Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

13.12.2005:
Velfortjent fridag:D

12.12.2005:
Jeanette og meg igjen sammen idag. Var et nydelig vær, månene skinte så flott over all snøen, og det fristet med tur i skogen...
Men like før vi skulle sale opp, fant vi ut at Frida hadde mista en sko. Kjipe greier:(

Vi hadde ikke lyst å dra hjem igjen, og etter valget om å enten kjøre eller dra i huset å bytte på Dev, ble det sistnevnte.
Jeanette red opp og jeg gikk ved siden, pust og pes ja... Dev skjønte ikke heeelt hvorfor jeg gikk etter, hmmm... merkelige greier.

Da vi kom i huset møtte vi på team Friis, men huset var tomt. Jeg ble stående å skravle med de, mens Jeanette red. Selvfølgelig måtte jeg bry meg, klarer jo ikke la være... hihi.. Sorry Jeanette;)
Etter en stund, fikk jeg overtalt Jeanette til en skikkelig ponni-full-fres-galopp på sporet. Hun nølte og var ikke helt sikker på om det var noen lur ide, men satte igang etter litt. Dev var jo selvfølgelig ikke vanskelig å be, og ga ALT med en gang, hihi... Jeanette var litt småblek da hun stoppet etterhvert..
Jeg ble jo selvfølgelig bedd om å gjøre det samme, og det var ikkeno problem. Satte meg på og gjorde klar havremopeden for ponnigallopp, noe jeg ikke trengte å mase lenge med, HAN VAR DØDSKLAR!!! Fresa en runde rundt, og Dev hadde litt problemer med å stoppe ved veggen hvor alle satt, og det føltes som om han ville på fanget, hehe...

Etterpå måtte jo jeg selvfølgelig virkelig jobbe for hans stress, han ville jo løpe mer og mer. Hans minner fra tiden da han var ung og vill, og dette vekket alle gamle tanker.

Jeg måtte jobbe i skritt, da trav ble til en sjanse for å løpe helt villt igjen. Jeg jobbet meg nedover sporet med masse volter, serpentiner og 8-tall. Og til slutt klarte han å slappe av og jobbe riktig, da var jeg meget fornøyd;D
Avslutta helt med skritt på lange tøyler på firkantsporet...

11.12.2005:
Kjørte rundt jordet en runde idag. Snøen var tung og dermed vogna også... Dev måtte virkelig tråkke på i oppoverbakkene, hihi...
Holdt oss bare i skritt, de holdt i massevis igrunn...

Fortsatt støl i magen idag, derfor heller kjøring.. hihi

10.12.2005:
Idag er jeg såååå innmari støl i magen, lenge siden jeg har hatt ubehag med å trekke pusten til et sukk.. Tydelig at jeg fikk jobbe godt igår...
Slapp å ri idag, passa fint igrunn. Fuglis skulle på tur med Bettina, så de dro opp mollabakkene. hadde vært endel snø der, så hestene var rimelig slitne. Dev hadde selfølgelig litt xtra energi for litt stepping på hjemveien og Fuglis fikk muligheten til å "shaking that ass"...

9.12.2005:
Idag var det dressur på planen igjen. Jeg har tenkt masse på dette med høyrebeinet mitt, og lest endel dressu igjen. Var fast bestemt på at DETTE skulle jeg få til!!!
De første 10min: jobbet vi kjempebra, jobbet versader og rebver igjen i skritt og gikk over i trav og red serpentiner og 8-tall. Dev var VELDIG lett å side, han gjorde akkurat det som skulle til og beinet mitt satt akkurat på plass... Jeg ble glad og lettet. Men.....
De neste 10-15min: Begynte Dev å tulle, trippet og tulla. Nektet å bøye seg fra høyre til venstre hånd, overgangene ble bare trippete eller busete. HMPF!!!! Plustelig så han det speilet på langsiden, som vi har ridd forbi FLERE ganger, og det var vannvittig skummelt... Har jo ikke sett dette før lissom!!! Jeg tok det over i galopp etter litt..
Og da de neste 10 min: jobbet vi like bra som de første 10min, bare noget bedre på langsiden. Fikk en økning på ene langsiden i trav som var helt UTROLIG bra. Dev søkte seg ned og frem, økte ikke på takten, bare på steget, og var meget lett å ta inn igjen før hjørnet kom...
Jobbet litt med versader og traversader i galopp på volte, OG DET VAR SLITSOMT!!! Hehe, hilsen Dev...

Red med Pelham idag også, har fått tilbake senebetennelsen i håndleddet og orker ikke noe rykk og napp... AUAUAU.

Da jeg så oss som ferdig og hoppet av for å kle på meg, så jeg at Dev var helt våt av svette. Jeg var rimelig varm i nøtta selv, så dette var bra jobbet. Vi slukket lyset og rusla hjem. Hadde vondt i magen på hjemveien, sliten lissom... Hmmm, har jeg jobbet magen godt idag tro???

8.12.2005:
Fridag

7.12.2005:
Måtte slutte tidlig på jobben for å rekke å trene i huset idag, før alle timene starta. Det snødde masse og datt ras fra taket hele tiden.

Rusla oppover mot huset i håp om å IKKE møte noe måkebil, tømmerbil eller traktor med fres bakpå... Men vi var heldige og møtte bare vanlige biler.
Da vi kom inne i huset, var Kristina der med privattime. Skravla litt med henne, og begynte å jobbe litt. Idag så skulle jeg jobbe litt ut ifra artiklene jeg leste i ridehesten, ang rolig sete og små hjelpere. Droppet sporer idag, men red med Pelham(han har vært i skikkelig "buse"-humør om dagen)
Jobbet på storvolte og jobbet han til å bli var for "forsiktige" sjenkler. Gikk ganske greit på venstre hånd, men høyre var slitsomt. Trur det er no galt med høyre-siden min, sliter med å legge høyre-beinet godt inntil ved gjorden.Men da jeg ble bevisst på det, og jobbet med det, hjalp det kjempegodt!!! Da var han lettere å fange opp på utvendig tøyle, off kårs;D
Jobbet endel med versader og renver, sistnevnte syntes Dev var KJEMPETUNG!!!!
Etter endel av dette, gikk jeg over i trav med volter, 8-tall og versader. Jobbet godt med halvparader i øvelsene og Dev gikk villig og lett.

Holdt på i 40min, og jeg syntes vi var flinke begge to. Vi beholdt roen og klarte å jobbe produktivt.
Da vi skulle gå, møtte vi på tømmerbil og traktor. Men det var mens jeg var på parkeringa til Marit, Puh!!!

5.12.2005:
Det snør det snør, tiddelibom... Har kommet en god såle av snø på gangveiene opp til Konnerud, så en løpetur til Svensedammen var selvskreven.
Det kladdet endel, så Dev sleit litt i den dypeste snøen, stakkars...
Vi travet mest, men fikk også Dev i kort-kort samlet galopp. Han syns nok det er bedre slik, slapper bedre av da også..
Jeanette/Frida hang på oss, og de fikk lufta seg litt de også...

Sjekket såret til Frida idag, helt tørt, JIPPI!!!

4.12.2005:
Blei fri på Dev idag, mora lå litt lenge idag, passe sliten etter et meget vellykket julebord igår... Jentene på jobben veit å feste gitt...;)

Kommet masse snø idag, gleder meg til tur imorra. Håper ikke det kladder for mye da...

3.12.2005:
Tonje var en engel og møkka for meg idag.
Hadde ikke planer om å ri no særlig pga jobb og julebord. Men av manko på hest fikk Jeanette og og Tomas tatt seg en tur på Dev og Frida. Ble bestemt på dagen det, for hesten de skulle låne, var plutselig utilgjengelig, Hmmmmm....

De hadde ridd inn til Andorsrud med Therese/Astro, og møtt på buss i høy hastighet... Dev hadde vært meget trippete og hoppet til når Jeanette hadde satt han på plass... Tullingen!!!! Han er så sprek at fytigrisen...


2.12.2005:
Idag fikk vi 4 tonn høy, som skulle løftes opp på høyloftet.
Rakk å tomkjøre Dev på banen i 30min først og ta stellet til både Frida og Dev.
Det kladda skikkelig i høvene på banen og Dev sleit litt innimellom. Fikk jobbet han veldig bra med godt hevet rygg og bra aktivitet i beina... Prøvde litt på galopp, men da blei han helt propell og viste fram Araberhest-faktene sine... hehe..
Tydelig at han er meget sprek etter barberinga ja...

30.11.2005:
Skulle ha time med Anne igjen idag, men det blei dessverre avlyst i siste liten pga sykdom. Kjipe greier, hadde sett frem til instruksjon igjen:(

Møkka heller boksen til Frida, mens jeg venta på Fuglis, for vi skulle egentlig skritte en liten tur etter timen min. Frida fikk vaksine på søndag, og måtte da ta det litt med ro. Vi pakket oss inn, 10minus idag også og rusla av gårde på gangveiene.
Tonje var på stallen, og jaggu fikk jeg ikke overtalt henne til en liten "photosession" på låven før turen... Da var Frida ganske morsom, hun nekter å stå pent, for da skal vi jo på tur!!!! Dev han bare gjør seg til, litt Chippendales-aktig, hehe.. Bare uten oljebefengte svulmende muskler og homsefaktene vel og merke.. Knis, knis

Dev var rimelig sprek idag, letter småelektrisk til tider.HMPF!!!
Men dette er vel prisen å betale for nybarbert hest.

Frida så ganske bra ut i såret idag, og hun lagde ikke så mye grimaser i bakkene idag. Mye mulig at det var dette som måtte til....*håpe håpe* Imorra er det siste dag med antibiotika, og da skal jeg ringe Vet for oppfølging.

29.11.2005:
Våkna opp til 10minus idag, så det var bare å pakke inn Dev i både pysjen og Rambo-dekkenet. Dev var ivrig og sprek, kneiste med nakken og hoppa og spratt på vei til paddocken..
Hehe, skikkelig kjekkas

28.11.2005:
Idag skulle jeg ENDELIG barbere Dev. Siden jeg er så innmari sær og skal barbere av alt skjegget til dev, må jeg dope han ned. Har fått sprøyte av Vet for leeeeenge siden og nå var tiden inne.
Tydelig at jeg har blitt rimelig god til å sette sprøyter, for Dev enset ikke at jeg satte den. Vanligvis rister han på hodet og blir urolig, men nå sto han dønn stille.
Satte igang, og det ble vanvittig mye pels OVERALT!!! Etterhvert fikk jeg tatt hodet ganske bra også, og han sto helt stille med hodet nesten i bakkenivå, hihi. Tok av han grima etterhvert, og klipte fritt.

Da jeg var ferdig sto han litt småfortumla og venta på at jeg skulle ta han inn i boksen.. Jeg satte hånden min under haken hans for å geleide han, men endte opp med å nærmest bære hodet frem til boksen... Etter en stund kom han til seg selv, og fikk mat.

27.11.2005:
Idag var det jo store planer for både barbering av Dev og Vet-sjekk for Frida. Men alt gikk i vasken da Vet måtte komme på kvelden istedet.
Fuglis og jeg skulle ta en liten tur i mollabakkene, bare for å bruke de litt... Men ikke lenger slik at jeg kunne klippe senere, før Vet kom. Dumt å klippe på våt pels!
men da vi kom på toppen av bakkene, møtte vi en fortvilet jogger, som hadde gått seg vill... Det endte med at vi måtte vise han veien til Hellashytta, og turen blei ganske mye lenger enn planlagt... Vi fikk travet og gallopert endel, og begge dyra var ivrige nok. Dev hostet endel etterpå da vi skritta, men det gikk over til slutt.
Da vi kom tilbake på stallen, var Dev selvfølgelig MEGET svett, så jeg satte på ulldekken og håpet det ville tørke til jeg kom tilbake for å barbere.

Vel.... da jeg kom tilbake, ca 1,5 time senere avr han ganske tørr under dekkenet, men det var kun på halsen... resten var kliss vått!!!
Da jeg skulle dra om kvelden var han forsatt våt, ca 5timer senere... Må jeg klippe snart, JAAAAAA

Vet fant dessverre ikke noe tydelig på Frida, men fikk renset opp såret og putta inn litt antibiotika. Har fått det for 4 dager, og må gi sprøyte i muskelen IGJEN...Får håpe dette er siste rest nå...

26.11.2005:
Lite action med Dev idag, måtte jobbe langdag.. Men skulle "heste" litt alikevel på kvelden. Jentene fra Gunnerud hadde invitert til Team Skoger- kveld på Lizzis.
Det var skikkelig kos, masse skravling... Tok noen bilder før batteriet tok kvelden. Dro på Picasso en tur etterpå, prøvde litt på pub til pub- runde, men det får vi heller ta igjen i jan/feb...

Takk for en hyggelig kveld Team Skoger!

23.11.2005:
Skulle ha time med Anne igjen, og det er sååååå innmari lenge siden sist. Bortimot et helt år, og fy f... å tiden flyr...
Var så heldig at Trine tok en massasje på Dev før vi skulle ri, og det hadde han ikkeno imot akkurat, hehe.. sto der med den lange underleppa...

Banen var bedre idag, tydelig at frosten "fester" den litt mer og da synker hestene ikke så mye nedi sanden.

Vi trente løsgjørende, versader og traversader i volte. Litt plukking på innvendig tøyle(typisk), men ellers syntes hun jeg hadde blitt flinkere med både bein og sete. Dev har gått litt lite i det siste, så han tok litt av i galoppfatningene. Masse bukkesprang og tjohei!!! Kunne ikke annet enn å flire;D
Kjekt å få igang treninga litt igjen, skal jobbe litt mer i lang form, og bli litt flinkere med magen og setet mitt...

21.11.2005:
Blitt noen fridager på Dev nå, har vært masse å gjøre på jobb, og no xtra festligheter på kvelden...
Dro på tur med Jeanette/Frida en liten times rusletur på gangveien. Hardt i bakken og da var det greit å ta det med ro...

Begge hestene var i passe slaraffenhumør, og trasket rolig av gårde.

16.11.2005:
Idag skulle Sissel prøveri Frida, dette var noe vi hadde venta med pga skaden fra beitet og jobb... Det var kaldt idag, men fullmåne og skikkelig vintervær, UTEN SNØ... HMPF! Jeg opplyste henne om det meste, så vi salte på og rusla av gårde. Da vi kom litt nedi gata, skrøt Sissel av Frida... Hun syntes det virka som ei stødig, snill og trygg hest, YESSSS svarte jeg . Og Sissel er nå fast inventar på stallen 1 dag i uka... Godt å få henne igang igjen, hu er garantert støl imorra, hihi....

Vi rusla gangveier helt opp til skistadioen ved Svensedammen, og tok gangveiene ned på andre siden av veien. Fikk travet litt ved stadioen, men det var hardt i bakken for no mer...
Dev var sprek og skvetten idag, ikke helt seg selv..
Vi rusla i 1,5 time

Frida virker plaget av et eller annet om dagen, og jeg trur mer og mer at det er noe med såret... Det skjer bare i nedoverbakker, og da er hun tydelig gretten over et eller annet.. Noe bak der, lissom...
Skal kontakte Vet igjen og be han ta seg en tur igjen...

14.11.2005:
Dro på tur til lysløypa med Jeanette/Frida og Berit/Sammi, vi fikk travet og gallopert litt.
Red Dev med pelham uten martingal, og han var ikke for ivrig, men snill og grei. Fikk travet et skikkelig øket trav i en oppovorbakke, men kjempelang overlinje og sinnsykt lange steg. Det var kjempegøy å sitte på!!!

Var vamt for Dev idag, 12 grader på kvelden er pes med masse vinterpels. Satser på å klippe til helga, skal bli godt.

13.11.2005:
Idag har jeg vært igjennom en emosjonell "rollercoaster". Våkna 80% svimeslått av søvn og hadde forsovet meg, ikke hørt klokka ringt 3 ganger!!! Raser til stallen for utslipp, sola skinte og hadde avtalt å dra til huset. Men pga av å ha stått opp på feil bein idag, fant jeg ut at å trene dressur er bortkasta, så jeg fikk vente til Fuglis kom til stallen for å ta en tur....
Kom tilbake 4 timer senere, og da begynte det å regne og blåse VELDIG... Jeg blei oppgitt og sur pga det, men blei i bedre humør da det var VELDIG forbigående. Dro ut på tur med Fuglis og Frida, og fikk løpt noe og trimmet i godt variert terreng. Hadde på pelhamstangen igjen, og Dev var en drøm å ri. (har jo ridd mye med den rette trinsa i det siste og nå begynte han å legge seg på igjen) Til tider travet Frida ved siden av oss og Dev galloperte i helt kort-kort samlet tempo... Meget behagelig å sitte på i...;D

Vi fikk faktisk litt sol på toppen av skogen og det vart hyggelig... var ute i ca 2 timer, og det regna ikke i det hele tatt... YAHOO!!!

12.11.2005:
Endelig sol og opphold(hjelper å kjefte litt, hihi)
Tok med meg Taco og Dev på tur, målet var Dunkedalen rundt.Tok på den gamle allroundsalen min, og må jo si jeg savnet kjapt tilbake til dressursalen. Syntes den var for bløt og flat, noe jeg elsket før... Tydelig at man kan endre smak. Kommer nok til å selge den salen like så greit, den vil bare stå å samle støv da.
Vel, vi rusla oppover i skogen og hørte etterhvert 3 kraftige smell, med nnoen minutters mellomrom. Dev og Taco var litt engstelige, men jeg var fast innstilt på å ri videre. Jakta holdt på i mollabakkene, så jeg var vel noenlunde trygg.

Sola skant som sagt idag og jeg var ganske fornøyd. Dev stressa seg opp endel på hjemveien og jeg lot meg irritere(Dumme meg!!!)
Gadd ikke diskutere, så jeg hoppa av og leide han et stykke. Da gikk han så rolig og fint, typisk!!!Da jeg hoppa på igjen var han litt ivrig til å begynne med, men roet seg etterhvert...

11.11.2005:
Dev har hatt fri igår, og skulle egentlig ta en tur i huset igjen idag. Men jeg mista heeeelt piffen etter å ha kommet ut fra jobb og blei møtt med plaskregn.(mulig PMS) Men jeg har jaggu bare vært i dritt-humør etterpå...
Fuglis var i stallen da jeg kom, vi har helgvakt og var gledelig opplyst om at de fleste hestene var allerede kommet inn. Bare Dev og Frida som sto igjen ute. Godt å slippe å ta inn våte, sølete hester.

Skravla endel med Fuglis, dro opp til ridesenteret og fikk avtale på 5mnd hall-leie, SÅ NÅ KAN DET BARE REGNE HUNDER, KATTER OG HESTER FOR MIN DEL!!!!!!!!!!

(Sitter for øyeblikket alene hjemme, med rødvin, potetgull, stearinlys og tv´n på i bakgrunnen, og det hjelper på deppe-vær, hihi)

9.11.2005:
Blei kjapt avtalt å dra i huset idag med Martine og Silje. Det regnet og var virkelig ille vær, så det var kjekt å dra innendørs.
Blei rimelig paff over underlaget der, og at jeg har sett meg blind på vår bane. Dev virka ikke tung i det hele tatt, og jobbet seg lett inn i øvelsene. Traversadene går bare bedre og bedre, og det hjelper for hver dag jeg jobber med det.
Jobbet masse på volte, 8-tall, renver og versader, men bare i skritt.
Jobbet litt i trav og der gikk han rolig og fint og hvilte bra på steget.

En hest ble lonsjert der og den tok av litt i galoppfatnigen, noe som ga Dev en liten sjanse for litt action, hehe. Han hoppet og spratt, og syns alt var rimelig festlig, hihi... Kunne ikke annet enn å le, denne gamle gubben min..

Dev virker litt løs i magen, muligens pga Yea-sacc, men det er vel bare en overgang håper jeg.

8.11.2005:
Hmmmm, sitter å tenker litt. På lørdag reagerte jeg på at jeg kunne stramme salen til Dev uten å dra til... Jeg tenkte først at den var åpnet mer på andre siden, men nei, den var i like hull som alltid. Snakket litt med Fuglis om dette, emn tenkte han kanskje ikke hadde drukket no særlig og at det var grunnen. Søndag tok jeg på allroundsalen og fikk ikke målt skikkelig. Men igår tok jeg på dressursalen, og hadde akkurat samme greia..

Han har regelrett blitt tynnere den siste uka, og det bekymrer meg litt... Har fleipa med at han har vinterpels og står med vinterdekken ute omdagen, og at det blir til tider for varmt. Men han drikker heller ikke så mye heller ute...????

Skal barbere han hvert øyeblikk, så håper det hjelper da...

*Tenke, tenke*

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2018 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.