Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av Hilde_balder » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HILDE_BALDER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 38

31.5.2010:
Der var Balder-gutten MIN på orndtlig! ;P Kjøpt,betalt og på papiret på passet. Verdens lykkligste eier til VERDENDS fineste og beste fjording-vallak <3 <3 :)

29.1.2010:
For et vær! Sterk vind med -40 effektive kuldegradere. Så idag står alle hestene inne og får faste måltider (morra,middag inne). Virke som de forstår litt korsn vær det er for en forandring så var det ingen som maste og ville ut, ble fora inne med kr.for og høy. Alle slo seg veldig i ro med det. :)

26.1.2010:
RIP Easy pia :`(

13.1.2010:
http://www.kraemer-pferdesport.de

Huskeliste til meg selv! hestebutikk i tyskland som man kan bestille fra :)

24.12.2009:
Jeg vil ønsker alle sammen her en riktig fin og koselig jul! :-)

9.12.2009:
Ute å tæmmekjørt med snill og grei hest! :) Litt hissi,surrete og vimsat idag men ellers grei. Ble så fin på slutten - gikk veldig avslappe og fin i formen :)
Fikk seg noen runder i trav og galopp på ridebana da vi var innom der LITT sånn ukontrollert men men, fikk nu hvertfall rast i fra seg og så skrittet vi litt mer i kontrollert form før vi fortsatte å jobbe litt et godt stykke på veiene :)

4.12.2009:
Idag har æ og Easy pia longert og hatt leietrening. Super snill hest! ;)
Først varma vi opp med å leie litt på veien, fokuserte at ho skulle senke hodet og gå fremover. Ska visst være knall for styrker bakpart, få litt muskler i overlinja samt smidighetstrenign for hele kroppen. La inn masse stopp og da mått ho senke hodet for så gå frem - måtte korrigere litt i starten men så kom det av seg sjøl. Så trene vi litt trav - førte gangen! Trava kun på rett strekke for ho har ingen balanse til å kunne balansere seg på voltespor enda. Ville bare være urettferdig overfor ho.

Longerte etterpå, jobba i skritt. Trena på at det indre bakbeina skal tråkka godt over samt at hodet skal senkes og strekke fremover. Dette skal visst være en super fin longeringsøvelse som skal styrke og bygge masse muskler og gjøre kroppen smidig :) Er faktisk sterkest på høyre siden, så denne siden bynner hodet, bakfoten o.l kommer på plass. Litt mere jobbing på venstre. Va SÅ flink idag!! :)
Avslutta med å leie en tur etter veien. Trena nå også på at ho skal senke hodet og tenke fremover. Gikk så avslappa å fin. Så tydelig at ho skritta godt gjennom hele kroppen, god bevegelse gjennom rygg, bakpart :)

20.10.2009:
Easy fikk sko på sæ for første gang idag! Så nu kan bare vinteren,frosten kom.. hata vinter og snø men NU e æ blitt SÅ lei av gjørme,gjørme, regn og atter regn og gjørme! ;/
Drive å holde på med rundpaddock, ska gjøre den helt ferdig imorra og da bli det sikkelig NH trening der :)
Easy hadde rytter på sæ for første gang igår! Tok det veldig bra og fint.

5.10.2009:
Vært å trena Easy idag, tømmekjørte med bitt for første gang! wow, kor ho har utviktla seg nu! Blitt nesten en helt anna hest fra helt siden ho kom hit,arti-artig :)


28.9.2009:
Idag har æ hatt en liten foto-session i gjerde men mange av bildene ble skurrete og stygge,mulig nå rart med linsa,innstillingen o.l..ikke vet æ hehe ;P

Øverst på ønskelista e et sikkelig camera,speilrefleks osv!! :)

Henta hesten spylt av gjørma eller prøva.. nu e æ så lei gjørme og skitt at ååå!! :/
Salte på med hodelag m neserem og sal. gikk en liten tur, da æ kom tilbake igjen prøve æ å stå på en stol for å lene meg over salen..ble litt yg og utrygg men med rosende ord og gulerot biter så var alt i orden ;)
Slakte veldig gradvis på gjorden for så å sala av, børste og sjekka etter sår,varme osv osv.. løfta høver og banka/lagde litt lyd - oppførste sæ kjempe bra..ble SÅÅ stolt for ho bli bare flinkere og flinkere.. Det er utrulig korsn ho e kommet sæ, og æ som nesten skulle gi ho opp! Det kan æ jo ikke gjør nu :)

27.9.2009:
Da var vintergjerde på plass,og nu kan bare sneen og frosten komme.. hehe, neida - hadd nu ikke vært mæ imot om vi fikk en varm,uten snø vinter iår men så heldig e vi nu ikke beklagelig nok :)

Easy var så flink idag, det e utrulig kor mye ho har kommet sæ! Kan nesten ikke tru at det e samme hesten som vi hentet i sommer :) Ho tar alt så bra og med ro osv :D
Har nu hatt våres små diskusjoner også da men de ender bare bra - vara heller ikke så lenge heller før ho gir seg.
Vi trena nu masse NH, leieturer, tømmekjøring og skal smått bynn med longering. Hatt på salen idag, gikk en liten tur - rørte litt på salen på begge sidene, slamra litt med salkappan o.l og alt tok ho med knusende ro! :)
Ho går veldig bra i flokk nu - fortsatt e det han Pacco som e bestekompisan - idag for de toan å leka sisen mellom trærne,opp og ned bakken osv..så så artig ut! hehe, skøyerne ;)

24.12.2008:
Gooood Jul til alle sammen her inne!! :-)

1.5.2007:
Grattis me dagen alle sammen :-)

Da hadd calle-mann fått sommersko på beina. va en liten,lett tur på bana. stilling, bøying på volter. ridd masse små volter, skifta vei ofte, sjenkel vikning på begge sia og ridde litt slange linje for å mjuke opp igjen. sia det e en stund sia han e blitt brukt. va veldi stiv og tung. men gikk bedre mot slutten. avlsutta å ridde gjennom lett D programmet som vi ska starta på stevne til helga. Må nok litt fin justeringa til..og ellers gikk han bra :)
fikk gå litt ute etterpå for å spise :)

4.4.2007:
Rei en liten økt på bana idag. volte arbeid. var veldig "køddat og protesterende" på venstre sia (vanskeligste) men gikk greit etterhvert. må vær obs med utvendig sjenkel hele tia. Gikk supert i formen..flinke guttn min :)

18.3.2007:
Idag har æ og cal vært på en LAAAAAANG tur, ca 2-3 tima. (rolig skritting).Herregud,kor sliten og sulten man kan bli va å kun ri rolig så langt..hehe :) Cal ble nu bra sliten, holdt på å snuble inn i boksn. når han først va kommet i boksen sku æ ikke fått han ut i gjerde..hehe, trudd vel at han sku ut på en til tur ;P
Ble litt lengere tur enn æ venta..:)
Men ble nu fornøyd når han fikk gå å spis litt i gjerde og herje me de andre ;)
Kjempe fint og varmt idag, vår følse :)

14.3.2007:
Longerte cal på banen idag med innspending. gikk veldig bra. longerte kun i skritt sia det va første gang me sikkelig innspenning.Gikk godt, sugde bra på bittet og søkte fremover..:) Etterpå longerte æ i fri form, lot han stekk på beina i trav og skritt.

7.3.2007:
er ikke så flink å skrive her regelmessig, men ska prøv å skjerp mæ..:)
idag har æ og cal vært på kjempe fin kose tur. ute ca 1,5 time. mest rolig tempo, vil ikke gå for fort frem. fant nu en fin slak bakke me tynt lag snø og is under som vi galopperte opp. Cal va visst HELT med. tydelig at han ikke si nei takk å strekk litt på beina med en galopp..:) va veldig gira og ble veldig sterk. ville bare springe fortere og fortere. Prøvde å jobba litt i galoppen, ri han mer samla form. gikk ok, har ikke så mye muskler til det ennå. men det kommer vel :)
skrittet nedover igjen. va overraskende rolig, ingen ting som tyder på at han har fått galoppert første gang på mange uka..:)
trenet litt på ri han godt frem og så samla han. fikk veldig bra. e SÅ flink, skjønningen min-sin..:)
Ble ganske fin miljø trening oxo på tur, først en kjempe skummel pose som blåste, så trailer som susa forbi på veien, en bråkete traktor (som cal ikke likte noe særlig. litt tripping og hopp og sprett..men gikk bra), ras fra et tak som ble skummelt og tilslutt en litt RAR isklomp som ble litt skummel i cal sine øya..!! hehe :)
slapp cal ut i gjerde igjen sånn at han fikk herje litt me de andre..hehe. kommer senere på kveld å tar han inn :)

3.3.2007:
Vært å tømmekjørt å bana idag med to tømmer. Mått jo prøv longerings gjorden oxo sia æ har vært å fått det..;)

Cal va veldig lydelig og flink, men TREEEG..hehe, jobba mest i skritt, masse svinging., trav og noen meter i galopp. tok helt av i galoppen. hehe..:)
Begynte plutselig å protestert å nekter å fremover..bynt å rygg og snurra sæ fullstendig inne i tauan. trudd han sku få helt panikk. men han stoppa å sto helt rolig. akkurat som han sku si" kom å hjelp mæ laus.." ;)
skrittet litt på begge sidan etterpå sånn at han ikke sku bli redd evt bli verre neste gang. gikk veldig bra. avslutta og tømmekjørte halve veien til stallen og så tok æ vekk tauan og bare leide han resten..:)

20.2.2007:
test

15.2.2007:
dakkars cal, såret/foten va verre idag. klarte nesten ikke å gå. hadd han ute nån tima idag, har antagelig stått på samme plass i hele dag ute.
Tok han like godt inn å rensa sår, strigla, kosa litt, va SÅ kosat..;)
Fortsatt iskaldt, så han e godt innpakka inne og ute..gleda mæ tel det bli mildere..:)
ellers alt ok.

9.2.2007:
Æ som tenkte at æ og cal skulle ut på galopp tur, va så fint og mjukt snø lag på veian. når æ akkurat hadde henta cal i gjerde så begynte d å blåse sikkelig opp,føyk snø osv..sikkelig ekkelt vær.
får nu heller ha den turen tilgode til imorra:)
strigla og kosa, cal va SÅ kosesyk..holdt på sovne når æ strigla på nakken ;P
smort hova +++ og rensa sår. va ganske kaldt inni stalln idag -5 så cal fikk termodekkenet på sæ og slapp han inn i boksen. fikk besatt på LIKIT slikkestein som æ hengte opp, den e visst ganske tom imorra kan æ tenke mæ..hehe ;)

5.2.2007:
idag bei nu cal skodd. va SÅ flink å stå i ro. syns nok det va LITT kjedelig oxo å stå så lenge i ro, holdt på å spis opp leietauet..raringen min hehe ;P

cal fikk fri idag, pga han bei tatt LITT for mye at han bynte å blø men det gikk bra. ska følg me temperatur og varme i hoven noen daga.

fikk nu hengt opp LIKIT slikkesteinen, cal fikk nesten amot me den forje..spist den opp på en kveld/natt..hehe, trur han har misforstått den,står å spis bita istedenfor å slikke..;P

..tydelig at den falt i smak :)

ellers har æ ikke gjort så mye i stalln idag. ska nu ut å ri litt imorra på dagen mens det e lyst. kommer sikkert mer i dagboka da.


23.1.2007:
Dakkar cal-guttn min :(, vært å reve sæ opp i gjerde idag..va en sikkelig blødig hest æ henta inn idag.
Fikk nu rensa såret godt og la på en steril kompres som ska være på første natta, sånna d ikke kommer så veldig mye skitt o.l i såret sia det va såpass STORT for å ikke legge noe over og heller ikke SÅ veldig alvorlig til å kontakte veterinær.
Va sikkelig kaldt idag, -17 grader ute og -7 inne brrr..så cal bei nu pakka godt inn kan man trykt si..:)
ellers alt greit.

21.1.2007:
brrr sikkelig vinter kulde idag :(
sikkelig ufyselig, -20 på det verste og kaldere bli det sikkert utover kvelden og natta.
Calle-gutten fikk et deilig og varmt ulldekken itileg under det vanlige stalldekkenet :)

Cal fikk fri idag pga det va SÅ sinnsyk kaldt, klarte ikke ta vottan av mæ for å sal opp osv. så vi gikk oss en tur :)

Va nå lause sauer fra nabo gården som va VELDIG skumle i følge cal sjøl.Gikk å blåste ut av nesen og va sikkelig oppspilt et kvarter etterpå. skumle teng..hehe


23.11.2006:
Bi lite banetrening på oss nu når ikke bana e blitt brøyta..frista ikke helt å grøvle over masse snø og så ri i masse snø som er hardt nu osv..da får vi ta finn på nå anna; ridde på tur igjen, la inn masse dressur øvelsa,samt trena på å ri han godt FRAM for. Gikk veldig bra, orsk ikke tenk på få han rund i nakken,det kommer når han går nok frem og æ holde fin støtte og passe på sitsen.
Gikk bra, begynne å løsner og bli sterkere på den sia han e svakest.
begynner å gå mer stabilt i trav (nedstittende er en annen sak,hehe når æ bare grei å sitt nede på d stooore dyret så går han bra,svææære bevegelser).trava han på ned på lange tøyler og leide han siste stykke til stalln sånn at han gikk strekt sæ frem og ned..Va så flink,calle-guttn min ;P

| 1 | 2 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2020 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.