Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

3.9.2010:
Tok en tur med Dev idag, lillerunden +...

2.9.2010:
Utslipp på morran, kom litt i det seneste laget da sjefen hjemme ikke ville opp, hehe..
Dev var ivrig og ville ut, hadde egentlig planer om å ta en tur i skogen, men fant ut at den energien var kjekk å bruke på banen.
Red ca 20 min, og det var et hint av det vi hadde i våres. Galoppen og fatningen satt bra!

Han har tydeligvis syntes det var kaldt inatt, pelsen var ullen og han var anspent i bakparten før vi gikk ut. Får begynne med pysj...
Ga ormekur og tok med et par kg ensilasj ut.
Nå må han fores frokost også!

31.8.2010:
Tok turen på ridebanen idag, og hadde bare planer om å ri en kort og lett økt.
Massevis av serpentiner, 8tall, versader, kontraversader og var nøye med å bøye han godt igjennom. Han er jo selvsagt stiv, men han løsna både foran og bak etterhvert. Avslutta med litt travearbeid.
Han er snublete og sånn, men syns å huske han var slik ifjor også da jeg satte han igang igjen. Satser på at han kommer seg igjen*kryss kryss*

29.8.2010:
Slitsomt med dette ustabile været om dagen, vi har jo alt fra stekende sol og 19 grader, til 10 grader og sideførende piskende regn. Alt på en dag!
Dev har da stått uten dekken disse dagene, og det har han ikke tålt mht til spenninger over ryggen.

Meeen, vi fikk ridd en liten tur med Kristin/Nattfari i skogen og så tok jeg en tur i ridehuset for 10-15 min trening. Dev var faktisk ikke så stiv som jeg trodde, arbeidsom og velvillig gitt.. Gutten til mor det

25.8.2010:
ENDELIG tur på stallen igjen, og vi dro ut med Silje/Stjerna og Jane/Serico.. Da vi var oppi grusbakken, kom Linda/Kavringen etter oss, og de hang med. Var ute i 50 min, og i skritt i variert terreng.

Deilig å være på tur, og det syntes Dev også.. Han kom til og med travende ned bakken i paddocken, mot meg da jeg henta han..*kos*

30.7.2010:
Inatt hadde jeg dekken på Dev for første gang i juli EVER!!!
Det var meldt skikkelig storm og mye nedbør, og da jeg fikk høre at mestepartene av hesta på stallen var satt inn, ja da var det ingen nåde for meg heller.
Dev virka fornøyd med å få på dekken og da jeg skulle ta det av han idag, var han passe varm, lun og avslappet over ryggen. Altså ikke no dårlig valg, hehe..

27.7.2010:
Ble enslig ikveld, så jeg tok en kjapp tur på beitet.. Og tok turen i stallen etterpå.
Fikk skravla BIG TIME med de fleste og det var utrolig deilig. Den stallen der er så utrolig herlig å være på, og jeg vil egentlig tibake imorra. Meeeen, vi er jo fortsatt i juli, så jeg får vente litt, hehe

En ting er sikkert: dette gode miljøet kan ikke ødelegges av noen!!!

7.7.2010:
På tur igjen med samme gærne flokken, og det er så utrolig morsomt å se disse unghesta spinne rundt. Dev oppførte seg eksemplarisk som vanlig, opg jeg ble svett i baken.. Var ute i 1,5 time, og fikk skravla masse IGJEN!

4.7.2010:
I et skikkelig impulsivt humør, bestemte jeg meg for å ri en tur på kvelden. Anja kasta seg på hun også, så da dro hele gjengen, med smått og stort på tur. (Jeg var litt spent på hvordan Dev ville reagere på føllene, som skulle få løpe løse)
Men det gikk altså sååå bra, de gikk for det meste bak i halene, men fikk noen raptuser innimellom. UTROLIG morsomt å se de i den farta og med den lekenheta, og Dev var så rolig og fin. Helt klart at han ser på de som noen små barn som må få utfolde seg.
Fikk travet litt med alle også, og Dev er helt som normal igjen.*DEILIG*

Jeg red barbak, og var egentlig overasket over hvor godt jeg satt på, både opp og ned, og i trav.
Må prøve å få til dette litt mer fremover, hesta gikk iallfall kjempegodt sammen på tur, og Anja og jeg fikk skravla litt SKIKKELIG(akkurat som før, hehe)

2.7.2010:
Var en tur bortom på morran, og nå er han definitvt MYE bedre igjen. Han hadde ingen problemer med å snu seg rundt som før, og gikk helt som normalt. DEILIG!!!
Eneste som er no dritt: HESTEBREMS!!! De jævlene er slitsomme, og nå er det NO MERCY lengre, frem med sprayene altså..

30.6.2010:
Jaja, her her det vært litt opp og ned i det siste.. Dev fikk skodd bakbeina for to dager siden, og det var ikke en dag for tidlig for å si det slik. Han har blitt skodd med litt annerledes form, og fordi han har stått ganske kupert på beite, har det slitt veldig på formen hans. Han er jo gammel, og NÅ begynner han å slite litt mer enn vanlig.
Meeen, jeg ser nå at det har vært godt for han å ikke bli for lang, spes i tåa.. Og da klarer han seg bedre.
Tok en rusletur med han ikveld, og han har definitivt IKKE problemer med å gå rett opp og rett ned bakker. Han sliter litt med å snu, altså sette ene bakbeinet innunder seg, men jeg håper det løsner litt etterhvert nå.

Jeg føler at jeg er rimelig bevisst på han og når det ikke er så bra med han. Husker jo hva jeg følte ifjor, og da var han jo skodd for smalt, og da var formen deretter.. Men når selve problemet med skoen var over, så var jo hesten så bra som han kan være i en alder av 25år.
Jeg VEIT at han ikke blir yngre, men jeg vil helst ikke ta han for "tidlig" heller.
Jeg er så umåtelig glad i denne hesten, vi har hatt så mange fine år sammen og utrettet så ENORMT MYE sammen. De som kjenner oss fra den tiden vi var "ferske" og frem til nå, roser oss for jobben. Og det er VELDIG hyggelig, for det har vært et samarbeid på godt og vondt. Min største erfaring er å at det er viktig med respekt ovenfor HVERANDRE, jeg mot Han og han mot Meg.


22.6.2010:
Hesta koser seg sammen, de klør hverandre og alt er fryd.
Jeg kjøpte nytt batteri igår, for det var rimelig slappt. Pranic er en fin liten sak som veit å teste gjerdene, og han fikk trimmet litt på utsiden, hehe.
Etter nytt batteri, var det en som ble noooget skremt.

13.6.2010:
Først på dagen var Rebecca og jeg med på dugnad på stallen, hun satt på ryggen min i sele og var knallfornøyd(til tross for manglende søvn og mat)

På kvelden stakk jeg ut på beite, har ikke vært der på noen dager, så jeg var litt spent på å se om Dev hadde blitt bedre.
Og JA, det var han. Han kom gledelig imot meg, og det var langt å gå OPPOVER! Han hastet til og med da jeg raslet i posen, hehe..

Fikk klødd og kost med han masse, så kom de andre etter og de var like kosete og imøtekommende. Endret litt på gjerdet og de kantklippet effektivt, Almedina sto tett ved Devs side. Og da jeg skulle dra, fulgte Dev med inn i skogen. De andre kom etter, og Almedina og Dev hadde en lang og deilig kløseanse der. De har fått goood kontakt de!
Han utgjør en god stefarsmodell han, hehe..

10.6.2010:
Stakk en tur ut på formiddagen, for å sjekke beina til pånnis.. Han sto med resten av gjengen i skogholtet, og hadde null problemer med å bevege seg. Sto i solid nedoverbakke og spiste gledelig da jeg endret gjerdet.
Flokken er rolig og fin nå, Dev har fått ei kone med to barn og alt er vel.

Dro en tur i stallen på ettermiddagen, møtte på endel av folket, og jeg må jo innrømme at jeg har savnet de, etter nesten to uker på beite. Har alltids noe å snakke om, og tiden flyyyr der. Til og med Becca stortrives der, hehe..
Jeg er veldig overbevisst om at jeg står på distriktets beste stall..

9.6.2010:
Dev trives tildels på beite, lite konflikter og lite pes. Men det er jo ikke lett å være sammen med bare ungdommen heller..
Alderstrinnet er: 9mnd, 1 år, 3år, 8år og Dev på 25 år. 3 åringen er nooe pubertalt om dagen, og meget oppsisjonell mot gamle Grå. Men idag reiste hun på et pubert-beite, så flokken roet seg mer.
Eldstedamen på 8år, Fyria, har fått seg en liten chrush på Dev.. Han er en stødig og rolig klippe, og flink til å vifte halen for henne og hennes barn. Enskikkelig stabil onkel rett og slett.

Idag fikk jeg smeden på besøk, har ikke likt bevegelsesmønsteret, eller mangelen av det på Dev, så jeg beordret han å ta mer av tåa. Er 4 uker siden han skodde, og jeg ville ikke presse Dev igjennom fler uker. Faren for betennelser i sener er stor mht til alle bakkene på beitet, og han har igrunn vist at det har vært lite kult.

Men etter skoingen, var det en som travet opp bakken gitt, noe han har vært veldig lite hissig på i det siste.. Han har nesten ikke villet gå engang.. Stakkars gamlefar, men dette er fordelen med å ha kjent han i så mange år.. Jeg leser han bedre og bedre..

1.6.2010:
Dro utpå får å sjekke ståa, og der sto Dev helt på toppen innimellom i trærne og irriterte seg over fluene.
Han var blid som ei sol da jeg kom, men klarte også fiiint å være alene. De andre sto tett i klynge nedenfor, de er så trygge sammen vettu.

Da jeg dro sto de tettere sammen, og spiste..

31.5.2010:
Idag skulle Dev endelig på beite, og Hanne tilbudte seg å kjøre oss.. Dev var litt usikker på den store flotte hengeren, og måtte ha noen minutter før han syntes det var greit.
Han sto pent og pyntelig på veien ut, og var klar for å komme ut da vi var fremme.
Fadiish ville VELDIG gjerne hilse på Dev og staset seg opp så mye han kunne. Dev tok vel 3 steg med litt stas, ellers gikk han som normalt etter meg.
Jentene på det andre beite, pluss lille Pranic(ca 9 mnd gammel shettis/araberføll) syns det var hyggelig med nykommeren og behandlet han pent. Dev syntes det ble litt mye, så han bare tasset rundt(han er jo tross alt lommekjent i området)

Da jeg kom tilbake litt senere, ble vi litt nysgjerrig da vi ikke fant han. Men han visste hvor det var lurt å stå, og jo: nede ved gården. Og han fikk snacks!!!
Han tasset rundt etterpå, helt cool og fikk hilst litt mer på Pranic. Trur Pranic syns Dev var litt tøff, den stoooore mannen.. Mulig Dev får en rævedilter der, hehe..

30.5.2010:
Dro på Løkkautstillingen på formiddagen, hadde med lillesnuppa. Hun blir ei hestejente hu, for hu har heelt stjerner i øya når hun kommer tett innpå en hest. Så ivrig!!!

På kvelden dro jeg på skogstur med Hanne/Luke, var koselig med vårens siste tur sammen. Imorra kjører hun oss på beite!

29.5.2010:
Dev har gått i gresspaddock halve dagen idag, og skal få hele dagen imorra.. Ikke myyye gress der, så han kan gå der og gnafse uten middag..

27.5.2010:
Utslipp på morran, ble alene om det idag. Men det er jo ikke mange hestene, så det gikk bra og fort.
Fikk prøvd å kjøre traktor for første gang, og det var en ny opplevelse, hihi... Sleit litt med pedalene, men når alt var på plass gikk det fint.

Dev fikk gresse i 2 timer idag, og det holdt.. Han ropte og skrek etter en times tid, hehe..

26.5.2010:
Slapp Dev på banen idag, for litt løsjobbing. Han virket stiv og stotrete til å begynne med, men kom seg ganske bra til slutt. Ble god og svett i varmen, så han ble spylt etterpå.


25.5.2010:
Har begynt å få tilbake kroppen min, og det er bra.
Red på barbakstur med Mari/Charli forrige uke, og i helga prøvde jeg dressur igjen. Sistnevndte gikk dritt, vi jobbet bare imot hverandre. Men da jeg satte nesa mot grusbakken, var det en som hadde både fart, styrke og iver til å gi max... SKIKKELIG morro!

Satser på beite innen 2 uker, så nå er vi igang med tilvenning til beite. Noe Dev ikke er spesielt imot, hehe..

9.5.2010:
Har ikke ridd no særlig i det siste, nakken min har slått seg litt på vranga og det funker ikke med Dev. Prøvde å ri litt dressur her om dagen, men jeg stritter imot han, og det er ikke helt greia for oss.
Skal tilbake til Knekkern imorra, håper han fikser meg..

5.5.2010:
Skulle egentlig på tur, men så spurte Mai Linh om å få låne Dev for tur.
Dessverre skar det skar for henne utpå dagen, så det ble fridag på Dev.

4.5.2010:
Fridag på pånnis, smeden kom så vi fikk på sommersko.. Jippi!!!

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.