Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

15.1.2006:
Har helgevakt nå, og skulle ri med Jeanette. Men hun kunne ikke komme før 11, så jeg slapp ut Dev og Frida nakne. Tenkte de kansje ville klø hverandre litt og rulle seg... Men nei, de fikk heller posere for meg, hihi..

Etterpå dro vi på tur, målet var opp mollabakkene, til Gjerpenkollen via Mehlen. Vi holdt oss i skritt hele tiden, og de fikk jobbet skikkelig bra i oppoverbakken opp Gjerpenkollen.

Hadde egentlig fått beskjed om å ri på banen idag, for å løsgjøre Dev og tøye han. Men den turen vi hadde var meget effektiv, han jobbet både lang og med hevet rygg.

Red med allroundsalen idag og kortere stigbøyler, jeg satt bedre og fikk løsna litt på bekkenet. Hadde også på martingal og trinse, og Dev slappet godt av på det.(men vi skritta bare idag da)

Var ute i 2,5 time, ga middag og masse vann da vi kom hjem. Vi alle var igrunn slitne etter turen....

14.1.2006:
Idag var det endelig time for Marit, hadde sett frem til dette leeeenge. Men hadde fått et problem, jeg ikke trodde var så ille: Satans bekkenlåsning igjen!!! Skulle vært hos kiropraktoren i nov, men har utsatt det og har nå fått svi for det.
Jeg hadde håpet på at det ville løsne under oppvarming, men ble dessverre verre da. Helt umulig å sitte rolig i salen under galopp, og det har jeg som regel ikkeno problemer med.

Kristina kom istedet og red, var jo kjekt å få en proff til å gi meg tilbakemld på dyret. Hun red han i alle gangarter og Dev ble kjempesvett, han skumma både på skuldre og mellom bakbeina.
Fikk en god del tips om hvordan jeg skulle ri fremover, og det var veldig fint. Vi blei enige om å ta kontinuerlig trening fremover, med både meg og Kristina som rir. Bare jeg får bekkenet mitt på plass igjen:(

Noe som jeg gledet meg litt over var at til og med at hun syntes Dev var vanskelig å sitte nede på i trav.. Da er det ikke bare meg!!!!!
Da er jeg ikke HELT håpløs;D

Jeg leide Dev hjem etterpå, han var MEGET sliten!!!!

13.1.2006:
Av mangel på bil, fikk Dev fri idag også:(

Tonje kjørte meg i stallen på kvelden for å ta inn og fore

12.1.2006:
Hadde egentlig litt lyst til å kjøre en tur idag, men siden jeg hadde utslipp og stell for både Dev og Frida, fikk Dev fri.
Tiden flyr fort på morran, og da må man bare prioritere;)

11.1.2006:
Dro i huset idag, all snøen var jo smeltet og det regna smått... KJIPT!
Da jeg begynte å ri, syns jeg Dev virka ganske mye løsere og mykere. Han bøyde seg lett, og virket løs i hofta. Jippi tenkte jeg, nå skal vi trene skikkelig!!!

Men nei, etter pausen skulle det være sprangtrening, og jentene benyttet pausen til å bygge bane. Og dette ble Dev noget stressa av. Jeg klarte ikke å beholde roen heller, og ga tydeligvis altfor mange signaler på en gang. Ble bare tull og rør, og prøvde tappert å få det til.
Prøvde meg på versader og traversader, men det ble bare halvhjertet, ser frem til instruksjon nå...

Men jeg trøster meg med at han ikke virka så stiv idag, :)

10.1.2006:
Hadde time for massasje til Dev på formiddagen, og Dev syntes det var litt dårlig gjort å måtte bli stående inne mens alle damen var ute... Men livet er jo ikke alltid rettferdig mot alle!!

Etterhvert slappet han av, og Trine fikk gjennomgått hele kroppen. Hun fant endel knuten og klumper i både skuldre og hofte, noe jeg hadde regnet med. Han har jo vært så innmari stiv på banen, så dette skulle bli godt. Vi avtalt en time i uka en periode fremover, for å se det an på han.

Etterpå gikk vi ut på banen og så tydelig at han var stiv i bakparten. Gikk en liten tur med han etterpå, og på hjemveien begynte vi å trave litt. Han kneiste med nakken, og tøffet seg skikkelig. Han kasta ut et lite bukkesprang, og tok to galoppsprang etter det.. ikke så innmari galt det for en gammel mann.
Jeg kunne ikke annet enn å le, synd det ikke kom på bilde...

Satte han i paddocken etterpå, og fikk tatt bilde av sola over åsekammen, JIPPI!!!

9.1.2006:
Rusletur med Jeanette idag, vi alle var i slaraffenhumør idag. Alle var i stallen utemom Heidi, og stemingen med masse jenter blir selvfølgelig MEGET HØYT, hihi..
Jeg kan vel skrive under noe av støyet, uten å nøle.. Dev var meget rar, måtte stelle han i boksen og da har han noen gammelmanns-fakter som ikke ligner noe.. Han er lissom så gretten at han er på hakket til å virke mannevond, men MOR veit jo at dette er bare tull, og veit AKKURAT hva som skal til for å blidgjøre gubben. Litt kløing på favorittplassen og vi er gode venner igjen, hihi.

Vi rusla rundt på gangveiene, og bare skritta. Dyra var meget fornøyde, og Dev var rolig og fin på trinsen, til og med opp jordet..

Smørte på høvene før det var kvelden...

8.1.2006:
Endelig en søndag uten masse forpliktelser, kunne bare komme i stallen og ta Dev.
Planen var tur med Fuglis i dagslys, og dette skulle bli deilig. Hadde med kamera, og tok masse bilder. Sjekk også vip: ChristineF.

Tok på trinse og martingal idag, og tok veien til Byveien. Var masse snø der, og til tider veldig ulendt. Dev snublet, kavet og bakset til tider og bare lett sete og god balanse sørget for at jeg ble sittende i salen. Hestene var sliten da vi satte nesa mot Dunkedalen, men fikk fort opp tempoet da veien gikk gradvis nedover.
Da vi kom på kloakkveien, fikk alle bein en sjekk for sko og alt var ok.

Da vi kom hjem på stallen, skulle vi ta med hestene på banen for at de kunne rulle seg uten dekken... men nei, det gadd de ikke, så det ble heller masse bilder i andre vinkler, hehe.

Startet med Cornucresin idag, skal bruke det litt da Dev er litt for smal på yttersiden av høvene..

7.1.2006:
Dro til huset igjen idag, måtte trene litt mer og bøye gampen enda mer enn jeg klarte igår...
Starta med å jobbe litt i skritt, men gikk fort over i trav.. Dev virka stiv som bare det, fikk ikke bøyd han på høyre hånd i det hele tatt, og bare litt på venstre.
Tok til i galoppen etter endel traversader og versader, men fy pokker så slitsomt a gitt... Jeg var også helt pumpa etter det.

Holdt på 1 time idag, med både variert tempo og bøyninger. Det hjalp endel på slutten, og han ble etterhvert meget mykere... Men det er enda laaaaaaaaangt igjen, HMPF! Skal ikke la han få så lang ferie igjen altså, kjipt å starte på´n igjen.

Han skummet masse i munnen, og spytt kom til tider kastende ut. Red med pelhammen og sporer idag, dropper sporene neste gang, da dette var kun for å hjelpe meg å få bøyd han godt igjennom.


6.1.2006:
Idag fikk også alle ormekur. Frida var snål da hun skulle få kuren, hun sto i boksen og nærmest rygget unna da jeg kom inn uten grime eller mat i boksen... Hun skjønte defintivt ikke hvorfor jeg skulle ta hånden rundt hodet hennes!!!
Og da hun fikk kuren, ble hun meget snurt.. Ville ikke ha gulroten etterpå engang!!!

Merkelig dette, jeg har jo tross alt stikki henne med antibiotika-sprøte ofte og vasket henne på vonde sår, men nei ORMEKUREN var verst, haha..

Dev tok sin rett ned, men syntes den smakte vondt... Hjalp med gulrot etterpå;D

6.1.2006:
Idag dro vi opp til ridehuset sammen med Martine og Ayla...
Skulle bli gøy å sjekke statusen på legemet til gampen. Er jo blitt en gammel mann og noen uker fri fra mykgjørende øvelser, kan gjøre mye dritt.

Starta med endel renver, traversader og versader i skritt... Kjente han var meget stiv og bakparten var som låst fast i veggen bak oss. Den høyre hånd var definitivt verst!!
Jobbet endel i trav, bytta hånd masse.. Masse 8-tall, det har jo funka ganske bra før.. Hjalp endel nå også.. Prøvde å jobbe han litt lang idag, og det hjalp en stund.. Men så ble han noget stressa, og da måtte vi korte litt inn.

Jobbet litt i galopp, ikke mye.

Avslutta med endel skrittearbeid til slutt, endel det samme som vi startet med, og han virka løsere både i frem og bakpart. Får ri litt mer regelmessig i huset fremover, det er nok meget bra for han.

Red med Pelhammen idag

5.1.2006:
Fri idag også...

4.1.2006:
Tur til mollabakkene igjen, men idag med Fuglis og Frida. Må holde stiene oppe, og det var fortsatt nok snø der...

Vi skritta hele veien, og Dev blei sliten nok han.. Frida virka noget matt på slutten hu også, hihi.
Prøvde å jobbe litt dressur på turen, få han til å vike litt for sjenkel og bøye seg litt.. Men fikk kjapt kjenne at han ikke har blitt tøyd no spes i de siste ukene. Hjalp på litt etter litt, men skal bli godt å få trent litt i huset igjen..

3.1.2006:
Fri idag.. Velger å bruke annenhver dag nå, siden han har stått så "lenge".. Vil ikke skape problemer med beina...

2.1.2006:
Første trening i 2006

Dev er livredd for smell, lysglimt og raketter, så han har hatt endel fri i det siste. Men nå er det slutt på all sløving:)

Henta et stykk frostbefengt hest i paddocken, han hadde istapper i alle værhåra i på mulen. Skikkelig sjarmerende gitt! Selv om det var 11 minus og han hadde bare utedekkenet, var han ikke kald. God og varm i pelsen under dekkenet.

Dro på tur i mollabakkene med Jeanette og Frida idag. Tok på hodelykta, og inget kunne stoppe oss. Det var masse snø i skogen og dyra tok pauser titt og ofte. Vi skritta bare i skogen, men galloperte litt på gangveiene. Der virka dyra litt tungpusta, så vi droppet å løpe no mer..

Var en flott tur, selv om vi så ut som snømenn da vi kom hjem... Vinter-Norge er virkelig pent slik som det var i skogen idag, selv om det var skikkelig Brrrrrrrr...

30.12.2005:
Ble med Anja til Hokksund for å se på ei Araberhoppe. Hoppa, (som jeg ikke husker navnet på) er 4 år, og ei veldig god og høyreist type. Er svartskimmel og uten avtegninger.
Både Anja og jeg forelsket oss i henne, og det endte med at Anja fikk en MEGET god pris og nesten hesten med seg hjem... Kunne ikke ta henne med hjem, hadde ikke henger, tjihi...

Skal bli gøy å bli mer kjent med henne etterhvert.
Grattis Anja!

28.12.2005:
Fikk sko på både Dev og Frida idag, og det var deilig..

Tok bare en liten tur med Fuglis og Frida til Andorsrud, det blåste masse snø og var kaldt.
Blir lite med aktivitet på gubben nå, siden det nyttårsaften og masse drittunger med raketter:(

Kjipt at folk ikke kan skjønne at dette plager dyr... Er jo faktisk ikke lov å sende opp raketter annet enn på nyttårsaften...


26.12.2005:
Var med Jeanette opp til Spikkestad for å prøve Sølvar.
Tok masse bilder av de, Anette hoppet heftig og høyt... Jeanette fikk vi også overtalt til noen hindre, som Jeanette ble meget stolt av etterpå.. se galleriet

Dro i stallen på kvelden.. Det blåste ille og kaldt, men Jeanette og jeg måtte jo lufte dyra.. Som har stått i endel dager nå... HMPF!

Vi rusla inn til Andorsrud, og hjem. Dev var skvette og sprek, mens Frida traska på som vanlig. Vi hadde endel tripping, litt Nightfever-aktig, men ikke verre enn at det gikk ann...

Var bare ute 1 time, og det holdt i den vinden... Brrrr!

21.12.2005:
Fri idag også, mor hadde masse ærender å ta etter jobb... Takk lov for at senterne hadde oppe til 22...

Var en tur oppe på kvelden, var sammen med Tonje og Fuglis... Masse skravling og ikkeno nuffing på Dev.

20.12.2005:
Fri idag også.. Måtte ut med pysjen under frakken, 12 minus ute.... Brrrrr

19.12.2005:
Skulle egentlig få sko på begge dyra idag, men smeden hadde så dårlig tid, og rakk bare å sette på skoen til Frida inntil videre,

Dro ut på en skikkelig løpetur på gangveiene etterpå. Jeanette og jeg bare glisa fra øre til øre, og med kulda så frøs det nærmest fast også. Vi hadde kort, mellom og litt øket galopp på enkelte strekninger.. Dev stoooorkoste seg, helt topp syntes Frida.

Underlaget var heeeeelt perfekt!!!
Turen ble bare på ca 1 time, fort rundt omkring.
Deilig tur azz, er salig i trynet nå, hihi.

17.12.2005:
Ble jaggu fri idag også... Modern fikk kjørt seg skikkelig på jobb idag, og ble helt demotivert i stallen. Ville bare hjem for pizza, potetgull og rødvin.

blir nok endel fri på Devon nå, da det er siste innspurt på julemaset nå... Venter bare på fridagene i romjula

16.12.2005:
Fri idag også.... Mor måtte ta utslipp og jobbe etterpå... Satser på huset imorra...

15.12.2005:
Dev ble med Jeanette til huset for privat-time med Marit. De hadde holdt på i 45 min, og det gikk visst bra...
Mulig Jeanette skriver på sin vip: Vulcan


14.12.2005:
Rakk huset i pausen mellom timene idag. Har tenkt og gleda meg til treninga idag, med en liten undertone av at hvis det går dårlig, blir jeg skikkelig deppa...
Var masse folk og hester i huset, men vi fikk plass til trening. Dev skvatt et par ganger av takras, men var for det meste rolig og fin. Jobbet masse i trav, i 8 tall. Jeg datt til tider "helt av" diagonalen min, hihi... Og Marit måtte melde ifra... hehe.. Vi måtte bare le etterhvert for det skjedde hele tiden på samme hånd... Tydelig at det er et eller annet jeg finner på underveis, tjihi.
Fikk et par fine økninger i trav på langsidene, og var lett å bremse ned etterpå.
Jobbet litt i galopp, både i volte og litt på sporet. Ville se det an hvordan han oppførte seg på sporet etter den ville galoppen på mandag. Han var litt ivrig i ene hjørnet, men det hjalp etterhvert. Han er jo ikke vant med å løpe villt i huset, så han skjønner nok hva som er normalt.

Dev var kjempeflink idag, og han begynner å bli løsere og mykere. Selvsagt er det enda langt igjen, men det går sakte men sikkert fremover:)

Red med Pelham idag, har fullt utbrudd av betennelse i hånda og da hjelper det at han ikke er så sterk imot....

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2018 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.