Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

26.10.2006:
Litt pes å reise inn til Oslo igjen for salen igjen, kø og masse regn.. URK!!!
Men nå er salen midlertidig riktig, så får jeg se om den er bedre nå.

Bytta dekken på Dev, det gamle holdt ikke unna regnet. Makan til drittvær!

25.10.2006:
Måtte droppe timen idag, Dev er lei av banejobbing og jeg fikk min mnd-faenskap igår. Jeg leverte tilbake salene idag, og 2 timer etterpå ringte de og min var nå ferdig for å videreprøves. God service!

Satser på å reise tilbake imorra tidlig, for å hente den igjen:D

Dro på tur med Stella idag, og det var kjempekoselig. Dev og Djenghis kjente nok hverandre igjen, de lukta og sniffa og klødde litt på hverandre. Ikkeno hvin eller hyl heller og på turen, småtitta de på hverandre hele tiden og "småskravla" litt lissom, hihi. Vi skulle i lysløypa, men dessverre var den ikke opplyst. Jeg tok ikke med lykta mi heller, så vi tok en litt mindre tur enn beregna. DUMT!:(
Men skravla sto og det ble en hyggelig tur alikevel, satser på å gjøre det igjen snart.

Da vi kom tilbake i stallen, trente jeg litt med Dev, om å stå stille UTEN å være bundet. Han har blitt smårampete på sine gamle dager, og fått noen nykker som ikke er godkjent. Børsta, klipte og kosa og klødde litt.. Deilig det! Til slutt avslutta vi med å bukke helt ned, mellom beina, på begge sider. Kos å kose med hesten min igjen, vi begge har savnet det.

24.10.2006:
Uææææ, to mnd til jul!!!

Var i stallen på morran, bare møkka en veldig enkel boks idag. Litt over en halv trillebår, helt utrolig igrunn.

Dro ut til Pia idag, i et nydelig vær. Sola har kommet tilbake, og hestene har nå fått litt hjelp med søla. Halm er lagt ut i søla, og den er lagd en ny port hvor det ikke er så mye søle lenger. Hestene virka mye gladere for dette

23.10.2006:
Etter tillatelse, fikk jeg ri i Turneren idag. Har bestemt meg for den salen, og da kunne jeg prøveri den litt til.
Var nøye med hvor jeg la den idag, og der ble den.. Jippi, og til og med shabracken ble på plassen sin.

Dev var litt tullete på banen idag, jeg jobbet masse i skritt på langsidene. Satte han i versade og tok mange volter på langsidene. Trente også endel holdt.
Jobbet litt i trav, mest 8-tall for å flytte litt på kroppen.

Men Dev er nok litt lei av banen nå, så nå bli det turkos noen ganger fremover.

Salen lå fint etterpå, jevnt trykk på hele ryggen.

22.10.2006:
Idag skulle jeg få endelig prøvd ut salene. Tok Clicken først, da denne var brukt og kunne tåle litt mer ridning. Fuglis hadde kommet for å bistå alt, og for bildetaking.
Clicken lå bra nok, men jeg er skeptisk i å sitte i den. Syns det er for mye "krims-krams" og at den er for ulendt å sitte i.
Sjekket shabracken etterpå, ikkeno merke noen spes steder, for han var tydelig for ren. Hihi!
Den lå jevnt på ryggen hans.

Samme testene ble gjort med Turneren, men bare bittelitt. Red kun i 5 min, men det var igrunn nok. Føler meg ikke så låst i denne salen, kneputene er ikke så store, og jeg føler at jeg kommer glattere og mer inntil hesten i denne.
Vi må nok justere putene "bak" på denne salen, for å passe helt perfekt, men da burde det være alt.

Dev begynner å bli litt lei av dette sal-peset, så nå får vi håpe dette ordner seg.

Takk Rønnaug for god hjelp og service!

21.10.2006:
Ble bare møkking idag også, da jeg hadde hatt en riiiimelig tøff dag på jobb. Hadde med begge salene, og la de bare på lett for nysgjerrighets skyld. Clicken så ut til å ligge best foreløpig, så det blir spennende å prøve imorra.

Møkka for Mette, da hu var dårlig og LB fiksa mat og tok inn hestene. Sto og skravla med LB en god stund etterpå

20.10.2006:
Da fikk jeg henta to saler på Fossum salmakeri, en Click og en annen type jeg ikke husker navnet på. Er faktisk litt skeptisk til Clicken nå, da jeg syns den andre virka bedre å sitte i. Men hesten for bestemme selv.

Fikk sitte i en KN-sal, og herre min skaper for en nydelig sal. Den kosta litt mer enn budsjettet mitt tilsier, så jeg får prøve å leite mer... Men den er lagret i minnet, hihi.
Hadde Dev ikke vært så gammel, hadde jeg nok vurdert en dyrere sal. Men jeg veit jo ikke hvor lenge han lever, eller hvor mye jeg kan bruke han fremover. Oddsene er ikke så bra igrunn, og hvis han da kan fint ha en billigere en, tar jeg nok heller det. *SUKK*

Skal teste ut salene i helga, har fått gode instrukser, satser på at det går bra;D

Dro i stallen for møkkings etterpå, skikkelig urk vær:(

19.10.2006:
Var en kjapp tur i stallen idag, bare møkka og la ut godis. Dev kikka etter bilen da jeg dro videre til Pia, han hviler på "haugen" sin.

Henta Pia-mor i sølehavet, og satte henne i boksen for mat. På vei tilbake rusla hu godt oppå plankene, hu blir iallefall ikke redd for beina sine den jenta, hihi..

18.10.2006:
Kjøpte 3 pk flis idag, og klipte Bravida på Gunnerud.
Dro i stallen igjen på eftan, Pia skulle komme innom med en dressursal. Da jeg la den på så jeg straks at den passet skikkelig bra, litt uvant å sitte i, men den passet perfekt til Dev. Salen var den beste typen til Prestige, og litt i det dyreste laget.. Må leite litt til, før jeg endelig bestemmer meg helt.

Etterpå var det time med Anne, red uten sal da jeg ikke ville presse han med annet. Syns igrunn ikke det var no problem, vi jobbet bra igjennom både versader, sjenkelvirkninger og litt travers, frempartsveninger og galoppfaninger. Nå begynner både beina og setet mitt komme seg skikkelig på plass, mangler bare litt på overkroppen nå.(ikke lett å dra skuldrene bakover, når de alltid er fremover, hihi)

Litt snodig egentlig, men jeg syns lissom vi hadde jobba masse idag på timen, men hadde jo alikevel tid til overs.. DETTE ER GØY!!! Jeg er ikkeno støl eller sliten etter øktene om dagen, og Dev jobber seg veldig velvillig

17.10.2006:
Fri på gubben, var bare innom og møkka og la ut godis i krybba.

Stakk bort til Pia etterpå, boksene var opptatt så vi sto på gata og spiste istedet. Pia syns det var litt rart, men det gikk greit etterhvert:D

16.10.2006:
Idag kom Fuglis i stallen, med Gittes sal. Vi måtte få testa ut hvordan denne passet til Dev, jeg har jo allerede sikla nok på den.
Jeg er usikker på om den er no tess, venter på endel tilbakemeldinger, så da får vi se...

Etterpå rusla vi ned på banen, og Fuglis tok noen bilder mens vi trente litt. Av mangel på dugelig sal, tok jeg det likeså greit uten. Dev var faktisk ganske så grei, bedre enn med den gamle salen min. Jeg hadde lite problemer med å bli sittende oppå han i alle gangarter og det var faktisk litt digg. Balansen min er på topp, og hesten er fin og føyelig å ri. Var en gang i høyregaloppen hvor jeg kjente etter en halv runde at han satte meg skikkelig over på hans venstre side..Men jeg hadde ikke problemer med å sitte der uansett, så er vel heller bedre uten den trange salen.

Er veldig gøy å ri på banen om dagen, må bare passe på at jeg ikke kjører han lei nå *holde et godt tak i nakkeskinnet*

Takk for lånet Gitte, og takk for hjelpen Fuglis

15.10.2006:
Ekstra ordinær ridetime med Anne idag, og vi la hovedvekt på LD programmet jeg skal ri neste søndag. Startet med å jobbe løsgjørende på volte i skritt og trav om hverandre, og bytta side ofte med litt lett bakpartsvendinger innover i volten. Dev ble løs og fin.

Da vi skulle begynne med programmet, fant vi fort ut hva vi må trene mer på: L A N G S I D E R!!! Dev ble tidvis ganske så stressa, med å trave der, spes på høyre hånd. Ikke så rart, han har for trang sal, og syns det er ubehagelig å ha meg på høyredelen av ryggen. Han kaster meg kontant over på venstre setebein, og da sliter jeg å beholde han bøyd og i rett form.*SUKK*
Jeg skal prøve å skaffe meg sal i førstkommende uke, og håper det lar seg gjøre.
Red programmet 2 ganger, og det gikk bedre andre gang. Jeg blir nesten litt redd for å bruke sjenklene innimellom, og det er dumt. Så fort jeg bruker de litt mer, går han så mye lettere og bedre, og tenke versader.Men rideveiene mine, og nøyaktigheten er veldig bra.

Har fått treningsplan, og skal ha time på onsdag igjen.. Håper å ha fått meg sal til da;D

14.10.2006:
Idag hadde jeg fri fra jobben, og hadde store planer om å nyte dagen med hest. Dukka opp i stallen litt før 12, og Janne kom like etter.

Vi skravla under møkkinga, og så var det å hente hesten. Rett inn i vaskeboksen, og spyla beina godt.
Brukte lang tid på halen idag, og det var nødvendig. Han mista endel hår innerst ved rota, og det var godt å rydde opp i, har jo bare utsatt dette i det lengste.

Bytta til Pelhambittet, og salte på for tur. Vi dro til Fjell og lysløypa opp, forbi Austad skog og videre opp i gamle trakter. Dev gikk ganske så pent, litt ivrig i bakkene, men roet seg ned etterhvert. Cashy(Carcharel) holdt seg bak, og det hjalp godt. Vi skritta hele turen, skal ha time imorra, og da er det godt at de ikke er for stive og støle.
Dev blei skikkelig svett, og fikk gå i form, men på lange tøyler.

Var litt engstelig for det graverarbeidet ved Fjell, ellers gikk han rolig side om side med Cashy på hjemveien. :D
Var vel ute i 1 1/2 time

Da vi kom tilbake på stallen, var det fullt liv. Satte på fleecedekken på Dev under regndekkenet, tar med litt tykkere dekken imorra. Satte gutta ut igjen for litt høy i paddocken.

Veldig deilig å ri på tur i de gamle traktene igjen, disse bakkene har jeg savnet.. Supert treningsterreng!

13.10.2006:
Var først en tur hos Piamor, passer henne denne helga. Hu var ikke helt fornøyd i søla, og ville ikke helt røre på seg, men vi ble enige til slutt. Tok henne inn i boksen, ga mat og pussa henne. Hu var ganske tørst, men rolig og fin.

Etterpå dro jeg til Gjerpen, og det var deilig å komme inn på stallen. Hestene var tatt inn da jeg kom, så jeg satte Dev på gangen mens jeg møkka.
Pussa over gutten, satte på refleks og tok en rusletur til Milorgveien barbak. Han trasket, som bare det på utover veien, og var ivrig oppover Milorgvn. Har tross alt løpt opp der for mange år siden, hihi.
Var bare borte i ca 20 min.

Da vi kom hjem, var det rett inn i vaskespilten for spylings. (Og der rusler Dev rett inn nå, uten noe problem, kurert)
Vasket halen og snoppen, og det var deilig(hilsen Dev)


12.10.2006:
Var i stallen på morran, møkka og stressa hjem igjen. Var skikkelig uggen i magen og nervøs, da vi venta på svar ang huset.

Senere på dagen fikk vi meldinga vi venta på, og JA vi fikk det!!!!

JIPPI!!!

11.10.2006:
Idag.. åhh.. Idag har jeg hatt det sååå bra:D

Hadde time igjen, og nå skulle jeg få vite skikkelig om salen passet eller ikke (forferdelig vanskelig dette altså)
Dessverre fant vi ut at salen var litte granne trang, og at jeg burde ha en str større. Jeg digga salen fullt ut, helt nydelig å sitte i, og jeg satt riktig. Fikk masse skryt av både sits og bruk av hjelpere idag.
Jobbet litt i sjenkelvirkninger idag, og det var litt uvant. Versadene har jeg jobbet mest med, og jeg følte at jeg tverret litt for mye nå.. Hihi, ikke alltid like lett!

Jobbet litt lett med galoppen, og den gikk sånn passe. Fant løsningen for en myk og fin galopp, uten stress. Og dette må jeg jobbe videre med, gir meg ikke så lett nå. Avslutta med rolig, lang og dyp trav i lettridning, og Dev var så myk så myk.. HÆRLIG!!

Måtte flire litt da, fikk litt kjeft av ridelæreren da, fikk beskjed om å ikke være så "jævli streng med meg selv" for jeg hadde blitt riktigså flink. Liker folk som er ærlige og slipper det ut rett fra sjela.

Tonje kom innom, prøvde å ta noen bilder, men det gikk dessverre ikkeno særlig. Må prøve igjen med bedre lys og evt kamera

10.10.2006:
Var i stallen på morran, møtte på Janne.. Fikke skravla masse om DET meste:D

Prøvde salen igjen, og ble ikkeno spes mer klok. Satte meg på, og blei enda mer forvirra. Skal ha time imorra, og forhåpentligvis blir mer klokere da.

9.10.2006:
Og da var det en ny uke igjen. Dev har stått over helgen pga vaksinen. Jeg har arrangert miljøkurs for hest, noe som var meget vellykket. Hestene ble utsatt for det meste innenfor skremsels-ting, men roet seg ned etterhvert. Gøy å se på!

Idag fikk jeg endelig prøvd Daw Magen, salen fra Gro Mette. Først virka den for trang, så måtte jeg ha den for langt fremme pga for kort gjord. Skal prøve igjen imorra, og se da.
Salen var forøvrig VELDIG fin å sitte i, Dev virka mer stabil å ri. Tydelig at den var bredere over ryggen, håper den er passe.

Fikk også smeden på besøk idag, og han var meget fornøyd med utviklingen av høvene til Dev.

Da jeg tok inn Dev, hadde det regna i et par timer, så jeg tok på fleece-dekkenet mens smeden jobbet. Dev virka vinglete da han ble skodd, og måtte tisse flere ganger. Minimalt kom ut, og det gjentok seg flere ganger.
Han hadde nok blitt litt kald over nyrene, og det var ikke bra.
Snakket med Liv Berit om dette, så heretter må han ha på dekken.

Devon begynte på betfor igår, og det er visst snadder. Var litt engstelig da han bare hadde bæsja litt i boksen inatt, men det var fordi at hestene hadde stått lite inne. Sent inn og tidlig ut:D

6.10.2006:
Fortsatt fri på gubben.

Jeg var i stallen på morran, og møkka for Dev og Carcharel. Tok to bårer med flis inn i boksen, har bare tatt inn 1 bår og en pk flis denne uka. DET ER BRA!!!
Ga begge gutta snacksen sin i krybba og dro hjem. Var en som sto igjen i paddocken og kikka langt etter bilen, hihi..

5.10.2006:
Var i stallen på morran, møkka og lagde snacks i krybba. Henta inn en meget blid og pratsom gubbe, trente litt på vaskespilten og rusla rett ut igjen etterpå. Pussa og børsta litt, og ga snacks.

Blir stående noen dager nå pga vaksinen.

Syns det ber veldig rart, men det går veldig lett å møkke for Dev nå. Er fort ferdig og syns det er lite i boksen. DEILIG!!! Men slik blir det vel, de slippes jo ut ca halv 7 og tatt inn ved halv 8...

4.10.2006:
Hadde ridetime litt tidlig idag, hadde fri fra jobb og da er det deilig å kunne ri i dagslys.
Måtte jobbe litt for føden idag, men etter 20 min begynte han å komme seg skikkelig. Jeg kunne bytte hånd i travet og beholde han stabilt på bittet. Jobbet versader i trav på langsiden, og det gikk egentlig ganske så bra, bedre enn forventet faktisk. ER så gøy å ri han slik, han fikk jobbe i lang form, og der ble han uten å stikke opp hode i tide og utide. Men må bytte sal etterhvert, og da burde han være ganske så stabil etterhvert.

Senere på kvelden kom Erik/Vet, han sjekket kneet til Dev og jeg mønstret han etterpå. Null problemer der nå, og vi er konstatert: 100% FRISKE!!! Han fikk vaksine, og jeg en sprøyte med beroligende(for barbering)
Jeg er såååå innmari glad nå, feirer med et glass rødvin, jippi..

3.10.2006:
Fridag på gubben idag. Dro bare opp for møkking, tok en pakke flis idag, kjøpte 3 på FK. Vasket og fylt opp vanndunken ute.

Alt gikk så fort unna, nesten litt skremmende fort:D

2.10.2006:
Møtte på Janne i stallen idag, møkka boksen(noe som gikk merkelig fort) og henta høyet til Dev.

Devons grime hang på halv 12 da jeg kom, han hadde vel lekt litt med de andre gutta. Han humra skikkelig da jeg kom, koselig det.
Janne skulle også trene litt på banen, så det var greit med litt selskap.
Banen var tildels tung på noen steder, men den skal harves snart, så da hjelper det vel.
Jobba frempartsvendinger og versader i skritt, til Dev ble løs og ledig. Tok noen halve volter i trav og så ned i skritt igjen. Han ble kjappere løsere idag, og vi fikk jobbet ganske så aktivt. Hadde et par økninger som ble ganske så bra, men ikke lett for han med for trang sal.
Gleder meg til timen på onsdag, det må bli bedre denne gangen.
Jobba i 40min, litt til og fra i intensitet.

Etterpå måtte vi trene på vaskespilten, å rygge inn er ikke farlig, mne å gå rett inn for å snu... DET er skummelt det, hihi!! Men med samme psykologi som med hengerlasting, så går dette også bra. Flinke gutten til mor det!!!


1.10.2006:
Var oppe "tidlig" idag, og til tross for ivrige tømmermenn var jeg på plass i stallen halv 12.
Gårdseier regna ikke med å se meg før litt utpå dagen, siden min trussel om å gjøre byen utrygg etter en flaske Chardonney med gode hesteveninner.

Fikk vasket og rydda skapet mitt idag, det så ikke ut i det hele tatt. Men nå har vi salrom, så jeg slipper unna støv, flis og masse skitt. KNALL!!! Vasket pussekassa, og rydda i tingene i skapet.
Tok Dev på banen etterpå og jobba i ti minutter bakke, han virka ikke stiv eller øm etter turen igår.

Satte han ut igjen med Carcharel, som humra da han kom. Fylte vann til gutta og tok noen bilder.

30.9.2006:
Idag gjorde jeg meg ferdig med siste rest på Beheim. Vasket og rydda etter meg, mens Tonje datet Dev over litt børstings. (Takk Tonje for hjelpen)
Fikk snakket med Johs før jeg dro, og det var hyggelig. Han syns det var leit at jeg måtte flytte, jeg takket for meg og alle årene jeg har stått der.

Takk for meg, jeg kommer til savne noen av dere ENORMT mye..


Vi red over skogen, i oppholdsvær. Dev viste veien for meg, hihi.. Han visste hvor vi skulle. Hoppa av på toppen og leide han ned siste rest. Vi ble godt ønsket velkommen, av både to og firbeinte.

Devon ble satt i paddock med Carcharel og Bleikur, og dette trur jeg blir veldig bra:D Lite action, gutta var mest intressert i gresset på bakken.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.