Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

3.1.2005:
Vi har hatt noe fri i det siste pga nyttårsaften, Dev er ikkeno videre fornøyd med raketter og smell.... Skikkelig skummelt :(
Men idag skulle vi starte opp igjen, hadde allerede avtalt turkompis med Vulcan. Da modern kom på stallen, var allerede Trine der( Mamman til Shane, vår nye hoppe på stallen ) Jaggu fikk ikke overtalt henne med på en rolig skrittetur, og så kom Berit... Hun hadde i utgangspunktet ikke planer om å ri Sammi, men vi fikk overtalt henne også gitt..
Jeg hadde fått en impuls-ide om å ri barbak idag, og fikk ikke den ideen ut av hodet.
Så det ble barbak, oppå et fleece-dekken og ullteppe, hmpf.... litt pes men det gikk greit. (Dev er jo barbert, kan ikke gå naken da i minusgrader...)
Vel, vi satte oss opp og tusla av gårde, og jeg var jaggu imponert av min egen sits og balanse. For de som ikke vet, red jeg masse barbak på sensommeren etter beite, for å få opp balansen og sitsen. Det hjalp så godt at jeg kunne både trave og galoppere i oppover og nedover bakke UTEN å holde meg fast noe sted.... YAHOO!!!! #DØDS-STOLT#
Så det var den store testen ikveld, og alt gikk så fint. Dev gikk mesteparten av turen i ettergift og med hevet rygg, små trippet og travet, men hele tiden utrolig myk og lett å ri.
Godt vi har noen slike turer, for da føler jeg at jeg virkelig har lært leksa mi.

30.12.2004:
Idag hadde jeg planer om å ta en rolig kjøretur i skritt, har ikke kjørt på en stund.
Det var passe varmt i været, derfor kunne vi lufte pelsen med å kjøre naken...
Vi rusla pent og rolig fra stallen, jobba godt opp alle bakkene vi måtte ta, og alt så ut til å bli en rolig fin tur som planlagt.
Meeeen nei....
Da vi så vidt hadde planer om å snu, begynte Mr Stress sitt show. Har vel i utgangspunktet aldri vært borti en slik type hest som kan klare så samlet og kort trav i en vogn, men det klarer vi !!!
Vi prøvde å skritte hjem, men det var ikke så lett, så det ble endel trav.
Men dette var en skikkleig god treningsøkt!

27.12.2004:
Idag har jeg fått konstatert at jeg må ha fått tak i verdens BESTE "forrytter". Maria hjelper meg med Devon på dager som er litt vanskelige for meg pga jobb. Hun betaler meg ikkenoe, så hun er vel ikke akkurat noe forrytter, men jeg aner ikke hva jeg heller skal kalle henne.... Er det noen som har et forslag? Min høyre hånd, kanskje...
Vel, det jeg skulle fortelle om Maria er at hun skulle ha Dev idag. Og utpå dagen sendte hun meg en mld, der det sto: Hun hadde lonsjert Dev (noe hun ikke hadde gjort med han før), og hun håpet på at det gikk greit for meg ? Han hadde vært kjempesnill og flink, så det var helt uproblematisk. Men hør her: Hun ville gjerne jobbe litt annerledes med han, litt bakkearbeid istedet for bare pusse og ri!!!!! Dette bunner også litt i det at han har vært litt full av faen når hun skulle stige på han før, les tidl. dagbok.

Det er jo bare helt utrolig bra ikkesant? Jenta har både initiativ og drivkraft, og hue på det rette sted.I lonsja kan man jo jobbe litt med lederskap. Er du ikke enig når jeg sier jeg har verdens beste hjelp?

26.12.2004:
Yahoo!!!

Idag var en nydelig dag med masse nysnø og strålende sol, og turen tok til skogs. Vi hadde med oss kona, ei lita foxy blond fjording med smekre lemmer ved navn Sammi.
Mamman til Sammi har akkurat vært i syden i 14 dager, og trengte denne turen like mye som oss.
Og det var helt topp, til og med sola varmet!!!!

Vi fikk både travet og galoppert litt, hoppet over trær og kosa oss villt.

Forresten glemte jeg å si at ved utslippet idag lot jeg turtelduene bli inne løse på gangen uten pysj. Og de begge holdt på å dø av nytelse under hverandres kløing, hmmmmm....
Har bildene på galleri

25.12.2004:
Ja dette var jaggu lenge siden sist, men sånn blir det fort når pliktene kaller. Jobben tærer både på energi og tid, og det jeg endte opp til slutt med var en skikkelig god og snørrete forkjøelse på selveste julaften !!!
Har ikke rukket noe som helst med Devon, men så har ikke akkurat været vært på sitt beste heller. Eneste trøst!!!
Men nå er snørr og gørr på retrett, og vi ser fremover:)
Kommer tilbake med mer....

Ps!
En ting er sikkert, den dag Devon ikke kan brukes mer, og han blir bare stående over lang tid, skal han få slippe å leve noe mer.
Får makan til gretten grinebiter skal du lete lenge etter, men jeg veit jo det fra før, så lenge han blir brukt, er alt i hans skjønneste orden....

15.12.2004:
Idag tenkte jeg vi skulle ta opp tråden igjen etter mandagen, ergo: lonsje!
Var jo litt nysgjerrig på om det var et engangstilfelle på mandag eller ikke...
Veit dere hva? Det var det ikke!!!!
Jeg var helt lamslått og LYKKELIG :)
Idag var Dev ENDA mer lydig og ENDA mer myk og fin. Fikk galoppert endel idag også, både øket og samlet, heeeelt utrolig! Og som forklart før, Araber i Kaldblodskropp, hihi.
Så nå blir det ikkeno lonsje på en stund, så vi avslutter meget bra. Skal få karra baken i salen en dag og heller trene litt derfra.

13.12.2004:
Idag skulle vi lonsje, noe vi ikke hadde gjort på kjempelenge. Stort sett så slåss Dev litt i travet, til og med under innspenning. Og han starta med det idag også uten innspenning. Han trenger stort sett lang oppvarming, dvs 30-45min, noen ganger er han best etter ridetimer.
Men da jeg spente han for, enda jeg tok ganske lange tøyler, gikk han helt PERFEKT!!!! Han gikk faktisk best i travet idag, helt i balanse og med hevet rygg. Prøvde litt i galopp, men det var litt glatt på bakken, så det ble med bare litte grann. Jeg var så stolt!!!!
Har vært på 3 helgkurs i ridning i høst, og det har virkelig gjort nytta si-

Det som er litt moro da, er at han blir grådig stolt når jeg roser han høylydt når han går bra. Hihi, har du noen gang sett en stolt og fyrrig Araber i en Kaldblodskropp???
Skikkelig festlig syn:)

12.12.2004:
Idag skulle vi ta den etterlengtede turen, og den ble lang nok, men ikke helt uten komplikasjoner. Det hele startet med at min gode hjelper Maria (som rir Dev når jeg ikke har mulighet) skulle bare prøvestige han. Dev har gått litt tilbake til gamle uvaner, som å oppføre seg som en slem drittunge ved påstiging. Jeg visste ikke hvor ille dette hadde blitt med Maria, før etter forrige søndag, les 5 des....
Joda, han opppførte seg like ille, nesten enda verre idag. Maria kjenner ikke Dev så godt, og når hun er usikker, kødder han enda mer.
For utenforstående ser det ut som om han skal angripe henne, men for meg som kjenner han er det bare et spill for galleriet. Jeg måtte steppe inn og sette han på plass, ikke slå eller denge han eller no. Bare bruke litt hestepsykologi, stemme og kroppsspråk. Skal si deg en som ga seg kjapt, men noget ufrivillig!!!
Maria slukte all info, og visste mer om hvordan hun skulle fronte han neste gang.
Ang rideturen idag, så ville da turkompisen støtt og stadig forbi, noe som kjære, gode gamle havremopeden ikke tolererte. Resultat: 85% stress på turen.... HMPF!!!!
Vel, det mest positive på turen var at gutta fikk vært mye i aktivitet inkl Taco (som sover godt nå, hihi)

2 1/2 times tur i skogen er egentlig et minstekrav til tur, men dessverre blir det fort mørkt i dette landet og så finnes det skiløyper på kryss og tvers :(

11.12.2004:
Pga mye jobbing og lite fritid, har jeg ikke sitti på hesteryggen på 3 dager, og nå har jeg sterke abstinenser. Skal gudsjelov ut på en skikkelig skogstur i dagslys imorra, sitter bare å lader nå...
Dev savner meg litt, liker jeg å tro da... Ehe... Ja, det gjør han:)

7.12.2004:
Idag hadde vi en velfortjent fridag, fikk vært masse ute og nyti den deilige "fønvinden". Ahhhh!
Venter på sommeren, og aaaaaalt det deilige grønne gresset...

6.12.2004:
Idag skulle vi ta en tur på gangveiene på Konnerud, det var jo smelta så mye snø i skogen, dermed også for mørkt. Vi hadde med kameraten Vulcan, som i det siste har vært veldig heftig i utbrudda, kan man pent si.... Hihi:)
Vi starta pent og pyntelig, men gikk over i rolig trav side om side. Begge gutta var rolige og snille, til mødrenes stor forundring!?!
Enden på visa var at vi fikk galoppert i et særdeles rolig og behagelig "mødretempo" på gangveiene. Vi alle var salige og fornøyde på hjemveien, og gutta fikk noen xtra gulrøtter i krybba ved hjemkomst.

5.12.2004:
Idag hadde vi tenkt å kose oss på tur i skogen, men så hadde våre vanlige turkamerater starta litt tidligere, så vi droppet hele turen. Vi henta selen og kjørte en tur på jordet istedet, Dev syntes det var skikkelig gøy. Han tråkket på alt han kunne,han elsker å jobbe tungt og det var en stund siden sist nå. Etterpå kom en kollega med hennes datter som er på god vei til å bli hekta på ridning. Hun skulle ha en ridetime, og så skjedde det no snålt. Da hun jeg skulle hjelpe henne opp, blei Dev tydelig irritert. Han hadde jo liksom allerede vært ute og jobba, og nå måtte han ut mer???? Vi hadde et par diskusjoner, men så måtte han bare innfinne seg i situasjonen. Øra spissa frem da hun var på, men vi bare holdt på i ca 20min. Gjett hvem som marsjerte taktfast rett i paddocken etterpå????

3.12.2004:
Idag skulle Dev få en velfortjent fridag, modern hadde også ansvar for Vulcan. Så for at hu skulle få litt ut av kvelden, ble det bare møkka , ordna mat og fiksa innslipp.
Imorra er det Maria sin tur, modern må jobbe. Håper på en fin tur da:)

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.