Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

3.6.2006:
Idag fikk jeg endelig svar på testene, og Vet har diagnostisert brusk- og menisk-skade.. Forferdelig kjipe greier, som gjør til at bruken må begrenses masse.

Vi skal prøve oss frem med medisiner og ta det med ro. Jeg håper han kan klare seg igjennom vinteren uten for store komplikasjoner, og at han kan ha en lang pensjonstilværelse.

Jeg er igrunn ganske letta nå, alt var ikke helt over. Og hvis Dev kan gå en stund til uten mye smerter, så kan han leve noen år til... uten altfor mange begrensinger.


Jeg var nede og kosa litt med han idag, han humra som bare det når jeg kom...Sjarmøren!!!
Han virker ikke mye til pasient akkurat

2.6.2006:
Nå har jeg kommet hjem, og jeg bare gråter.. Snørr og tårer om hverandre. Jeg husker nesten ikke hva Vet sa, og jeg er bare deppa. Dev var bare kjempekosete etterpå, la hode sitt inntil meg og vil trøste. Nesten som om han sa: jenta mi, dette ordner seg dette, sånn er livet.

Jeg får svar på bildene senere ikveld, orker nesten ikke vente.. men jeg må jo bare. Tiden går altfor sakte, og jeg er kvalm, sjelven og helt utafor meg selv...

Kjære Gud, la meg beholde han litt til.. bare litt til

1.6.2006:
Slapp ut Frida og Dev ved halv ti tiden idag, måtte forandre litt på gjerdinga ute først.

Frida spiser seg salig fornøyd om dagen nå, mens Dev spiser litt nå og da.. Men gress er populært uansett.

Og jeg.. venter spent på at tiden skal fly, slik at Vet snart kommer tilbake.

31.5.2006:
Idag skulle egentlig Vet komme tilbake, og dette har jeg sett frem til. Men dessverre ringte han og måtte utsette timen til fredag.
Blei litt deppa av det..
Da jeg slapp ut Dev på morran, travet han ned mot gresset, og da haltet han igjen.. Huff, likte ikke det altså!!!!

Men han er jo selskapssyk til tusen om dagen, vil mulle og sniffe og kose med håret mitt. Og det varmer jo mors hjerte.

30.5.2006:
Nå er det bare timer igjen før Jochen kommer å sjekker Dev igjen. Jeg gleder meg til å vite mer, og håper på et positivt svar.
Dev virker ganske piggere nå, er ivrig på å røre seg og syns livet er litt kjipt når han ikke kan være sammen med damene.

Han og Frida står på gress om dagen, og er inne om natten.

KRYSS FINGRA FOR OSS, FOLKENS ;D

27.5.2006:
Støl idag??? Ehhh ja!!!

Kjenner det skikkelig i magen og øvre del av ryggen(vingene på en måte)

Den som sier at ridning ikke kan være noen spes trening, skal få juling av meg..

26.5.2006:
Weeehi, idag har jeg ridd!!!!
Fikk tilbud om å ri Charmie, og da jeg fikk tenkt meg litt om takket jeg ja.. Og gledet meg til det. Er 4 uker siden jeg red Dev sist, så dette ville bli spennende. Har jeg glemt all dressuren, ville det være stor forskjell på han og Charmie? Men uansett gleda jeg meg, enda så negativ jeg er til høye, langbeinte og brune, hihi...

Charmie var ganske annerledes på mange måter, men alikevel ikke så innmari lissom. Jeg syns hu vingla endel, og ville jobbe endel imot.. Meeeeen, ikke rart, hu hadde jo ikke varmet opp. Jobbet henne varm og til slutt jobbet vi litt i trav.
Veit ikke om det var salen som gjorde det eller hva, men jeg syns ikke hu var så ille å sitte nede på. Store bevegelser ja og jeg ble sliten.. JA!! Men hu stoppet jo veldig lett, og hadde ikke samme pågangsmot som Dev. Sikkert derfor jeg syns hu var lettere å sittet nede på, hu dro lissom ikke av gårde med meg.

Men til slutt var jeg sliten, svett og matt og da tok Martine over. Heldig var hu, kom til ferdig oppvarmet hest, hihi.
Tone hadde filmet endel, og det var gøy å se på etterpå. Ser jo mine feil, og de er jeg klar over.

Den dusten som sier at å ri hest er bare sløvt, kommer jeg til å rappe til heretter.. Fy søren å sliten jeg har vært etterpå. Håper jeg kommer kjapt inn i det igjen senere.

Takk for lånet Tone, jeg skal ikke klage så innmari på høye brune heretter

25.5.2006:
Dro i stallen på kvelden, skulle ta inn Dev og Frida og lage gresspaddock til de på jordet.

Da jeg gikk ned til jordet med matriale, ble igrunn begge hestene rimelig ivrige. De SKJØNTE at det ble no gress på gang!!

Jeg lagde to separate paddocker, da Dev skal fortsatt at det med ro.
Og da jeg gikk for å hente Frida(skulle flytte de for gressing en time), var hu rimelig propell. Tok henne i bare grima, men hu var lett å holde igjen.

Verre var det med Dev.. Da han til slutt kom til porten, etter noen hopp og sprett. Da jeg tok han ut av paddocken, gikk han opp på bakbeina og byksa frem. Jeg fikk stoppet han greit, men bestemte meg for å leie han skikkelig igjennom den nye porten... På vei bort, trippet han som en hingst på vei til slepp, knis knis..

Og da jeg kom til porten, byksta han frem og jeg hang etter i 2-3 meter og måtte til slutt slippe taket. IDIOTEN hoppa og bukka om hverandre og var helt vill. Prøvde å få av han dekkenet etterpå, men NIKS.. Det ville ikke han!!!

Jeg ga opp til slutt, og da jeg var opp ved stallen og snudde meg til han, sto han nærmest å lo av meg. Hele fjeset hans bare gapskratta..TULLINGEN!!!

Klok av skade tok jeg med taugrima etterpå, og da var det en som var endel mer lydig. Heretter må jeg bruke den, får å få han tilbake i gamle vaner..

25.5.2006:
Har vært litt dødt her i de siste dagene, nesten ei hel uke... huff.. Sorry folkens, Lovisa spesielt;D

Ikke mye å fortelle, Dev er fortsatt sykemeldt og jeg depper litt ved det. Er kun i stallen for det daglige stellet. Og nå har det vært så innmari vått, så sølehester er jeg ferdig med, hihi. Vil ha sommer!!!!

Dev er meget sprek da, litt av en utfordring ved inn og utslipp. Han står i en meget liten paddock(som har blitt MEGAsølete nå)
Men skal lage en liten paddock på gress nå, så da blir han vel blidere håper jeg..

Var på Travbanen idag, var Hestens dag og Fjordhestlaget arrangerte dette. Hadde ingen faste poster der, så jeg var både her og der. Fikk kameraet til Jeanett og knipsa MASSE!!!

19.5.2006:
Idag var ENDELIG dagen kommet, Jorchen skulle komme. Har hatt noen tøffe dager, og fikk ikke tiden til å gå fort nok..

Tonje, Tone og Heidi holdt meg med selskap, og det fikk tiden til å gå..
Da Vet kom, måtte jeg mønstre. Først i skritt, så trav. Dev virka noget lettantennelig under trav vekk fra stallen, og da vi skulle snu tok han helt av, og stakk fra meg.. hehe, så helt sinnsykt teit ut, pasient my ass lissom!!!
Alle fikk seg en god latter da, og vi måtte heller gå på ridebanen istedet.
Vet så at det var et problem, så vi tok bøyeprøvene etterpå. Koden var ikkeno problem, noe på hasen og noe på kneet. Men det var vanskelig å skille de to, så vi bestemte oss for å ta røntgen.
Tok 2 bilder av kneet og 1 av hasen, og så var det bare å vente på resultatene.

Senere på kvelden ringte jeg Vet, og han hadde gode nyheter: Bildene viste ikkeno galt, ikkeno negativt.. ikke engang forkalkninger!!!! Weeehiii!!!

Så nå har han fått smertestillende med betennelsedempende middel, som han skal ha. Om 1 1/2 uke kommer Vet tilbake for litt mer omfattende bildetaking med anestesi på noen steder.

Enn så lenge, er det positive nyheter, og jeg kan sove godt om natta..

18.5.2006:
Dagen idag har vært preget av redsel for hva jeg får vite imorra. Jeg har sovet ELENDIG, og forsov meg også..
Har grått endel, og alt er deprimerende.

Alle sier: ikke ta sorgene på forskudd.. men det er jo faen meg ikke så lett da!!!

Har bare ventet på i hele dag at timene går fort og at jeg sovner tidlig ikveld.. Da behøver jeg ikke vente så lenge

17.5.2006:
Slapp ut Charmie, Frida og Dev litt over 8 idag, de fikk frokosthøyet sitt ute.

Tok stellet til Dev, og dro hjem for å feire dagen.

Grattis med dagen folkens!!!

15.5.2006:
Var først oppe og slapp ut hester kl 8 idag, kom tilbake kl 1 da Vet skulle komme. Han visiterte og kjente å holdt på.. Mente han var lite begeistret for slikt behandling av det venstre kne. Dev flyttet seg for presset, men ikkeno på det høyre beinet. Mønstret ute og lonsjerte på banen.

Men Vet kunne si mye eller gjøre no, han mente det ikke var noe betennelse eller hovent i leddet.Trudde det enten var noe med korsbåndet eller no forkalkning. Mest sannsynlig det første, da dette kom så brått.
Jeg har bestilt time til en spesialist, som kommer på fredag. Han har mobilt røntgenapparat, og gir seg ikke før han finner svaret. Håper han blir klokere.

Dro tilbake på kvelden og tok stellet til Dev og tok inn hestene kl 21.00

14.5.2006:
Dro på Gunnerud og kikka på treningsstevnet først idag. Møtte mange kjente fjes og det var både trist og hyggelig. Alle lurte jo på Dev og det var trist å fortelle, men det hjalp på etterhvert.

Dro derfra ved 2 tiden, og møtte en meget selskapssyk Dev. Leide Dev litt rundt seg selv i paddocken, og Dev virka helt normal idag, begge veier. Jeg skjønner ikkeno, men nå får Vet komme uansett!!! Fiksa stellet og tok han inn på stallen for litt god pleie. Fikk fjerna mesteparten av vinterpelsen på beina, dessverre var jeg så innmari statisk, så det knitra og sto i.. Dev var ikke imponert over dette:(
Smurte hoven, og visiterte venstre bak. Fant inget nå heller.
Tok på han Nikken-beleggene på bakbeina, skjemte han bort med gulrøtter(siste forsendelse kom idag) og satte han ut igjen.
Delte av sykepaddocken i dag, så det ble enda mindre løpeplass.(Han hadde småløpt og bukka ved utslipp idag, makan til pasient gitt)

13.5.2006:
Måtte jobbe lenge idag, så jeg kom i stallen sent.
Fuglis var der og gresset Frida. Da jeg skulle hente ut Dev for gressing, så jeg at Dev ikke klarte å bevege seg no særlig det venstre beinet igjen. Var igrunn ikkeno å lure på!! Sendte mld til Vet med en gang, at han måtte komme en dag han fikk tid. Han skulle kontakte meg nærmere til uka, og lurte litt på om det var noe galt med kneet til Dev.
Da den mld hadde sunket inn, begynte jeg straks å tenke på om dette var den siste sommeren med Dev. Tårene trillet før jeg visste ordet av det, og sinnsstillstanden min falt drastisk.

Huff, så trist jeg ble.
Da jeg satte meg i bilen måtte jeg ringe til veninna mi, og alt bare rant ut av meg.. Men det var godt å snakke med henne, hu eide Dev for mange år siden og kjenner historien godt.
Var godt å snakke med henne, fikk roet meg ned litt.

Nå ble Dev beordret bokshvile til Vet kommer, så han blir satt tilbake i sykepaddocken. Det blir nok kjipt for han, han vil savne damene sine.

12.5.2006:
Idag måtte jeg i stallen på kvelden, etter en lang dag på jobben.. Puh, pes nå på jobben..

Dev hadde enda ikke fått sko, så jeg tok en liten tur med Frida istedet. Har hatt endel abstinenser nå, så jeg bare MÅTTE på hesteryggen igjen, hihi..
Tok bare en rusletur til kloakkvn og tilbake.

Da jeg kom hjem børsta jeg over Dev, fora alle og dro hjem ca 21.00

11.5.2006:
Nå har jeg liggi strak ut i kraftig forkjøelse, og endelig kommet meg til hektene igjen. Var i stallen på morran idag og slapp ut dyra, sola skant og fuglene kvitra.

Jeg har ikke ridd på lenge nå, og det føler jeg på kroppen... Heeeeeeeelt sjuk;D
Forhåpentligvis har Dev fått sko idag, og da kan jeg ri en liten tur imorra.. Weeeeeeehiii!!!! *DANSE DANSE*


8.5.2006:
Har skrevet lite om dagen, Dev står i liten paddock om dagen. Han virker bedre.
Han blir stående noen timer med Frida idag, for se åssen det går.. Da er han i mer bevegelse enn i den andre lille paddocken.

Skal sjekke han igjennom ikveld, så får jeg se om han er frisk nok for en rusletur

5.5.2006:
Dev virker bedre og bedre for hver dag nå.. Står ute i sykepaddocken hele dagen, i strålende solskinn og helt naken..

4.5.2006:
Kom i stallen på morran, og da sto Dev ute allerede i sykepaddocken.. Han hadde fått på dekken, men det tok jeg av.. var jo 17grader ute og varm sol..

Møkka inne og ordna for. Ga litt diett med en dæsj soyaolje, Yeh-sacc og vitaminer og gulrøtter..

Fylte opp vannkaret ute, og møkka paddocken.

Dev virka ikke mye stiv idag, tok han inn og visiterte høver og bein. Ingen hevelser, pulsering e.l. Han virka rett og slett helt fin. Hmmmm!!!

3.5.2006:
Var oppe i stallen før jobb, tok Dev ut på gangen og han virka dessverre litt stiv igjen. Leide han en tur rundt låven, og det var ikkeno særlig.. Ikke så ille, men ikke supert som igår kveld.

Satte han i den lille paddocken, der skal han stå i noen dager og se den an.


Kom tilbake etter jobb, skulle sko idag. Smeden skodde Frida, men anbefalte å la Dev få slippe. Dev var for stiv i venstre side.. Så vi tok bare av skoa enne så lenge..

Snakket med Vet, han trur heller det er en strekk istedet for krysslammelse. Derfor skal han heller hvile nå, lille paddock om dagen og inne om natten. Stakar gullet til mor..

2.5.2006:
Var i stallen for utslipp idag, tok ut hestene og satte Dev på gangen. Han flytta seg lett i boksen, og var bedre på vei ut på gangen.
Satte han i døråpningen for å være grei, tenkte han kunne se ut.. Men han blei så gira, skrapa med beina og vrinska og rista på hodet.. Ville defintivt ikke være inne. Leida han rundt låven en tur, og han tråkket til tider godt over frembeinsporet.
Satte han inn på boksen, men endel frøhøy og vanlig høy i et nett. Han var ikke imponert å å bli inne, ropte etter de andre.

Ringte Vet, og fikk grønt signal for rusletur senere idag.


Kom tilbake halv 9, møkka og tok Dev med på en leietur til Hesteportsenteret. Han loffa etter, fornøyd med å få sett litt av verden igjen.. Fant til og med litt gress og løvetann, og det smakte fortreffelig, Yum Yum...

1.5.2006:
Oppdatering 2

Dro opp på kvelden, Dev var veldig glad for besøk.
Jeg flytta han på boksen og det gikk fint. Hang ikke fullt så mye med bakbeina på vei ut på gangen, men er selvfølgelig ikke helt bra. Han fikk endel gulrøtter på gangen og det var stas.

Da han skulle tilbake på boksen, ville han bare snu som vanlig på gangen.. Men jeg ville ta han ut på låven, og snudde han der. Da gikk han taktfast og ivrig, tydelig bedre;D

Han hadde drukket 30 ltr vann i løpet av dagen idag, og nok noe mer fra det faste vannkaret.

Holder øye med vannet hans nå..

Håper han er enda bedre imorra

1.5.2006:
1 OPPDATERING!!!

Dev virka sur og gretten da jeg kom, men skjønte etterhvert at det var fordi han ikke hadde fått kraftfor og bare litt høy. Da jeg flytta han sideveis i boksen, virka han mye bedre. Men da han skulle ut på gangen, var han fortsatt veldig stiv. Det hjalp nok å stå på gangen og se ut, for han ble blidere etter dette.
Møkka og børsta han etterpå. Tok rensa høvene og det gikk fint på bakbeina.

Satte på han tjukke tepper og nikkebeleggene på frembeina. Ga han frøhøy, og så forer Tone to ganger på dagen idag, tusen takk Tone;D

Har funnet ut etter prat med Vet, at Dev har nok fått i seg for mye melasse. For mye sukker er ikke bra, og den siste blandingen jeg lagde ble nok litt for sterk siste gangen. Nå er det slutt på dette, vær obs folkens!!!

30.4.2006:
idag fikk jeg overtalt Tonje til å bli med for photoshoot i huset.. Mye mulig vi kunne få noen fine bilder, når JEG sitter på Dev.

Syns noen ting virka unormalt da jeg red ut..Men jeg tippa det bare var midlertidig... Men nei: Etter trening og alt, fant jeg ut at han har fått krysslammelse!!! Har snakket med Vet, og foreløpig skal han bare være varm og ha bokshvile.

Jeg er kjempetrist og føler meg superteit som bare overså alle tegn på at han ikke var i form.. Men trudde ikke det var så ille. Har grubla og tenkt på for og bruk denne uka, men er lite klok. Har et par spørsmål til Vet, men skal ringe han imorra.

Dro tilbake til stallen på kvelden for å møkke og sjekke statusen. Dev var blid og pratsom, virka ikke mye sjuk.. Men da jeg måtte flytte på han, så jeg enorm forskjell ja.. Han er kjempestiv i bakparten og klarer nesten ikke flytte den.

Avventer nå å ser det ann, skal i stallen på morran og kvelden imorra, så da håper jeg han er bedre. Vet trudde vi fikk tatt det tidlig og at det var en mild form.

Kryss fingra for oss

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.