Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

22.7.2006:
Dro innom beite på morran(før strandlivet)og ga Dev med.. Er så deilig å kunne gå inn i flokken og gi han med uten no bråk hestene imellom..

Dro til Daisy på kvelden, skulle ri med forrytteren til Luke. Vi dro til mollabakkene, og det var deilig å være der igjen. Altfor lenge siden sist jeg var der, og vi kosa oss.
Daisy var litt småskvetten på veien, men da jeg etterhvert ble kjent med henne gikk det fint. Vi fikk jobbet litt i bakkene, både oppover og nedover. Jenta er jo kjempepositiv og ivrig på å jobbe litt, ikke bare "løpe" av gårde på tur.
Fant ut at hu slappet bedre av i gangen om hu måtte gå i form.. Ble hu lang, stresset hu bare av gårde. Varierte på formen, men gikk for det meste i lav form..
Jeg hoppa av ved Hestesportsenteret, var kjempesliten i baken, og det var godt å gå litt.
Turen ble på 2 timer, og da er det ikke rart jeg kjenner det et visst sted, hihi..
Daisy var ikke øm i ryggen etterpå.

21.7.2006:
Forferdelig varmt idag, 29grader i skyggen..

Ute på beitet spiste hestene mat, Dev smilte da jeg kom.. Ga han med og en brødskalk, og da ville han ned å drikke litt. Fikk filmet han, og det roet meg litt.
Han er nok litt sårbeint foran, og dermed går litt smått bak for å kompensere for litt auau.. Når han gikk på flata, løsna det og han kunne gå på litt igjen.

Dro opp til Daisy etterpå, og hun og Luke sto og pesa i varmen.. De ville klø endel, og det fikk de..

20.7.2006:
Dag 2, uke 7

Var en kjapp tur og så til Daisy, hu var tatt inn for børstings og kosings.. Det var snilt..

Dro på beitet etterpå, og Dev humra og humra mot meg.. Ga kjapt medisinen, og droppet godbiten.. Vil prøve å bruke godbit annenhver dag noen ganger nå.

19.7.2006:
Idag gikk jeg over alle hestene med insektsmiddelet, men det var lite insekter før det.. Virker som om det blir værforandringer nå, for lufta var litt annerledes.
Pia og jeg fikk klina litt, hu virka ikke mye preget av gårsdagen iallefall, hihi..

Etterpå sto alle hestene untatt Sarah i en klynge og sov.. godt med en hvil etterpå vettu.

Fikk se en video etterpå hvor det så ut til at Dev gikk veldig rart.. Men vi har konstatert at han muligens er litt sårbeint, og mest sannsynlig på frembeina

18.7.2006:
Dag 7, uke 6

Var først hos Daisy en tur, ga henne en runde "puppevask", som forøvrig var meget nydelig.. Børsta og klødde her og der.. Hu virka litt øm i ryggen, så jeg var litt gentle der. Tok henne i vaskeboksen for å spyle av såpen, og hu ble så salig i ansiktet da jeg spylte litt på skuldrene.. så jeg spylte likeså godt hele hesten. Og det var meget godt mottatt, det var ei som kvikna til etterpå. Meget varmt nå, godt med en avkjøling.

Dro i stallen etterpå og malte siste rest. Martine og Berit kom en tur, så jeg fikk skravla litt med de.

Så videre på beitet etterpå, og vannet var allerede fyllt opp, hestene hadde drukket opp alt.. WOW!! Men det skal sies at det er kjempevarmt nå..
Pia var skikkelig innpåsliten og jeg måtte være litt brutal(ut ifra et menneskelig synspunkt) og jage henne skikkelig vekk. Liker dårlig å gå på beitet med åpne sko når hestene begynner å jage.

17.7.2006:
Dag 6, uke 6

Satt på med Tonje ut, hestene var svette og varme. Pia innpåsliten(vil ha sprøyta) og Dev spørrende.
Tonje fyllte vann og jeg satte på grima på Sarah.. Hu var litt plaget av fluene idag.
Dev rusla heftig mot vannet etterpå, og han virka normal og fin i bakbeina

16.7.2006:
Dag 5, uke 6

Kom på beitet seint på kvelden, hadde vært i bursdag. Hestene kom løpende mot oss da Tonje og jeg gikk mot beitet. Så koselig når de gjør dette.
Ga medisinen, kosa og klødda.

15.7.2006:
Dag 4, uke 6

Ble henta av Stella idag, hadde ikke bil.
Dev kom humrende imot, super-blid og så pratsom. Jeg tok på han taugrima, og tok han ut for inspeksjon. Sjekket høver, bein, pels og det meste. Han hadde lite stikk så jeg droppet no insektsmiddel.

Tok han med opp til det øvre lille jordet, ville lonsjere han litt og sjekke beina. På vei opp stoppet han flere ganger, og virket nølende til å gå opp dit.. Men fikk overtalt han tilslutt.

Lonsjerte han litt i skritt, og han gikk som normalt. I trav prøvde han seg å stikke av, tydelig at han har fått noe vinning på dette i de siste månedene, men fikk stoppet han nå. Taugrime er flotte greier!

Var ikke lett å sjekke stegkvaliteten i ulendt og noe glatt gress-underlag.
Men da jeg gikk tilbake til beitet, trasket han foran som en hund i bånd.. Da var det ikkeno problem med stegene iallefall..

Klarte å ødelegge proppen i badekaret idag, så jeg måtte bruke vanndunkene igjen.(

14.7.2006:
Dag 3, uke 6

Var spent på å se om Dev virka no annerledes idag, siden jeg red han litt igår. Han humra og snudde seg mot meg da jeg kom.. Han snudde seg litt rart, men jeg håper og trur at det bare var tilfeldig. Etterpå gikk han som normalt

Gikk over gjerde fjernet all undervegetasjon som hadde grodd helt villt.

13.7.2006:
Dag 2, uke 6

Idag har jeg sitti på Dev igjen, og jeg har vært nærmest i ekstase. Så utrolig deilig å sitte på han igjen, sukk.
Stella skulle ut på tur med Djengis, og vi satt oppå hestene og pratet i ca 20 min. Dev sto bare å sløvet, sniffet litt på skoa mine innimellom.. Bare for å sjekke lissom. Hihi..

Etterpå kom Tonje, og hu fikk tatt noen bilder og foreviget oss. Sååå deilig.
Jeg hadde ikke med hjelm, tenkte ikke på det i det hele tatt. Enda så streng jeg er på det ellers, men slikt skjer når jeg ikke har sitti på han siden 30 april. Litt dum, men vanvittig lykkelig.
Fikk prøvd Dev i litt trav, og litt galopp.. Vanskelig å si hvordan han virket da underlaget var så ustabilt der.

Flytta hestene til det Nordre beitet etterpå, og det var alle lykkelig for.

Og jeg er så glad, så innmari glad..
#Danse danse#

12.7.2006:
Dag 1, uke 6

Ble møtt av en særdeles blid gutt på beitet.. Han hilste og humret i ett sett, og det var koselig å se. Ga han sprøyta og en brødskalk, og så var han så kosete at jeg ikke klarte å motstå. Klødde og klødde han, og livet var herlig.
Hadde umåtelig lyst til å hoppe opp på han en liten periode, bare få føelsen av å sitte på han igjen. Savner det enormt, og er misunnelig på alle som kan ri seg en tur om dagen uten noen bekymringer.

11.7.2006:
Dag 7, uke 5

Idag regner det, og det er deilig.. Hestene koser seg nå, litt kjøligere luft og mindre fluer.

Var innom beitet på morran, og da sto Dev sammen med Sarah og Pia inni skogen. Ga han medisin og kosa og klødde litt.

Bytta vannet og sjekket statusen på gjerdet, alt ok.

10.7.2006:
Dag 6, uke 5

Dev kom meg i møte på beitet.. helt alene så jeg jumpa kjapt ut av bilen og ga han medisinen.

Dro direkte opp til Andorsrud for å teste om ridekunnskapen min hadde mugna bort. Skal passe Daisy i noen dager, og kose oss på tur.
Vi red litt nede på banen først, og jeg fikk virkelig testa ut kroppen min. Tydelig at jeg har blitt litt slapp i fisken gitt.
Ser frem til noen hyggelige turer i skogen med Daisy.

Fikk prøvd Luke etterpå, og det var kjemien så dårlig at det ikke gikk i det hele tatt. Stakkars gutt som måtte ha plagsomme meg på ryggen..Min første flekkpånnistur:)


9.7.2006:
Dag 5, uke 5

Endelig kom regnet, og min regndans har virket.. Yeaaah!
Hestene virka ikke plaget av litt kjøligere luft, og spiste og kosa seg. Dev humra da jeg kom, Pia har funnet ut at jeg pleier å ha med litt godt til Dev og er rimelig klegg på meg.

Tonje og jeg sjekket det øvre jordet, og det var blitt ganske så svidd. Godt med litt regn nå ja..


Var i stallen før på dagen med Fuglis og vasket boksen. Skal male senere og det blir veldig bra:D


8.7.2006:
Dag 4, uke 5

Alt vel på beitet, ingen var plaget med annet enn litt fluer. Alle unntatt Sarah sto oppi i skogholtet, Sarah sto og dormet i kveldssola.

Dev var i passe gi faen-humør, kikka opp da jeg ropte.. Men det var jaggu hele greia også, fnis fnis
Tydelig at han har ferie nå.

7.7.2006:
Dag 3, uke 5 :D

Idag skulle jeg teste ut heksebrygget jeg "kokte" sammen igår. Hadde med flasken og regna med å bruke hele for alle hestene.
Begynte med Pia, og hu gjorde ikkeno av lukta eller noenting. Syns egentlig at det var deilig å bli tatt på.. Kose jenta.

Etterpå var det Sarah sin tur, og mens jeg holdt på den ene siden kom det en brems. Den prøvde å sette seg på henne, men jeg rasa over med svamen.. Og borte ble bremsen gitt:D

Smurte inn alle hestene, og tømte hele flaska.
Alle var fornøyde, og hestene fikk hvile litt uten altfor mange bugs.

6.7.2006:
Dag 2, uke 5 :D

Var ganske så på "vakt" idag, siden Devs gange igår satte en liten støkk i meg. Selv om han gikk bra igår, er jeg litt mentalt ustabil under slike omstendigheter.

Idag har jeg sett han skritte og trave, uten noen spesielt plager sådan.
Virka mindre pes med bremsen idag, så bare to stykker. Mye mulig at regnet og værforandringene gjør til at de ikke er så hissige lenger. Har snakket med Vet, og fått videre plan for forebygging. Har akkurat lagd en heftig miksture til insektsmiddel, så nå stinker det hvitløk av meg. Dette må funke på de ekle beistene, USJ!!!

Fant ingen egg på dyra idag:D

5.7.2006:
Dag 1, uke 5

Jaja, da er vi igang med uke 5 siden loggføringa starta.
Devon går fortsatt på 2 skjeer Proflame om dagen, må lage i sprøyde hver dag og det er litt pes. Dev aksepterer det, selv om det ikke er no spes gøy og få sånn guggemat i munnen. Har alltid med no snacks som godbit.

Kom med Tonje på kvelden idag, og alle sto øverst oppe i skogholtet. Han kom nedover da vi ropte på de, men han virka ganske stiv i bakparten idag. Jeg ble straks bekymra, og likte lite det jeg så..
Men etterpå gikk Pia på samme måte nedover, og da kunne det jo ikke bare være han og hans bein som plaget han.. Han gikk normalt alle andre steder etterpå, og så han i oppoverbakken til det øvre jordet var det null problem.

4.7.2006:
Dag 7, uke 4 :D

Litt for varm dag for hestene idag.. Til og med helt vindstille på beitet, og det er ikke normalt..

Devon sto inni skogholtet med Djengis da jeg kom ved 11 tiden. De var tydelig irriterte på bremsen og kleggen.. SATANS UDYR!!! Jeg håper det kommer litt regn snart, for det andre beitet trenger litt næring, og da får vi vel også kvitta oss med litt insekter.

*danse regndansen litt forsiktig* kremt en slags nattregndans eller no

3.7.2006:
Dag 6, uke 4 :D

Kommidt i ettermiddagsheten, og fluene var pågående nå. Knerta et par klegg på Dev og Pia, de var meget fornøyde med det. De hadde ikke drukket noe spesielt mye vann siden igår, tydelig at gresset ga nok væske. Dev sto med Djengis da jeg kom, og May var hakk i hæl.

Pia er litt i utkanten av "b-gjengen" og Sarah trives best uten for mange rundt seg. Alle er fortsatt rolige, bare litt irriterte på fluene, som tydelig har formert seg til milliontallet.

2.7.2006:
Dag 5, uke 4 :D

Skulle flytte hestene idag, så jeg måtte åpne det andre beitet itl det øverste jordet. Dette er favoritt jordet til Dev, og han viste veien.
Alle sammen bare rusla rundt og spiste topper. Dev rusla med May og Djengis i helene, uten noe som helst tull. Dev er over disse to, og er trygg i sin posisjon.

Pia fant ut at hu ville utforske beitet helt alene, og ga blaffen i at de andre var borte. Den jenta har jammen fått opp selvtilliten gitt, og det er godt å se.

Vi var igrunn skuffa over at det ikke ble noe action idag, hadde regna med litt løping. Men neida, bare mumse mumse mumse..

Da jeg leide Dev bort, trasket han på som bare det. Oppi sporet til frembeina og virka ikke noe som helst stiv. Tonje gikk bak og var igrunn helt enig. Har gått i 3 dager på 2 skjeer Proflame, og håper at vi kan trappe ned enda mer etterhvert.

1.7.2006:
Dag 4, uke 4 :D

Kom på kvelden, og Dev sto sammen med May og Djengis. De kom løpende sammen, og Dev virka helt fin.
Ga de litt gulrøtter spredt utover bakken, ikkeno slåssing eller no tull da.. Flott!!!

Pia har begynt å bli litt tøffere og fått endel mer selvtillit. Hu er over Djengis og May på rang, men under Devon og Sarah.

30.6.2006:
Idag kom May og Djengis fra Alta, de hadde stått i mange timer på bussen og var tydelige klare for å slippe ut. Vi satte de på det andre beitet i 15-20 min først, de trengte å røre litt på seg, får drukket og spist litt i fred før vi slapp de med de andre.

Vi slapp de ut, og det ble litt liv.. selvfølgelig!!
Men Sarah tok rollen som sjef og passet på at ting gikk veldig bra for seg. Dev var veldig usikker på om han ville bli jagd, og holdt seg VELDIG lavt i terrenget. Men både Djengis og May virka veldig snille og lite intr i no bråk, og etterhvert sto Dev og Djengis og klødde hverandre.. SUPERT!!!

Da vi kom tilbake på kvelden, hadde Pia endret seg fra tøff i trynet til helt pladask-forelska i Djengis. Han var veldig ivrig på oss menneskene, og syns vi var kjempeflinke til å klø han..

Flokken var meget rolig og fin på kvelden, og jeg har vanskeligheter med å tru at dette blir noe problem.

29.6.2006:
Dag 2, uke 4 :D

Var ute på formiddagen.. Dev kom ruslende mot meg, da jeg gikk ut av bilen. Gikk direkte til han og ga med.. Han fikk selvfølgelig en godbit etterpå, yum yum.

Vasket karet og fyllte helt opp, nå er Dev på beite og kan drikke fritt igjen. Ble stående å kose med Sarah, som var heeeelt oppgitt over alle fluene. Hu syns det var supert at jeg strøk henne over hele ansiktet, for da fikk hu pause fra de ekle dyra. Hu kommer til å ha behov for maske e.l

Gikk over alle dyra, og var imponert over at det er minimalt med stikk på de. Dev hadde ingen på innsiden av lårene og under magen. De sorte fluene er tydeligvis ikke på beitet mitt *klappe klappe*


28.6.2006:
Dag 1, uke 4 :)

Henta Rexton idag, skulle få låne den og kjøre Frida hjem med. Gøy å teste en slik bil under ypperlige forhold...
Kom på beitet, ga Dev medisinene og flokken var fin og rolig.
Frida syns det er fortsatt like moro med hengere, og nærmeste løp på igjen. Fuglis ville børste litt, siden hu har vært på beite noen dager.. pelsen blir jo deretter da..
Frida kom seg vel hjem, og Bjartur virka fornøyd med å få henne tilbake. Vi leverte utstyr, og diskuterte litt til og fra..

Takk for nå Frida, det var hyggelig mens det varte..

Devon var ikke så opptatt av at hu reiste, mer opptatt av å klø seg på rumpa til Pia..Han virket forøvrig fin i beina, han gikk litt rundt.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.