Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

24.11.2011:
Hadde min siste faste ridetur med Sammi idag, og vi fikk "feiret" med fint vær. Var ute litt underkant av en time, og fikk trimmet i både litt tempo og i bakker.
Sammi er gullegod som alltid, står på og har toppede ører hele tiden.

Skal ha time med Luke neste uke, i tillegg til min faste dag... Skal bli godt å få trent litt mer i den retning jeg liker å jobbe...

21.11.2011:
Hadde innslipp idag, veldig snille ponniser å ta inn.. Til og med lillegutt, han var som et esel igjen. Måtte nærmest trekke han med meg inn, eneste gang vi hadde slakt tau, var over gårdsplassen..
Tok Dina med til huset etterpå, tok på taugrima for jeg ville ha det lange tauet og jobbe litt annerledes. Flytte bakpart, vike og lonsjere rundt meg, øke tempo, senke tempo og ikke minst vende om.. Hun er så morsom å holde på med, utrolig lett og ikke minst behagelig. På vei til bake til stallen, stoppet vi ved vaskespiltet og spyla beina. Det fine med kort slange er at man faktisk må flytte hesten frem og tilbake, korrigere her og der.. Og idag fikk jeg faktisk spyla bak på bakbeina, det var bra syns jeg...

20.11.2011:
Skulle ri Luke igjen idag, rakk ikke ri i dagslyset og hallen var opptatt, så jeg måtte ri på utebanen.
Det gikk ganske bra i skritt de første 10 min, men så ble det plutselig litt skremmelt ute. Diggo som var på banen, begynte å hoppe og sprette. Og det ga Luke et par gode ideer, hehe.. Ikke mye sprell, men nok til at jeg ble litt avventende.(kjenner han jo ikke spesielt godt) Så kom en litt aktiv Shettis inn på banen, og Luke ble litt "luftig" av det.
Tok turen inn i huset, men det gjorde ikke saken bedre, vi hadde ikke kontakt idag. Da vi rusla til stallen, trippet han og var så lett atte fy. Han var så sprek, og jeg var ikke personen til å plukke av han dette energihavet.

Det er ikke lett, med en hest man ikke kjenner å vite hvor langt man kan presse. Jeg tar ting litt mer easy, enn å pushe for hardt...

14.11.2011:
Idag hadde jeg avtalt rusletur med Silje/Stjerna, og Anja/Arador ble med.. Det var tåkete, kaldt og mørkt, men med så lystige jenter blir det jo aldri trist, hehe. Vi var litt spente på hvordan Arador tok det å rusle på veien, mht til biler osv.. Men det gikk så bra, han var kjempeflink, bare litt treeeeeg. Dina oppførte seg eksemplarisk som vanlig, syns det bare gikk litt sakte. Stjerna tok tet, Arador i midten og Dina tok baktroppen. Hun er definitivt ikke bakredd, så dette funker bra...

13.11.2011:
Endelig søndag, og mulighet for mange timer i stallen igjen.. Ville egentlig på tur i skogen med Luke, men mangla turkompis så jeg rusla heller en liten tur i skogen med Dina. Hun trengte definitivt treningen, både med vann og ulendt underlag. Men vi ble gode og varme i trøya begge to, og da vi skulle krysse veien igjen, tok hun er solid sprang for å holde seg unna vanndammen.. Hehe, rene sprangponnisen det!

Etterpå red jeg Luke i huset, var alene og det passet meg veldig bra. Jeg begynner tydeligvis å bli i bedre form, og balansen er på vei tilbake.. Fikk travet litt idag, og lettridningen gikk ganske så bra. Klarte til og med sitte nede i trav i en halv volte, og det er helt klart forbedring. Prøvde galopp på begge hender, helt ok å sitte på... Jess jess jess...
Legger godt merke til at hvis jeg gjør ridningen og hjelperne enkelt, går det veldig bra-.. Så fort jeg styrer for mye, blir Luke forvirra.. Ikke rart, jeg skjønner han godt, hehehe,...

Tok inn alle dyra igjen etterpå, tydelig at det er litt kaldere i lufta, samtlige hester har en veeeeldig god grunn til å skvette litt her og der...Mye skremle greier der ute gitt, hehe.

12.11.2011:
Hadde inslipp på hele gjengen idag, og jeg var litt spent på småunga.. Og det var en liten gutt som syns det var myyyye mer morro å gå på to enn fire bein, hehe. Men han var veldig lett å kontrollere og han holdt seg unna meg og min plass. Det ble jo ikke enda mindre action, da Marvin spant rundt i paddocken sin mens vi gikk forbi.
Det er tydelig at jeg begynner å bli tryggere blant unga, og at jeg ikke er engstelig mht håndteringen lengre. *deilig*


11.11.2011:
Møtte Anja i stallen på kveldstid, vi hadde planlagt en rusletur med "barna". Men lillegutt er i en litt morsom alder nå, så vi rusla bare opp til hovedveien og ned igjen. Det virka nok for den lille bølla, bare få sett litt av verden utenfor, og hjem igjen.

Dina er gullegod som alltid, blir bare bedre og bedre og bedre hun.. Rolig og fin idag, helt klart enda bedre enn sist.

Beccan min fikk sin første ridehjelm idag, en skikkelig god Uvex-hjelm, som kan justeres i hodet etterhvert som hun vokser.. Veldig fornøyd med hjelmen hun, hehe

7.11.2011:
Nå har Anja og jeg blitt enige om en enda tydeligere fordeling av hesta.. Jeg har ansvar for stell av Dina hele tiden, bortsett fra når jeg ikke har mulighet pga barn, skole eller jobb. Da får vi avlastet hverandre bedre, og jeg får no mer fast å forholde meg til.

Idag ville jeg ta en rusletur med Dina og Silje/Stjerna ble med. Det var tåkete og mørkt, så vi kledde oss opp i alle reflekser.. De gamle til Dev funker, og brukte taugrima hans også.
Dina har hatt litt spøkelsesperiode en stund, men nå er hun helt klart roligere. Hun toppet øra på vei ut fra gården, det var helt klart GØY! Litt skremmelt langs veien, grøfta var verst, hihi. Men hun slappet mer og mer av, og vi kunne kose oss istedet. Hodet kom lengre og lengre ned, og hadde tid til å stoppe og titte rolig.
Pussa henne lenge på gangen, og hun var helt rolig under spyling på alle bein.. foran og bak på beina..(Imponert)


Veldig koselig å holde på med henne idag, gleder meg til neste gang.

28.10.2011:
Hadde Dina litt på banen ikveld, og det var på tide igjen. Hun er skvetten ute på kvelden, så treningen er lett og hovedsaklig kun for hjernen. Hun skvatt og hoppa, flere ganger, men blir tydelig roligere når jeg spør om hun kan senke hodet.
Morsomt å se bevegelsene hennes når hun traver rundt, lette og flotte.

23.10.2011:
Lenge siden jeg har skrevet no her, ting trenger tid innimellom. Jeg har slitt endel med motivasjonen, og det har ikke vært lett.
En dag ringte Berit meg, hun hadde skadet seg stygt på Alistair og trengte hjelp med Sammi. Dette var det sparket i baken jeg trengte, og nå hjelper jeg til med turttrening av henne hver torsdag. Beccan min fikk sin første ridetur på henne, og det var stoooor stas. Jeg var ei stolt mor da kan du tro...

Så for 3 søndager siden prøvde jeg Luke, hesten til Martine. Første test forgikk i ridehuset, og jeg har vel igrunn ikke følt meg så nybegynner på maaange år. Makan til andre bevegelser, ble jo regelrett kastet ut av salen i trav, og i skritt vinglet han som bare det.. Gjett hvem sin feil dette var, defintivt ikke hans, hahaha...

Forrige søndag tok jeg en liten tur i skogen alene, og avsluttet litt på banen for å sjekke meg selv.

Idag dro vi på tur med Silje/Stjerna, var ute i 1.5 time og det var veldig ålreit. Jeg holder fortsatt på å bli kjent med han, igrunn med ALT ifra A-Å. Hovedsaklig på tur idag, så var det å få han til å gå på halvlange tøyler, dit jeg ville, både igjennom tørt OG vått underlag. Han er noe tullete med vann, så det var endel utfordringer. Men etterhvert ble vi enige, og den store testen på Blåbærkollen ga helt klart fremskritt.. To skritt utti vannet, før han hoppe til på resten, hehe.. Heelt greit for meg, skal ta opp den "tråden " neste søndag.

Jeg liker Luke, han er en cool guy.. Han skvatt til en gang, og det var absolutt akseptabel skvettings.. Han ble også ganske ivrig oppi skogen da Hiawathta rusla forbi og travet vekk, Luke ble litt tullete, men fullt kontrollerbar. Heilt toppers for ei skikkelig husmorryttertante som meg, heheheh...

16.9.2011:
Hadde innslipp på 4 hester idag, de to små, Nattfari og Pranic..
Skulle først hente de to små, da jeg tok av den nederste tråden ved porten, misforsto Arador totalt, og spant igjennom porten. Vips så var han i fullt firsprang rundt på jordet, og det var ikkeno problem hehe.. Dina ble litt forfjamset, så jeg fikk på henne grima og leide henne rolig ut.
Hun ble jo selvsagt noe gira, siden han fresa rundt. Så det var litt tjohei forbi alle sølepytter og med han lille som tok en solid "Spirit-fanfare", hehe..

Men han stoppet til slutt ved ridehuset, og sto og gresset. Dina roet seg ned, hun er lett å roe ned, må bare beholde roen selv. Fikk på han grime, og leide begge to pent og pyntelig inn til stallen. Det er iallfall ingen tvil om at de liker seg inne om natta...


15.8.2011:
Nå er det på tide å starte med Dina, hun er frisk og fin i beinet etter hovbyllen.
Henta ei blid jente, var greit å få henne ut av paddocken. Vi rusla pent og pyntelig til stallen, og hun oppførte seg ganske så bra. Kom til stallen og ville bare trene litt på spylings, og det gikk også ganske så greit.
Inn på boksen, og børsta henne her og der, klødde litt og kosa..

Så tok vi turen ut igjen, ut på banen og sjekket krakken og at jeg gikk oppå. Gikk bortom gravemaskinen, dette er jo kun miljøtrening, men absolutt nødvendig. Fin måte for oss å bygge tillit, begge veier.

Så skjedde det no festlig no, på vei til paddocken: Hun ropte på flokken, og så skvatt hun til og opp i to galoppsprang. Men stoppet tvert på stemme, og jeg holdt henne nærmest ikke i tauet. Det er jo kjempeforskjell, i forhold til kalde og sterke Dev. Hadde han gjort det samme, hadde jeg hengt etter som et slips, hehe..
Jeg er spent på fortsettelsen, men tror dette skal gå bra.

11.8.2011:
Har vært endel "nede" siden sist, fikk meg en solid smell etter rideturen med Hauk. Det fikk meg virkelig til å innse hva jeg hadde mistet, og min verden falt sammen. Jeg har følt meg identitetsløs, tom og helt naken. Hadde ingenting å være på stallen etter, selv om jeg skulle hjelpe til med foring osv. Var ingen som fanget min interesse, inget annet enn savn etter min kjære hest som jeg aldri ville se igjen...
Jeg har jo vært Dev, og Dev har vært meg i 15 år, og det ER lenge..Plutselig sto jeg igjen alene..

På bursdagen til min datter, tok hun og jeg turen opp til et uforpliktet besøk i stallen. Hun var overlykkelig over å se kattene igjen, og ville gjerne bort til hestene. Vi rusla bort til Dina, Nattfari og Arador, og snuppa mi gliste stort. Vi holdt oss bare på utsiden av gjerdet, men Dina kom bort og var bare sååå kosete. Jeg ble helt bløt og varm om hjertet, og øynet et lite håp om at jeg kansje kunne slippe inn en annen hest inn i hjertet mitt... Jeg ble igrunn lettet, for da er det lys i tunnelen...

Så nå skal jeg prøve meg litt frem, og jeg håper jeg kan finne tilbake til den hyggelige kosen det er i stallen. Og at savnet etter min kjære Dev blir bare et godt og varmt minne...

14.7.2011:
Et nytt kapittel, et nytt liv.. Uten Devon...
Mye mulig jeg vil sammenligne enhver hest med den gamle Grå, men hva annet kan man vente?

Så en gammel westernfilm på tv igår, og selv om filmen var dritdårlig, var det jo selvsagt noen løpsscener der.. Og med slikt får jeg ABSTINENSER BIG TIME!!!
Fikk låne Hauk idag, for tur med Silje/Stjerna, Ida/Dooley kastet seg på i siste liten med en imponerende fart.

Red barbak, og MYE var annerledes enn hva jeg har levd med de siste årene.
Hauk var først og fremst utrolig bevegelig, løs og ledig til de grader.. MASSE flyt, og det var bare å bli med. Men han var noe tung foran, og ikke like lett for sjenkelen. La veldig godt merke til dette i skogen, da han til stadighet ville sniffe på hver bæsjeruke og spise fra kvist og kvast.
Men kjære vene, han er kjempesnill og har et gå-på-mot uten like. Og han skvatt en gang, et lite hopp på alle fire beina.. Helt perfekt!!!

Ble ganske så øm i baken kan man si, han var noe spissere enn Dev.(min gamle Chesterfield, hihi)

11.7.2011:
Idag var det på tide å si farvel....

Å bestemme dagen, tiden og stedet for farvel er ingen lett sak, det er igrunn helt jævlig. Men å ta farvel, er enda verre..

Da jeg skulle hente han, sto Dina igjen et stykke unna. Jeg syntes det var litt merkelig, for jeg har måtte bruke pisk noen ganger ved porten for å få henne vekk mens jeg tok Dev ut. Denne gangen viste hun ikke noe som helst tegn til stress da han gikk ut av porten, hun vrinsket en gang da han gikk vekk, men hun var helt rolig. Merkelige greier igrunn...

Jeg pussa Dev løs på gangen, mens han sto med hodet i ei bøtte med MASSE godbiter. Vurderte å klippe av luggen hans, for minne til meg. Men han så veldig rar ut, så jeg tok heller et lite stykke av manen istedet.
Tiden var inne, og jeg måtte rusle opp bakken... Anja ble med som støtte og det var veldig godt.

Det å se min kjæreste hest stå der, sløv og døsig.. for så å ligge på bakken, var rett og slett brutalt for meg, jeg knakk sammen. Det var så brutalt ekte, han var borte, ikke mer her sammen med meg... Jeg måtte en siste gang, kjenne pelsen hans, lukten hans og satte meg ned sammen med han. Han så veldig fredfull og avslappet ut der han lå, han var allerede på de evige gress-sletter.

Anja og jeg gikk nedover til stallen igjen, arm i arm.. dette var en god avslutning på hans liv, bare enormt trist for oss som står igjen med savnet. Jeg trodde en liten stund at jeg ikke hadde flere tårer igjen, men det var feil. Jeg er så sliten, og hjertet verker... Å gi slipp på han er ufattelig hardt, dette vil ta tid å komme over*gråte*

Jeg elsker deg, min kjæreste Devon. Ingen kan ta din plass, noen gang....

10.7.2011:
Kontaktet Vet idag, og fikk avtalt tid for morgendagen.
Dro til stallen på ettermiddagen, ville få tatt noen bilder og kosa skikkelig med han. Han fikk stå inne i boksen, mens han fikk noen kg høy og at jeg tørka og pussa han.
Vi har også fått besøk av noen gamle kjente idag, og det var hyggelig. Vi mimret gamle gode historier fra "ungdommen" og gråt og lo litt om hverandre.
Anja hadde med seg kameraet og jeg ville få tatt noen bilder i fri "dressur". Ble noen tårer med dette også, det ble litt for sterkt til tider. Å kjenne lukten av ham og føle pelsen hans mellom fingrene mine.
Men jeg kjente også hvor stiv og ubehageligt han gikk, så jeg er ikke i tvil om at jeg har valgt rett. Tiden er inne for han, han har levd et langt og tidvis relativt hardt liv. At kroppen begynner å svikte er bare et resultat av det.

Jeg føler meg beæret av å fått være hans venn, hans leder og hans samarbeidspartner. Hva vi har oppnådd sammen er helt utrolig, fra den første galoppen til den siste.. Jeg glemmer aldri den første føelsen av sammensmelting på dressurbanen, da han var så sensitiv og lydhør og jeg bare ble i ett med hans bevegelser.
Og jeg vil aldri glemme den siste galoppen, hvor jeg prøvde å finne den samme føelsen, men hans fysikk ikke klarte mer. Hodet og hjertet hans sa: ja, kjære deg, selvsagt skal vi galoppere, jeg gjør som du ønsker.. Men kroppen klarte ikke følge det opp... Jeg satt oppå han, uten sal og med lange tøyler. Trygg og avslappet, men rørt av hans velvilje til å fortsatt gjøre alt for meg... Det er kjærlighet det...

7.7.2011:
Det svinger VELDIG i humøret om dagen, mitt altså... Jeg er så ubeskrivelig glad i hesten min, og det å avslutte "oss to" river hjertet mitt i to.
Hans velkomsthumring når jeg kommer, med verdens største neseborsvibrasjon vil bli dypt savnet. *snufs*

Det er ikke mange dagene igjen, jeg veit det blir bra når han er på andre siden, men det blir verre og verre nå... JEG GRUER MEG SKIKKELIG TIL DETTE....:(((( Jeg vil ikke, i det hele tatt, men jeg har intet valg.

5.7.2011:
Tok en ganske så frisk og fin Pensjonist idag, han gikk faktisk veldig bra. Fin flyt og ikke stiv i det hele tatt, en virkelig GOD dag (over 20 varmegrader og tørrvær).
Berit stakk en tur innom, og ble ganske sjokkert over kulene på beina hans. men han var pigg og fin, og ganske masete til tider. Måtte faktisk være TYDELIG for å be han stoppe, og det er en stund siden sist.

Snakket med Vet idag, og jeg ble ganske overrasket over hvor omtenksom han er. Det ser ut til at det er håp for at dagen blir den første i ferien min. Og det hadde vært det beste, vil helst slippe å jobbe etterpå.

3.7.2011:
Tonje og Flemming kom på besøk idag, de skulle kjøpe et par dekken. Hadde med seg gulrøtter og gode kløfingre, hehe..
Jeg fikk børsta over Dev, som faktisk var skikkelig rastløs og skrapende. Litt bortskjemt om dagen kansje??? Da er livet iallfall bra, og det gleder meg..

2.7.2011:
Fikk av skoene igår, et hakk nærmere... Fikk takket smeden for godt og langt samarbeid.

Har sittet å sett igjennom alle bildene mine, og det er utrolig å se hvor mye han har eldes. Både i muskler, blikk og ikke minst farge. Jeg har funnet et par favorittbilder, har planer om å tatovere meg.

27.6.2011:
Min kjære Dev, han er så god.. Han gliiiiser mot meg med glitrende øyne, hans HEI slår nesten pusten ut av meg.. Dette er en av de tingene som jeg vil savne mest.
Henta en veldig snakkesalig og blid pånnis, Dina var ute på "trening". Fikk pussa han litt, sto ute og pelsen føyk rundt. Han sto løs, og det er deilig å ha en hest som er såpass grei.

Rusla ut igjen etter at han var ren og pen, og ga kveldsmat.

26.6.2011:
Har vært borte i helga, så det var deilig å komme til gubben igjen. Tok han inn fra den paddocken han og Dina har hatt, var helt for ille sølete der nå, og det begynte å bli lite mat igjen. Ga de en ny paddock, og fikk Dev inn for litt pussing og kos.
Dina takler å stå litt alene innimellom, selv om hun for trimma litt først.
Ga de mat for kvelden, og ga Tosa og Arador sitt for...

21.6.2011:
Fortsatt ute på natta, og det går fint..

20.6.2011:
Dev koser seg med Almedina på beite, han syns det er stas med ei ung og blid dame, og hun ser tryggheten hans som noe beroligende.

Fuglis kom på besøk idag, med mye godis og godsnakk. Er vel siste gangen hun ser han nå, så det var greit å si farvel:(

Ga Dev og Dina mat etterpå, og da ble jeg ganske paff over han. Han eksploderte ut i jagende fart når hun ble for ivrig på maten, han bestemmer tross alt. Er lenge siden jeg har sett han så rask faktisk, godt det er liv i gubben, hihi.. Inatt skal de få stå ute.

18.6.2011:
Idag kom Almedina tilbake på stallen, ting hadde ikke gått helt som planen hos nye eier. Vi slapp henne inn til paddocken til Dev, og det syns han var heeeelt ok. Tenk for en fin tanke for en eldgammel mann å få besøk av ei blid og smekker ungpike, de var jo også litt som erteris samme på sommerbeite ifjor.
Fikk låne boksen til Perry for natten, litt usikkert vær inatt og kjekt å få de inn.

Diskuterte hestehold og samarbeid med Anja, og ble enig i å dele litt arbeid med hesta i en vintersesong fremover. Jeg trenger å sysselsette meg i stallen, og har jo intet problem med å stå på. Ei heller Anja, så dette vil nok gå bra.
Snakket mmed Ola, så da hopper hun inn i boksen til Dev(så slipper jeg å miste den også)
Ble litt letta av denne "overgangen", for det er endel dagligdagse ting som blir litt tøft å slippe taket på.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.