Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

28.8.2005:
Dette har vært en tøff helg! Igår skulle jeg hente Frida på beite, og måtte lete endel etter henne. da jeg omsider fant henne ville hun ikke bli med meg så lett hun pleier. Til min store skrekk så jeg at hun var VELDIG blodig bak på rumpa. Jeg fikk ikke sjekket så nøye, men fikk ringt Fuglis og fik henne til å komme.

Etter å ha fått overtalt Frida til å gå til stallen gjentatte ganger, fikk vi sjekket henne nærmere. Hun hadde 2 store rifter på hver sin side av kjønnsåpningen, de var vel ca 4cm i lengde.
Vi fikk til slutt tak i en Vet som kunne komme kjapt nok, og mens jeg måtte dra på jobb, sto alle å hjalp til for å sy over 100 sting og intens jobbing i 2,5 time.

Fuglis, Berit og Heidi dro på beite og fant årsaken, og det var at Frida hadde forvillet seg ut på en liten fjellhylle, prøvd å snu og falt ned og landet med sine edle deler rett oppå noen greiner. AUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!
Da jeg kom tilbake på eftan, så jeg at Frida hadde tydelig vondt og besluntningen om at hun måtte stå inne var tatt. Hun hadde sterke smerter og ville bare løpe, stakkaren!
Hun hadde tildels panikk innimellom, men klarte faktisk å samle krefter inn i stallen og IKKE BUSE INN...HUN KUNNE JO RASERE HELE STALLEN PGA SMERTEN, STAKKARS JENTA!
Jeg er overbevist om at hun er så smart, kald i hodet og vennligsinnet ovenfor mennesker, at hun klarte å roe seg ned. *rose* *rose*
Vi fikk tak i noe mer smertestillende, og det lettet hjertene våres.

Idag kom jeg opp på morgene sammen med Fuglis, og Frida var betydelig bedre. Hun klarte å snu seg i boksen og vi fikk vasket henne og hatt henne litt ute. Hun er UTROLIG SNILL og stoler 100% på oss!!!!
Fikk gitt henne antibiotika i sprøyte, og da sto hun også stille og rolig... Helt eksemplarisk!!!

Har lagd en liten paddock på jordet til henne, slik at hun slipper å stå inne imorra. Godt å vite at hun er på bedringens vei.

27.8.2005:
Organiserte mye ang partyet imorra, henta flis og høy på formiddagen og gjerde-materiell på eftan.
På kvelden kom jentene fra stallen for et koselig samvær. Vi bestilte pizza og skravla oss svette i øra på historier vi hadde erfart... Passe gøyalt!!!

Gleder meg til Cowboy og Indian-partyet imorra, heeeeha!!!

24.8.2005:
Tok en test på den nye ridebanen, skulle lonsjere Dev. Han var veldig livlig og sprek, tok 3 reale bukkesprang og holdt på å løpe ut 2 ganger.
Jeg kunne ikke annet enn å le, han var helt propell!!!

Holdt på i 30min, og han var rolig og fin på slutten. Spylte bein og fremparten etterpå.

22.8.2005:
Idag kom smeden, og det var fint. Var usikker på om han fikk satt på skoene, syntes Dev hadde ganske korte høver etter all barfot-ridninga.
Men det var ikkeno problem for smeden, han fikk satt de på og hadde store ønsker om å få han mye større i høvene. Helt ut til en 3´r størrelse, WoW!!! Håper det er mulig, da blir jeg knallfornøyd i så fall, og så var han endel billigere enn de jeg tidligere har brukt.

Etterpå dro Berit og Fuglis og jeg på tur til Dunkedalen, Jeg red barbak igjen, og på rett trinse.. Null problem!
Eller forresten, det var en gang han satte igang i et skikkelig kaldblodstrav, full fres... Da hadde jeg litt problemer. Men så lo jeg litt underveis, så det var vel det største problemet... Vanskelig å holde seg på mens godtepose-magen disser av latter, haha.

Men det var en fin tur, fikk travet og galoppert endel.

21.8.2005:
Idag reiste Cherican hjem til June. Det var stas å få henne på hengeren og at alt var klart for hjemreise.

Takk for i sommer Cherican!!!

19.8.2005:
Devon fikk fri idag, er litt usikker hvor mye høvene hans tåler. Han begynner å bli ganske kort, så det er greit å hvile litt.

Jeg er forøvrig kjempestøl på innsiden av lårene etter 2 kjappe turer barbak, men regner jo med det... sånn er det når man er lat over lengre tid, hihi

18.8.2005:
Hadde med Anja til stallen idag. Anja er det gode gamle eieren til Devon, det var hun som sørget for at jeg ble kjent med denne herlige hesten min.
Hadde egentlige planer om at hun kunne ri han selv og ta Frida, men så regnet vi litt på at hun ikke hadde ridd på ca 4 år.. Så hun havna i halen på Dev og på Frida.
Vi pussa hestene lenge og vel, og Frida fikk vel den lengste underleppa jeg har sett på lenge.

Vi dro til mollabakkene, og fikk både travet og galoppert. Jeg red barbak, og regner med at det setter sine spor i musklaturen i de nærmeste dagene... Auuuu!

Vi hadde en kjempefin tur, og sola var fremme. Begge dyra var snille og rolige.

Fikk tatt noen bilder av Anja og Devon ute etterpå, ville gjerne ha det her, det betyr mye for meg å se de sammen igjen. Anja sa til meg at hun var veldig glad for at han er hos meg, og det tar jeg som det største kompliment!!!
Vi mimra om "gamle" dager og vår ville ridning og hvordan Dev var. Godt han er blitt voksen sier jeg tjihi...

17.8.2005:
Skulle teste ut Dev som barfot-hest på tur idag. Veit at han har gode høver, men smeden kommer ikke før mandag, og jeg orker ikke vente så lenge... Om jeg ikke må da selvfølgelig...
Berit ville prøve Frida og Fuglis red Cherican. Vi dro til mollabakkene, og jeg syns Dev virka litt sår til å begynne med. Men da vi hadde kommet oss vekk fra veien, var alt som normalt. Jeg red barbak og med det nye rette trinsebittet, men jeg syns han oppførte seg veldig pent.

Fikk både travet og galopperte oppover i bakkene, og Dev blei god og svett... Og jeg klam og ekkel i baken, usj.
Da vi hadde gått på asfalt og grus på hjemveien, syns jeg ikke han virka sårbeint i det hele tatt.
Dusja han etter tur og satte han inn for kveldsmat.
Cherican kom innom han mens han spiste høy, hun sleika krybba ren, mens han spiste høy likegyldig.... SNAKK OM VENNER!!!!!

16.8.2005:
Var først på beite og fjerna alt fra sommersesongen... Tok meg 3 timer, og fant ut at dette er jaggu en fysisk krevende jobb!!!! Tydelig at jeg har vært litt lat i det siste, for jeg blei skikkelig svett og sliten.

Dro til stallen på kvelden, hadde planer om å beskjære høver, vaske Dev og møkke... Fikk gjort alt, og i tillegg leika litt på den nye ridebanen. Skulle egentlig bare leie han litt der, da den er helt ny. Men han blei sprek av dusjen, og hoppa og spratt som en ungfole. Vi lekte litt farlig hest, og han får SVÆRT så farlig... lissom...knis

Rusla inn på boksen for høy og kraftfor... Imorra skal vi ta en liten tur med jentene, får sjekke om han er sårbeint. Han får sko på mandag, men hadde vært hyggelig om han kunne brukes før det.

15.8.2005:
Idag skulle Dev hjem fra beite. Han skulle hentes med lastebil og reise sammen med Uzzo. Jeg var nervøs da Dev aldri har reist med det før... Han kan tulle litt med henger, uten at det er no stort problem, finner alltid løsninger.
Vel, den som tulla med pålessing var jaggu Uzzo, Dev stoppet og snuste litt, men rusla rett på. Skjønte ikke helt hvordan han skulle stå, men det ordna seg raskt.
Da vi kom hjem til Marit, var gutta svette, men det hadde gått fint på turen. Dev hadde stått som en prest, spørs ikke om jeg må kjøpe en lastebil, hihi.

Rusla hjem mot stallen, og Dev visste hvor vi skulle.
Kom inn og der sto Sammi uvitende om hva som skulle skje, og hun ble ikke lei seg...De vrinska hyggelig mot hverandre, etter det rusla Dev løs inn i boksen sin, akkurat som om han ikke hadde vært borte i det hele tatt.

DEILIG AT HAN ER HJEMME IGJEN;)

14.8.2005:
Dro på tur med Fuglis idag, hun tok Cherican og jeg Frida. Vi dro til mollabakkene og jeg lot Frida få jobbe litt mer i bakkene. Hun grynta og lagde lyder da hun måtte jobbe ryggen, men ellers var det stille. Vi skritta mest, en liten travøkt på kloakkvn på hjemveien. Da fikk Frida gå først og hun hadde rimelig bra tempo. Hehe, er jo traver dette... Men det gikk fint å stoppe.

Dro innom gutta på hjemveien, og begge to var skikkelig kosete. Uzzo ville bare snuse og hvile mulen på skulderen og hodet mitt, og Dev la hodet i fanget mitt(UNORMALT, om det er frivillig)
Vil nok si at de er klare for hjemreise når de blir sånn... Skal bli godt!!!!

13.8.2005:
Var på beite til gutta idag, og fikk endelig filma når Devon kommer løpende mens han humrer.
Ga de litt brød, fikk smurt et sår Dev hadde fått.
Åpnet til slusa, så de kan spise det ned før de drar hjem. De var bare kjempeklare for noen nye utfordringer, så de hang på gjerdet til jeg åpnet opp. Snåle dyr!!!

Fikk tatt endel bilder av disse to sammen idag, de til og med klødde hverandre til ære for fotografen, hehe. Sjekk galleriet!!!

11.8.2005:
Dro på jentetur til Høøks idag med Christine og Tonje... Hmmm, fikk jaggu brukt litt penger idag også...
På hjemveien stakk vi innom XXL(hesteavd) og Steinseth i Asker... Man skulle vært millionær!!

Dro bare hjemom for å skifte, for så å dra til stallen. Måtte jo rydde opp i innkjøpene, og hadde planer om å lonsjere Frida.
Tok på henne gjorden og kapsun, med hennes hodelag og kobberbitt.
Hun syntes det var rasende festlig å bli lonsjert. Hun kastet på hodet og gryntet heftig til tider, kom et par byks innimellom, men ikke noe som lignet at hun skulle løpe ut. Hun er da jo tross alt dressert!!!
Fikk til galopp på begge sider, selv om vi ikke jobbet lenge med det.

Hun virket litt rastløs i munnen, må teste ut dette litt mer, prøve med bare kapsun neste gang.

Dro ut på beite til gutta også idag. De var på det borteste jordet, og jeg kunne ikke se de. Jeg ropte heøyt på begge to, og det gikk ca 3 sekunder, og de kom luntende.. Dev humra som vanlig på vei til meg, og han var blid som ei sol!!

GLEDER MEG TIL Å FÅ HAN HJEM!!!!

10.8.2005:
Skulle på tur idag, den første med Frida...
Hun virka sliten etter sin første natt ute med jentene, og sto og sløva helt ned til flisa i boksen sin...
Vasket henne i baken , ved pattene og tok halen... Hun hadde grisa seg til så fælt inatt og på hengeren igår.

Vi tok turen til mollabakkene, travet litt innimellom. Var veldig uvant med bomløs sal, men holdt meg på..
Frida fikk jobbet godt med ryggen i de bratteste bakkene, og hun gryntete og prustet om hverandre...
Hun snakker!!!! VELDIG!!!

Hun var ikke så veldig interessert i Sammi, heller sur på henne, mens Cherican var bare helt topp!!!!

Veldig snill hoppe dette, hun gjør ikke mye tull.
Lot henne få kikke på det meste idag, da det er helt nytt sted...

9.8.2005:
Endelig var dagen kommet til å hente Frida!!
Christine og jeg har gledet oss som unger på julaften... helt ville, hehe.
Vi henta hengeren og dro innover. Blei møtt av ei ren og pen Frida, som ikke skjønte helt hva vi var så gira for.
Da hun litt senere skjønte at dette hadde noe med den hengeren å gjøre, var det ei som fikk fart på seg... JIPPI!!

Christine skulle bare leie henne bortover til hengeren, men Frida skulle på hun,. Hun nærmeste skubba Christine unna, for å komme på fortere.. Hehe, har aldri sett maken.
Vi takket og sa farvel, og var straks på hjemveien.

Da vi kom hjem på stallen, var det bare å få henne ut til jentene på beite, som blei ganske på styr over dette nyankomne vesenet.
De blei litt diskusjoner, men Cherican tok rollen som sjef og fredsmegler. Hun gikk i mellom, og tok seg tid til å hilse ordentlig.
Ayla var veldig interessert i å sette denne nye på plass hele tiden, men da det blei litt for heftig, kom Cherican i mellom igjen... Flinke jente!!!
Frida virka veldig flink med språket og dempet kjapt ned situasjonen om det blei for heftig.

8.8.2005:
Var i stallen idag og vaska boksen, reserve-boksen og vaskerommet. Fikk godt selskap av Tonje hele tiden, så jobben var lystbetont... Vi spøkte og lo mesteparten av tiden...

Dro tilbake på kvelden for å bli med på kjøretur med Berit og Sammi, vi fresa frem og tilbake på kloakkvn...

6.8.2005:
Vel , da er jeg tilbake etter ferien på hytta. Har hatt lite sol, og har kjeda meg grusomt!!!
Men alle som kjenner meg, mener jeg har hatt veldig godt av det...

Jeanette har passet gutta på beite, uten noen store problemer, Takk for hjelpen !!!

Da jeg kom ut på 1 dagen og ropte på Dev, "spratt" han opp av gresset med et skikkelig humre-vrinsk. Da han kom gående humra han på hverandre steg, og du kan tru dette varma hjerterota til mor, #SMELT#.
Han var blir og fornøyd, og VELDIG kosete uten å klenge for mye.

Har fått avtalt dag for henting av gutta, men det blir en stund til.. godt Frida kommer til uka, så kan jeg slukke den verste hungeren, hehe.

25.7.2005:
Stille og rolig på beite om dagen. Devon har holdt seg innenfor gjerdet, og har blitt god venn med Uzzo.
De var litt "Bambi på isen" idag, pga alt regnet.. Søla var glatt, men de klarte komme frem til gjerdet for noe snacks.

22.7.2005:
Satte klokka på 8 idag, kvart over 8 ringte Jorunn IGJEN!!!!!
Jeg visste jo hva problemet var, joda: Dev var utenfor igjen!!!

Kikka på det andre beite da jeg kom kjørende, og selv om dette ikke var helt klart enda, bestemte jeg meg for at de måtte flyttes uansett hva...

Jeg syntes definitivt at Zidane fortsatt ikke hadde begynt å legge på seg, og fant ut at han burde nok komme seg på kraftigere kost enn det jeg kunne tilby. Fikk til slutt tak i Camilla, som bestemte seg for å ta han med hjem ikveld.
Håper han blir fort rund og fin på stallen, leit med dette, men jeg klarer ikke dessverre å styre værgudene...Kjipt igrunn, hehe...

Jeg dro tilbake senere på ettermiddagen for å flytte Uzzo og Dev, og syns faktisk at gresset hadde grodd bare på noen timer IDAG...
Veit at folk sier at gresset vokser fort, men ærlig talt ikke såååå fort da...

Gutta var i alle fall fornøyde med tilværelsen, og virket rolige og fornøyde... Hvis ikke Dev holder seg innenfor nå, da gir jeg opp!!!!!!!

21.7.2005:
Hadde satt klokka på 10.00, og presis da, ringte telefonen. Det var en av naboene til beite, Jorunn. Hu sa at nå var Dev utenfor gjerdet, han var på øversiden av beite og sto i skogholtet og hang.
Huff, var min første tanke. Men jeg dro utover, ikke fullt så stressa som igår, han er rolig utenfor gjerdet.. Bare venter på å komme inn igjen.

Da jeg kom, sto alle samlet. Jeg ropte på Zidane og Uzzo, og Zidane fikk sin daglige dose oppdrett.
Jeg tusla opp med grime i hånda og Dev vrinska velkommen. Fikk han inn på beite, og da han var løs, ville han bare være i nærheten av meg.
Er litt usikker på om han trives på beite om dagen altså. Veit at Zidane erter han endel, men det virker ikke så veldig ille.
Men om dette skjer til stadighet nå, vil jeg endre dette. Orker ikke dette i lengden, og selvfølgelig kan det jo være farlig. Det er veldig vanskelig å komme ned til veien, men jeg vil heller ikke at det skal ligge i kulissene.

Mor er i tankeboksen, håper jeg får sove helt ut imorra.

OBS! Det var ikke noe hull i gjerdet idag heller, så jeg veit jo ikke hvordan han kommer seg ut...

20.7.2005:
Blei bråvekt av telefon idag kl 04.55, løse hester på beite!!!!
Hjeeeeeeeeeeeeeeelp!!!
Var i klærne og på veien før noen rakk å si gjesp.
Kom ut og Uzzo var igjen på beitet, og han ropte som besatt. Zidan hadde forvillet seg ut på det "hvilende" beite og Vegar hadde stengt igjen porten der.
Dev var ikke til å se, og alle som hadde kommet ut var bekymra for han.
da jeg leite atter hull i gjerdet, fant jeg han stående pent og pyntelig på utsiden. Han ville gjerne inn da, så det kom noen saftige knegg mot meg.

Jeg fant ikkeno hull i gjerdet, aner ikke hva som skjedde. Fikk Zidane tilbake til Uzzo, og Dev ville bli i slusa. Kjekt å få gnagd ned der også...

Var hjemme i senga 06.05

15.7.2005:
Dro på beite, skulle få smed til å ta av Dev de 3 skoa og beskjære han.
Det som var litt festlig, var at han hadde skodd Dev i 2år for ca 16år siden. På Svelvikvn, han kjente igjen stedet.

Kjempeartig a´gitt!!!

Skal begynne å bruke han til høsten, han har 30års erfaring og er veldig hyggelig.

Dev var skikkelig kosete og rolig idag...

14.7.2005:
Dro på beite idag, hadde med endel tørkede brødskalker..
Da jeg kom fram, kom husfrua Ingjerd på gården ut, hun hadde tømt fryseren....
Ergo: da blir det mye snacks på dyra, tjihi!!!

Jeg ropte på gutta og de kom løpende, akkurat som om de skjønte hva som var i gjære gitt... Yum, yum, yum...

Da alle var mette, tok jeg Dev ut av beite og klødde han, smurte med aloh vera og gikk over med flue-gele etterpå. Han bare stoppet og spise, bare nøt hvert sekund.
Vi tusla en tur bort til Ingjerd og Roar som var ute, og Dev nøt å være i sentrum av alle menneskene... (kan skjønne det?)

Devon har vært litt asosial mot meg siden jeg slapp han på beite... Kansje som straff for meg, siden jeg drøyde slippet så lenge, hehe.
Men nå er han tilbake til sitt gamle jeg, og det varmer mors hjerte;)

11.7.2005:
Fulis og jeg dro til Lommedalen for å hilse på Frida Vinter.
(jeg kaller henne for Frida Frosk, hihi)
Vi har jo vært på jakt etter en rolig og stødig selskapshest til Devon, og nå har vi henne.
Jeg fikk ri en liten tur barbak, og det var nærmest det samme som Dev. Bare litt mer laidback, PERFEKT!!!!

Hun er avslappet, rolig, har fremdrift og kan kjøres... 100%

Vi henter henne i midten av aug, og hun blir hos oss til neste sommer.(I 1 omgang, hehe.)

7.7.2005:Hei! Her var siste! Herlig hund, litt roligere enn de to forrige! Hihi. Artige dyr du har, det er lett å merke at de er virkelig høy elsket, for de snakker på og om andre ting enn andre, og de er lite opptatt av fysiske plager. Noe de gjerne er om de får på en måte "lite" oppmerksomhet.
Jeg kan nok si at de er veldig glade i deg alle sammen!

___________________

Taco 6/7 - 05

Jeg er en glad hund, dere kaller meg vimsete. Men jeg hopper og spretter rundt som en jojjo, det var jo derfor jeg kom hit var det ikke?
Jeg er glad jeg sprer glede rundt meg, se på meg som jeg lyser! Jeg hopper rundt og gleder dere, selv om det kan være tunge tider som kommer over oss så greier vi det meste med litt godt humør og gode vibrasjoner. Vi har jo kommet oss gjennom det aller meste, vi skal nok komme oss gjennom dette her også. Vi overlever alt vi, men det er bare fordi vi vil det. Tenker vi at vi ikke kan, da greier vi det ikke. Men vi klarer ikke mye på egenhånd, vi er nødt til å stå sterk og samlet.

(Føler sorg fra Taco. Vondt i hodet, trykkende hodepine.)

Vi må stå sammen vi mor, du skjønner ikke det du! Du er nødt til å høre på meg! (Blir hysterisk, vil samle alle sammen i en flokk slik at alle kan se alle. Sjekke for orm, for sikkerhetssykld)
(Han hatt øreproblemer? Får øreinfeksjoner, og noe problemer i pelsen)

Jeg liker laks for jeg er en glad laks sier dere. Jeg skjønner ikke helt hva dere mener, liker jeg fisk? Jeg har ikke smakt laks, men det skal visst være bra. Jeg er veldig opptatt av familie og syns det er veldig viktig å holde sammen i trange tider. Ja, ellers også. Kattene de syns jeg vimser for mye og jeg vet å passe meg for potene. Spesielt hvis de sitter og snuser på min mat. På MIN mat, da må jeg være på vakt. Jeg bryr meg ikke noe særlig om å være sjef og sånn, eller tisse på kjøleskapet, jeg er bare her jeg. Jeg er bare glad. Jeg spiser alt også, alt går i bosset sier de men jeg ser ikke noe boss jeg... JEG får jo alt...
En gang stakk jeg hjemmefra, men da fikk jeg så dårlig samvittighet da jeg kom hjem fordi mor gråt og gråt og ble sint da jeg kom at jeg aldri vil gå hjemmefra igjen. Det var da jeg forstod hvor viktig det er å holde sammen. Uten familien hvem er vi da?
Selv om min familie klorer meg og freser til meg så er jeg like glad i dem fordet. Og mor, ja GJETT om jeg liker henne da! (Taco logrer så mye at jeg tror nesten at`n letter snart)
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.