Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

18.8.2006:
Trente på banen idag, red barbak. Salen har jeg ikke giddi å prøvd enda, han er noget tykk, hihi.

Krevde litt mer idag, han gikk greit nok til å begynne med.. Fikk litt protester for så og ende bra. Jobbet litt tempovekslinger, 1-2 volter i trav for så i skritt igjen. Var litt hard på høyra hånd, men det er jo mitt problem.. Er så svak på venstre side:(
Jobbet litt lett med versader i volten, og det var slitsomt, hehe.
Dev og jeg ble svette etter 30 min jobbing. Jobbet mest på storvolte.

Red en liten skrittetur etterpå, spylte han, smurte på cornucresin og ga mat. Smurte han litt med aloh vera på øya, litt irritert der.

17.8.2006:
Lot Dev få fri idag, siden han gikk litt igår. Men da jeg tok han opp for mat og sjekket han, virka han definitvt ikke no spes dårlig. Ingen fyllinger e.l
Skal nok ri imorra igjen, det blir deilig.

16.8.2006:
Idag fikk jeg endelig ridd litt. Jeg tok en tur opp til ridesenteret barbak. Fikk han til å jobbe litt i bakkene, og det var ikkeno problem.
Fikk snakket endel med Marit, før vi rusla hjem igjen.
Da vi kom hjem jobba vi litt lett på banen, ca 15 min. Fikk han igjennom i skritt på begge sider, og det var fint. Prøvde meg litt i trav, men holdt på å dette av, hihi balansen må inn igjen.
Ga han maten sin etterpå, og det var snadder.

Devon kom ruslende mot meg idag mens han humra, så koselig..

15.8.2006:
Nå trur jeg det har klikka helt for denne siden, har kommet meg inn på vippen(uten pålogging) men har ikke fått logga meg inn.. HMPFR!!!

Uansett: hestene er flytta tilbake til "utbryterbeitet", det syns alle var kjempmorsomt.. Ayla hoppa og spratt, helt sirkushest. Hu fikk med seg Pia, og til og med Dev tok tre strake bukk..

Fikk skodd igår, og hadde masse å diskutere med smeden.. Meget intressant! Var deilig å se Dev gå over grusen etterpå, null ømming!!
Han var litt i det korteste laget i hoven nå, så det var godt han ble skodd nå.

På beitet (Svelvikvn) har hestene blitt flytta til det største beitet, endelig har det grodd opp nok. Hestene syns dette var knall selvfølgelig!

13.8.2006:
Imorra kommer smeden og det skal bli deilig. Syns det er leit å se Dev ømmer seg på grusen, vondt å gå slik. Blir nok stor forbedring når han får sko.

Tok Dev inn i boksen idag, børsta han og rensa høver. Vaska han med aloh-vera på innsiden av frembeina, huden er litt småsår der.
Tok han ut på ridebanen etterpå og jobba litt NH. Var gøy å se hvor lite som skal til med min kroppsholding, før han snudde og gjorde det jeg ville. Jobba rygging og vending.
Kom bortom en bæsjekladd han veeeeeeldig gjerne ville sniffe på, men det sku vi bli to om. Jeg fikk han til slutt til å IKKE lukte, og flytte han bare med kroppspråket mitt.TØFT!!!

Etterpå flytta vi hestene tilbake til utbryterbeitet, og Ayla og Pia hoppa og lekte seg rundt. Dev kasta seg på tre bukkeserenader med tilhørende fjert til. Han er defintivt ikke mye sjuk nei..
Veldig deilig å se dette, har stor tro på livet nå.

12.8.2006:
Idag fikk jeg mange timer i stallen, satt på med Tonje opp.
Jeg børsta godt over Dev, og satte kursen for ridebanen i tomkjøringsteknikk. Jobba hovedsaklig på volte, men bytta side ofte. På den skadede siden, gikk han fint i skritt. I trav klarte han ikke å tråkke godt nok under seg, men det har han faktisk ikke gjort noe særlig før heller.(spesielt når han ikke er varm nok)
Etterpå spyla jeg han godt, og det var meget deilig.

Charmie kom tilbake idag, og det ble litt diskusjoner om lederskapet mellom Ayla og Charmie. Men dette finner de nok ut av uten no store problemere.
Dev viker unna all konfrontasjon, han vil defintivt ikke ha bråk.

11.8.2006:
Våkna mentalt meget brått idag, hestene hadde vært løse inatt. Ayla(mesterhjernen), Pia(den blonde ungdomsopprørern) og Dev(ulv i fåreklær) hadde tatt seg en liten rusletur gjennom dalsøkket og OPP et 8-10meters gjørme/sandtak. Får så å rusle over veien og til golfbanen til naboen... Litt liv og røre kan man si.
De fikk husarrest og satt inn med litt høy, haha.

Berit og jeg kom på morran, og Ayla så vi hadde fått seg en god porson selvtillit av dette... Vi kan jo ikke annet enn å le av hele greia. Har lagt en fin liten historie av dette:

Mesterhjernen saumfarer gjerdene etter mørkets frembrudd, hu har med seg Blondinen på slep. Blondinen har sitt ungdomsopprør om dagen, og digger alt som tilhører å krysse grenser. Så det å gå på slang hos naboen etter mørkets frembrudd er jo bare "dødskult assa".
Ulven er blendet av hele vinterens flørt med Mesterhjernen, og siden han har vært "så dårlig" er det ingen som trur at han blir med på no slikt som dette.
De har lunta rundt ved bekken, og funnet ut at DEN bakken skal vi jaggu klare!?!
Den var nok mer slitsom enn de hadde regna med, men synet av det friske gresset på naboens golfbane var nok verdt hele greia, haha.

Sammi, den gamle kloke har jo bare stått og sett på.. For dette er jo ikke lov:(
Hu må dessverre få husarrest hu også med de andre inne, men hu syns ikke det var ille. Hu liker seg tross alt inne hu.

Så jeg valgte ikke å gå tur idag, han har nok trimmet nok for et døgn.

10.8.2006:
Sku egentlig gå tur idag, men det begynte å plaskregne så det frista ikke mye.
Tar det igjen imorra.

Han har fått tilbake Sammidama, og det er stas

9.8.2006:
Idag er vi på vår tiende uke, og jeg har bestemt meg for å legge ned pennen for loggføring. Vil jo fortsette med dagbokskriving uansett, og heller notere ned tilstanden om noe skulle skje.

Kom i stallen på dagen i et øspøsende regnvær, det var meget lokalt og forsvant fort igjen.
Lagde grøt til Dev, begynte med Yeah-sacc igjen igår og skal fortsette med dette.
Tok på taugrima og rusla opp til ridesenteret. Det tar oss et kvarter og er i variert, men fast underlag.
Da vi vi kom til hestesenteret, så vi Mari i stallen.. Hu måtte vel nesten kikke to ganger, og jeg flira litt og vinka. Hu kom oss i møte og det var hyggelig. Vi skravla litt før vi snudde og gikk hjem igjen.

Pia og Ayla sto igjen i paddocken, Sammi var ute. De var rolige og avslappet, og var ikkeno gira når Dev kom inn igjen.

Klipte øredusken og nakkehåra til Dev idag. Bestilte smed.
(godt å være igang igjen)

8.8.2006:
Dag 7, uke 9

Idag skulle egentlig Tonje og jeg gå en tur med dyra, men fant ut at det var en god ide og la de komme inn til Ayla og Sammi.
Det letter endel av separasjonsangsten til Pia og Ayla, og alle kan ta ut en eller to hester uten problemer.

Pia hadde endel negative erfaringer med Ayla i våres, så vi var veldig spent.
Men Pia gjemte seg bak trygge onkel Devon, mens han hilste på Ayla. Og der var det hjerter i lufta gitt, hihi.. Tydelig at de har flørta mye i vinter, for det var snafsing, mulling, kløing og småklyping.

Pia viket tydelig unna Ayla, men fikk også etterhvert hilse skikkelig.

Tonje og jeg ordna gjerdet ned mot jordet, lagde dobbel tråd mot havren, og sørget for jevn strømførsel. Dev skulle lissom løpe ut dit, men fresa heller ned til helt nederst av beitet. Ingen andre skjønte hva han drev med, og løp heller ute på jordet. (Men som han strakk ut der han løp, fullt strekk i travet)

Etter 10min kom han opp igjen, i fullt tempo og fikk med Pia i farta.
Han rulla seg og alt er ok.

Etter å ha fyllt opp vannet(som tok en evighet), ropte vi inn Pia og Dev.. Må jo ha medisinen og kraftforet. Dev kom, men ikke Pia, og det syns jeg var hyggelig.(Han gidder sjeldent å komme)

Rensa høver, og ga mat

De rusla pent og pyntelig tilbake til jordet, uten no tjohei.

7.8.2006:
Dag 6, uke 9

Ga hestene mat på beite først idag, og de syntes det var deilig.

Dro til stallen på dagen for å sjekke vannet og hestene. Var nesten ikke rørt, men begge to kom ruslende da jeg kom ned. Fluene var plagsomme, og hestene hadde sløvis-blikk.

Tok turen opp igjen på kvelden, dro og henta Sammi og Ayla med Berit. Skulle egentlig slippe de sammen, men pga masse regn ble det så sølete at vi ikke tok sjansen.
Prøver igjen en annen dag.

Rydda i stallen og på låven. Så lettere bomba ut der, kan skjønne hvorfor.. Har jo ikke vært mange i stallen i sommer.
Meeeeeeeeen, nå er det ryddig der, og det er deilig.

6.8.2006:
Dag 5, uke 9

Idag var det tid for hjemreise og dessverre splittelse av den fine flokk.
Tonje og jeg henta bil og henger, og dro direkte til beite. Måtte ta Dev først uten midtlem, han sto jo så bra sist.
Han hadde litt blandede føelser med å reise, og May likte det ikke. Etter litt til og fra, kom han seg på hengeren. God plass fikk han også;)
Frem til vi skulle kjøre, sto han heeeelt stille.. (vanligvis stamper han endel)

Vi satte farten mot stallen, og det tok sin tid. Var kjempekø på E18, så vi måtte helt bort i rundkjøringa for å snu, og Dev sto som en påle!!! Ikke et eneste dunk hørtes, og jeg lurte på etterhvert om han fortsatt var på, knis knis.

Kom på stallen og vi var imponert over beinplasseringa hans, makan til bred beinføring.. Se galleriet!

Vi slapp han ut og ned på beitet. Han måtte stå alene, og det var ikkeno problem. Han bare rusla rundt.

Vi lempa 12 høyballer, for hestene på beite og dro tilbake.

Pia kunne stå med midtlem, og hu rusla rett på. Hu sto også kjempepent, nå tok vi en annen vei over.. Smart løsning istedet for kø og mas

Fuglis sto på beitet sammen med Dev da vi kom oppover veien. Jeg kunne ikke dy meg, snurra ned vinduet og ropte navnet hans høyt. Han responderte tvert med et KJEMPEVRINSK, så kooooos!
Vi slapp Pia ut og ned sammen med han, og det var stas.. De løp litt og fikk tatt både bilder og film (off kårs)
Ga de litt kraftfor og dro etter å ha rensa ut av hengern.

Deilig å være tilbake, nå skal det trimmes..

5.8.2006:
Dag 4, uke 9

Dro ut på morran, ga høy til alle. Sarah fikk foret sitt, og Dev medisinen..
Varmt var det, og vi venter kun på regn. Har bestemt at hestene må reise hjem... Kjipt, men alt har en slutt.

4.8.2006:
Dag 3, uke 9

Stella og jeg dro ut tidelig imorges, henta henger og høy.. Hestene klagde ikke akkuart da vi kom tilbake, hihi

Kom tilbake på eftan, ga Sarah kraftfor og da måtte Pia få litt også.. Ga Dev med og en brødskalk, og fylte vann..

3.8.2006:
Dag 2, uke 9

Blei ganske paff over tilstanden på beite idag.. Tydelig at hestene var sultne og VELDIG ivrig på mennesker(vi kommer jo med mat)

De har nå gnagd ned det som er igjen av littebittegranne gress:(

Ga Sarah maten sin, Pia hadde vært på tyveri-tokt idag, wrestla med gårdeier og spist endel tyverifor.. Hehe, men bare sitt eget da..

Vi bestemte oss for å hente høy, og tilskuddsfore med det inntil det er klart på det andre beite. Det er dessverre eneste alternativ, ellers går hestene og sulter:(
Tonje og jeg vrengte bilen opp til stallen, smugla ut en høyballe og ga dette til hestene. Og JA: vi ble meget populære da!!!

Stella og jeg henter mer imorra tidlig, må låne henger. Men da går det fint i noen dager;)

2.8.2006:
Dag 1, uke 9

Fikk ikke vært på beitet igår, tiden ble altfor knapp. Men slik er det, familien først enkelte ganger..

Dro tidlig på beitet idag istedet. Ga han 2 skjeer, så gikk det ikke altfor lenge over "tiden"
Ga Sarah mat i bøtte, måtte holde Djenghis unna, da Sarah ikke var såååå nøye med å ha en venn i forbøtta. Etterpå kom Pia ruslende, så jeg ga henne foret sitt, noe som var MEGET poppis..


31.7.2006:
Dag 6, uke 8

Idag skulle jeg ri sammen med Stella på en av hennes hester. Vi valgte sommerens våteste dag, det plaska ned i bøtter...

Jeg fikk Djenghis (weehiii) og vi kledde på oss, for så å gjøre skogen utrygg, hihi. Djenghis var ikke helt fortrolig med at det satt ei annen dame på han og protesterte litt.. Etter anbefalinger fra mor, ble en pisk fiksa. Et par rapp i takt med sjenkler og hesten gikk..
Vi fikk travet og klatret og dusja oss i masse vann på busker og greiner.
Var borte i ca 1 time, og hestene virka litt småslitne etterpå.

Dro tilbake senere på kvelden, ga Sarah for og Dev medisinen.

30.7.2006:
Dag 5, uke 8

Idag har jeg vært noen timer på beite, skulle flytte de senere på kvelden og måtte gå over gjerdet.(som var mer pes enn jeg trudde)
Korrigerte tråd og fjerna all undervegetasjon.
Har kommet opp endel gress i de siste dagene, og forhåpentligvis blir det vel bare bedre og bedre.

Hestene bare stoppet opp tvert etter flyttinga, for å spise. Ikkeno annet var viktig, hihi. Har fått gjentatte bevis på at Dev er frisk nå og det er meget deilig. Sto og skravla hest og stall med Tonje og Stella en god stund etterpå, kos det...


29.7.2006:
Dag 4, uke 8

Idag skulle jeg hatt filmkamera gitt, for jeg opplevde hvor herlig livet er nå.

Da jeg kom på beitet, fant jeg ikke Dev ved første øyekast. Så fant jeg han stående oppi skogen hvor han var jagd av Dino. Min første tanka var jo at han var blitt jagd, for han sto der helt alene. Meeen etter nærmere titt, sto han over et tre og klødde seg på magen.. Han sto og vugga frem og tilbake, men stoppet da jeg ropte på han. For så å begynne å vugge igjen like etterpå, hihi.. Jeg gikk oppover mot han, og da stoppet han og vrinska høyt mot meg. Jeg stoppa ca 4 meter unna han, og da kom han humrende mot meg istedet. (åhhh, som det varmer mors hjerte, sukk)
Han fikk medisinen og en stor brødskalk, og litt klapp og kløing...

Etterpå gikk vi til hvert vårt, men jeg sto og sjekket han. Og det som var VELDIG flott å se, var at han stoppa for å tisse. Siden skaden oppsto har han nesten ikke klart å strekke ut den syke beinet langt bak som han ha gjorde før.. Men nå hvilte han på det friske beinet, mens han strakk på det syke.. JIPPIIIII!!! Gjett om jeg ble glad???

Etterpå kom Fuglis og Tonje, og vi sto og skravla masse. Pia fikk en runde pedikyr, og pussing og masse godprat og nussing.
Vi lekte oss litt med pæretreet, og Pia fikk noen kart av pærer.. SNADDER!
Fuglis lurte på hvor Dev var, jeg ropte og jaggu kom han ikke ruslende med May på slep.. Og han vrinska da jeg hilste, SUKK IGJEN!!!

Alle fikk litt pærer og livet var flott.

Red en tur med Daisy litt tidligere på dagen, med Luke og Elin.. Dro i skogen bak Marit, fint oppi der.. Det regnet og var deilig..

28.7.2006:
Dag 4, uke 8

Dev humra da jeg kom, typisk han dette nå.. Goooingen min *smask*

Ga han medisin, og så han trasket rundt som inget galt hadde skjedd. Observerte han sto og strakk seg pga kløing med May.. Nå klarer han å strekke seg skikkelig fremover med bakbeina, akkuart slik som når han tisser. Men det har han ikke klart så bra etter skaden, så det er godt å se igjen.


27.7.2006:
Dag 2, uke 8..

Alt vel på beite. Sjekket rundt i "matfatet" og selv om det er lite mat, så er det nok rundt omkring.. Hestene går innimellom i buskas nå, og da får de rydda skikkelig. Det er bra!

26.7.2006:
Dag 1, uke 8

Idag har jeg gjort masse hestegreier, hjælpes så effektiv det går ann å være.. Tonje og jeg malte resten av boksene, dro innom og sjekket Luke og Daisy etterpå.
Så dro vi på beitet, da begynte det endelig å bli levelig temp ca 20grader..
Jeg rusla samme tur som igår med Dev, men alene idag. Dev skjønte ikke heeeeelt hvorfor han skulle gå alene.. Det var lissom litt teit, dumme mamma!!
Men vi kom oss rundt, og snakket med naboer på veien. Gøy når alle kjenner han igjen, og han kjenner jo igjen stedene.
Han gikk meget rolig og pent overalt, og da vi kom på veien, tråkket han skikkelig i sporet sitt..Taktfast og flott. Ble litt distrahert av meg som hele tiden snudde meg for å se, vi skal jo se fremover joooo. Hehe, sånn er det gamle menn..

Gikk ned til 1 skje idag.

25.7.2006:
Dag 7, uke 7

Idag har jeg for det meste bare smilt hele tiden.. Livet har gjort meg lykkelig nå..
Dev er lett friskmeldt, og idag skulle jeg ta en rusletur med han. Ikke mange flate steder for han å gå, så jeg ville ikke ri.
Satt på med Tonje ut, og fikk overtalt henne til å bli med på en "liten" rusletur.. Vi gikk bort til Knattlia, og veien tilbake. Møtte noen naboer der, så kjente igjen Dev og det var hyggelig. Lenge siden det har vært hest der..

Dev hadde null problemer å gå igjennom skogen, tok det veldig rolig i bakkene..
Langs med veien, var det mest skummelt med alt som var i grøftekanten.

Fikk filma en snutt, av en lettere lykkelig meg.
Det som var VELDIG søtt, var at hver gang vi stoppet og venta, la Dev mulen sin bort på meg.. Han ville kose litt, og søkte kontakt.. SUKK!!!
Jeg er sååååååååå forelska i den hesten der altså, han sjarmerer meg bare heeeeelt ned i støvelen, hihi.

24.7.2006:
Dag 6, uke 7

Jeg er sååååååå glad idag, dette er en gledens dag jeg har venta lenge på: Jeg har fått grønt lys for å begynne litt med Dev igjen!!!
Snakket med både Jochen og Erik idag.. Og de var enige i meg at siden Dev har vært så fin i beina, kan jeg begynne å rusle litt med han igjen. Dev har blitt ganske så tung i kroppen nå, og det er heller ikke bra.

Vi skal ikke gå i for harde bakker, verken opp eller ned. Slakke bakker går greit, med fast underlag.
Snakket med Nena etterpå, og vi ble enige om å trappe ned til mindre Proflame. 1 skje skal jeg begynne med fra uke 8. Når jeg er ferdig med Proflame, skal jeg gå til Cortaflex istedet, og gi kalsium-tilskudd.
Hu anb meg å rusle med han i starten i 20 min, ikke mer.. Og på fast flatt underlag.

Så da må vi begynne å rusle litt for slanking, sååååååå bra!!!!

Hesten var forøvrig uten anelser idag, han ga blanke i hva mine tanker tenkte.. Han var bare lykkelig for ei frisk pære i godbit etter medisinen.

23.7.2006:
Dag 5, uke 7

Var i Holmestrand med Tonje på dagen og hilste på Curlyhestene til Lene (forumet). De var søte og jeg forelsket meg ganske i mamsen, Sonata. Bilder av mor og barn i galleriet.

Senere på dagen dro Tonje og jeg på mer hestetokt. Først dro vi opp og så til Luke og Daisy, som hadde det helt topp. Daisy var ikke øm i ryggen etter igår, og det er bra.

Deretter dro vi på beitet.
Jeg tok ut Dev, måtte vaske han litt. Litt for mye olje på de edle deler, og det var godt å få bort.. Vasket hele hesten etterpå, ikke så grundig.. men nok til at jeg fikk kjøla han ned.
Dev var så snill og sto stille og rolig hele tiden, tauet hang over nakken.. Flinke gutten til mor *Smask*

Etterpå sto han, Djenghis og May i skjønn forening og klødde hverandre.. Makan til gode venner det der..

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2020 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.