Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

4.4.2006:
Velfortjent fridag på begge to idag, jeg er svinestøl i mage og rygg.. Masserte Dev litt før vi tok på dekken idag, og mulen vrengte seg godt..

Betalte hall-leien idag

3.4.2006:
Skal betale leie for ridehallen i april også, så jeg dro opp ikveld.
Tenkte Dev var litt støl etter kjøringa igår, og det var han nok litt. Han virka litt stiv under oppvarmingen, men jobbet endel i trav og overganger. La merke til ganske tidlig at jeg klarte å sitte nede i starten på travet før jeg fikk diagonalen riktig, og da bestemte jeg meg for å prøve å sitte nede idag.
Etter litt prøvde jeg på det, og knota litt til og begynne med, med sjenkel og ledende tøyletak. Men etterhvert gikk det faktisk ganske så bra. Jobbet for det meste på volte og for å få litt forandring og mykgjøre han litt prøvde jeg meg på versader og traversader.. Og det gikk dritbra!!!! Og etterpå ble han jo så vanvitttig løs i munnen, og skikkelig lett å bøye igjennom. Red litt i 8-tall, og jobbet han dyp og lang. Fikk endel bytter i helt stabilt ettergift, kjempegøy;D

Berit kom en tur innom etter jeg hadde jobbet litt galoppfatninger, og da var han litt stressa.. Men jeg klarte å sitte nede og få han til å koble av litt, mer og mer.. Han slår fort over i stress, men nå er det MEGET lettere å beholde han eller få han tilbake på plass. Bytta hånd og tok galopp på andre hånda, og han stressa ikke så mye der...

Avslutta med å jobbe versadene igjen, og det gikk så innmari fint..

Det som er så innmari kult er det at jeg ikke blir så sliten lenger og klarer å sitte bedre og bedre.(Selv om jeg detter fremover støtt og stadig, hihi)
Må få meg en privattime igjen nå snart, helst før påske.

2.4.2006:
Tonje kom en tur istallen, og var rimelig skravlesjuk.. Hihi akkurat som meg igrunn. Bestemte meg for en kjøretur rundt jordet med Tonje og hu skulle få kjøre. Kom til rett nedenfor stallen, så måtte vi rygge i oppoverbakke og da røk den xtraselen under magen.. Tonje spratt av og bandt opp den løse delen, jeg tok andre siden.. Dev stå bom stille hele tiden.
Så fikk Tonje tømmene og vi kjørte nedover. Dev fikk jobbet skikkelig med hele kroppen. Vogna skle litt sidelengs enkelte steder og det var litt guffent. Måtte gå av en liten periode, pga underlaget. Men Dev fikk jobbet bra alikevel, og han var svett.

Vasket krybba, vannkaret og veggen ved idag.

1.4.2006:
Fri idag

31.3.2006:
Idag dro vi på en rusletur med Berit, som red på Ayla.
Jeg red på Pelhammen, men barbak. Dev var snill og grei, så vi fikk travet på noen steder. Dev var lett å sitte på, og balansepunktet mitt var heeelt på plass. Jippi!!!

Var borte litt over 1 time, og både Dev og jeg ble varme og fine i kroppen.

30.3.2006:
Skulle begynne litt senere på jobben idag, hadde utslipp på morra, og det var et flott vær.
Etter å ha tatt stellet til Charmie og Devon, bestemte jeg meg for å trene Dev i lonsje.
Ha var sprek, og kom med noe byks før innspenninga. Fikk til og med hoppet litt over bommene som lå der, Weeeehiii så gøy!!!

Spente han for etterhvert og brukte samme metodene som i boka jeg leser nå. Virka som det funka bra, og Dev blei god og svett. Han strakk godt på den utvendige siden, og fikk godt overtramp i travet.

29.3.2006:
Dro til huset idag, har jo ikke trent på ei uke.
Og idag starta det forbausende bra. Dev var myk og føyelig og meget villig til å jobbe. Jeg var rent imponert.. Han oppførte seg slik som han pleier etter ca 30 min oppvarming, og det kunne jeg absolutt ikke klage på, hehe.

Men det varte ikke lenge da, ca 10min.. og så blei det litt mye.. Jeg svetta som bare det, satans ullundertøy.. hihi.
Holdt på i ca 35 min og gikk sånn passe. ikke helt overivrig, men hadde ikke tid til å jobbe bra igjen. Rusla hjem etter litt, Dev gikk rolig og greit til å begynne med, men stressa seg opp litt etterhvert.

27.3.2006:
Fri igjen idag, smeden kommer imorra. Kommet endel snø over isen på bakken, ikke lurt å ri da.


26.3.2006:
Devon har hatt fri i helga, da jeg har vært bortreist. Tonje hjalp til med Dev og Frida på lørdag.

Idag tok Fuglis og jeg en tur til mollabakkene, i håp om å komme oss litt oppover der. Men pga masse snø, måtte vi bare snu etter et lite stykke oppi skogen. Hestene bakset og jobbet i den høye snømengden, enkelte steder var det 1,5m. Vi fnisa og lo, da det så ganske teit ut.

Like før vi var på mindre mengder, tråkket Dev av seg fremskoen. Måtte knote litt før vi fikk tak i skoen.(kunne bare bøye meg ned og gripe fatt i den)

Da måtte vi bare ta det rolig på hjemveien, pga isbelagte veier.
Håper å få tak i smeden imorra.

Henta siste lass med frøhøy idag, nå er det snart vår, weeehiii

23.3.2006:
Fridag på Dev idag

22.3.2006:
Dro til huset med Fuglis idag..
Var målrettet ang treningen og bestemte meg for at nå skulle jeg være flink. Passe på beina, henda og kroppen min.
Starta ikke sånn kjempeille, han var litt av og på, men bedre enn før. Beina mine vingla litt i travet og jeg fikk ikke støttet han godt nok utvendig. Men jeg kjenner at det hjelper når jeg jobber, fordi at jeg kjenner mer og mer etter hvor jeg skal jobbe og når. Klare å støtte opp mer og kjenner når jeg ikke gjør det.
Jobbet mest i volte idag, endel overganger fra skritt og trav. Og dette begynner å hjelpe på nå, sliter litt med å beholde han i overgangene, men det må jeg ta med Marit.
Jeg klarer han lettere nå på høyre hånd, og er mer bevisst på meg selv, ergo: da kommer han på plass også.

Jobbet med versader og traversader i volten, og Dev klarte det litt og litt av gangen.. Tungt å jobbe sånn, men så fint for kroppen.
Han stressa ikke så mye på langsidene idag, så jeg tok opp stigbøylene etterhvert og satset på å jobbe i trav nedsittende..
Det gikk bedre enn forventet, og jeg klarte å holde han i form, og i rolig jevnt tempo.. GØY!!!!
Jobbet litt med de samme øvelsene der, og det klarte han så fint...
Deilig å trene dressur om dagen, og jeg føler meg såååå priviligert av å kunne benytte meg av huset.

Red i 1 time.. Mor sliten i ryggen, og satser på slank bikinisesong, hihi..

21.3.2006:
Fri idag

20.3.2006:
Idag var jeg så vanvittig støl i mage og rygg etter treninga igår, kjekt å vite at jeg jobbet riktig.. men ikke fullt å behagelig idag:/

Ble bare en rusletur barbab idag alene. Skulle egentlig bare skritte, men Dev var klar for litt tempo og jeg var heller vanskelig å be. Men Dev måtte jobbe for det, i bakkene travet vi i lang og dyp form. Ryggen var skikkelig oppe, og hadde meget behagelige steg. Deilig å sitte på!!
På hjemveien skrittet vi, og da vi kom til jordet tok vi en galopp. Han var meget ivrig (go figure, hihi) men jeg klarte å samle han med sete og han galloperte skikkelig opp og frem, men alikevel i flott form. DØDSGØY å sitte på!
Gøy med en hest med så mye fremdrift, men alikevel så lett å kontrollere. Håper dette skjer igjen og gjerne ofte, hehe

19.3.2006:
Først var det utslipp idag, og med et knallvær og mulighet for å sette hester ut uten dekken gikk det fort.
Dro en tur til Frank og Ann Kristin med Tonje for å se på en flott hingst ved navn Peppys Dream Image.. Og jeg er bare superforelska!!! Noe til vakker hest skal man lete lenge etter... Bilde av han på galleriet, men som dessverre ikke rettferdiggjør hans nydelige sjarme, farge og ro.. Hehe, som sagt.. forelska..

Dro tilbake på stallen etterpå, fora middag og gjorde ferdig stellet til Dev. Tok han med på banen utenfor, og skulle jobbe litt i sola.
Idag fikk jeg jobbet skritt, trav og litt galopp. Tok vekk stigbøylene, da jeg ble så oppgitt over beina mine. Og fikk jobbet endel i trav nedsitting. Det starta dårlig, ble litt bedre, så værre.. Og så bedre en stund, litt værre og så avslutta jeg da det gikk bra igjen.. hehehe
Fikk jobbet han i 8-tall i både skritt og trav, og klarte på det lengste å holde han i form, med bra trav, nedsitting i 2,5 volte. WEEEEHHHHIIIIII!!!
Meget stolt av oss, og det var kjempebra innsats. Blei meget sliten og svett.. men nydelig var det i sola og alt. Dev blei god og svett på de rette musklene. Red i 1 time og 10 min, men i meget variert tempo og form.


Kom tilbake på stallen på kvelden og da red Fuglis Frida på banen.. Fikk skravla endel, og jeg hjalp henne litt med dressuren.

18.3.2006:
Har helgevakt denne helga, og måtte slippe ut hestene tidlig pga jobb. Tonje hjalp meg med middagsforing.

Da jeg kom tilbake på ettermiddagen, var jeg helt tom for energi.. Orka egentlig ikke å ri eller trene no, selv om jeg visste jeg burde. men Tone fikk overtalt meg til en rolig tur.
Vi droppet salen og rusla av gårde, var igrunn helt greit å ri barbak igjen.. Må nok gjøre det igjen snart;D

Dev var ivrig og sprek som vanlig, trudde at vi skulle løpe mange steder, så det ble endel trav i skrittetempo. Charmie bare skrittet ved siden av.
Kjekt med barbak, for da kjente jeg ryggen jobbet skikkelig.
Tok inn hestene etterpå og fora

17.3.2006:
Hadde egentlig tenkt å lonsjere idag, men brukte heller tiden på å "skrape bort" masse pels med steinen og dulle med Dev. Var koselig å gjøre litt sånn også, så det ble jo da enda en fridag på gutten...

På kvelden var det oppmøte på Oscar for feiring av Marit´s 45års dag (min nåværende ridelærer).
Var et veldig koselig lag, og vi var vel 14 stk. Hyggelig å møte de menneskene utenfor ridesenteret, dette må gjentas!!!!

16.3.2006:
Var i stallen på morran, i et nydelig vær.. Sola nærmeste stekte og det var helt herlig.. Mmmmm, sommeren er på vei!!!!

Hadde time til massasje med Trine, en stund siden sist nå.. Og siden vi trente igår, passet det fint igrunn.
Dev var ganske utålmodig idag, skrapa med beina i ett sett, men slikt må man vel regne med.

Rusla en tur etterpå, som sagt i ET NYDELIG SOLSKINN. Dev var sprek og travet litt og kneiste med nakken. På hjemveien fikk vi langet skikkelig ut i oppoverbakken, jeg måtte bare løpe det jeg kunne, hihi. Men da fikk Dev strukket skikkelig ut, og det så veldig bra ut.

15.3.2006:
Idag dro Fuglis og jeg i ridehuset. Dro opp sent, etter alle timer. Møtte endel kjentfolk der oppe og det var hyggelig, måtte jo skravle litt.
Var ikke altfor optimistisk når det kom til treninga, men var fast bestemt på å ikke gi meg før det gikk bra. Og vi måtte jobbe godt og lenge før det begynte å skje litt. Jobbet endel i 8-tall og volter, det pleier å løsne han godt. Og det gjorde det idag også, gikk litt over i serpentiner og klarte å beholde formen bra halvparten av overgangene.

Jobbet litt med trav/skritt overgangen mine, og de var litt til og fra i positiv forstand.
Etter 30 min var Dev heeelt nydelig å ri, flink å løfta ryggen, og fin og gjennombøyd. God støtte på utvendig, og følsom for sjenklene.
Da han gikk så bra, tenkte jeg å avslutte lang og dyp på firkant-sporet, det gikk fint den ene langsiden, men det var jaggu det hele...HMPF!!! Idioten bar dro opp hodet og stressa imot på den andre siden. Jeg tok masse volter, både store og små, men hver gang jeg kom i hjørnet, ble det akkurat det samme.. Hodet opp, skyt ut skulderen og LØP!!!
Måtte bar gi meg til slutt da han halvhjertet gikk rolig, men med hodet opp og ryggen ned... MEN HAN GIKK ROLIG I TRAVET DA!!!

Skritta rolig hjem, var hjemme halv 10, og JA vi var slitne!!!!

14.3.2006:
Enda en fridag, i nydelig solskinn

13.3.2006:
Tok en rusletur med Tone idag, var borte i 1 time. Dev var sprek, men ventet ikke annet heller...
Var borte i 1 time

Og det var skikkelig kaldt, Brrrr!!!

12.3.2006:
Fortsatt fri på dyret

11.3.2006:
Fri, Tonje ordner stellet

10.3.2006:
Fri

9.3.2006:
Enda mer fri, mor altfor opptatt.. Blir nok mye fri noen dager nå..

8.3.2006:
Idag skulle resten av høyet opp og vi skulle få hjelp med traktoren. Før det tok jeg Dev løs på ridebanen, trente litt "løs-lonsjering" og horsemanship. Dev var ikke helt fornøyd med at jeg skulle bytte hånd med han i tide og utide, og lagde litt grimaser. Men fikk jobbet han med frempart og bakpart, rygging og følge meg uansett..
Møkka for Dev og Frida etterpå..

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.