Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

27.6.2006:
Dag 7, uke 3 :)

Dro ut på kvelden, Dino reiste idag og Frida var satt tilbake med de andre.
Hadde med en stor pose med brød, samlet opp masse en stund og nå ble jeg endelig kvitt det.

Dev virka pigg og fin, humra da jeg kom ut av bilen.. Koselig det.

Han fikk medisinen, og litt klapp og kos. Han sto og klødde litt på Frida, Pia fulgte med og vil nok sikkert ta over plassen hennes senere..

26.6.2006:
Dag 6, uke 3 :)

Kom ut på beitet idag og det virka noe roligere der ute. Dev turte å gå litt friere idag, men virket noe engstelig for Sarah.
Fikk vite at hestene hadde ropt og bråket endel inatt, og holdt naboene våkne.. Huff, ikke lett dette.. Snakket med de, og de skjønte problemet selv om mangelen på søvn hadde vært slitsomt. Fortalte at det ville roe seg til tirsdagen.

Frida og Dino tar det meste med knusende ro, de har jo mat opp til magen, så det er jo lite å klage over..

Vasket Dev under magen og på innsiden av beina, masse stiv og ekkel pels der.. Vasket over sårene og sjekket de skikkelig, ga medisiner og slapp han ut til damene igjen.
Han fikk mye selskap av Pia etterpå, så da føler han seg nok mer vel..

Stella kom på beitet en tur, og Djengis og May kommer på fredagen. Håper disse kommer godt overens

25.6.2006:
Kom hjem fra hytta idag, og dro ut på beitet med en gang.
Fuglis og Tonje hjalp meg å gjerde inn det andre beitet.. Og det var godt å bli fort ferdig. Dev prøvde å komme ned for å drikke litt, men fikk ikke lov av Dino. Det syns jeg var leit å se.

Vi flytta Dino og Frida over til det søndre beitet, er jo viktigere å beholde Pia, Sarah og Dev sammen da de skal stå sammen heretter, viktig å bygge bånd de imellom. Ble endel skriking og roping, men ingen prøvde seg på gjerdet.

Dev tør ikke hilse på Sarah, han er redd Dino kommer og vil ikke komme i konflikt med "dama" til Dino.
Dev var meget kosete og kontaktsøkende ovenfor oss, noe som er litt uvanlig i starten av sommerbeitet. Tydelig at hans psyke er litt "knekt". Satser på at den kommer seg litt igjen i løpet av en stund.

Visiterte han overalt.. Ingen hevelser i beina, virker bra i kneet, men endel bitt-sår og rift har det blitt. Han var full av tiss under magen og på innsiden av beina. Har tissa på seg under løping:(
Skal vaske han imorra, og gi han litt spesial-treatment..


Er litt trist å se han slik, men det ser foreløpig ikke ut som om beina hans har blitt no dårligere. Og det er er betryggende. Må bare innse at han ikke kan komme i noen konflikter med gutter lenger, da han ikke kommer seg inn i flokken. Han er for svak, og har blitt pensjonist

24.6.2006:
Dag 4, uke 3 :/

Tonje har passet på beitet i helga, mens jeg har hatt en mulighet for å reise på hytta og koble av litt. Har hatt det slitsomt i det siste, og føler meg ganske så tom.
Dessverre fikk jeg ikke hele helga i ro og mak. Tonje ringte meg på lørdagskvelden og var riktig bekymret for Dev. Han hadde blitt skikkelig jagd av Dino idag, og det var ikkeno særlig pent å se på.. Jeg hadde jo håpet at Dev sakte men sikkert hadde fått tillatelse til å komme inn i flokken, men nei.. Hadde bare blitt verre dette.

Jeg kontaktet Bente, som fant en løsning for han rimelig kjapt. Han reiser på tirsdag.

Jeg fikk dessverre ikke helt roen i meg etter dette, og satt med skuldrene oppi øra. Føler meg så slem som setter Dev uti no slikt.. Han klarer jo ikke å komme seg unna så lett nå, er for gammel og stiv.


23.6.2006:
Dag 3, uke 3 :)

Kom på formiddagen, flokken var samlet på hvileplassen og Dev sto et stykke bortenfor innimellom trærne.
Han humret lett da jeg kom, så han kan ikke ha det så ille vil jeg tru.
Har henta "medisinskapet" og den store engangssprøyta fra stallen. Og lagde medisinmiksen i den, den funka supert. Dev fikk en liten gulrotpause innimellom sprøyta og det gikk så fint.

Så han gikk inn i bushen igjen etterpå, og han gikk helt normalt:D

22.6.2006:
Dag 2, uke 3 :)

Dro på beitet på morran, og sjekket statusen. Dev sto oppe i skogholdet, og hvilte der. Tydelig at han var outsidern, så han må nok bruke litt tid for å komme inn i flokken.

Kom tilbake på kvelden med Tonje, og skulle gi medisinene. Ga fulldose idag også, holder vel han i gang for sikkerhetsskyld. Sleit litt med å finne han på beitet, trudde han hadde stukket av en liten periode.
Men fant han til slutt helt på andre siden. Ga han medisinmiksen, som måtte tvinges til slutt ned. Kjekt med snill hest gitt!!!
Han fikk stå nærmere flokken nå, men ble jagd litt av Dino.. Takk lov sparket Dev bakut, og det er bra.. ikke for beinet, men for psyken hans


21.6.2006:
Idag ble Pia, Dev og Frida flyttet på sommerbeitet mitt. Det ble bestemt ganske så kjapt, da Pia har vanskeligheter med å komme seg inn i hoppeflokken.. Og Dev og Frida må fores med høy om dagen pga magert lite beite...

Tonje og Fuglis kjørte jentene over først, og det gikk visst kjempefint. Ble livat på beitet når de ble sluppet ut, og The Blonde Chicks holdt seg sammen...

Fuglis og jeg dro tilbake på stallen og henta Dev. Ga han litt medisiner først, og leide han ut til hengeren etterpå. Hadde tatt vekk midt-lemmen, og han rusla rett på gitt. Tok han halveis ut et par ganger, før vi stengte baklemmen. Han sto bra der, ingen panikk.

Og dette hjalp, han sto som en prest hele veien, helt rolig og uten å stampe og sparke.. Tydelig at han må ha god plass heretter.

Da han kom på beitet, var det mest viktig å spise.. Han løp opp på toppen, hadde et par diskusjoner der med Dino.. Men det gikk greit.. Noe uenigheter må det være med så mange damer, hihi.
Da vi dro, sto Sara og Dino på hvileplassen, de var helt utslitte etter all løpinga. Frida og Pia var sammen og spiste.. Dev sto alene uten å bry seg om annet enn: MAT!!!
Skal ut igjen imorra tidlig.. Håper jeg får sove natten ut, uten noen telefoner.

Dette går nok fint.

Ringte Nena idag, og jeg har gjort alt riktig hittil.. Skal gå litt ned på dosen nå heretter, men drøyer et par dager, til alt roer seg på beite.

20.6.2006:
Måtte legge til idag at Nina kom å formet høvene til og gav meg tips om videre stell. Han hadde mye "træler" under frembeina og litt under bak.

Deilig å se de høvene i bedre form, de var ille syns nå jeg..

20.6.2006:
Dag 7, uke 2 :D

Idag er det 14 dager siden Dev begynte på Proflame og jeg har begynt å skrive logg. Han har gått ute mesteparten av tiden, og har kunnet bevege seg fritt... Når jeg kikker tilbake er det 4 dager han har vært dårligere, og av 14 dager er dette bedre enn forventet. Tatt i betraktning av av han har startet på Proflame, og at forverringen varte i ca 48 timer.
Jeg er redd for å håpe for mye, har igrunn egentlig vent meg til tanken at dette er hans siste sommer.. Leit, men det er bedre å ha gjort tanken klar uten bare tårer og håpløshet.

Meeen, uansett.. Så er jo disse første 14 dagene MEGET POSITIVE!!! Jeg kan tillate meg litt glede og litt håp..

Idag var Devon kjempeblid.. Kom DET vrinsket da jeg ropte HEI, og det er så gøy altså..
Han tråkket i over sitt eget spor på vei til stallen, og i sporet på vei tilbake til paddocken. *Danser litt nå jeg*

19.6.2006:
Dag 6, uke 2 :)

Dev virket meget frisk og fin idag, til tross for regn og litt mer uggent vær. Var veldig spent på dette, men forløpig ikkeno problem. Ga han litt mer mat inne, og øket litt på høyet ute.

Godt å se hesten i slikt humør, og det letter hjertet mitt.

Idag ble selen og vogna mi solgt, fikk det jeg ønsket for begge.. Og da var det faktisk endel lettere å sende de vekk.

18.6.2006:
Dag 5, uke 2

Kom på først på dagen idag, og Dev sto og drakk da jeg kom ut av bilen... Lagde mat og gjorde alt klart i boksen. Og da jeg skulle hente han, sto han ved porten og venta, han humra selvsagt skikkelig.. Min elskede gode hest...

Lot han gresse ca 30 min, og det var kjempesnadder.
Kom tilbake på kvelden, og ga mat.

Fikk solgt vogna mi idag, den skal nå til ei hoppe ved navn Tussi, og jeg håper hun vil få god nytte av den... Var litt leit å selge, men jeg fikk den prisen jeg følte var riktig å selge for. Selen blir nok solgt imorra.

17.6.2006:
Dag 4, uke 2

Trur Dev hadde litt dårlig idag.. Ikke det at jeg så det så tydelig, men bare følte det på meg lissom..

Han humra og kom imot meg idag.. Han gikk på i normalt tempo inn i stallen. På vei ut igjen, fikk han gresse som igår, mens jeg ordna høyet og bytta ut vannet. Var jo ikkeno problem syns han, og ble stående hvor han skulle.
Var ikke fullt så motvillig da jeg skulle ta han inn i paddocken igjen.. Det gikk greit lissom;)


16.6.2006:
Dag 3, uke 2

Idag møtte jeg Devon som bare rusla rundt som om inget har noen gang skjedd. Han gadd så vidt å kikke opp da jeg skulle hente han, var mer opptatt av å spise med Pia..
Tok han inn en liten tur som vanlig, og da han skulle ut igjen slapp jeg han bare løs på gresset. Imens han spiste, fora jeg jentene, gikk tilbake og fylte opp posene. Da jeg kom tilbake, kikka han litt småforundra på meg.. Jøsses, er du der lissom?

Var godt å knaske friskt gress, og det fikk han gjort for ca 15 min...
Han syns det var litt teit å gå tilbake på høy etterpå.
Fortsetter dette slik, blir det beite alikevel..

Vaska selen og vogna idag, nå skal de selges.. Har fått inn bud, og da er det ingen vits å samle støv hos meg.

15.6.2006:
Dag 2, uke 2

Var spent på formen til Dev idag. Tonje sa han virka litt bedre igår kveld enn forrige dagen.
Han kom ruslende og humrende imot meg da jeg kom, så sjarmerende..
Leide han opp til stallen, og han virka betydelig bedre. Mer aktivitet i stegene og tenkte opp og frem.... Weehiii, da ble jeg så glad.

Hadde kjøpt inn litt epler og gulrøtter, og blandet inn en godt grøt, Dev likte det godt.

Ringte Tonje på kvelden, han hadde kommet travende imot henne da hu skulle fore.. Ser ut til at det værste er over *Klappe hender*

Skal kontakte Nena nå, for å få videre oppskrift på behandling.
Åhhh, så glad jeg er nå. Har vært noen ille 48 timer.

14.6.2006:
Dag 1, uke 2

Skrev litt feil igår, men nå er vi oppdatert.

Fora idag som vanlig. Dev virka stiv og lite aktiv i gangen. Fuglis sa at han virka stiv igår kveld under foring, tydelig at han har fått sin forverring nå.
Jeg liker dette veldig dårlig, men ser jo også at hesten er blid og positiv. Han kommer til meg og er kosete. Så jeg håper dette ikke blir verre nå.

Kjøpte stor saltstein, og de alle ville bort å slikke litt etter tur

13.6.2006:
Dag 6, uke 1

Så til dyra på formiddagen, tok Dev opp for foring, og han gikk som vanlig. Børsta han og rydda litt i manen og halen.
Tok han litt på gress i ca 20 min, og han likte det godt.

Fjerna skillet mellom paddockene idag, så de fikk stort område å gå på.. Pia ble helt ellevill, og løp rundt med hevet hale og trumpetlyder. Dev og Frida klarte å bli med litt, men måtte heller spise istedet.


12.6.2006:
Dag 6, uke 1

Var i stallen på formiddagen og ga høy. Det var kjempevarmt og Dev virka slapp. Tok han inn for kraftfor, og han virka ikke helt seg selv. Han ville egentlig bli inne, ikkeno stress med å komme seg ut igjen.
Syns dette var litt rart igrunn, og da han skulle ut igjen gikk han veldig tregt. Helt i andre enden av tauet.

Klarte ikke helt å roe meg med denne tanken, så jeg dro tilbake på kvelden. Og da var det inget som plaget han med beinet i allefall. Han gikk helt som normalt, og virka blid og positiv.


Ifølge bruksanvisningen til Proflame, vil hesten gjerne få en forverring den 4-7 dagen.. Trudde kansje det var slikt idag, men det var nok heller varmen som tok han idag.

11.6.2006:
Dag 5, uke 1

Var veldig spent på hvordan Dev ville være idag, etter all løping og herjing igår. Men Dev virka ikke no spesielt verre enn vanlig, og det letta litt syns nå jeg.

Tok han ut av paddocken og ga han grøten sin. Etterpå ble det masse visitering på beina, under magen og rundt omkring hvor det er deilig å bli tatt på. Dev syns alt dette var deilig.

Børsta han lett, men han ligger jo ute i tørr søle og hele hesten blir kjempstøvete. Orka ikke masse pussing...

10.6.2006:
Dag 4, uke 1

Inatt hadde Dev og Frida stått ute, og det virkea som det hadde går greit. Kom tidlig fordi Pia skulle komme. Flytta Dev og Frida i den store paddocken, og de var spreke. Helt propeller, bukka og hoppa og spratt.. Virka ikke mye sjuk da;)

Da Pia kom måtte jo Dev gjøre seg litt til, koselig med damer på besøk. De løp litt her og der, og han glemte helt bort kneet sitt.

Kom tilbake senere på dagen, og Dev vrinska friskt imøte. Tok han inn og ga han kraft med medisiner.. Han ropte ut og Pia svarte..
Han virka litt stiv senere på dagen, tydelig at det ikke hadde vært så godt å løpe.. Men hva skal en gjøre da??? Han ville jo selv, så stas som det var.

Blir spennende å se hvordan han er imorra

9.6.2006:
Dag 3, uke 1

Slapp begge to ut samtidig idag, og da ble det ikkeno løping. Gikk helt normalt ut.

Kom tilbake på eftan, tok Dev inn for å gi kraftfor med med, og slapp han ut igjen i sin gamle paddock med Frida, inatt skal de få være ute. Er så varmt og fint vær...
Imorra kommer Pia, og da blir det nok liv i leiren.

Toril og Loise stakk en tur innom, og det var koselig. Toril red Dev for mange år siden, og har ikke sett han på mange år.. Hu syns han hadde blitt endel eldre og gråere.

8.6.2006:
Dag 2 Uke 1

Devon gikk takfast ut av boksen idag, og ivrig i gangelaget ute. Da jeg slapp han i paddocken, travet han raskt til Frida, og han virket meget bedre enn igår. Ergo en POSITIV dag!!
Begynte på Proflame igår, vil vel helst ikke tru at det virker sååå raskt. Men om det gjør det, vil det bli kameraten våres for en stund fremover. Skal filme han litt sånn fremover, så da er det også lettere å se.

Idag har jeg forresten bursdag, så dette var en koselig presang fra han. *snufs*

7.6.2006:
Dag 1, uke 1

Nå må jeg begynne å skrive dagbok etter Vet sin anbefaling. Da jeg slapp ut Dev idag, travet han ned til Frida og selvfølgelig haltet han som bare det. Jeg blir jo litt forvirra av det, liker det ikke, selv om han virka blid og positiv...

Så nå skal jeg skrive dette, og da blir det lettere å se tilbake på gode og onde dager. Begynte på Proflame idag, starter med maksdose og ser det ann.

Dev virka ikke halt på kvelden under innleiing, klarte til og med skritte rolig.

6.6.2006:
Tok meg tid idag til å børste skikkelig over Dev. Slik som jeg alltid gjør når vi skal ri eller no.. Og under alt støvet, fantes det en meget blank pelsdott gitt. Måtte til og med ta noen bilder, sjekk galleriet.

Han var kosete, og syns det var deilig med børstings. Skal ikke slurve med det igjen, for han digger det..

Snakket med min faste Vet idag, og han var ikke så negativ til diagnosen til Dev.. Han ville tro at Dev kunne fungere igjen, om han klarte å komme igjennom sommeren nå. Og at det var lurt å gi han fri, nå så lenge som mulig. Men jeg kan ikke slippe Dev før St Hans pga kraftigheten på gresset, han har ikke godt av å bli for feit heller...

Så nå driver jeg research på alt av medikamenter, oljer og div som kan hjelpe på ledd.. bare det ikke er altfor kostbart i mnd

5.6.2006:
Hadde den offisielle åpningen på beitet mitt idag. De ankomne hestene er Sara, varmblodstraver på 8år og Dino, kaldblodstraver som skal selges..

De oppførte seg pent ved møte, og var mest intr i å spise...

Er vemodig å ikke skulle ha Dev på beite der ute, og nå vet naboene der ute også. Alle syns det er skikkelig leit, og håper Dev kan klare å komme tilbake til neste år.

Jeg har bestemt meg får å prøve litt alternative metoder på Dev, vil tro akupunktur og kinesologi kan hjelpe han underveis. Er i allefall intr i å prøve...

4.6.2006:
Fikk mail fra dyretolken idag, og det gjorde meg ENDA sikrere i min beslutning. Dev skal få leve med meg til han ikke vil mer. Såpass skylder jeg han etter alle de timene på tur, på bane og foran vogn. Han har bært meg og ALDRI hatt nei i sin munn i jobb, så pokker om jeg skal ta han nå.. Nå er det min tur å passe på og bære han videre, hjelpe han med det jeg kan makte å gjøre.
Denne måneden her, for 10 år siden, satte jeg meg på Dev igjen for første gang på leeeenge. Ergo: jeg har ridd han fast i 10år!!!

Så han skal bli gammel hos meg, koste hva det koste vil.. I penger.. ikke smerte.

Vel her er dyretolkens hilsen:

Devon the neverending lovebug! ”Dette var et wake up call, blir nok lenge til neste gang men likevel greit å vekke deg opp eller hva?”
Devon har herved advart deg, slik at du ikke går rundt og tror at han er udødelig, han ler litt av tanken… Men skrår øynene når han tenker på at du er jo så glad i han!
Dette har gjort han svært sliten, og han trenger litt rekonvalesens. Det har gått hardt utover psyken dette, men det vil gå bra. Har mange år igjen om han får det som han vil, men han vet jo det at det er ikke alle teorier som blir virkelighet her på jorden.

(lang pause, tar ikke bare krefter fra meg dette, tydeligvis dyra og)

Devon han er glad for å få lov til å være her som han er nå, hos dette rare lille mennesket som kan stirre sine øyne både store og våte på han selv om han ikke gjør AKKURAT det han pleier eller spiser AKKURAT de stråene ved siden av de han ikke tok i går… Han sukker oppgitt, men han liker det egentlig for han vet han er elsket. Høyt.
Noen ganger bare stirrer Devon tilbake med store bedrøvelige øyne, og går inn i en slags stirretranse som gjør at øynene renner og så ler han av bildet for han vet at slikt sjarmerer en liten Mariella-mamma. Han vet akkurat hvordan han skal skvise smilet utav deg, eller skvise noe som helst ut av deg for den saks skyld.

Han var nok en sprekere mann før ja, men nå har hengepuppene kommet og nettingtrøya begynner å bli hullete. Rett lik en sjarmør heh?
Det mangler ikke på humor fra Devon, han er rent en humorist, sammen med en dame sjarmørist… Huff han har mye å henge fingrene i nå så du skal nok ikke bekymre deg for at han skal kjede seg for det vil han ikke gjøre med alle disse krevende damene rundtomkring… Det må jo være en manns drøm det å få bruke all sin tid på å sjarmere damer…

Han er litt sleip også, fordi han er så snill og rolig, og derfor så får han gå sammen med alle kjeklehoppene for å være buffer i flokken og dermed så blir han jo plassert rett i krembollen… Hehehe, han koser seg over dette. Noe har han da lært på alle sine år.

Jeg kjenner at Devon ikke har så mye å fortelle meg, derfor vil jeg at han skal beskrive sin kropp til meg.

Den kjennes egentlig ganske rar, ikke noe henger sammen signalene de går i hytt og gevær. Jeg tviler ikke et sekund på at han har fått smertestillende. Smerten uten smertestillende ligger midt i ryggen på en måte, rett i ryggsøylen. Jeg kan ikke si det annerledes enn at det kjennes ut som en ’gammelhestsrygg’. Han har litt vondt i magen sin, det kan kjennes ut som en ørliten start på magesår, det kan komme av alt styret og stresset og påkjenningene av medisinene han har fått nå. Det vil nok komme seg utover sommeren med ro og kos med alle disse damene han ser for seg kommer, jeg føler på meg at det kan være faktisk bare en anelse så liten innbilning fra Devon sin side.
Det ligger en smerte i krysset også, det kjennes ikke ’gammelhests’ aktig ut, så jeg antar at det er her skaden er. Den går nedover høyre lår og sitter i bekkenet. Akkurat inni kulen. Det kunne med hell vært mer smørning der. Han hadde kanskje hatt godt av olje i maten?
Ut i fra Devon selv føles ikke dette ut som noe som er så alvorlig at han ikke kan fungere mer. Men jeg ser ikke for meg timesvis med turer på fjellet, det blir nok for hardt for han.

Ut i fra det han har vist meg nå, så vil han ha fri en stund for å ta seg inn igjen og etter det kan du ri korte rolige turer med han, sånn ’for kosens skyld’. Men rir du mer enn det, og belaster han vil nok dette komme tilbake både hardere og tøffere og stakkars gamlingen (hehehe ikke mine ord dette) tåler nok ikke mange gangene til med dette.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.