Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

19.1.2011:
Endelig tur i dagslys, nå vil jeg prioritere bruk av pånnis 3 dager i uka. Og idag var det et nydelig solskinn, dog 13 blå og bitende vind, men flott var det. Vi holdt oss på de brøytede veiene til Ola, travet og galloperte litt her og der. Var ute i ca 40 min.

Da jeg skulle hjem, var to av hesta på stallen løse ute. Hoppa var maks brunstig og hennes mann, var rimelig høy og mørk da de hilste på de andre hesta som var ute. Etter mye styr og spreke, tøffe hester fikk vi fatt i rømlingene. Dev forresten, rullet seg i paddocken og kunne ikke gitt mer beng, hehehehehe

17.1.2011:
Tok turen i huset idag, red ca 15 min som en lett oppvarming. Så satt vi nesa mot jordet oog runden rundt jordet, og Dev var klar. Vi travet og galloperte, uten stress og utstikking.
Etterpå gikk vi inn i huset igjen, tok travers og versader i trav på langsidene. Og red store 8 tallsvolter i trav, mens jeg faktisk klarte å sitte nede og jobbe riktig. Litt imponert over meg selv, da jeg ofte løfter bekkenet opp av setet.
Skritta runden rundt gården etterpå, og Dev loffa på helt lange tøyler. Han røyter MYE nå, og hadde faktisk skumma mellom bakbeina.

9.1.2011:
Idag kom det triste budskapet om Klara, og det satte meg litt ut. Var på vei med Rebecca til Beheim en tur, og vi fikk grått en liten skvett. Men vi fikk også letta litt på det triste "trøkket", og CC fikk oss til å le skikkelig under snøbasing.
Rebecca begynner å bli litt mer selvstendig nå, gikk selv rundt om på stallen, og ville mye ut å se på hesta.

Senere på kvelden tok jeg tur i stallen, ville ri litt da nakken min begynte å låse seg litt.
Tok turen inn i ridehuset, og testa ut det nye underlaget. Dev var slapp og tung til å begynne med, men det er jo ikkeno nytt.
Etter 20min trening, tok vi turen ut og mot jordet. Hadde egentlig bare planer om skritte runden rundt, men så at Ola hadde fresa opp til runden på jordet. Rusla opp den bratteste kneika, og travet litt på toppen. Så bestemte Dev seg for at galopp var tingen, og han bestemte jaggu tempoet også. Jeg var nooe tilbakeholden, da vi ikke hadde testa runden enda.. Men deilig var det å kjenne at han var lett til beins og ivrig, uten stress vel og merke.
Men han har riiimelig dårlig kondis, brukte laaaang tid på å få pulsen og pusten ned igjen.

7.1.2011:
Tok en lett økt på ridebanen ikveld, og en rusletur rundt paddockene.. Kan ikke annet enn å tenke på Klara, om hva hun ikke får oppleve på hesteryggen lengre.. Samspillet, bevegelsene og den frie føelsen.
Hun har lært meg å leve enda mer i nuet, og nyte det som er viktig.

5.1.2011:
Dev har faktisk ikke vært så støl disse dagene etter forrige tur, nesten litt imponert jeg, hehe..
Red han en liten tur rundt gården og opp til drivhusa, for så å ta turen ned til ridehuset. Meget fresk og fin herre!
I huset trente vi bare litt versader og travers i skritt, så overganger fra skritt og trav.

Totalt treningstid 35 min...

3.1.2011:
Årets første ridetur, ble med Silje/Stjerna og Anja/Fyria.. Sistnevnte ledet ann toget, og skal si det var en gammel mann som hang seg skikkelig på den lettbeindte og myke Araberen. Han tøffet og marsjerte etter henne, og ble riiiimelig heit i kroppen da hun kom for langt unna. Var opp ei lita kneik han VIRKELIG satte seg på baken, og tok et par lette galoppsprang(nesten som Levade, hihi), og det var utrolig gøy å sitte på.
Han skummet på halsen, ved gjorden og mellom bakbeina, så jeg er litt spent på formen hans de nærmeste dagene.. Truuur han blir litt støl...

30.11.2010:
Slapp Dev i huset idag, og det virka som om han var meget glad for å frese ut litt. Han ble skikkelig svett og sliten, skumma mellom bakbeina.

Morro å leke litt løs igjen, altfor lenge siden sist

19.11.2010:
Fortsatt like sprek og ivrig gubbe om dagen, han er lett i baken og slenger mye med hodet..
Red han en liten lett økt, varmet opp utenfor huset i trav.. Prøvde jaggu å stikke av på vei tilbake fra huset, hehehe..

Livet er BRA!!!!

15.11.2010:
Har ikke ridd mye i det siste, da jeg nå har blitt eeeenda flinke til å lese Devs dårlige dager. Helt klart at blåsende regnværsdager ikke er det beste for kroppen, da er han treg og stiv.
Men han er tross alt 25 år, og da kan man vel ikke vente annet.

Men idag, ved tørre 5 blå var det en som jaggu var i farta.. Han kom med TO GALOPPSPRANG ut av porten, og et aldri så lite bukk... Kan tro jeg lo, snakk om å vise at man er i farta når man er frisk.
Måtte jo da selvsagt benytte meg av energien, og tok en liten tur i huset.Og joda, i galoppfatningene kom det en liten bukkeserie og det var ganske morsomt å bli med på. Han er ikke alltid pensjonist serru...

31.10.2010:
Endelig en søndag med nydelig vær, og stalltid. Anja hadde møkka en skikkelig blaut boks, og nå måtte jeg ta tak. Fikk Ola til å stenge vannkaret, og får heller fylle manuelt om natten.. Ellers blir jeg ruinert av flisbruk, hehe.

Uansett fikk jeg tatt meg en ridetur til skogs, og stakk nedom Jonsrudgården og snakket med Hege. Dev tok selvsagt galoppen opp til veien på strak hov, og vi fikk følge av de andre som sto ute.
Liten tur, men Dev ble nå litt småsvett alikevel da det faktisk var godt og varmt ute...

27.10.2010:
Veeeeldig lett liten økt idag, holdt bare på i 20 min og kun i skritt.
Men trente serpentiner, travers og versader...
Deilig med ridehus, når det regner ute, jippi

25.10.2010:
En liten tur på banen igjen, vile bare varme opp og løsne litt på Dev. Han fikk jo en litt småheftig økt igår, og må stå imorra..

Red 95% i skritt, MYE tøy og bøy. Og det hjelper, hjelper og hjelper på, han tråkker og står på.. morro...

24.10.2010:
ENDELIG følte jeg meg såpass frisk til å ri igjen, og det er deilig.
Tok turen på ridebanen, og Dev er sprek om dagen. Morro å jobbe med!!
Jobbet mye på volte idag, tøy og bøy... Og overganger, trav til galopp og motsatt.

Holdt på i 30 min, og vi ble svette begge to...

18.10.2010:
Har vært ganske dårlig i lang tid nå, ja idag startet jeg på min femte uke*lei* Men nå har jeg endelig fått diagnose (Bihulebetennelse og en dæsj bronkitt, deilige greier*blæh) OG fått antibiotika.
Trudde jeg hadde innslipp idag, siden det er mandag.. Men siden jeg hadde innslippet i helga, skulle jeg få fri idag.
Men da jeg skulle hente inn gubben, sto han helt nederste i paddocken. Og han kom i DEN farta, med bukkesprang og alt tilbehørende... Så bare masse hår i lufta, hahahaha..
(Jeg syns jeg hører sangen: når man blir 66, da gjør man som man vil...) Ikkeno gamlehjem detta iallfall...


9.10.2010:
Ble en skogstur med Martine/Luke idag, tok veien bort til kirken, så til skogs og ei lita løkke for så å ri hjem igjen. Gutta var skvetne på hver sine ting, men støttet hverandre også.
Er motvillig i skogen nå, pga hjortelusflua, men leste et innlegg at det var lurt å ikke kjøre "skogsfarger" og foreløpig virker det.

Prøver oss med litt halm i boksen, siden ensilasjen vår er på H1. Håper han kan gnage litt på dette:)

8.10.2010:
Totalt barnefri i helga, så her skal det hestes.. Fikk endelig henta hjørnekrybba idag, og den er stoooor.

Tok en liten tur i huset igjen, ble ganske sent.
Som igår var versadene og traversene veldig bra, og idag tok vi dem i trav. Jeg kjente tydelig ryggen til Dev, og han jobbet skikkelig. Morro!
Nå må jeg bare få opp styrken og kondisen min, så jeg kan holde følge, hehe.

7.10.2010:
Utslipp på morran, og red en liten lett økt i huset etterpå. Morsomme var at Dev rusla på lange tøyler rett inn i huset av seg selv, tydelig at han liker å trene der.
Versadene og traversene kommer seg skikkelig nå, og han har begynt å bli tydelig mykere, BRA!!!

4.10.2010:
Henta inn en veeeeldig sprek pånnis idag, å være nyklipt gir uante spreke effekter, hehe.
Tok turen inn i ridehuset, og der kom fremdriften frem til maks.. Veldig lett å få frem, kansje til tider litt for mye. Men med litt varierende tempovekslinger, og versader og kontraversader, så løsna vi mer og mer..

Anja fikk prøvd seg litt på han også, morro det. Og salen får fortsatt skryt!

3.10.2010:
Idag klipte jeg Dev, og jeg fikk intrykk av at han syns det var heeeelt greit.
Prøvde med på Domosedan pasta, og det var riiimelig annerledes enn ved sprøyte i muskelen. Ga han halv dose først etter Vets anbefaling, og etter 30 min var han like våken. Ga han resten, og etter 30 min til var han riiiimelig trøtt. Jeg fikk barbert overalt, og det ble veldig bra. Tror jeg så en hjortlus ved kinnet hans, men jeg er ikke sikker. NÅ er det iallfall ingen igjen på han!!!

Fikk vaska understellet skikkelig bra også, tydelig sinnsykt deilig hilsen Dev, hehehe...

29.9.2010:
Harvært ganske sløv med å skrivingen, har ikke ridd så veldig mye, og det er det lett å glemme. Har fått ny stilling som daglig leder, og det har tatt endel av tiden og engasjementet.

Meeeen, Dev virker ganske pigg om dagen. Senest idag fikk jeg sms om at han hadde røket leietauet på innslipp. Er jo normalt at man da tar en opprydningsøkt med pånnis, men jeg syns det faktisk er litt morsomt at min 25 år gamle dresserte og lydige pånnis kan finne på no slikt.

Dessverre er han plaget av hjortelus igjen, og det er eksakt de samme symptomene. Grrrrr!!!
Har fått Domosedan av Vet og skal barbere han i den nærmeste tiden. Det er det eneste som hjelper, flå han ned og vaske han. Og vente på at kløingen skal lindre...
Stakkars!

13.9.2010:
Tur men nærmet halve stallen idag, de som ble med var: Silje/Stjerna, Ingrid/Luringen, Kristin/Nattfari, Anja/Fyria, Mari/Charli, Ida/King og Dev og meg. Vi tok lillerunden +, og det ble ganske mørkt etterhvert..Stjerna nappet dessverre av seg en sko, og måtte snu.. KJIPT!

Kjempekoselig tur med både blide hester og pånniser...

12.9.2010:
Var i stallen på morran og siden været var knall, ble det VASK på Dev i solskinnet. Han trengte det VELDIG.
Trente litt med langetøyler, men det må jeg trene mer på, herlighet så surrete jeg har blitt.
Anja var også i stallen idag, og vi fikk rusla en tur med dyra etter dusjen.
Fikk også sittet litt på Fyria, og det var en ny opplevelse. Hun var myk og løs å sitte på, i forhold til Dev. Er egentllig ganske ålreit å sitte på noen andre innimellom, for også å videreutvikle meg selv..

9.9.2010:
Fridag på pånnis, Mor stå på istedet. Utslipp først, møkka paddocken etterpå.

8.9.2010:
Jobbet løs på banen, Dev ER gammel nå.. Han holdt til og med på å gå på snørra da han tok et impulsivt bukkesprang. Jeg veit egentlig ikke helt hva jeg mener nå, men dette fikk meg til å tenke litt her.
KJIPT!!!
Uansett virker det ikke som om han er veldig plaget, han er blid og arbeidsom om dagen.

6.9.2010:
Vi har hatt et par fridager nå, og det er det en som jaggu har kosa seg med. Tok en kjapp økt på ridebanen idag, før stallmøte. Og Mr. Gamling skulle jaggu bruke den riktig, hehe
Han løsna kjapt idag, og i galoppfatningen kom han jaggu med et par bukkeserier... Forferdelig morro å kjenne at han er såpass kvikk nå, det får meg til å se at han er ikke så gammel og sliten som jeg trodde, hehe.

Måtte til og med spyle han litt før han fikk på pysjen, han var rimelig klam.

Imorra skal han tilbake til sin gamle paddock, og så er vi igang med foringer 3 ganger om dagen. Slutt på sommeren!

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.