Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

16.2.2005:
Dro til ridehuset idag, hadde med Vulcan og det var hans første gang. Måtte være litt psykologisk støtte til og begynne med, men han "tødde" opp fort.
Vi jobba litt med bare volte-bøy og versader både i skritt og trav. Droppa galoppen idag, måtte ut før det begynte timer...
Det var mange hester der, så det ble litt masete med mye trening idag.

14.2.2005:
Idag dro Dev , Taco og jeg til skogs... Det var et skikkelig vindvær, men vi pakka oss godt inn. Tok med hodelykta, og den fikk vi godt bruk for.
Må jo ærlig innrømme at jeg holdt på å tisse på meg litt oppi skogen, da Taco og Dev hørte noe i mørket. Alle tre stivna totalt, men jeg måtte jo ta meg sammen og begynte å skravle høyt med meg selv.
Etter en liten stund begynte jeg å synge og plystre, så ABBA fikk gjennomgå. Jaggu godt jeg ikke møtte noen mennesker, de måtte ha trudd jeg hadde vært gal.
Var ikke så ille i skogen på natta alikevel når jeg var sikker på at jeg hadde skremt alt villt rundt meg.

Dev oppførte seg ganske bra på turen idag, hadde selvfølgelig litt tempo på hjemveien. Men ikke for ille....

13.2.2005:
Tok fri idag, skikkelig møkka-vær!!!!
Dette har vært en ELENDIG vinter gitt... Har ikke fått vært en real tur i skogen enda, og det er tragisk...

Venter bare på sommeren nå

12.2.2005:
Dro i ridehuset, møtte på Berit, Martine og Sammi. Berit var ferdig med å ri Sammi og ville prøve Dev. Dev skjønte strax at det var en ny rytter, og gassa på i sitt eget tempo. Han svikta i kneet en gang, men kun høyre. Har visitert han, og han ikke betent enda, takk lov!!!
Berit prøvde litt i trav, men da busa han bare enda mer...
Hun prøvde seg på både bakparts og frempartsvendinger, og var imponert hvor flink han var til det. *mor stolt*
Etter litt tok jeg over, travet litt i 8-tall med versader. Prøvde litt galopp. Fikk to rolige overganger ned til trav, YEEESSSS:)
Avslutta med det, vil ikke presse på mye om dagen, er bekymra for beina...

9.2.2005:
Dro på rusletur med Vulcan idag. Han har vært sykemeldt en god stund, og var kjempeyr da vi dro ut idag. Det snødde sidelengs, skikkelig drittvær.
Gutta stressa seg litt opp til tider, og jeg jobba iherdig med å holde Dev i rolig og balansert gange. Han virka litt ustadig til tider i gangen, og det må være knærne som krangler. LIKER IKKE DETTE:(
Jeg får begynne litt på proflame igjen, brukte det i sommer og det hjalp godt.
Maria skal ri imorra, så lonsjerer jeg på fredag. Så da får vi se det ann..

8.2.2005:
Lot Dev få fri idag pga fallet igår, likte det dårlig. Gir han en spasertur imorra, får håpe han kommer seg.
Tenkte på å begynne å bruke bandasjer eller noe når han brukes, noe som kansje kan varme e.l.
Får vel dra på shopping igjen.... (Det blir dyrt)

7.2.2005:
Dro i ridehuset idag også, men på vei bort dit, datt Dev rett ned på knærne.... Han bare knelet ned, og stavra seg fremover... Helt uten forvarsel og på asfalt...
Likte ikke dette, så jeg tok det rolig på treningen da han virka litt annerledes enn vanlig.
Da vi kom hjem i stallen, smurte jeg inn knærne med et godt lag med varmekrem... Håper dette ikke er noe påbegynnende problemer med knærne igjen... BUHUU:(
Er ikke akkurat vant med å ha en hest med benproblemer, så jeg hopper jo i taket hver gang..

6.2.2005:
Devon har hatt 2 fridager nå, for modern har vært på heisatur til Danmark.(kjøpt ALTFOR mye godis)
Så idag dro vi til ridehuset igjen, for å ta av "toppen"...
Han var lite konsentrert, og det var ganske kjedelig, men kan vel kansje regne med det etter litt fri.
På hjemveien stressa han endel, og jeg bestemte meg for å leie han rolig hjem. Men denne karen prøvde seg gjentatte ganger å gå meg ned, så jeg ble forbanna!!!!
Tenkte mitt om at det eneste som manglet nå, var litt fyrverkeri... HMPF, hadde ikke før tenkt tanken, så ble det sendt opp en stor rakett et stykke unna. Jeg bare venta på smellet, OG det kom... Og Dev blei dødsredd som alltid...
3 raketter ble sendt opp totalt, og jeg måtte bare tusle raskt hjem.
Og da vi rusla inn på gårdsplassen, og jeg snakket rolig, stoppet Dev opp og henvendte seg til meg. Akkurat som han sa: Sorry at jeg var så tullete istad, men takk for at du fikk meg hjem trygt. Da hadde han ikkeno hastverk med å komme seg inn til kvedsmaten... Så han er nå litt god også da, godgutten min

2.2.2005:
Var i ridehuset idag, trente som vi pleier. masse 8-tall, versader og øking og minsking av volta. alt gikk så fint så vi prøvde oss litt på galoppen også. Den gikk ikke så fint da, men hadde 2 vellykkede overganger fra galopp til trav. Og dette er noe jeg må jobbe med, så alt positivt tas imot med takk!!!
Har fått en fin avtale på leie av ridehus i 3mnd, så får vel satse på å starte klubbmesterskapet til våren.

1.2.2005:
Hadde utslipp i stallen idag, og vanligvis for Dev fri...
Men siden han sto endel i helga, tenkte jeg at han kunne brukes. Sola skant og vi dro på en kjøretur uten teppe, deeeeilig.
Dev hadde en god del framdrift idag også, men idag klarte vi å holde den i sjakk. Han jobbet skikkelig med hevet rygg og skumma MASSE i munnen.
Var skikkelig-vitamin innsprøytning å være ute i sola idag, Dev ble så kosete og "mullete" etterpå...
Hmmmmm *bredt smil*

31.1.2005:
Dro på skrittetur med Sammi mot Konnerud. Det blåste helt forferdelig, men vi pakket oss inn i tepper. Hadde håpet på noen små strekninger med snø som vi kunne trave litt på, og vi fant en liten en...
Dev hadde nok av framdrift, men jeg klarte å sitte nede i travet og bremse han med halvparader... Og det er ikke hverdags-kost!!!!
Kjempe-gøy, såååå stolt:)
Vi tusla hjemover etter litt, og Dev var fornøyd etter turen med kona

28.1.2005:
Pga vinter-cupen ville ridehuset være opptatt i hele helga, så vi dro opp dit med Shane ikveld. Dev starta med å være litt små-lumsk, lite interessert i å jobbe effektivt. Men jeg kunne jo ikke gi meg av den grunn, så jeg red i mye 8- tall både i skritt og trav.
Det virka som det hjalp endel, og bestemte meg for å prøve litt i galopp. Hmmmm, den var jo akkurat som vanlig... tjoleihopp, hihi.
Men da det løsna litt bytta jeg hånd og jobba der til det ble bedring.
Tok skritt på lange tøyler en god runde, for så å starte på´n igjen med mye av det samme. La til endel sjenkelvirkninger og bakpartsvendinger... Dette løsgjorde Dev skikkelig, så jeg avslutta med galopp på begge sider bedre enn første gang.
Er skikkleig gøy å trene dressur om dagen, skal kjøpe mnd.kort i ridehuset for februar, DA BLIR DET BRA!!!

24.1.2005:
Nå har det gått 4 dager siden Dev var dårlig, så jeg tenkte å starte litt på´n igjen. Siden det er nærmest asfalt ute under snøen, så bestemte jeg meg for å dra til ridehuset. Det ligger 8min unna, akkurat passe skrittetur.
Da jeg kom opp var jeg nesten alene, bare en ponni der. Dev var lett å jobbe, myk og føyelig. Vi holdt på litt i trav, øket og minsket på volta, trente versader og 8-tall.
Så kom det inn 2 Shettiser, og Dev kunne ikke få øya av de.... Trur nesten jeg må en sånn en til han altså, han sa nærmest: "næmmen, se så søøøøøt, Mamma kan ikke jeg få en sånn? Pleeeease?"
Vi dro opp i den andre enden av banen, men Dev klarte lissom ikke løsrive seg.... Hmmm?!?
Jeg ville jo prøve galoppen da, lenge siden sist. Det gikk ganske bra på venstre hånd, overgangen til trav gikk kjempebra, rolig og fin.
Så bytta vi hånd og ved galoppfatningen var det en som våkna litt gitt. Hopp og sprett og tjohei, gamle gubben skulle vise seg fram... hihi
Gikk ikke fullt så bra på denne hånden, overgangen til trav var noget stressa og humpete... men jeg fikk avsluttet idet han var lett og i riktig form.

Men da vi skulle gå hjem, var Dev i sitt rette lune og trippa og stressa heeeelt ille. Håper å tro at det var kun fordi han hadde stått i 4dager og måtte gå hjem alene.
Tiden får vise..

21.1.2005:
Var veldig spent på å se hva jeg ville møte idag, en fortsatt syk hest eller hva?
Hadde utslipp, så jeg var førstemann... de første sekundene inn i stallen før jeg så Dev var lange.
Men da jeg snakket til han, kom hodet hans opp og ut døra i en fei, mens han humret som vanlig. *Enorm lettelse*
Han hadde spist opp høyet sitt, til og med all Biolaen...Det var godt å se, så nå har jeg fått en plan fremover med foring fra Erik...

IKKE GØY MED SYK HEST!!!

20.1.2005:
Huff, idag har vært en slitsom dag. Våkna med diare og skikkelig kvalme, måtte bli hjemme fra jobb... Fikk dratt kroppen opp i stallen for å møkke og fore middag etter mye frem og tilbake... Men dette var ikke alt !
Da jeg skulle tilbake på kvelden for å ta inn og fore alle, fant jeg ut at Dev ikke var noe spesielt i form han heller.(Sympati-sjuk, trudde jeg til å begynne med) Men nei, han var skikkelig dårlig!!!
Han var null interessert i kveldsmaten, enda det var grøt i krybba... Bare satte nesa i et hjørne.
Jeg tok tempen og den var ikkenoe unormal, men lytta på magen og der var det dønn stille!!!
Hjeeelp, kolikk tenkte jeg.
Vel ,jeg ringte til Erik, min dyrlege, som anbefalte meg å ta en liten rusletur for å se om det ble noen forandring. han kvikna til ute, så jeg trudde at nå ble det bra. Men nei, han kom inn og det samme skjedde igjen, Han begynte til og med å skrape litt i bakken.
Jeg gikk ut igjen å fikk tak i Erik igjen, og da Dev begynte å skrape i bakken da vi var ute, bestemte Erik seg for komme.
45min senere var han på plass , var ikke mye begeistret over lite "magelyd".
Det endte med at Dev fikk noe muskelavslappende, og jeg reiste for å kjøpe Biola, hele 4ltr.
Måtte starte med å bruke sprøyte, men der er ikkeno problem... han er snill sånn.
vel, jeg dro hjem 22.25, sliten og trøtt, da spiste han høy

19.1.2005:
Hadde egentlig planer om å lonsje, men pga Kong Vinter og frosten hans, måtte jeg droppe det...
Pappa hadde bursdag, hadde selskap.
Dev ble satt inn til jentene( Sammi og Astro), og var fornøyd med det de siste timene det var snakk om... Hubba hubba:)

18.1.2005:
Devon forteller: Hmmmm, inatt fikk jeg være naken og det var quit lløøøøøvly. Så da jeg skulle ut fikk jeg et litt lettere dekken enn vanlig. Jaggu fikk jeg ikke fri også, stor mulighet til å saumfare hele paddocken. Hihi, masse søle på leppa.
Jeg må løpe, muttern veit ikkeno.

17.1.2005:
Idag skulle vi egentlig ha årets første ridetime, hadde gleda meg masse. Men etter å ha varmet godt opp og fått Dev samlet, myk og fin. .. Ringte Anne, Ridelærern og var kjempe-forsinka...
Det hele endte med at vi droppa hele timen, men jeg jobba litt lett med Dev etterpå. Jobba litt med versader i trav og øking og minsking av volta. Det gikk så bra at jeg valgte å avslutte tidlig.

Devon klødde noe voldsomt i manken nå og hadde noen kvise-lignende kuler i pelsen, så han fikk stå uten pysj inatt. De dekkene han bruker nå, har så høy nakke at jeg trur det kansje har irritert han litt...
Han klager i alle fall ikke på det !!! Eeeelsker i være uten dekken..

16.1.2005:
Idag hadde jeg bestemt meg for å ta opp litt av dressur-ånden igjen. Lå å tenkte dressur i natt, tenkte på Devs tricks, og hvordan jeg sliter med å dette fremover i salen. Hvor utvendig hånd skulle være og hvilken side Dev er sterkest på.
Skal ha time imorra, så det var jo kjekt sjekke hvor mye jeg hadde glemt siden sist.
Vi starta ut med å prøve å jogge "lang", ha litt lang form, mens vi varmet opp. Men det var ikke så enkelt, da Dev syns det er best å jogge fort og "høyt".
Men etter litt jobbing, leding og konsing ordna det seg sånn ganske bra igrunn. Det beste var at jeg selv følte mer og mer hvordan jeg selv "falt" ut av balanse til tider, kun fordi min kjære venn ikke ville jobbe og dermed "dytta" meg litt ut av salen, hmpf... RAMP!!!
Men jeg har ikke ridd stae Islendinger før for ingenting, så jeg tok den Stae holdning og retta meg opp, og VIPS: SÅ BLE DET BARE BEDRE OG BEDRE:)
Jeg gleder meg til timen imorra, holdt bare på i 25 min idag, starter litt rolig...

12.1.2005:
Erre mulig å være så JÆVLA uheldig med været da??? Nå er jeg drittlei av vind og holke, er jo nærmest umulig å bruke hest om dagen.
Hadde jeg hatt hyppig tilgang til ridehus hadde jeg vel vært drittlei av det også...
Kansje litt mørkedepressiv, hmmm... Ikke så ille håper jeg, men er vel ikke langt unna.

JEG VIL HA BRA VÆR OG FØRE !!!!!!

* Sorry til dere som er litt "Hårsåre", måtte bare få tømme "tanken" litt

11.1.2005:
Idag dro jeg til Sverige med ei venninne for å primært sett kjøpe for. Skulle kjøpe Eggersmann sin Cool-mix, endelig bruke litt realt godt for !!!
Brukte Spillers i hele fjor, og da var Dev ganske fin. Kunne galloppere og stort sett overalt, i alle tempoer.
Så vi får se om vi kan få dette tilbake.. Var innom en hestebutikk på Nordby-senteret, driiitbra butikk !!!! Masse billig utvalg, Kan sterkt anbefales !!!

Nesten blakk nå, hehe

10.1.2005:
Denne helga har det jo vært skikkelig turbulent vær, nærmere storm... Så vi har vært lite ute for å trene.
Men idag fikk vi rusla oss en tur igjen, ikke store trimmen, men bedre enn ikkeno.
Hadde med kona og den vante turkompisen, og alle hadde tempo på plass. Skal si det ikke blir noe særlig "loffing" da nei....
Vel, vi fikk lufta oss sånn passe.
Imorra skal modern til Strømstad en tur for å kjøpe for, så da blir nok godgutten glad tenker jeg.

8.1.2005:
Idag skulle egentlig Maria ri, men pga særdeles dårlig vær ble det droppet. Er meldt skikkelig storm, så det blir nok bare å vente på bedre vær.

5.1.2005:
Hmpf ! Jeg er lei av dårlig vær og føreforhold, skikkelig kjedelig å ha hest som skal brukes,
Vel, tok en barbak-tur idag også... Og nå blir nok en stund til neste gang, har skikkelig vondt i rumpa, AAAUUUUUU !
Devon oppførte seg ganske pent igrunn, så alt er i skjønneste orden der...

Bare baken min som er litt sliten...

4.1.2005:
Har ikke ridd idag, Dev har vanligvis fridag på tirsdager. Ville bare meddele at jeg er noget øm på sitteknokene, ikke på muffa, hihi.
Godt å vite, for da veit jeg hvordan jeg jobba igår.... Fortsatt veldig stolt *bredt smil*

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2020 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.