Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

9.2.2006:
Jeg kom hjem fra en flott båttur, med masse hyggelige overraskelser som jeg ikke kommer til å legge ut om her...;D
Men jeg dro opp til Marit for time igjen.. Jeg har som sagt hatt totalt fri fra hest, og skulle nå sjekke om dette var bra eller dårlig.

Til å begynne med falt alt på plass, men så for å bli verre. Sliter også fortsatt med å ri på høyre hånd, og dette begynner å bli ganske frustrerende.På venstre hånd er han er drøm å ri, lett på bøye igjennom og lett å få støtte på utvendig tøyle.
Vi prøvde oss litt frem i trav, og dette gikk fint på venstre hånd, Dev var rolig og fin.. Men da vi skulle bytte, busa han bare frem og fikk ikke bøyd han igjennom.HMPF!!!!
SÅ PLUTSELIG: fikk jeg beskjed om å legge mitt høyre ben litt lenger frem, og da falt alle bitene på plass. Dev bøyde seg villig, og var inget problem å beholde på utvendig tøyle. Han var stabil i tempo, og helt nydelig å ri..

Og det mest morsomme da: jeg syns han gikk så rart, virka som om han skulle drite hele tiden.. hehe, var bare det at han nå gikk med ryggen hevet og hadde god bakbeins-aktivitet.. HEFTIG!!!

Dette var så gøy og Marit kunne ikke annet enn å le av meg, der jeg satt og snudde med i tide og utide... Knis knis..

Dette var en flott time, og jeg ser et enda klarere lys i tunnelen nå, WEEEHIIIII!!

Dev gikk relativt rolig hjem idag også.. Tydelig at han jobber nok og er sliten etter økten..

8.2.2006:
Tonje har tatt stellet til Dev, men han har hatt fridag

7.2.2006:
Tonje har hatt Dev idag, og de hadde gått en tur.
Mor var på tur til Kiel...

6.2.2006:
Måtte bli litt xtra på jobb, så hele stallen ble utsatt med ca 1 time... Kjipt:(
Men da jeg kom dit, bestemte jeg meg for å trene i huset. Ingen å ri med, og ville igrunn bli litt fort ferdig..

Rusla oppover til huset i bra tempo, og Dev var stødig og trygg på alt.
Da vi kom i huset, tok jeg opp tråden fra siste time, og det gikk kjempebra. Han var lett å få i dyp form, og var ikke hard å holde.. Etter litt prøvde jeg travet, og det gikk faktisk ikke så verst:D Byttet hånd noen ganger der og Dev var rolig og fin og lett å bøye. Var en periode usikker på hvor mye jeg kunne bøye han, og var nok litt for forsiktig.

Var så dum, og skulle prøve på galoppen.. Var så lenge siden.. Men det var vi ikke klar for I DET HELE TATT!!! Trua meg igjennom noen masete fatninger, og ga meg når han var sånn noenlunde rolig.

Gikk tilbake til skrittearbeid etterpå, og da var han KJEMPEFIN!!! Vanvittig løs og jeg klarte å tøye han enda mer.. Klarte lettere å kjenne hvor mye jeg kunne ta, uten å miste skulderen..
Red forbi speilet endel ganger, og det så veldig bra ut. *Klappe klappe*

Holdt på i 30-40 min, og jeg var skikkelig varm og svett.. Weeehiii!!!

Devon var forøvrig meget rolig og fornøyd på hjemveien.. På lange tøyler, og i rolig gange;D

5.2.2006:
Idag hadde jeg lyst til å kombinere både dressur og tur. Fuglis og Silje skulle bli med, og Jeanette skulle vi ta med på veien. Vi rusla inn mot Andorsrud i skikkelig snøvær.
Jeg fikk vite at huset var opptatt og i så dårlig vær, var utebanen også uinteressant. Jeg jobba heller med bøyeøvelser på turen, og det gikk litt til og fra. Var selvfølgelig altfor mye annet å konsentrere seg på tur, enn dressur.. Men hadde ikke forventa annet.
Dev har jo til erfaring på tur at sjenkel betyr gjerne gass, jo mer sjenkel jo mer fart..

Men syns igrunn det gikk greit nok alikevel.

Ser fortsatt frem til time på torsdag

4.2.2006:
Time med Marit igjen kl 11, imponert over engasjementet mitt, rimelig imponert, hihi..
Da jeg varmet opp var han lett å få bøyd, spes på venstre side. Villig og lett, helt herlig rett og slett.
Ville prøve meg litt i trav, og fikk det ganske bra til på venstre side, han virket rolig og behersket. Da jeg prøvde på andre hånd, gikk det fint til og begynne med, men vi datt litt ut etter litt.
Men så kom Marit til unnsetning, og da var det ned i skritt igjen, og starte forfra. Jobbet med det samme som igår, men etterhvert måtte vi vrangstille litt innimellom for å løsgjøre han. Godt tips!!!
Så hjalp Marit meg litt med tøylearbeidet, og der var det også litt å jobbe med.. Leit å bli så forvirra, men nå er ting klart som dagen er lang. Og etter dette, klarte jeg å ta Dev "på kornet" hver gang han dro opp hodet, og ville løpe fra UTEN at jeg blir passiv og hard på hånda. FLOTT!!!

Klarte å bytte hånd 2 ganger til slutt, UTEN at han dro opp hodet og mista tråden.. YEAHHHHHHH!!!!

Dev hadde vært litt fastere i magen inatt, men ikke helt faste pærer.. Mulig han har fått i seg et eller annet ute, har jo ikke forandra no spes den siste uka på foret..

3.2.2006:
Idag skulle jeg ha min første dressurtime med Marit, og så frem til dette.
Dev virka treg og slapp på vei opp til stallen, gikk kjempesakte.. Men da vi kom i stallen, var han veldig våken, vrinska og humret. Da vi gikk opp til huset, blåste han i "barten" 3 ganger, rimelig anspent. I huset sto det en stol med et dekken på i et helt feil hjørne, og Dev blei litt høy, brun og varmblods..
Men etter endel godsnakk, gikk det bra.

Da time begynte, holdt jeg meg på ei volte, og skulle lære å jobbe han lang og dyp. Etter noen minutter fikk jeg VIRKELIG kjenne etter hvor mye jeg trengte å "ta" i både innvendig og utvendig tøyle, og samkjørt med sjenkel gikk hesten kjempebra. Hadde et par bytter hvor han gikk helt stabilt, og det var så gøy!!!
Fant ut at det var dumt å gå i nærheten av veggen, for da mista jeg han helt.
Vi prøvde litt i trav, og det gikk greit nok i ca 2-3volter, men så blei det bare tull.
Gikk ned i skritt igjen, og trente videre derfra. Mista han litt etter dette, men jobba han helt til jeg fikk han stabilt der.

Skal ha time igjen imorra, og dette ser jeg skikkelig lyst på.. Yeah, yeah, er så stolt av oss;D

Dev stressa som et uvær på hjemveien, og vel inne i boksen hadde han den løse ruka. Han bæsja også 4 ganger i huset.. Muligens derfor han var litt rar idag, mye bobler og rastløshet i tarmene. Fylte oppe en stor bøtte vann, slik at han får masse vann ikveld.

2.2.2006:
Hadde utslipp idag, og Fuglis og Heidi holdt meg med selskap.
Ordna mat til Dev, og måtte dra hjem for jobben.

Tonje hadde Dev, og de hadde gått en tur på kvelden.

1.2.2006:
Idag skulle Renate få testa ut Frida, en ny potensiell forrytter. Renate er ei veninne av Martine, og planen er vel at de skal ri på tur sammen.
Jeanette kom innom stallen før vi rusla ut, jeg i tet, nr 2 var Jeanette, Renate og Martine til slutt. Dev var sprek som vanlig, holdt bra tempo. Da vi skulle oppover fra Svingen, trente jeg litt med versader og sjenkelvirkniger. Måtte jo få ut all futten i noe produktivt no.. Dev var myk nok han, og meget var for både sete og sjenkel.. Deilig, og jeg gleder meg til å trene dressur igjen...

Vi splitta oss etter litt, Martine og Renate dro sammen, og de fikk travet litt..Men Jeanette og jeg bare skritta, Dini er fortsatt litt dårlig..

Devon var veldig snill på tur idag, jobbet masse at han skulle gå riktig og han var som smør i hendene mine, og som sagt MEGET var for alle hjelpere.. Godgutten til mor..

Renate skal ri Frida fremover, de likte hverandre;D

31.1.2006:
Fridag, nyyyyydelig vær!!

Dev og Frida fikk stå ca 1time uten dekken i solsteik idag, de kosa seg skikkelig. Jeg hadde litt vondt av å sette på dekken igjen før jeg skulle på jobben

30.1.2006:
Idag var det tur med Jeanette og hennes nye hest Houdini. "Store" Dini er ikke helt i form om dagen, litt forkjøla så det ble en skrittetur på gangveiene.
Dev var jo sprek som pokker, og var meget energisk hele tiden. I alle bakker vi har løpt før, var det jo en selvfølge at det skulle skje igjen.. men nei, trippe trippe, hihi..

Vel vel, til tross så var han jo flink nok.. Bare meget skvetten innimellom hehe..


29.1.2006:
Enda en fridag på Dev, modern var noget dårlig etter å ha hatt det noget fuktig på fest. Dro i stallen ved 7 tiden, snakket litt med Martine som hadde inslipp.
Jeanette kom innom en tur, hadde vært sammen med Dini i hele dag.
Tok inn Dev og Frida, sjekket Frida baki der.. Vasket henne der og på pattene, med tydeligvis perfekt vanntemp, hun blinket og sto i.. hihi.
Kom noen salige blikk også;D


28.1.2006:
Var i stallen kl 8 og slapp ut hester, møkka for Dev og Frida. Ble fridag på Dev da jeg måtte jobbe og skulle på innflyttingsfest.
Fuglis fora middag ved 12 tiden

27.1.2006:
Skulle egentlig lonsje, men Frida trengte også å strekke litt på seg. Fuglis og jeg bygde et provisorisk gjerde, og da kunne hestene slippes løse. Og det likte Frida kjempegodt, hu bukka og fresa.. Dev han løp i sitt tempo, gjorde ikke mange sprella, gamle skrotten..

Da jeg skulle roe de ned, løp Dev rett inn til meg, mens Frida stoppet rett hos "sin mor" Fuglis. Vi skrittet de av, og jeg lekte litt med Dev.(Han var ikke helt med på leken idag)

Fuglis hadde en veldig koselig hendelse med Frida og jeg regner med at hu skriver om dette selv;D

Prøvde å ta bilder, men det ble dårlige greier

26.1.2006:
Hadde utslipp, var tidlig på`n. Hadde stellet til Frida og Dev, og da flyr jo tiden...

Nydelig og varmt vær, ville helst ikke på jobb i det hele tatt. Men Dev fikk fri, og jeg måtte innedørs;(

25.1.2006:
Ble tur idag, Tone har jo hest i "sykeleie", så hun fikk prøve Frida(som alltid trenger trim).
Tone hadde moro nok, hun fikk ri på en bitte liten pånnis i stedet for Eiffeltårnet sitt, knis knis.

Vi rusla bort kloakkvn, og tok sikte på mollabakkene. Dyra hadde godt tempo, og likte hvor vi satte nesa mot. Men vi ble rimelig overraska over hvor mye snø det var i skogen, enda det har vært mildvær og regn. Har jo tross alt smelta masse ved paddockene.
Vi pløyde oss oppover, Dev i tet, han har jo tross alt lengst bein, hihi.Men da vi skulle starte på selve bakkene, tok Dev en liten U-turn, og ville hjem igjen. Så vi lot han bestemme og rusla hjem igjen. Litt xtra tempo hadde vi på hjemveien, men ikke verre en at det gikk ann.

Bytta til 3-delt bitt idag, og Dev tygde og virka lett som bare det. Men nå skritta vi bare da, bortsett fra en bitte liten galopp, så Tone fikk testa den på Frida;D


24.1.2006:
Massasjetime med Trine idag, og Trine var meget fornøyd med Dev nå. Han begynner å bli betydelig smidigere i musklaturen nå, og liker veldig godt behandlingen. Hun fikk til og med massere han på kinnene, men ørene... De skjønte han ikke plukket av!!!! Må nok litt mer overtakelse til der, hihi.
Etterpå rusla vi ut på banen, og lonsjerte litt. Så på bevegelsene at han var meget løsere, hele bakparten var mer aktiv. Hadde på innspenning, men holdt ikke på lenger enn i 20 min.

Tok på ytterfrakken og satte han ut til kona.

23.1.2006:
Fikk tilbake bilen idag, jippi.. Og så viser det seg at 4hjulstrekken ikke har vært kaputt, bare jeg som har surra litt:ENDA STØRRE JIPPI!!! Jeg dro til Gunnerud, og henta det etterlengtede frøhøyet. Dev og Frida har gått i nesten 3 uker på vanlig høy.. Nærmest godis hver dag, ikke bra for godteposemagene, hihi.

Var tur med Jeanette idag igjen. Hadde litt dårlig tid, så det ble en kjapp løpetur på gangveiene. Hestene var kjempeklare for full fres, og nølte ikke i det hele tatt. Jeg var så smart å ta på trinsen og martingal, og det måtte jeg slite litt med. Dev ble meget sterk, men det var jaggu Frida også, så det var nok stemninga imellom de, hihi.

Vi kom helskinna igjennom alt, møtte bare turgåere og ingen akebrett.;)
Var relativt "varmt" idag, red med bare ull-lendedekkenet og jeg hadde ikke engang varmedress. Meget uvant i salen da, rett på rumpa lissom, hihi.

22.1.2006:
Idag ble det ikkeno ridning, hadde utslipp inkl masse jobb i tilegg til å fjerne all snøen fra gjerdene.
Var en tung men morsom jobb, lenge siden jeg har baset i så mye snø gitt... Hadde på MP3- spilleren, og hadde med kamera, fikk tatt noen flotte bilder.

Tone kom i stallen, og vi fikk en hyggelig prat over en kopp varm drikke...

Dro hjem etter middagsforing kl 1

21.1.2006:
Fuglis dro på tur med ei veninne idag, og Dev og Frida fikk lufta seg litt i masse snø...

20.1.2006:
Ble en uventet fridag, modern måtte være hjemme fra jobb pga sykdom...

19.1.2006:
Velfortjent fridag, masse og bra i det siste

18.1.2006:
Kom i stallen til vanlig tid, og det var fullt hus og masse liv...
Jeg har jo fortsatt forbud på ridning, så jeg tok Dev og vogna ned på jordet en runde. Vi pakket oss inn med varmedress og teppe på Dev og rusla ut i kulda...
Holdt skritt hele veien, selv om Dev kunne tenke seg å løpe litt innimellom. Jobba litt med å stille han, og det gikk greit mot venstre. Mot høyre var ille. Tok et par volter rett utenfor stallen mot høyre, og da så jeg hele greia: dragene er for trange.. Stakkars gutten, ikke alltid like lett da:(


17.1.2006:
Først hadde Dev massasjetime med Trine igjen, og det likte han godt.
Etterpå rusla vi opp til huset, hvor Dev skulle ris av Kristina igjen.

Idag var han ganske sprek og tullete, var meget klar for å løpe, mesteparten av tiden:(
Hun jobbet han bare på volte, skrittet og travet mest, litt galopp på slutten. Han gikk i veldig rykk og napp idag, noe skritt gikk han fint, for så å buse frem og gjerne hodet rett til værs.. HMPF!
Men Kristina avslutta når han gikk i bra trav og med fin overlinje.

Rulsa hjem igjen etterpå. Red ikke, men gikk...
Etter Kristinas anbefalinger gikk han på trinse idag, litt stri som sagt..

16.1.2006:
Tok en liten rusletur med Jeanette idag, Frida virka litt sliten og muligens støl etter klatreturen igår.

Jeg hadde vært til behandlig til naprapat idag, og egentlig fått NEI TIL RIDNING!!! Men det hørte jo ikke jeg på... Dumme meg, og nedi gata begynte jeg å få vondt i ryggen.. Passe teit!

Vi rusla bare en liten runde på gangveiene, var borte i ca 1 time..

Jeanette fikk tatt et fint på-tur-bilde av oss, resten finnes på hennes vip(Vulcan)

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2018 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.