Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

29.9.2006:
Idag fikk jeg pakket alt, og ryddet unna på Beheim. Var effektiv og smart under pakkinga, og fikk lånt hengern til Fuglis. (Takk for hjelpen og lånet.) Hu ble med til Gjerpen, og vi fikk flytta skapet og kista.

Imorra blir Dev satt inn med damene, før jeg rir over. Blir en fin avskjed for han vil jeg tru.

28.9.2006:
Idag har jeg begynt å rydde opp og "pakke" litt til flyttinga. Må bare prøve å huske alt som er mitt da, huff..

Jobba Dev litt på bakken i 15 min, og han tok det kjapt idag, og han liker det kjempegodt. Han tråkket på som bare det, da vi gikk mot banen.Hihi!

27.9.2006:
Hadde time igjen idag, litt kjipt egentlig.. Fikk mensen idag og da stivner bekkenet og hofta mi totalt. Pokker ta!
Jeg kjente det med en gang under oppvarminga, helt låst og stivna i knærne og alt.
Men vi jobba oss igjennom alle gangarter, selv om det gikk litt vel unna innimellom. Jeg blir så frustrert under slike omstendigheter, og skulle vel ha droppet timen. Dev skjønte definitivt ikke hvorfor jeg var så teit idag, og protesterte med å jobbe imot meg. Kan jo skjønne han også egentlig;D


26.9.2006:
Fridag... Hadde mitt siste utslipp på Beheim idag, og det var litt vemodig igrunn.
Skal bli godt å flytte, da jeg syns de siste dagene nå blir veldig lange... Er trist å forlate et sted jeg liker så godt:(

25.9.2006:
Dro på en liten tur med Berit idag, hu måtte ri Ayla siden Sammi er sykemeldt:(

Dev var rolig og "slækk" på utfarten, han gikk rolig og fint bortover kloakkveien. Var jo ganske så mørkt, så vi snudde i enden(selv om Dev tar litt av pga slikt)
Han begynte å stresse som vanlig, men vi klarte å holde oss unna den verste trippinga.

Idag var det første gang han var svett etter trening, men det er jo kun pga stresset.. Dumme gubben;D

24.9.2006:
Da er sommeren offisielt skikkelig over for denne gang, møtte Stella på beite på Svelvikvn og rydda opp siste rest. Deilig å stenge der for vinteren, og huske alle de gode minnene om det gode vennskapet som var der.

Etterpå dro jeg i stallen, hadde et lite ønske om å rekke å ri, men pga 2 hus-visninger og fam.middag, rakk jeg bare litt bakkearbeid istedet. Dev virka ikke helt motivert idag, han sto bare å kikka dumt på meg da jeg kom. Han humra, men kom ikke imot. Jeg ville ikke gå og hente han, ville at han skulle komme meg imot istedet. Virra rundt i paddocken en stund, mens han sto og kikka nysgjerrig. Til slutt kom han direkte mot meg, og da var det masse god-ord og kløing.
Tok på han kapsunen og rusla rett på banen. Jobba der i ca 15 min, og dette begynner virkelig å ta seg til nå. Han jobber lettere med det innvendige beinet innunder tyngdepunktet, og øker det lett om jeg ber om det. Jeg klarer lettere å sette han i versader, og styre han ut av det igjen. GØY!!!!!

Etterpå tok jeg med ut litt høy, og et friskt eple i paddocken. Yummi!!

23.9.2006:
Kom i stallen litt sent, og hadde planer om å ta en liten tur på jordet. Men det ble så mørkt at jeg droppet det, tok heller på kapsunen og jobbet på bakken på banen.
Dev løsna mye raskere nå, både opp, ned og til sidene. Han virka myk og fin da vi gikk fremover, og det var gøy å se. Slapp han ut etterhvert på større volte, og han klarte ikke å holde formen, men jeg fikk sjekket stegene, og det var gøy å se. Han fikk fatte galopp på begge sider etterpå, med tilhørende bukkesprang til.
Hehe, han er rimelig sprek og ivrig ja!!!

Bøyde han igjennom han etterpå i holdt og da klarte han nesten ikke å stoppe å bøye halsen. Jeg hadde ikkeno godbit, men det virka som om jeg hadde det der han strakk seg etter fingra mine, hihi.

Da vi skulle gå tilbake til stallen, tenkte jeg vi kunne løpe bort, og Dev tente sporenstreks. han kasta på hodet, og byksa frem med et lite bukkesprang. Kan si det sånn at jeg hang etter et par meter før jeg fikk stoppet han, og han var like kuul lissom. Da jeg leide han inn på låven, travet han ved siden av meg mens jeg gikk. SPREK? JEPP!!!

Tok han inn i boksen sin etterpå, lykkelige pånnis kan man si

22.9.2006:
Trente på banen idag, med de vi pirka på timen på onsdag. Og det gikk igrunn ganske så greit i skritt og frempartsvendingene, travet var verre. Jeg trekker opp beina hele tiden, føler at jeg havner bakpå. Er nok litt psykologisk at salen er for smal og litt bakpå, og det hemmer meg.
Men jeg klarte å jobbe han skikkelig dyp og gjennombøyd på volten, og flytta frem og bakpart med en meget myk hest.
Jobba i 35 min i lett arbeid, han knakk ikke i beina idag:D

Trur jeg har funnet sal nå, og klarer ikke heeelt å få den ut av hodet.. Hmmm, tenke tenke

21.9.2006:
Fridag

20.9.2006:
Idag er jeg himmelen, jeg er så lykkelig så lykkelig *hopper, danser og spretter*
Fikk en time med Anne sånn på sparket, og det passa helt perfekt.

Bestemte meg for å ikke varme opp noe spesielt, da vi er ganske rustne og utrente. Jobbet endel i skritt, med versader og flytte skuldrene. Devon knakk to ganger i frembeina, en på hvert bein. Ikke så engstelig for det, mer bekymra for bakbeinet.
Fikk korrigert meg litt her og der, litt uvaner må man jo få, siden jeg ikke har ridd for instruktør siden februar. Men jeg la merke til at det hjalp masse. Jobbet litt i trav nedsitting, og magen min fikk gjennomgå bra.. hihi nå blir jeg kansje slankere til bryllupet alikevel.

Dev syntes det var skikkelig gøy å være igang igjen, Anne syntes han smilte og trivdes godt. HÆRLIG!!!!
Devon er helt herlig å ri i dressur, han har virkelig skjønt tegninga og vi samarbeider 200%

Han virka veldig fornøyd med seg selv etter denne timen, fulgte med meg med et falkeblikk og alltid beredt for en godbit

19.9.2006:
Hadde morgenstellet idag, og bestemte meg for å trene litt på det samme som igår før jeg slapp ut godgutten. Han var i et superblid humør, humra for hver gang jeg kom inn i stallen etter utslipp *SMASK*

Brukte ikke pisken noe særlig nå, trur han ble litt engstelig av den rundt kroppen sist gang. Han skjønte kjapt tegninga å bøye hodet ned, litt seig mot venstre og lettere mot høyre.
Klarte lettere å få han til å gå riktig innunder seg idag, og dette med å gi "sjenkel" i den rett tiden var jo helt gøy å se på.. Han økte skrittlengden betraktelig.
Jobba ikke lenger enn 10 min, leida han ut og han var fortsatt blid som ei sol.

Gjorde ferdig stellet, fora og dro hjem.

Denne treningsformen er jo super, bare for å tøye og bøye litt. Flott for slike pensjonister

17.9.2006:
Var først på kurs i Akademisk ridning med Alexandra Myhren, dro med Tonje og til Momarken.
Var veldig inspirende og kjempegøy å se folk og hester på alle nivåer.

Dette resulterte i at jeg måtte prøve dette på Dev når jeg kom i stallen. Jobbet på bakken, og prøvde å være nøye med å jobbe innunder tyngdepunktet. Dev skjønte ikke helt tegninga, og prøvde å løpe unna, men vi klarte oss bra.

Skal bytte ut kapsunen, den jeg har er for grov for slikt arbeid.

15.9.2006:
Har ikke vært no spesielt hestlig i det siste, jeg har vært i Riga med søs og stemora mi. Har vært en koselig og fuktig tur, som vi skal gjøre til en tradisjon heretter.

Var veldig koselig å komme tilbake til Dev idag, han viste tydelig at han hadde savnet meg. Han humra og humra på vei opp mot meg da jeg kom, og jeg klarte jo selvsagt ikke å holde kjeft også.. SMEEELTAAA..

10.9.2006:
Var først med Tonje til Pia idag, skulle vaske henne og da må man ha ekstra beredskap.
Pia ble renere i allefall, nærmere hvit, hihi.
Fikk sikla litt mer på Peppy, han er bare såååå innmari vakker.

Dro på stallen på kvelden, ordna stellet og tok inn. Red Dev en liten tur bort til kloakkveien, og hjem igjen. Han var litt småstressa på hjemveien, og jeg fikk litt å jobbe med.
Gleder meg til å komme skikkelig igang etter utenlandsturen, planen er klar nå.

8.9.2006:
Slapp ut på morran, Dev var smørblid og snudde seg kjapt da jeg kom.
Gjorde klart alt av stell, rensa høvene hans og børsta kjapt over han.

Fikk solgt salen idag, håper den blir brukt masse av dens fremtidige eier.

6.9.2006:
Slapp ut hestene på morran, gjorde ferdig stellet og fora middag.
Kom tilbake på kvelden, etter å ha stått på Gjerpen å sett på timene med Anne.
Dev virka meget fornøyd med å komme inn, slapp han på gårdsplassen og han byksta frem i galopp. Hehe, god gutten.

Dro innom Fjerdingstad etter foring, og så på siste timen der. Etterpå stakk jeg innom stallen igjen med noe utstyr. Dev var veldig nysgjerrig da, og meget kosete. Jeg hadde satt på han fleecedekkenet, og han var nå tørr under. Han var ikke spes intr i å spise høy, bare kosemose. Go´gutten min det;D

5.9.2006:
Hadde også ansvaret for Charmie idag, var kjekt å teste kroppen om den tålte det i farta(pga astmabronkitten). Men det gikk bra, så jeg er nok på bedringens vei, deilig!!!

Håper å komme meg på ryggen til Dev imorra, nå begynner jeg å bli ganske så klar igjen;)

4.9.2006:
Vært noen dager siden det har skjedd noe her nå, vært rolig med oss. Jeg har hatt endel baller i lufta og vært bortreist.
Fuglis og Tonje har passet Dev, mens jeg har vært borte. De er alltid ivrig i tjenesten, og det er null problem å reise bort. Tusen takk til dere jenter;D

Idag fikk jeg med meg Anja i stallen på kvelden, hu skulle sjekke salen på Dev. Vi ble litt klokere der ja, og ser nok ut til at jeg må bytte der etterhvert...Penger, penger adjø..

Devon prater og hilser mye om dagen, er frisk og pigg. Livet er herlig!!!

30.8.2006:
Idag har Dev stått i paddocken igjen. Han ble sluppet ut ved halv 7, med Charmie. Fikk middagen sin ved halv 10, og det smakte det godt. Han hadde bæsja en gigantisk ruke i krybba inatt, godt han ikke skulle ha frokost der.. URK!

Kom tilbake på kvelden, og da var han skikkelig hoven på baksiden av kjeven på begge sider. En tydelig reaksjon på et eller annet. Han virka rastløs inn på boksen til å begynne med, men roet seg etter litt.

29.8.2006:
Idag skulle jeg hjelpe Stella med å få Djenghis og May på "stall". Vi våknet av et skikkelig øspøsregnvær, men kledde på oss godt, våkna iallefall hehe.

Halv 8 sto vi klare for avgang fra beitet, og det slutta å regne en liten periode. Jeg fikk ri May denne gang, da Djenghis kunne være litt småfestlig om dagen, huihi. May var en lett fjording å ri, myk og fin i munnen, lett til fots og til tider litt småsta.(ikke fjording for ingenting vettu)
Vi brukte 1 time og 20min på turen og den gikk fint.
Mens Stella venta på å slippe hestene inn, dro jeg til Dev og fora han. Han var jo kjempepositiv, og likte frokosten godt.

Dro tilbake og fikk kjørt Stella til bilen sin.

Pia reiste til samme sted idag, og de går fint sammen med de to hoppene med føll. Blir nok en fin flokk de til slutt.

Dro tilbake på stallen på kvelden, Dev var tatt inn og likte tydelig det. Ga han høyet sitt, gjorde alt klart for morgendagen og dro hjem for kvelden.

28.8.2006:
Blitt noen dager fri nå, han har jo stått på beite, og det har regna som bare søren.

Men idag tok jeg han på ridebanen i 30 min. Han var litt stiv og ikke heeeelt med, men det kom seg litt etter litt. Travet endel mer idag enn sist, hadde masse tempooverganger og endel versader.
Imorra skal hestene inn for vinteren, slutt på sommeren nå:(

Smurte høver, ga mat og leide en motvillig hest tilbake til beite.

23.8.2006:
Henta en kjempeblid og humrende godgutt på beitet idag. Han er så veldig positiv og imøtekommende om dagen, og det varmer sjelen De Luxe.

Pussa og børsta i boksen, og dro på tur med Berit og Sammi til Mollabakkene. Jeg tok på Hacken og red barbak. Syns igrunn han ikke var så fin på hacken nå, virka tung og stri. Han virka slapp på utveien, men våkna litt på hjemveien. Vi travet litt her og der, men skrittet rolig i alle oppoverbakkene.

Jeg blei skikkelig sliten i hofta underveis, og det var litt pes.
Jobba ikkeno spes med å ha han i form på tur idag, ville teste han ut åssen det gikk uten.

Spyla han etterpå, smurte høver og ga mat

Heidi syns han så mindre ut i knærne nå, og det måtte jeg sjekke. Hans venstre kne var betydelig mindre på disse kulene hans, og det var kjempedeilig å se på. Har ikke tenkt på de i det siste. JIPPI!!
21.8.2006:
Fri på Dev idag, han skulle flyttes over til beite på andre siden av bekken.. og regna med at det ville bli litt løping.
LITT løping ble det ja, makan til fresing hihi.. Dev sto etterpå oppi skogen, og svetta som bare søren. Trur det var nok trening ja, hihi.

Jeg er forøvrig riiiimelig støl idag, hjælpes!

20.8.2006:
Idag var det litt trening igjen. Hadde egentlig tenkt på en skogstur, men ombestemte meg i farta.

Fikk en liten a-ha opplevelse idag, for Dev var så stiv, hard og motstridende idag. Og det var jo egentlig ikke så rart, han trenger 15-20 min på oppvarming. For etter dette, var han er drøm å ri.
Presset han litt igjenomm versader i volten idag, og det var skikkelig gøy å gjøre barbak. Jeg kjente musklene hans jobba skikkelig bra under meg, WOW!!

Tilslutt jobbet vi trave overganger i lang og dyp form, og han jobbet seg så fin i DEN formen. Kikka litt ned innimellom, og stegene hans gikk rett oppi spora sine.

Håper han fortsatt klarer dette fremover, for det er meget god trim for oss begge, PUST og PES
Jobba i 30 min

19.8.2006:
Dev har fri idag, dro opp på morran og fora. Stakk innom beitet og fora feriekolonistene også.

Idag reiser Sarah til skolen, da var sommeren slutt for hennes del.. Takk for i sommer, det var koselig og håper vi møtes til neste år;D

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.