Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av Piamor » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL PIAMOR
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 81

27.4.2009:
ja.. jeg osm skulle bli så flink å oppdatere.. får ta en kjapp en nå;)

havørnen har trent meget fint siden januar, er blitt pigg som juling hjemme,og tempoet går liksom aldri fort nok.. han vil bare gi på hele tiden. jeg var litt spektisk om hvordan han sto formmessig, men visste han var i god nok form til prøveløp. men etter at det var unnagjort 19 april, og han dundret 33,5 alene, med masse krefter igjen, beviste han at formen var meget fin. pulsen gikk ned med en gang, og hesten virket egentlig ikke anfektet av at han nettopp hadde gått et løp. jeg var veldig fornøyd med han, og han selv strålte!! humøret har steget enda mer etter prøveløpet, og når våren og nærmer seg, er han nesten ikke værende sammen med.. hehe. min gamle hest er blitt et ungdyr igjen, og det virker som han har fått en skikkelig piff etter løpspausen sin i høst.

skadefoten har holdt seg fin og det harde området han har på innsiden av koden, forsvinner mer og mer. nå er det nesten ingenting igjen, såvidt man kjenner det, og man kan kjenne pipa og senene på begge sider. i høst kjente man bare på utsiden.

så nå har jeg meldt til montéløp i harstad 3 mai. han står fint inne i løpet, og vi håper på en fin premie :) gleder oss til harstadtur, gjør vi uansett :D

22.2.2009:
fri idag, både æ og havørnen. christiane ordna til han :) tuuuusen takk <3

21.2.2009:
idag har christiane ridd havørnen mens æ rei riga bak. ørnen fikk på sæ suspen, å så ut som en million der han loffa avgårde!
vi rei til soløya. dær traff vi på karoline og thea, så vi sto å prata litt me dem, men ørnen va litt utålmodig, så vi fikk røyka ferdig, så bar d hjemover igjen.
fin tur idag=)

20.2.2009:
ridd til bakken nedfor heia idag.. ørnen var hissig og noe stri, prøvde å ta bittet flere ganger.. off dust altså! man ser det sååå tydelig, er bare tull på han, lunter så fint bortover, så plutselig begynner han å klappe me ørene, å så hugger han tak i bittet og skifter tempo, med spissede ører! hehe, han er nå søt, men vi kan ikke springe så fort riktig enda ;)
kjentes ellers fin ut, bortsett fra dette me at han begynner å takte endel når han kommer i litt for høyt tempo. skal prøve suspen, og om han enda gjør d da, er det noe galt.. tror egentli det er juvelene hans som er i veien, var jo slik det var før han ble skadet, men suspen skal prøves for å være på den sikre siden ;)

19.2.2009:
jeg har fått en ny hest!!!

havørnen var betydelig bedre på bittet nå etter tannbehandlingen, var ikke i nærheten av å gå så vrangstilt som han har gjort, og da vi travet lå han med lik vekt påå bittet. jeg er IMPONERT!!
han går enda å slenger litt med hodet og vrir seg, men er ikke slik det var før, da han ble irritert bare man holdt litt for mye i han, noe jeg desverre har vært nødt til å gjøre siden vi begynte å trave, pga han utrolige gå-på vilje som bare har dukket opp.. ;P
sitter nok lit i hodet på han, men nå vet jeg ihvertfall at han ikke har ondt, å det er det viktigste :)

red sammen med mariell/eventyra og carine/trust me. ørnen var meget fornøyd, slik han bestandig er når han får lede an foran damene. rolig tur idag, litt sosing rundt omkring på skytterbanen.

18.2.2009:
idag har ørnen vært hos tannlegen. vi hadde time hos tannspesialisten klokka 18, men den ble utsatt en time, så i seks-halv syv-tia rusla vi bortover til marion der undersøkelsen skulle vær. ørnen va flink, men hissig bortover veien, strålende fornøyd med å få vende nesa mot stall enga(trives der oppe blandt alle de brunstige smådamene). vel framme var det doping som ventet, og ørnen gikk i dvale, slik han pleier etter litt dop.. tannlegen fant et stort hull på venstresiden, som sannsynligvis har vært der i flere år(forklarer vel kanskje hvorfor han vrangstiller seg..) hun begynte å borre og fylle i. ørnen fikk mer dop, og nå måtte dag inn å hjelpe til, for å stø han bak, han holdt på å gå i bakken, lille gutten:/ hihi
etter litt borring og styr fikk vi lån eventyra sin boks så han fikk våkna litt til liv. og det tok sin tid.. til tross for lille marenmus ved siden av som var ganske så inntressert i litt mulekontakt, var havørnen fullstendig i sin egen verden..
etter en times tid, var han såpass våken at vi kunne rusle hjem.
vel hjemme ventet mat og pysjamasen.

17.2.2009:
flott ridetur idag, selv om ørnen var i overkant hissig enn nødvendig ;P
begynte med å tusle mot soløya. da hadde passert Salan, fikk han jogge litt.. jogge og jogge, mor hang i bittet og prooo´et, ørnen med spisset ører og ville bare gasse på.. kjentes ren og fin ut=) stoppa da vi kom til brua, og tusla opp lille bakken, før han fikk jogge bort til soløyli. skritta derfra og til kaalhuskrysset, snudde og skritta/dansa tilbake. fikk jogge litt etter martine/christiane sitt hjem. igjen, samme greia, mor holdt og holdt, ørnen ville bare øke. etterhvert,da han forstod at det ikke funket, begynte han å late som han var redd refleksvesten min. eller håret mitt som slo mot ryggen.. jadda,her snakker vi energi! måtte snakke litt til han da, og da gikk det fint :)
vel hjemme ventet betfor og høy, pluss beleggene :) relativt fornøyd med rideturen vår idag, selv om han var meget hissig.

imorgen skal vi til tannlegen! det gleder vi oss til! blir forundret om hun ikke finner noe i munnen på han, for noe må det være siden han vrangstiller seg sånn i flekkene :/

16.2.2009:
på tide å oppdater dagboka ser æ..

æ å mariell har gått hver til vårt nu. ho har sirine og æ har havørnen. men har en fin deal på ho, og sirine og mariell kommer selvfølgelig til å kos sæ ilag=)

havørnen har blitt skritta me i hele høst, en time +/-. han har stått me back on track på natta, og i november fikk han kom ut i luftegården etter to mnd på boks(va ute på tur hver dag selvfølgeli). denne melodien ser ut til å ha passa han og hannes seneskade helt ypperlig, ofr etter bare 5 mnd va han HELT i orden, ingen tegn på at der hadde vært noen skade på gaffelbåndet. matmor klarte ikke la vær å smil til dyrelegen da æ fikk beskjeden! GLAD da ja =)
i november fikk vi beskjed om at hvis vi venta 2-3 uka itl, så va han klar til å begynn å trav. men hønemor som æ e, å mtp at hesten min e en gammel sliter på 13 år, så drøyde vi til nyttår før vi begynte veeeldi smått å lunt litt på veldig korte sletta.
for ei uke sia va friskmeldinga et faktum!

nu trava vi mer og mer på hver tur, og havørnen e som en unghest igjen! snakker om å ha fått ny gnist! vi e spent på utviklinga.

vi skal til tannspesialist på onsdag, så vi gleda oss å e spent på ka ho finn i munnen til gamle ørnen:)


16.10.2008:
status:

Sirine: blir hos elisabeth(ElisabethB) i vinter. ho tok sæ ikke i år heller :/ men har en ny plan til neste år, så vi gir oss ikke!! elisabeth passa på ho, å di to e ute å kosa sæ på ridetura. sirien kunne ikke fått d bedre :)

Havørnen: skrittes bortover veien en time+/- hver dag. ikke halt(bøyd opp), men hevelsen er der enda. selv om denne også har gått betraktelig ned. han laserbehandles annenhver dag, og står med back on track på natta. sakte sakte men sikkert tørker han opp. er ellers blid og fornøyd, mtp omstendighetene :)

18.8.2008:
status:

Sirine: enda i trondheim, muligens blir ho væranes der i vinter og.. ho kosa sæ på beite å herja me di andre damene dær ;)

Havørnen: ja,d måtte skje... gaffelbåndskade og hvile i 3 mnd framover. d e utrolig trist, men sånn e d nu.. snakker om slag i ansiktet altså. men han kosa sæ nu i luftegården å spis å slappa av :)

så d ser ut til å bli en rolig høst på mæ, pusletura me ørnen, men må nok gjør en innsats på å reis til trondheim oftere, hvis merra blir ståanes ;)

18.5.2008:
Sirine: blei sjekka i forrige uke, og konstatert tom etter første parring, men vi prøva selvfølgelig på nytt:) ellers har ho d helt fint, står på beite å kosa sæ.heldige ho;)

Havørnen: forkjølelsen tok si tid.. meeen, nu bynn d å se ut som han bynn å bli frisk, endeli!! hadde hurtigjobb me han i går, å han fungerte som bare d! såå fornøyd:) han synes tydeligvis d e stas å fær i skogen for tia, helt vill me bukkesprang og vil bare spring, så trur nok både forkjølelsen har sluppet, og våren har fått tak i han ;) hehe.. ellers alt fint, håpa på lokalløp til helga, så han får sæ ei fin gjennomkjøring, å hvis alt ser bra ut, så skal vi bynn å bla i bulletinen.. håpa på å finn noen fine løp i sverige i løpet av sommeren..

30.4.2008:
time to update!!

jah, for d første: vi har skifta stall. trives kanongodt på lille mjølkarli som består i 9 hesta og trivelige menneska :)
å så hestan..

Sirine: blei kjempeforkjøla rundt juletider, så ho blei ståanes i hele vinter. har nu fått ho frisk etter myye medisinering, og sendt ho ned til trondheimstraktene for å bedekkes med Bork Rigel! vi e kjempespent om d bi en liten baby på oss til neste år :) ho har d helt supert der nede, og e hos trivelige menneska som tar vare på gullpia vårres=)nu vil ho vel ikke hjem igjen ;P hehe

Havørnen: fikk forkjølelse han og.. selvfølgelig, med vårres flaks ;) meeen, håpa vi fikk tatt d på et relativt tidlig stadie,han e ihvertfall ferdig å gå på medisina nu, å begynnes sakte å trenes opp igjen. har holdt han i gang me pusletura hele tia, men guuuud ka tung han e blitt. får han sjekka i midten av mai igjen, satsa på å få han ut på lokalkjøring 25 mai :)

ellers har vi vært på vårres første dressurtrening æ og ørnen, der æ va kjempefornøyd me han=) christine skal få ri han jevnlig på ridebanen, han synes d e kjempestas å gå dressur, og har vist litt skjulte talenta ;)

20.12.2007:
jah..

litt har skjedd sia sist! sirine har vært ute i løp i bodø, der ho fikk en femte plass, etter en meeeeeget tung sisterunde. ho bei fryktelig sliten, å d blei mye føtter på slutten, meeen ho så kjempefin ut først, så ho e ikek halt :D mangla en del muskla, så nu trenes d muskeltrening for harde livet :D ska få ho ut i februar sannsynligvis, så får vi se kor d fyk av da :)

åsså har vi jo kjøpt en til hest!
Havørnen kom til oss 25 november. en stoor, svart hingstegutt etter elding. vi har jo spekulert på å kjøp en til, å da æ fant havørnen va æ solgt.. æ sku ha den hesten :) å til nu nagra vi ikek et sekund, han e en herlig herremann å ha me å gjør, å fær på tur me..ja alt egentli :) så d blir kjempespennanes å se om han enda har nå å gi i banen.

ja..snart jul, å d PISSregna i bodø :/ vi kryssa alt vi har for å få snø, bynn å butt me treningsmuligheta, e jo bare gjørme overalt..

*Lumjor, sirine`s helbror, skal stå hos jan olov persson til neste år! vi synes selvfølgeli d e kjempespennanes, mtp sirines avlsverdi.. hehe ;)

31.10.2007:
ja, da va september nesten over. det regna å regna å regna å regna..må vær den varmeste høstn æ kan husk! vanligvis e d jo bare kaldt å surt å barfrost på den her tia, men ikke iår. jaja, vi overlev nu=)

sirine har vært sprøyta i framkoden sin igjen. ho virka kjempefin, men vi tør ikke håp for mye, skal få ho bøyd opp på nytt igjen, å tar ting etter d..

ellers har nå pussig skjedd.. ho, som før har vært stri å heslig å kjør, har blitt fin foran vogn nu! nu e ho blitt stri og hissig å ri.. hmm..ho bytta nu forsåvidt fra dag til dag, men e ihvertfall blitt myyyyye bedre å kjør, så vi får jo plutselig bruk for vognan vårres=) arti å kjør hest igjen, har jo ridd merra i et år nu å så å si nesten ikke kjørt, så d e nu nåkka nytt som skjer=)

vi vurder nu uansett å kanskje lei ho bort utpå nyåret. får se ka vi finn ut.. utruli trasig, lille jenta vårres :/ men mulig ho har godt av et par år fri, å gå me baby i magen. skjer jo noe me merran når di bær på liv inni sæ :)

18.9.2007:
ja..litt kjapp oppdatering:

sirine e kommet hjem,blei ingen baby på oss til neste år, va for seint på året for ho. så neste gang vi prøva sendes ho ned tidligere. åsså fikk vi beskjed om at ho ikke måtte vær i så god form.men denne vedekninga iår blei jo ganske så impulsiv,va jo ikek d som va meininga i d hele tatt. menmen, vi ska nu se om vi ikke får kjørt ho opp igjen=)
ho e nu ivhertfall blid og fornøyd, men fette tullat(!!). d e d freakshowet..idag va vi å pusla ned til vanntårnet, å æ trur ikke æ har flira sånn på lenge aleina på tur!trur faktisk, oppi alle disse hoppan hennes, at ingen føtter va i bakken.. hehe..:D
ska begynn ¨oppdater litt oftere i dagboka, e jo litt arti å les tilbake..

13.9.2007:
idag e d 2 år sia brakar forlot oss.d e helt ubegripelig,den flotte, vakre og ikke minst, utrolig ærlige hesten har vært borte så lenge..tid leger alle sår, joda, men han besøk mæ hver dag i tankan mine.d e vel meninga d, for æ kommer aldri til å glem han, og kommer aldri til å finn mæ en som kan sammenlignes på noe vis me han. han va noe helt spesielt, den store svarte hesten.. æ blir helt trist og imorra kommer til å bli en tung dag...men æ lev i den tro at vi kommer til å gjenforenes en dag, æ å han. elska dæ brakar´n...

22.5.2007:
joda, tenkte nu æ kunne oppdater litt her inne. meeeget lenge sia æ har skrevet, men e nu sånn d bi =)
sirine står per dags dato bare i ro. ho så virkelig ikek bra ut i varminga den 6 mai, så d va bare å stryk ho me en gang. sia da har ho stått, e utgangshalt for øyeblikket. venta på veterinæran fra harstad ska kom, å i mellomtia lader sirine batteriene. kanskje litt i overkant mye, men skjønna ho godt, d e jo en hest som må bli brukt, å når ho plutseli ikke kan d i løpsform, ja da går d i hodet på ho. men d går nu greit foreløpig, ho e i godt humør og, så vi håpa bare å finn ut av d fortest mulig.eller, så fort harstad dyrelegan kommer. ska få ho røntga da og, så vi kan utelukk diverse inni foten :) alt e jo bare så pussig, muskulaturen og alt har sett helt super ut i d siste, så kan ike fatt og begrip ka som har gått galt. æ å mariell håpa å trur ho har vrikka foten nå kolosalt i gjerdet der oppe (siste gang ho står dær ja..), inni alle krumspringan hennes. men vi vet jo ikke, så får nu bare ta tia til hjelp.

ellers står sirine nu ilamme ho eventyra i gjerdet. åringmerr etter pål even som e kommet for å stå til nystallen blir ferdig. di ser ut som tuppen og lillemor di der to altså, styra å herja verre. men lika hverandre, å forløpig e sirine over ho lille, men trur nu d e enn så lenge, for d e ei tøffa av ei rampgås, ho eventyra :D
sirine e flytta i nedstallen, da gulvet i boksen oppe i overstallen begynte å se høvelig tvilsomt ut...DÆVEN ka æ gleda mæ til nystalln e ferdig, e helt vilt!!

ellers trur æ ikke d e så veldig mye nytt..våren e kommet til bodø, å d fryda vi oss over=)))

åsså har æ bursdag om to daga :D

20.3.2007:
ja... må vel oppdater litt her. sirine ska meldes til løp i harstad 1 april. ho har et kjempefint løp, men vi tar alt steg for steg :)
ellers har ho fått aluminiumsko framme nu, så vi får se om d va nå sjakktrekk eller ikke. foreløpig ser alt fint ut :)
såe..vi venta spent på torsdagen/fredagen når innmeldingslista/startlista e kommet ut! =) endeli ut i løp igjen!!! tjohoooo=)

28.2.2007:
jaja, sløv e æ blitt her inne, e jo ikke nå å si på d...
sirine e endeli blitt offisielt traver igjen!!!!! ååå,så fornøyd me lille tøsa :)
på isbane gikk d litt taktende innimellom, men kom seirende i mål på tia 41.6, som e absolutt godkjent:)
sirine har vært å slått sæ på ballen her i forrige uke, som ikke helt vil gro..eller, såret gror, men ho slår d opp igjen. æ blir helt frustrert, på me bussa som ho slår av, så vi må nok få ho omskodd, trur d har skjedd noe der. forandra jo litt sist gang, å d sku vi kanskje ikke ha gjort..menmen, da vet vi d. virka ikke osm ho lid noen nød, har iallefall ikke ondt dær foreløpig.
ellers e ho blid å fornøyd om dagen! å d e jo selvfølgelig mødrene og:D
så nu ska vi nu se om vi finn oss et fint løp, så kanskje vi kommer oss til harstad =)

18.2.2007:
jah...
kan jo først nevn at Milagro blei avliva på fredagen.. alltid trist når en hest må bøte med livet...
malin har vært hos oss i helga og.sirine sto me dekkenet, så ut som ho trivdes me det=)

15.2.2007:
ah, nu har d skjedd mye sia sist. e jo blitt så sløv å skriv dagbok, skjerpings ;)

har hatt dyrelegen på besøk. fikk pussa tennern, å vaksinert å sjekka ho. å merra har holdt sæ frisk. sitt nu ihvertfall ikke nå i føttern på ho, så nu e vi bra spent til startn 25 for å se kordan ho ser ut. ska en tur på banen til helga, å d bi jo å spennanes, men likevel... of, ka æ gledagrua mæ til d dær prøveløpet. ska bi godt når d e overstått=)
sirine e i storslag for tia. blid å fornøyd :)

idag har vi meldt til prøveløp me sturla som passasjer.så får vi bare se etter søndag om vi e blitt nå klokere på ho mor ;)

25.1.2007:
uff, førr et dritvær d va idag..æ å sirine kom oss ut på tur mens d enda va lyst. trine og pjokken va me. va å trøkka opp spor på jordet. klart, etter d har lava ned snø i ETT SETT i et par daga, va d en go del snø der. men i dag va d mildvær, å snøen va tung så d rekker. sirine blei sliten, men syns d va kult ute på jordet=) bare å gi ho arbeid, så stråla ho! e nu ihvertfall bestandi godt å kom hjem etter å vær ute i all slags ælinga; hagl, regn, snø osv...

24.1.2007:
idag har æ å mariell kjørt roadcart til bertnes. måtte ta av pullnettet halveis på bortoverturen, for d hadde frøse istappa eller nå lignanes på d, å d irriterte jo all fornuft ut av sirine. ho holdt på å bli sprø! hehe:) så da d va av, blei ho meeeget fornøyd. å klart, utn pullnett, va ho jo plutseli en SMULE striere enn ka ho plei å vær. bli å fornøyd beina ho på, både bortover og hjemover. mødrene måtte jo bare flir:D

23.1.2007:
off, ka sløv æ har vært me å skriv i dagboka i d siste. av forskjellige årsaker :) men vi skriv nu ihvertfall innimellom.
mæ, sirine, pjokken og trine har vært å trøkka opp spor på skogsveien idag. meir som d va snø der, va faktisk helt rått! flere partia gikk di me snø til magen. skikkelig muskelbygging på gang :)

8.1.2007:
jah..sirine e da blitt 6 år.. d har ikke helt gått innpå mæ enda, ho va jo bare 4 da ho kom.. men d e jo ikke såå ille da :)

har vært å ridd på 2 x junkern idag. å ho blir bare hissigere å hissigere for hver gang æ rir opp, d e jo helt sykt. siste turen satt æ bare å tviholdt på ho opp brattbakkan, så trur absolutt formen begynn å kom. mongoe lille dame :D

| 1 | 2 | 3 | 4 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.