Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

28.3.2011:
Ville prøve meg i huset igjen, han fikk fri igår og restituerte seg.

En ting er iallfall sikkert, han blir iallfall ikke stivere av denne typen jobb. Han er så sprek når han blir varm i trøya, helt propell!
Hoppe og bukket og spratt under galoppfatningene, og det var ikke alle fatninger som var planlagte for å si det sånn.

Men jeg måtte jo prøve å ro han ned i trav,e tterhvert, og klarte det ganske bra, tils jeg tydeligvis ubevisst satte setet mitt i galoppfatningsmodus, hehe. Vips så var vi i galopp igjen... Han er utrolig han der!

Skritta han av til fots, han skumma på brystet..
På med BOT på beina, så vart det kvelden.

26.3.2011:
Har ikke ridd på noen dager nå, jeg fant ut at vi trengte en liten pause etter siste trening.
Dev har blitt satt tilbake til sin gamle paddock, da Tosa ble dårlig og fikk bokshvile. Han var MEGET fornøyd da han skjønte han skulle tilbake til stamplassen sin, han travet og kastet på hodet.hehe...

Han fikk sko for 3 dager siden, syns han hadde grodd veldig mye.

Idag tok jeg turen i huset igjen, startet opp som vanlig og idag fikk vi en veldig god økt igjen. Jeg kan bare beskrive bevegelsene hans som flytende når han slapper av og jobber riktig, utrolig behagelig å sitte på... Dette Akademiske greiene er jaggu ikke dumme greier, det må jeg virkelig innrømme...

21.3.2011:
Prøvde meg i huset igjen idag, men enten så var Dev støl etter igår eller så var jeg helt på trynet, for vi fikk ikke til mye bra gitt.
Det ble bare kjemping og dritt, så jeg trur nok jeg absolutt ikke skal trene for mye. (hvis det er slik at han er støl)
Jeg blir nok litt for gira og presser litt for mye, og det er DUMT!!!

20.3.2011:
Etter inspirasjon fra kurset igår, ville jeg jo gjerne trene litt i huset. Gjorde slik jeg har fått beskjed om, og nå begynner det å hjelpe betrakelig. Han kom seg veldig raskt, og var utrolig lett å ri. Jeg tenkte bare å tenke overgangene, og han fattet.. Driiitmorro!

Galoppfatningene var helt råe, han hadde 2-3 galoppsteg etterpå som jeg kjente ENORMT forskjell.Men så begynte jeg å kåle det til, med xtra sjenkler osv og hesten mista totalt fokus. Jeg skjønner han blir frustret, hehehe...

19.3.2011:
Tok med Becca i stallen idag, var Monica Muller Dagskurs, og jeg var litt til og fra. Becca satt leeeeenge på fanget å bare tittet fascinert på hesten på banen.

Hun fikk sovet 2.5 time i vogna mens jeg svinset litt rundt her og der

5 timer i stallen med ungen, jadda.... veldig bra!!!

18.3.2011:
Nå har det endelig løsna for Dev, han står konstant sammen med Tosa. De har ikke helt havna på samme språk enda, men de er heller ikke uvenner.
Ting tar tid, men det gjelder å ha litt tålmodighet.

16.3.2011:
I forigårs satte vi Dev inn til Tosa, siden Pranic har fått nye venner. Tosa har jo hatt en rundball inne hos seg, så jeg var litt spent på om han ville stupe i matfatet og bli smelfeit(får 10kg i døgnet nå)
Men han har ikke likt overgangen til den nye "paddocken" sin, og han har spurta tilbake til sin gamle plass og sultet der istedet... Jeg ble litt paff igår, da tok jeg ut under en halv bår av boksen og det er unormalt lite.
Jeg rusla bort med litt xtra mat og drikke igår, men håpet at han ville komme nærmere rundballen idag.

Red han i ca 40 min idag, først jordet og skogen, frisk galopp opp forbi 3 gjengen, og noe lett arbeid i hallen.

Da jeg skulle sette han ut igjen, beholdt jeg grimen og tau på og "beordret" han ved rundballen. Og etter litt slappet han av og ble stående, jeg fikk kløjobb på Tosa, og hun storkosa seg.
Da jeg dro, hadde de bytta litt plass ved ballen og alt var fredelig. Nå har han endelig skjønt at han stå der litt fremover(han skal tilbake i paddocken, skal bare spise opp ballen først)

14.3.2011:
Jadda, ikke lett å endre vanene til gamle gubber nei.. Var en som ikke heeelt skjønte greia med paddocken, fri tilgang på mat og Tosa osv.. Dev spurta bort til de andre, og sto i nedenfor "sin" paddock. Han var såvidt bortom matfatet, men både drakk og spiste lite, før han stakk tilbake til vennene sine.

Da jeg kom på kvelden, måtte jeg gå et godt stykke. Han sto bortenfor ved Borgvinn, og skjønte til slutt at jeg skulle ha han med meg inn. På gårdsplassen humret og vrinsket han MASSE, snakk om hjem kjære hjem, hihi...

13.3.2011:
Herregud som tiden flyr i stallen, svooosh så har man brukt 4 timer...
Skulle møte Anja, hun skulle ri Plexus og da kunne vi trene sammen.

Vi skravla og lo, og brukte nesten en time i huset.. Dev var jo like kvikkas as usual, galopp er iallefall morro. Jeg har fått baken min ned i setet, sluppet beina skikkelig og joda, dette går veien..
Dev ble svett og god.

Imorra skal han stå ute med Tosa, få fri tilgang på både dame og mat. Livet er bra!!! (Håper bare han ikke må slankes hardt etterhvert, hihi)

10.3.2011:
Anja lånte Dev litt, men han hadde ingen god dag. Været hadde blitt skikkelig ille, og han var stiv og anspent De Luxe, hun droppet etterhvert å ri han, og jobbet heller litt lett fra bakken.
Han er helt klart blitt mer var på været!

9.3.2011:
Hadde litt dårlig tid, så jeg slapp Dev i huset.. han var sprek, og hoppet, bukket og fresa rundt..
Jobbet litt fra bakken med kapsunen, og fikk sett hvor godt han tråkket innunder seg. *morro*

7.3.2011:
Tok på BOT igjen, ca 30 min før ridning. Samme reaksjon på Dev igjen, trøtt og avslappet.
Ganske kvikk i huset, startet med AR og blandet etterhvert.. Etter endel skrittejobbing, tok jeg beina ut av bøylene og jobbet trav. Med såpass tunge støvler(Sorell), ble det gode vektpåler og sitsen ble festet bedre i salen..
Morsomt å ri Dev nå, han er skikkelig i farta. Kom et par bukkesprang i galoppfatningen, og han stakk totalt av fra meg da det rant snø ned fra taket..

Red opp jordet etter 40 min trening, måtte skritte av litt i bakke...

4.3.2011:
Begynner å få dreisen på denne AR-greia, og Dev er helt med. Tok turen i huset idag, men droppet bakkearbeidet. Uten pisk føler jeg at det er lite hjelp i fremdriften, og det er bedre jeg jobber fra salen.
Har blitt bedre på stille sjenkler, alle monner drar.
Meeen, Dev var rimelig frempå idag.. Skulle gjerne løpt mer, han var dødsklar så fort sjansen bød seg, hehe.

Prøvde nye Back On Track stallbandasjer idag, han sto med de i 20 min før trening... Veit ikke om det er tilfeldig men han ble veeeeldig søvning da, hehe

27.2.2011:
Har hatt litt andre sosiale hendelser i de siste dager, men idag var det Dev sin tur.
Klarte å få til bakkearbeidet litt bedre før jeg satte meg på, tydelig at Dev begynner å skjønne tegninga litt også.(sliter litt med å få han til å gå frem, mens jeg styrer med tøyler og alt serru.Og så har jeg ikke så veldig lyst til å holde på med pisk...)
Så satte jeg meg opp, og fortsatte der. Blitt mye flinkere til å "ta i tøylen", den innvendig.. Og da får jeg jo også støttet han bedre, kjenner at den utvendige skulderene løsner, bra!
Så prøvde jeg å kombinere litt, igrunn ikke dumt nei.Han er sprek og har intet problem med å bli med på moroa nei, hehe.
Tok en tur på jordet etterpå, for en skikkelig strekk opp bakken. Jiiises, han er kvikk om dagen.
26 år lissom... Yah riiiight...

24.2.2011:
Trente litt på sitsen min barbak, tok på kapsunen og trinsebittet. Hadde planer om å tenke litt A-R, og det gikk igrunn greit det. Syns det er lettere oppå dyret enn på bakken, så må nok trenes mer der.
Så tok vi turen opp jordet, og ned dalen igjen. Dev var riiiimelig oppesen, venta bare på en kjapp galopp.. Men så rask som han har blitt, er det utelukket med en liten galopp barbak og med to tepper, hehe.


21.2.2011:
Idag har jeg hatt min aller første ridetime i Akademisk.(Har vært på to kurs før, men bare som tilskuer)
Og det var jaggu deilig å tørke litt av støvet på allt dette, og det er masse bra og ta av.. Også for meg som rytter, siden jeg sliter med både stivt bekken og mange nykker, hehe.
Jeg har masse å å jobbe med konkret nå, siden jeg har gjort endel av dette fra før, men glemt bort MYE!


20.2.2011:
Fridag på gampelure, han sto i paddocken med selskap faktisk.. Lille Pranic har funnet en liten inngang inn til Devs paddock, så de sto sammen idag. Men det er jo ikke alltid like lett med gamle karer, for Dev veit å sette pris på sitt ensomme liv. Pranic ble strengt beordret VEKK når Dev skulle flytte på seg, og det var ingen tvil om Pranic ville flytte seg, hehe..
Men de skader jo ikke hverandre, og hvis Pranic hadde mistrivdes hadde han nok ikke stikki innom heller.

Klipte manen til Luringen idag, litt av håpløst prosjekt.. Men den ble iallefall kortere, og det var en nødvendighet

19.2.2011:
Herlighet for en hest jeg har, idag var tydeligvis dagen med stooor D. Han var så sprek, og så propell og rastløs på gangen da jeg pussa han, kunne ikke annet enn å flire stort. Jeg hadde planer om å ta jordet en gang og litt i huset, men etter å sett hans humør, droppet jeg huset og tok på det "gamle" turbittet(Pelhamstanga). Og joda, trengte litt xtra brems idag, hehe..

Han ble god og svett, og så hvilke muskler han hadde brukt..Bra bruk av ryggmuskler og rumepmuskler, jess jess...

16.2.2011:
Tok et par runder rundt på gården, heeele veien.. Barbak med tepper, men kun i skritt denne gangen. Deilig vintervær!!!

15.2.2011:
Idag kom Sammi til stallen, og det var stas... stoooor stas!!!
Dev har ikke snakket med Sammi på et par år nå, men det var ingen tvil om at de kjente hverandre igjen. De masjerte rett PÅ hverandre og begynte å klø hverandre, ingen hilsen og ingen lyder, bare direkte intens kløing, hehe.

Veldig poppis!!!

14.2.2011:
Må ærlig innrømme at det å barbere Dev nå, var noe av det lureste jeg har gjort.. Han storkoser seg, og elsker å slippe den kløende og klamme pelsen.
Han ble skodd forrige uke, og det var skikkelig godt for han.
Idag red jeg barbak, med to tepper. Tok runden rundt gården, før og etter 15 min i huset. Travet og galloperte i huset, og han var kjempeflink.
Han presterte til og med å stikke av på siste runden, jeg så for meg både teppe og meg flakse til skogs, mens han løp gledelig hjem, hehe. Men vi overlevde begge to, hihi.

29.1.2011:
Måtte krype til korset idag, og barberte Dev igjen.. Og det syns han var heeelt okei, han la seg på maskinen til tider og mulen klødde tilbake..

Liker ikke å barbere på denne tiden, og han har jo begynt å røyte. Men med den mengden pels, så var det ingen vei utenom. Jeg ville ikke droppe dekken, pga faren for trekk og det er verre.
Men det ble for varmt med dekken oppå den pelsen!

Så nå får jeg se hvordan dette går... hmmmm

24.1.2011:
Fridag på hesten, stallmøte på kvelden...

Men rakk å barbere litt på brystet, ble jaggu frista til å ta resten... Må tenke litt bare, for jeg liker ikke å barbere etter jul, da jeg er redd for å kødde med røytinga.. men han sliter med all den pelsen også.. hmm....

23.1.2011:
Varmt idag, plussgrader og deilig vind. Fikk tatt en tur i dagslys, og det var deilig.
Tok turen opp grusbakken og en runde rundt Blåbærkollen, og ned fra Drivhusa ved Johnsrudgården. Da vi satte nesa opp mot stallen, eksploderte Dev og feis av gårde... Jeg ble rimelig overraska over reaksjonen og farta, men da vi møtte ei lita dump i veien, bremset han kraftig ned. Dette brydde han seg ikke om før, så det fikk meg til å tenke litt.

Han ble fort sliten og slapp, men jeg trur det er pga all pelsen hans. Han har bortimot 10 cm lengde på håra, og det er VARMT!
Vurderer sterkt å barbere, ihvertfall mellom frembeina og under halsen.. der er han konstant fuktig om dagen.

21.1.2011:
Skulle egentlig ha time med Nina igjen, hadde gledet meg stort og var klar for å piiines. Men dessverre ble den utsatt, og det var drit kjipt:(

Tok en oppvarmingsrunde på jordet og tok 20 min trening i huset etterpå. Følte egentlig ikke at vi hadde helt tonen idag, fikk noen gode elementer, men det var det hele.
Dev røyter masse nå, får anskaffe meg en ny stein.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.