Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av ChristineU » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL CHRISTINEU
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 320

11.2.2009:
da ligg filmen ron laga på youtube - se fine cruiser!! http://www.youtube.com/watch?v=c8sTH-PjrB8

20.11.2008:
Jorunn/Anne MArit hadde utslipp i dag og hestan va ute til klokka sju. Sia det e rimelig vekselvis vær for tia har han bucas under det oransje.

Æ kom klokka fire og fora middag i vårt gjerde, va litt springing og så der med 7 sultne hesta, men det gikk nu fint.

Kom tilbake kl 18, etter å ha spist "middag" hjemme. Måkka i boksen før æ henta han inn. Han sto klar ved porten, finingen. Gav han ei gulerot :) Kledda av han og sala på mens han fikk spis litt høy. Terese va på tur ut med Verona, Angeline med Grimm, Janne med Garzan, Ester med Season, pluss at Nina og Edel også va der. Folksomt? Ja, kjempekoselig :)

Ridde ut kl 1840 med Angeline/Grimm og Janne/Garzan. Skritta fint til trelasten og ned en uutforka vei, som vi trava på retur. Va bynt å frys på så det va rimelig greit underlag, av og til litt klabbat men eller ok. Fortsatte til småbåthavna, trava et stykke der. Cruiser bynt med høyt hode- tendensa, men det plukka vi fort av han. Va helt rolig nede med båtan, selv om han ellers kan stress litt der. Skritta oppover, trava litt, jobba med å ikke vær så lang i formen. Resten av turen skritta vi - han va kjempefin, lydhør og følsom både for sete, sjenkel og munn. Herlig! Etter alleen opp til stallen fatta æ en liten galopp og lot han spring en 4-5 skritt i rolig galopp, før æ satte han inn.

Ridde i 50 minutta, kjempefin tur akkompagnert av Grimm sin endeløse bukking :) Han storkosa sæ i dag da han fikk trav og galoppet litt :)

Sala av han, børsta han og kledde på han. Strødde en sekk flis, så det sku bli herlig å tiss i ;) FHan fikk også gulerot og kveldsmat, mens vi sku nu ha stallmøte.

Ordna for for fre, lør og søn sia æ skal bort. Men Janne skal nu pass på han for mæ når Maiken ikke gjør det (ho har han jo fre og man).

Fiine gutten min :)

24.10.2008:
I dag hadde cathrine og janne s frokost. De va ferdig med utslippet kl 6 40, og janne sa at cruiser va trøtt i dag og nesten snubla ut... :)

æ dro i stallen i firetida i dag, måkka og ordna ferdig. Henta Cruisre og gav han litt høy, mens æ dro ut på marka og satte opp litt dunka og sånn. Henta han og va ute å trena ca 1 t horsemanship. Trena masse forskjellig, sendinga i circling game, sideways, forpart og bakpart, squeese, rygging etc. gikk egentli ganske greit tatt i betrakting at det va mye vind og litt sleipt i bakken. Avslutta mens han va flink og satte han inn. Børsta godt over han, han røyta jo så mye at..! Spraya hovan og gav han gulerot mens vi strekte godt på fotan og delvis knela litt. Klokka seks tok vi et lite stallmøte vi som va der, så æ lot han stå inne resten av tida. Æ dro klokka sju og da tordna det. Janne S sku tilbake seinere å for kvelds, så æ ga han ikke kveldshøyet.


23.10.2008:
Til at æ e sykemeldt denne uka og ikke gjør noen ting, så blei det nu seint å kom sæ i stallen i dag å. Dro vel i seks-sjutia, måkka og henta inn Cruiser. Julie og Cathrine sku ut med Missy og Muggur på leietur, og sia Cruiser mista en sko for noen daga sia, tok æ han med på leietur. Det va opphold og fint vær, men æ va likevel godt utstyrt med regnbukse og støvla. Vært piss-vær i mange daga, og haglstorm i morgest i åttetia!

Kledde Cruiser med refleks og så gikk vi ut i mørtna. Gikk nedover til veien og hopenrunden. Det slår mæ at det e ekstremt mye tungtrafikk på veien altså! Heilt sykt mye, ganske skummelt med tanke på hestan som ferdes her med oss, med småjentan på tur og hestan på beite. Vi skal pris oss lykkeli for at det har gått bra her til nu! :) Kryss i taket :)

Vel, vi benytta nu sjangsen til litt miljøtrening og leka med en båt med påhengsmotur, søppelboksa etc på turen. Laffa gjennom ridebana og ned til veien igjen, før vi gikk opp t stallen.l Va en fin tur på litt over 30 min, alle snille hesta. E ei stund sia æ har trena parelli m Cruiser, så vi tok nu å prøvde å rygg inn stalldøra. Han skjønte ikke først at han sku stå "feil" vei, men når han tok det va ikke rugginga noe problem. Men, alt har potensiale for mere trening!!

Gav han gulreot og kos i boksen, bøy og tøy og jobb for det :) Børsta han godt sia han va rimelig gjørmat, og spraya hovan med voks-en-tå-sprayen. Gleda mæ til han blir skodd i helga.
Ikke at det spella Så stor rolle for min del, æ e litt svimmel når æ rir i mørtna, men da kan nu maiken ri i allefall. Vi har bytta dag sånn at æ tar fredag og ho søndag denne uka, sånn at ho skal nu få muligheten til å ri om ho ønska det :) Han bli ikke skodd før lørdag uansett, så.

Fine hesten min! <3

Henta Season lamme Am og Julie og fore kvelds før æ dro i halv ni tida.

18.10.2008:
Va i stallen kl 10, da hadde han kommet ut kl 0830 av Janne S. Va rimelig fint vær så han sto uten dekken og spiste da æ kom. Stelte i boksen før æ gikk og henta han.

Ridde hopenrunden til oppvarming, og i dag va det også full fres-reaksjon når han fikk travsjenkel. Om han e vant til å spreng på bestemte plassa av Maiken, eller ka det e for noe, det veit æ ikke, men sånn skal det ikke vær. Æ tok i tøylan da han va på tur å flekk av gårde og han blei spent som en buestreng, og da æ tok i dem gikk han nesten opp på to. (!) For å topp min irritasjon ble han tullat da en mann kom trillanes på ett elleranna mannskit som bråka, men æ va like stålsatt (og tidvis forbanna på oppførselen hannes) og tvenga han til å stå, se på og oppfør sæ når mannen gikk forbi. Videre trippa vi til bana. Jobba videre for å mye han opp. I begynnelsen va han verre enn en travhest i hodeføring og klar til å spreng på bana, men han skjønte tegninga fort og vi fikk ei fin og samarbeidsvillig økt i lag, så lenge æ klarte å hold travet nede i et akseptabelt tempo. Vi jobbe mest i skritt på begge hender, han bynn å bli meget fin og god nu, klar å gå ganske så stabilt over lengre tid, men det e fortsatt venstre side som e den som e tyngst.
Janne O. kom å såg på ei stund, ho synes han gikk veldig fint. Fortsatt en LANG vei å gå, men herregud det e forbedring på bana! Hadde bare skjønt ka tullet på turen e for noe, så hadde æ virkeli blitt glad. Janne si det kan vær det kalde været. Ikke veit æ.

Vel, etter vel endt økt skritta vi hjem til stallen. Satte han inn og sala av, kledde på han og satte han ut på beite med de andre (Missy, Pandora, Procento, Muggur, Rita, Season). Gav han selvfølgelig gulerot og kos <3

Dro videre å såg på travløp på enga. Glide vant! :) gRATTis Jeanette! :)

Tilbake til stallen ca halv fire, og ordna mat og smurte salen før æ dro igjen :)

Janne tok han inn halv sju da det regna og han hang på porten

17.10.2008:
Fredag: Har ikke vært i stallen siden tirsdag sia æ e litt redusert.

Kom i stallen ca halv sju, gikk rett å henta cruiser i gjerdet, kom mot mæ og fikk gulerot. Tok han rett inn og strigla han og sala på. Ridde ut litt over sju og skritta opp via ridebana, og videre til marka ved mæ. Der satt Sema og va veldig lysten på å kom inn, så æ låste han inn før vi ridd3e videre til hagebyen. Etter en liten galopp opp bakken der blei gutten mongis stressis, dvs det blei han med en gang han fikk travsjenkel. Stresshest med lav rydd og høyt hode - gørr. Sånn gikk det rundt hagebyen og rundt boligfeltet ved caravansentret og til hagebyen. Va skikkeli piss å ri han, så vi tok en kort prosess og stressa oss til bana. Der jobba vi MASSE i skritt. Både på sporet, på storvolta og på sporet med volta i hjørnan. Måtte noen runda til før han kunne gå uten å hiv inn skuldra og legg til flekkings på bana, men han roa sæ etterhvert når han skjønt ka æ ville. Jobba han ned i skritt før vi jobba ei stund i trav. Han søkte etterhvert godt ned men han e stivere på venstre hånd enda. Etter ca 30 minutta va vi go og svett (iallefall æ) og skritta hjem. Han va da mye mindre stressa enn tidligere :)

Satte han inn og sala av, børsta godt over han, for han va gjørmat og sandat fra bana. Spraya hovan med toe grow. Ga han høy og måkka mens han sto på boksen. Han e så fin og god!
Gav han gulerot og kos, han e så søt når han strekk sæ etter gulerota!Gir han fra sidan for å tøy han, og under magen snn at han nesten må knel. Gutten e glad i gulerot, det e sikkert! Fora kvelds til han før æ dro omtrent rundt 21.

27.9.2008:
Vel vel vel. Lørdag
Dro til Plaza og fikk lånt mæ ei kvit ridebukse hos Einstein-Trine ( tusen takk så lenge), før æ dro i innom hjemme for å lag litt gele(!) før stallen. Vel fremme på kjøkkenet får æ melding om at stevne va utsatt pga været. KJE-DE-LIG. Rin g Caroline for å hør om vi likevel skal ri på bana, sia det ikke e så verst mellom kastan av vind.

Drar så i stallen og måkka og ordna. Torill e der og hold mæ med selskap så lenge, til æ henta hesten. Caro kjem også, og sammen drar vi til bana litt over halv tolv. Huska til og med på å ta med nedre nesereim i dag så han ikke gapa så mye.

Tok et par runda på sporet i skritt, med tilhørende volta i hjørnan og vendinge gjennom bana. Det går fint og det e tydelig at han e mykere en da vi starta i går. Jobba endel med tempovekslinge med rolig rolig trav på kortsidan og økninge på langsiden og å forbered beskjedan æ gir, sånn at han svara på rett plass til rett tid :) I tillegg ridde vi mye vekslinga skritt/trav på sporet og så på storvolte på kortsida. Fungerte rimelig greit det.

Løsgjorde litt i galopp på begge hender før vi fortsatte med programmet. Selv om det blåset og regna om en annen, og det i tillegg va andre på bana til og fra, så gikk programmet mye bedre i dag. Ridde det vel 2 eller 3 ganga gjennom - vendingene va bedre og æ va mer forberedt på kor æ sku gi beskjedan. Sleit litt med storvolta, da det e den store bøygen for mæ. Mye å husk på-innvendig seteben, innvendig sjenkel opp mot utvendig tøyle, hold utvendig tøyle på plass (ikke skyv den frem)(hold tunga rett i munnen) (ikke svette ihjel)(ikke blåse bort)(ha øret mot caroline så æ hør ka ho sir i vinden)(bruke innvendig sjenkel) (hold stillingen!) (SE der volten startet) osv. Men, det er ikke noe problem, vi bare øvet mer på å ri en fin volte da vi var ferdig med programmet, så gikk dette så bra så! ;D Til avslutning ridde jeg trav til skritt-overganger UTEN at han rev meg ut av setet. Da dette gikk fint, avsluttet vi turen med en galopp hjem til meg på ene hånden, og en galopp til/fra idrettsbana på andre hånden. Flinke gutten som tar galoppfatning fra skritt når bare mpr slapper av og holder seg til en beskjed i slengen!

Var totalt ute i 1,5 time - langs riksveien kom vindkastene i "flokk" fra havet, og det var en stykk hest som var meget interessert i å snu rompen mot stormen. Heldigvis var det ikke lange stykke hjem for å unnslippe guds skaperverk i frie tøyler.

Vel på stallen var det av med utstyr, kose og strigle og pleie. Gutten er så fin og samarbeidsvillig for tiden - herlig! Gav han kraftfor og kledde på han før Lisa (som er på besøk med Brura for tiden) satte han ut for med da jeg dro hjem for å redde geleen fra en for stiv død i kjøleskapet hjemme.

Dette etter en svipp på butikken, endel skitprat med dem på stallen, ,skifting av sikringer og sånn annet elektrisk småpjusk som følger med det å ha hest og ledninger ute i regn og storm.

Vel hjemme ca kl 16.

50 års-dag neste :)

26.9.2008:
i og med at vi har meldt oss på stevne til helga (LD:1), så sku vi ri for Caroline i det deilige været i dag. Dro i stallen og sala på, heiv på bandasja også sia det e rimelig vått på bana og det kjem sand og skit inn beskytteran sånn som forholdan e nu.

Starta med å ri på sporet i skritt, med volta i hjørnan på begge hender. E mye jobb for en urutinert rytter å ri en urutinert hest, men vi prøva nu :) Etter at vi hadde varma litt starta vi å jobb. Mye på sporet i skritt med volta der æ passa på å prøv å få han til å bøy sæ og still sæ rett. Også va det da å husk på å sitt på innvendig seteben. Vanskelig når man har uvana og e skjeiv sjøl. Men han slappa nu mere av og bynn å søk sæ ned, gjelds bare å ikke mist støtten på utvendig, det e det som e så vanskelig å husk på!
Ridde videre i trav, der min jobb va å å husk på tempoet og få han til å bøy og still sæ rett. TUNGT for begge to ;) Ridde så gjennom programmet en gang, gikk ikke så verst, men det va nu litt kutting i hjørnan og noe lite planlagte vendinge og så der. Da vi hadde ridd det gjennom en gang fant Caroline ut at vi sku ta et par runda i galopp så han fikk strekk sæ litt, så da gjorde vi det.Nøla endel i galoppen på bana, både med hopp og sprett og bukk, da æ bli ganske så anspent. Kjente god forkjell i galoppen da han slappa en del av, så fortsatte vi i trav. Stor forskjell! Ridde så programmet en gang til før vi avslutta etter vel en time. Æ tok en kort galopp til utestallen og på marka mot nisseskogen, før vi skritta ned. Tok galoppfatning fra skritt, fordi æ va så flink å slappa av og ikke ga dobbel beskjed. Va myk og fin i fesken etterpå!

Det va mye vind og regn ( på kommende stormvarsel) men æ va svett etter ei god økt :) Vel tilbake til stallen sala æ av og la på dekken så han ikke sku stivn. Masserte fotan m msm, smurte hovan og strigla nu ellers som vanlig. Gav han kraftfor og mye kos :) Snille flinke hesten min! Satte han vel ut etterpå så han fikk fresk luft (og vel så det!!) før kvelds :)

28.8.2008:
skulle ut på tur med janne/garzan og terese/verona. Terese e ho vi fant på søndag ;)

Sku egentli møtes halv sju, men en smule sliten kropp kombinert med middagshvil fungerte sånn at æ kom mæ ut til ti på sju. Sala på i ei faderlig fart og va klar kl 19. Janne sendte da mld og sa at dem va klar om ti minutta, og sia ho har like lang oppfatning av ti min som mæ, så ridde æ til skarsvold. Såg at svein og tuva va der og trena med litli og hengertrening.

Vel på tur langs naboen sin åker stoppa cruiser. Æ skjønte akkurat ka som kom til å skje, men før æ rakk å gjør noe med det, låg han allerede. Faen, tenkte æ, for dette e jo helt normalt på snad eller i mold... Æ gadd ikke å stig av, så æ satt der og venta på at han sku røys sæ opp, sia æ ikke lot han rull sæ. Må ha sett smart ut ja... Vel, han røyste sæ aldri, såæ steig nu av og prøvde å hold han såpass at han ikke sku rull sæ, og det gikk forsåvidt bra, men han blei litt moldat på sia, og rakk å gni hodet ned i molda. Berga salen sia han ikke fikk legg sæ til sia :) Tullhesten min,...

Litli gikk nu ut og inn omtrent på egen hånd i hengern, æ sto nu der til de andre kom fra Løding gård.

Ridde opp gamle riksvei, og videre stien mot lysløypa. Fulgte lysløypa ned til idrettsbana. Kryssa elva uten problem, og ridde via nisseskogen og til utestallen. Såg på mikke litt, før vi snudde og skiltes ved bana:) Hadde vel vært ute ca 1t, gav han kraftfor og skrapa hova og sånt. Gav season ei gulerot.

31.5.2008:
vært på bana å sett på og tatt bilda av anne cathrine sællæg-trening.
Skritta etterpå en tur i westernsal og grima m cruiser og janne/rita forbi prix, der vi gressa en hel del. dro oppom bana etterpå, fatta litt galopp på begge hendern før æ satte han ut.

Bilda ligg her:
http://www.facebook.com/album.php?aid=37407&l=f6def&id=567142040

Tar så lang tid å legg på hestemarked, så det skal æ gjør seinere :)

25.5.2008:
i dag har maiken hatt cruiser sia æ måtte til øya for å ha puben i går.

Ho har vært på bana og hoppa med han, de har vel hoppa enkelthinder i trav/galopp på 50-55 cm. Det e fremgang!!! Han som æ nesten ikke har hoppa med i det hele tatt. E nu litt stolt av han, og det arbeidet maiken får til med han :)

22.5.2008:
Torsdag

hadde avtalt med anne marit at æ og ho sku ri i lag. Møttes i stallen i sjutia, henta hestan og sala på. Angeline og Grimm blei med i lamme oss.

Ridde ut 1950, over marka og mot essoen, fortsatte videre langs RV17, til skola. Det va kamp på kunstgressbana, så Grimmelimmen blei litt rastlaus, men det gikk n u fint. Fortsatte opp skolebakken og stien der rett frem inni skogen. Skritta til boligfeltet i høgåsen, men fortsatte på den stien mot ersvika. Tok til venstre langt i skogen, kryssa elva før vi tok en lengre sti "via-mot-naurstad". Der såg vi sannelig den nye RV som de hold på å laga, og før vi visste ordet av det kjente vi at det rista under oss. De holdt på å borra i berget/fjellet under oss! Det va scary, men både Cruiser, Procento og Grimm va rolig. Va vel mere vi rytteran som blei skjelven...

Da vi kom til nytt stiskille, tok vi til høyre slik at vi omsider kom til galoppskogen. Vi skritta gjennom den også, bare nøyt naturen og alt rundt oss. På naurstadhøgda kryssa vi RV80 og skritta nedover gamle RV, til lysløypa. Tok den innover til vi tilslutt kom opp på en haug som dem måtte klatre opp. Cruiser va nu litt svett, men det ha han bare godt av. Tok litt mobilbilda på toppen, før vi snudde.

Tok det med ro nedover gamle RV, sia det e steinat og procento e barfothest. Ridde gjennom hagebyen før vi tok retninga hjem. Æ tok en tur oppom ridebana og ridde ca ti minutta, sia han va varm allerede jobba vi litt galopp. Han fatta som en engel og galopperte og galopperte og galopperte. Klarte å hold han i rolig driv i 5 runda på sporet på første fatninga. Suverent!! Fatta ganske mange ganga, både for å tren fatninga og for å hold han i en jevn galopp. Fatta hovedsaklig på motsatt kortside enn normalt, da han bli stressa på "fatte-sia" og vreng skuldra inn der, men som han gjør i mindre grad på den andre kortsia. Rin tok bilda og filma, så æ har dokumentasjon for fremgangen hannes. :) Skritta ned og dro hjem, hadde da vært ute i 2t og 10 min, klokka va blitt 2200. Sala av, stella han og ordna og så der før vi satte dem ut.

E utrulig deilig å merk at det e fremgang på hesten, både i fatninga og i formee. Har selvfølgelig mye å jobb videre med, men det merkes at jobbinga hjelp. Og det e mye hjelp i det arbeidet Maiken gjør med han også, det e bra sikkert! De plei jo å vær på bana, der dem øve på å hold sporet, bøy i hjørnan, i tillegg til at dem hoppa litt. Det e sannelig en allsidig traver æ har ja! :)

<3 SNILLE GODE FLINKE CRUISER!!!!! <3

14.5.2008:
Onsdag - AnneMArit hadde frokost o g middag.

Dro i stallen ca kvart på sju, etter ei lang og trengt middagshvil. Ordna til for mens Jorunn, AM og Cathrine fjerna litt gjerderesta på stien opp til gjerdan. Henta inn Cruiser og sala på han. Dro ut 1950, skritt aned alleen og lang RV opp mot essoen. Fortsatte til Caravansentret, holdt på å skrem vettet av et gammelt ektepar da vi gikk bak dem, hehe. (Utrulig korsn daman har en tendens til nesten å hopp i arman på de liksom-tøffe mannfolkan demmes!) Skritta over jernbana og videre opp gamle rv. Da vi hadde passert elva va det noen orienteringsløpera, så vi venta til vi passerte dem før æ satte han i roloig trav. Holdt det rolige travet et stykke før æ fatta galopp. Han va rimelig ivrig, så æ jobba masse for å få han ned i et rolig tempo. Hoppa over både det første og det andre røret - gøy! Meeen, det e rimelig steinat der, så det blir ikke noen springing der seinere/på ei stund! Galopperte helt opp til hovedveien, snudde og skritta ned igjen. Fant en sti opp til høyre i skogen ved den røde benken, forvilla oss et rimelig langt stykke inn der da æ såg at det hadde vært hesta der før (en gnag...!). Tilslutt va det så overgrodd og vi såg hverken frem eller bak, så æ snudde gutten og gikk nedover. Holdt på å li tatt av ei ekstremt nærgående busk, noe som resulterte i skjeiv sal og et lite puff i hode/rygg, men det e nu sånt som skjer på skogstur ;)

Tok oss litt gressepausa på tur hjem, såg agendaen passer så fint. Æ skvatt, det gjorde ikke Cruiser. Gikk hjem via hagebyen, trava opp til ridebana. På bana trava æ et par runda, før sommerfuglan i magen sa at æ sku fatt galopp. Sannelig for en galopp! Han va så flink som bare julig, har ikke tverlandsindianeran hørt indianerhyl før, så fikk de hør det hos mæ! Han va så flink, fatning etter fatning, det va tydelig at det hjalp med en time i skogen, og at Maiken jobba med å bøy han og å få han mjuk! Han tøva ikke i det hele tatt, holdt galoppen fint og deilig, rimelig balansert i kortsidan og greier. Fornøyd Christine holdt på ei stund på venstre hånd, før æ trava noen runda på høyre hånd. Det blei så folksomt på bana etterhvert, med Willhelm, Season og Garzan, så vi skritta hjem.

Flinke flinke gutten! Va tilbake kl 21, satte han på gangen og måkka. Strigla og kosa mye. Fora kraftfor før vi tok kveld :)

15.3.2008:

dro i stallen i halv fem tia med silje og ron.
sala opp og dri ut på tur med ester/mississippi, ron/cruiser, Silje/Grimm, æ/brura. Først nisseskogen, så veien ved idrettsbana hjem, langs gangveien, opp mot skarsvold, via ridebana og veien hjem. Va ute vel en time, kjempefin skrittetur og stort sett alle hestan oppførte sæ greit.

Da vi va kommet vel tilbake dro æ en tur langs beite i galopp, og han stakk så inni granskauen tilbake. Fikk stoppa han tilslutt og tok en ny runde, og sørga for å vær forberedt for den ekstreme snu-på-hælen-galoppen hannes. tok en ny tur seinere. ron skritta han av og da tøva han litt, men det skremte heldigvis ikke ron.

dro hjem i åttetia etter å ha tatt inn alle hestan minus de fire nederste. sku kom tilbake seinar, men cec dro og tok inn de andre hestan for mæ så dem fikk vær ute lengre =)

Fin dag, fin tur!

11.3.2008:
Forsov mæ, våkna 715. Matcha dårlig med å ha frokostforing av hestan... Va i stallen 720, hadde fått alle ut i det herlige været til 750. Alle va grei, alt gikk smertefritt og de som va dekkenlaus fikk vær det =)

Da Maiken på mystisk vis ha klart å kjør over si ega hand mens ho sto på snowboard (all ære til dæ Maiken =) )så dro æ i stallen sjøl i halv firetia. De hadfde fått middag av camilla halv tre, så æ bare måkka og hneta han inn.
Børsta han og sala på, dro ut ca 1615 i d-sal og hodelag i den delige sola. Skritta til lyskrysset, galopperte opp hagebyen og skritta videre til cabby´en. Rakk akkurat å kryss den forbanna toglinja og va kommet mæ ca 2 meter fra den da æ hørte et "tut" og agendaen plutseli joma forbi. Stillegåanese pokkers tog. Cruiser va nu grei, og vi skritta videre opp gamle riksvei. Litt bløtt i snyen, men dog greit. Tok det med ro til vi hadde passert en turgåer, og galopperte rimelig friskt oppover i skogen. Han blei jo sliten så æ måtte jobb litt for å ha han til å hold galoppen. Snudde ved Naurstad-høgda og skritta nedover. Han va allerede blitt svett da... =) Stressa en del i skritt på hjemturen, særlig etter at vi passerte toglinja igjen. Tok det rolig hjem, men volta og bøyning etc som avbrekk. Da vi kom til alleen va han idiot - den svingen der skal nu gjerne springes/steiles/tøves gjennom. Trur æ gikk den 10 ganga før æ godkjente det og gikk oppover. Holdt på nok til at æ blei forbanna. Avslutta med en seig, roli, deilig kort galopp langs med gjerdet op pmot ridebana. GUD ka seig han va og ka æ måtte driv han! god trening! Avslutta med mye ros og sånn ca 1715. Satte han inn mens æ gjorde resten av foret klart.

Svein Åge satte in nen ny rundball, æ kledde på Cruiser ulldekken og satte han ut. Tok med mæ Brura inn på retur, sia Tuva va i stallen.
Dro kl 18, etter å ha gjort alt klart.

Snille gode hesten =) =)

4.3.2008:
i dag har maiken (stellern til cruiser) hatt han, og dem har vært på bana å hoppa lite grann. Gutten va etter sigende flink, først bomarbeid og så litt lave hinder på kvær hand. =) Flink gutten min!

Kjekt å få litt nye utfordringa! Hadde starta i trav og over hindran ha det vært noen galoppsteg. jei! =)

25.12.2007:
i stallen kl 830. fora og utslipp. hjem kl 11. Tilbake 1310. Sala opp, d-sal og hodelag, dro ut i hopen med ellen/verona kl 1410. Galopperte på traktorveien, æ fremst i rolig fin galopp. Tok igjen hopen-hestan og lå etter dem i skritt skikkelig lenge. galopperte før gul-røret, verona fremst. Tilbake fra tur kl 1540.

Satte han ut med verona etterpå.

Meldte cruiser på montèløp 14 oktober.

5.10.2007:
i stallen kl 15, tok inn hestan. Sala på til cecilie kom. Dro ut 1610, ridde til hopen ---laaang fin rolig galopp, bei sliten og gikk over i trav. Fatta på nytt og gikk rett over i galopp. Tok det med ro ellers i lysløypa. Galopp på traktorstien. Kiara sprang etter noen høna, men cec fikk stoppa ho. Va tilbake 1745.

Stig Fredriksen og lisa va å henta brura etterpå, skal vær på reipå ei stund pga kurs.

Satte opp midtigjerdet og ordna portan med cec.dro 2030

4.10.2007:
cecilie ridde cruiser. skrøyt av den deilige galoppen hans på tur opp vanntårnet =)

Æ måkka og ordna kraftfor før æ dro

3.10.2007:
trena NH

2.10.2007:
æ utslipp kl 7. Tuva/Karina sala for mæ og ha hesten klar kl 1815. Fanny ridde ca til 1910, mens æ ridde brura, som va uvanli stressa. Flytta utstyret til hønsehuset etterpå.

1.10.2007:
Ridde med lisa/brura på bana, ca 40 min. Fora før æ dro

29.9.2007:
i stallen 930. Dugnad med de andre for å sett opp gjerde. Satte vel ned ca 240 påla, på 175 og 240cm. Slitsomt!!! Avslutta kl 16, måka og ordna i stallen. Dro på skrittetur med cecilie/brura og silje/garzan til myra. Innom ca 10 min på bana etterpå. Ute en time totalt, lot dem stå inne etterpå Dro 1845

30.8.2007:
Fora frokost i dag, mens Caroline satte de ut.

Va sliten etter jobb og sovna 2,5 tima på senga… =) Dro i stallen kl 19, Cruiser og Brura sto ute da. Måkka og tok dem inn. Janne dro ut med Garzan og kom tilbake før æ va ferdig i stallen, og ellen va ute m verona. Ho kom nu tilbake og før æ dro. Jeanette kom å henta Kula (som va veldig flink å gå på hengeren) så nu e de borte…  Kommer til å savn ”vill”turan vårres, de har hjulpe å fått ut energi på Cruiser ja!

Dro ut på tur aleina kl 20, i w-sal og hodelag. Hesten va mongo mange ganga før vi kom oss til skola, va som å slå på en knapp med bukking, steiling og vil hjem-aktiviteta. Trava opp lyskrysse mot Prix, og galopperte opp hagebyen. Bynte å tull igjen m det huset ved jernbana (der d bli sånn rar lyd når vi går), men fikk han nu heldigvis videre uten store problema. Ridde over jernbana og tok stien langs bana videre. Hesten va elektrisk og vi galopperte oppover hele traktorveien. Gikk rimelig greit i galoppen, men stressa noe da vi sku ro ned. Trur han va turbo pga for mye kraftfor når han har hatt fri, pluss at han va turbo og stressa sia han va aleina. Det har han egentli ikke gjort før etter han kom til tverlandet. Fortsatte videre skogstien, der han faktisk stressa noe ned, men va likevel lett på avtrekkeren. G9ikk fint over idrettsbana og ridde veien til undergangen. Trava letttil gangveien v skola igjen, jobba litt for å klar å hold han i arb. Trav. Like turbo på tur hjem, men klarte å hold han rolig. Før æ satte han inn trena æ litt rygging og bakpart , som han responderte på med en gang. Så vi fikk i allefall avslutta med noe positivt.

Va ute litt over 30 min, satte han inn, strigla han og fora kvelds til alle. Dro ca 2130. Caroline skal sett ut i morra.

29.8.2007:
Dro i stallen ca 1830. Hjelpa jeanette å pakk tingan sine sia ho drar i morra. Hestan va allerede tatt inn, og Tuva strigla Cruiser for mæ mens æ fiksa i stallen.

Janne/Brura og Julie/Garzan dro ut på tur mens vi holdt på, men de kom tilbake i omvendt hest/rytter for Garzan va sprettball i dag.

Æ og Jeanette dro ut ca kl 20, m dress sal og hodelag. Ridde opp mot myra bak jernbana, men rett ved undergangen møtte vi åringen på nabostallen som blei tømmekjørt. Mens vi sto å venta på at han sku gå forbi kom toget, caså meget som ti meter på sia av oss. Plutselig sku da alle hestan bli redd, og de dansa og styra. Cruiser steila visst også. Vi fortsatte opp i skogen, det va vått og sleipt men tok det med ro. Cruiser va helt mongo og hoppa, bukka, steilia og dansa om en annen. (Mindre kraftfor på han når han får to dager fri pga regn!!!)

Møtte på fjordingan på nabostallen og den andre hesten der. Snudde før myra pga vann og damma, og tok igjen hestan på retur igjen sia både Kula og Cruiser va turbo. Fortsatte videre oppigjenna en skogssti og kom tyilslutt opp på et fjell/knaus så vi såg utover mot både Tverlandet, Vatnvatnet og havet innafor saltstraumen, hvis æ ikke tar helt feil. Turen opp va utfordanes for hestan, de måtte konsentrer sæ å løft mye på føttern, en gang datt nu faktisk Cruiser ned en liten sprekk så han forsvant nu under mæ, men det gikk bare fint og han kom sæ nu opp uten problem og uten skade. Hjemturen va grei, og de va litt roligere. Va tilbake ca 21, va totalt ute en time. Satte han inn og fora kvelds, før vi dro hjem.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.