)

Klemz fra en hestesavnende Lena

21.6.2004:
Kjersti var kjempeflink både i går og i dag! Traver med henne på bana og hun klarer å roe seg ned =) Kjempeflink! Skikkelig stolt av henne ;) Skal etter planen til Tromsø på fredag for innridning hos Sissel Holtaas, så hun får feira bursdagen sin på henger! Dakar lita! Kommer til å savne henne veldig!

| 1 | 2 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.