Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

12.4.2013:
Bonusdag med Metsen idag, ingen andre kunne holde oss med selskap, så vi tok en tur i skogen helt alene.. Første gangen dette, og han virket noe rådvill da vi gikk opp bakken.
Opp i skogen måtte vi konsentrere oss å gå rolig opp bakkene, og ikke trippe/trave opp:D
Tok lillerunden idag, og vi kosa oss skikkelig. Det er lettere å roe han ned med setet, når han er sånn noenlunde mottakelig for innspill.
Hoppet av ved drivhusa og leide han ned bakkene. Var VELDIG bevisst på hans plassering, og lot han ikke marsjere forbi meg.

Deilig fredagskos, takk for lånet Christine, som fyller år idag:D

11.4.2013:
FormiddagsMetsen idag, rakk å ta han litt i huset for løsjobbing før Halvor skulle ta høvene.
Metsen brukte bare få minutter før han syns det var greit å komme inn til meg, og da er det veldig hyggelig. Idag var det ingen issues på hvilken side jeg var på, så dette var en god dag.

Tok han ut i paddocken for ca 10 min før Halvor kom, og det ble litt småpussing på alle høver.

Så satte jeg på paden, og tok en liten økt på utebanen. Stilling/bøyning fra bakken kommer seg, jobber litt med å få det til fra ryggen nå. MÅ JUSTERE DIMMEBRYTEREN, HIHI..
Det startet veldig bra idag, men jeg var så dum og holdt på litt, i nærmere 15 min og da begynte han å stresse seg opp, gå imot hjelperne. Så det var dumt av meg:(
Ragnhild hadde sååå rett, korte økter er definitivt det beste.

Hadde en hyggelig observasjon idag, han klarte å stå dønn stille på stallgangen uten å være bundet i flere minutter... Første gang og det skal ikke bli siste gang:D

8.4.2013:
For en kveld, Morromandager ruuuuler !!!!

Tok Metsen i huset for løsjobbing først idag, han var veldig sprek så det var definitivt ingen dårlig ide. Han spant, fresa og løp, jeg trengte ikke gjøre annet enn å bare bestemme når han skulle snu og hvor han skulle det.
Tok ikke lange tiden før han ville inn, og det var jo stas og kos.
Idag syns jeg ikke han virker spes ille på høyresiden sin, men han likte ikke når jeg skulle skifte side og havnet foran. (Mon tro hva han har opplevd før???)

Tok han inn for børstings, salte på Paden og gikk tilbake i huset. Har ikke ridd i huset på noen uker, så jeg var litt spent. Stilning og bøyning fra bakken gikk med engang, rolig og avslappet pånnis.
Å komme seg på fra den høye krakken er NULL PROBLEM, han stiller seg villig inntil, og tar et og et skritt nærmere når jeg ber om det. Nå skal vi bare bli stående når jeg kommer på, hihi..

Trente litt med stilning og bøyning stående fra ryggen, litt mer trening må til ja, men vi nærmer oss..
MYYYE roligere hest mens vi skrittet rundt, små volter og 8 tall.. Han hadde virkelig landet idag, og jeg er så fornøyd!!! Hoppet av etter en meget bra halv volte, jobbet ei halv volte på hver hånd fra bakken.
Jobbet max 10 minutter totalt og leide han ut på hans høyre side.

Trur vi har kommet oss over denne kneika, og morro var det, utrolig morro faktisk.

7.4.2013:
Ny dag, nye muligheter for samarbeid med den kjekkeste Metsen.
Det funker å gjøre noe annet om dagen, og idag var det fullt i huset, utebanen mangler gjerder og rundkorallen er full av råtten snø. Tok på taugrima og rusla opp bakken, tok sikte på drivhusa i første omgang. Og det holdt for han, for han vart noe sprek.. Han var skvetten og virka sprek, steila opp en gang og hadde maaange gode grunner for å "heise flagget". Jeg er ytterst glad for taugrima mi, den har hjulpet meg mange ganger med Dev og gjør fortsatt nytta si.
Jeg konsentrerte meg skikkelig på kroppsholdning, og irettesatte all påbegynnende sprell. Og det hjalp, stoppet endel og gikk igang på min kommando.

Gikk en tur i huset, og jobbet litt med lonsjetaktikk, spes med å bytte hånd. Han liker ikke når jeg skal bytte fra venstre hånd til høyre, da sperrer han meg ved å sette skulderen på meg og vende hodet stramt mot hans høyre. Jo mer press jeg gir, dess verre blir det.
Måtte lure han litt, ved å tauet bak halen, og be han snu seg rundt. Han ble litt paff, men ikke anspent da:D
Jobbet VELDIG bevisst på dette idag, og da det løsna litt etter litt, ble det MYE KOS OG ROS.

Avslutta etter en nærmere perfekt vending, med senket hode og avslappet holdning.
Jeg trur dette er veien å gå en periode fremover, for jeg er ikke ille på den andre siden hans.. jeg er faktisk ganske hyggelig på den siden, hihi.

4.4.2013:
Skulle egentlig på tur med Anja idag igjen, men forsov meg så det ble løsjobbing i hallen istedet. Etter den Brannaman-filmen så var jeg noe nysgjerrig på om jeg huska noe om løsjobbing, har ikke jobbet med dette på et par år vel.. siden Dev..

Det var absolutt intressant å se Metsen løpe fritt i løs form, og hvordan steg han hadde og hvilken side han stiv osv..
Han er jo UTROLIG sensitiv, og leste meg MEGET lett og godt. Jeg kjente jeg måtte konsentrere meg om å ro meg ned i kroppspråket og roe ned tegnene mine, veldig bra!!!
Tok ikke altfor lang tid før han begynte å vise tegn til å komme inn til meg, og det fikk han. Mye kos og kløing da, og han virket så rolig, null nafsing etter jakke, pisk, lommer og hender.. FLINKE Metsen :D
Jobbet med å få han til følge og flytte seg med meg.. Morro å jobbe med en så lettlært hest.

Det var litt tøft å holde på med løsjobbinga idag, for det ga meg MASSE minner fra tiden med Dev. Så det ble noen tårer og litt snørr, og Metsen var så rolig og kosete. Spesiell denne hesten, sukk...

Pussa han ute i sola etterpå, deilig deilig og atter deilig.

En flott dag med den kjekkeste Mr. Metsen, jeg er så takknemlig for at jeg får lov:):):)

29.3.2013:
Ut på tur, aldri sur.. Ohhh yes:D
ER som sagt litt lei av AR om dagen, og vi er litt nede i en kjip dal.. så da er det kun en ting å gjøre, komme seg på tur og ha det morro!!!

Anja og jeg ville dra opp på samme runde som sist, opp Gunnerudkleiva og en runde på Gjerpenkollen. Metsen var betydelig rolig til å begynne med idag, gikk rolig opp bakken og inn i skogen. Men fikk jaggu opp tempo opp Kleiva, det er sliiitsomt opp der.
På toppen tok vi en liten rast, med kos, kløing og godbiter...
Fikk en liten morsom og spenstig opplevelse på runden, da Metsen så en lang og svart rot over stien. Det var snø ellers, og han skvatt til himmels og uti i den tunge snøen. Var såvidt jeg klarte å sitte på i paden, hihi..

Halveis rundt runden, begynte å han å stresse seg opp.. Måtte ta litt mer tak i stangen, for å "bremse" han litt lettere. Rir hovedsaklig på kapsunen ellers, som fungerer flott i kombi med stangen på tur.

Jobber VELDIG konsekvent med stresset hans, og både Anja og jeg fikk litt å le av innimellom. Han blir så oppfinnsom når han ikke får gå frem med en gang etter jeg har bedt han om å stå. Eneste jeg vil, er at han skal slappe av og vente til JEG ber han om å gå frem. Og det er ikke grenser for hva han er villig til å gjøre, nesten som en Border Collie, med massevis av triks... Men jeg vil absolutt tro at dette vil løse seg, må bare være superkonsekvent og rolig...

Så på en dokumentar med Buck Brannaman på tv, og jeg blei litt inspirert i å ta opp den tråden igjen mht bakkearbeid, respekt osv osv.. Det er jo myye av det samme, men også litt annerledes. Viktig med flere innfallsvinkler, når man står og stanger huet i veggen, hihi

28.3.2013:
Kjenner jeg er litt lite intressert i AR om dagen, trenger en liten pause. Metsen er ikke fullt så tålmodig heller, og da er vi ingen god match.
Prøvde meg litt i huset idag, jeg kommer lett på fra den største krakken, og det å bli stående etter at jeg har kommet meg på, begynner å bli bedre. Red i små 8 tall idag, han sliter med stabilitet for venstre hånd, og funker meget bra fra høyre hånd. Jobbet kun i skritt, og med fokus på jevn takt og avslappet steg. Da det endelig løsna for venstre hånd, var det stopp og massevis av ros..
Prøver meg på stilling/bøyning fra ryggen, der må vi trene mer..

Får ri litt mer på tur, klatre litt i skogen og bruke styrketreningen på en annen måte...

26.3.2013:
Idag kom Stine på besøk for behandling igjen, og Metsen digga det igjen. Han er bedre i ryggen, men fortsatt ganske anspent i bakparten.
Det er jo rimelig glatt på enkelte steder ute, og han sklir og spinner noe. Satser på bedring når det blir fastere underlag:D

Rakk ikke trening idag

21.3.2013:
Formiddagskos med Metsen, elsker disse torsdagene..
Dro på tur med Anja og Ulvis, skulle egentlig bare opp lillerunden. Men været var så bra og gutta snille, så vi tok turen opp til Utsikten ved Gunnerudkleiva og runden rundt Gjerpenkollen. Jeg red i barbakpaden, og det var ikkeno problem i de verste bakkene(jeg var litt engstelig til å begynne med, men ville teste dette ut)
Ingen tvil om at Metsen har stå-på-vilje, men enn så lenge, har han ikke musklatur eller styrke til å jobbe rolig. Og det er heeelt normalt:)
Men han er utrolig flink i terrenget, og enda bedre når han slapper av og setter beina riktig under seg.
Red på AR hodelaget, med to tøyler, brukte mest kapsuntøylen, men var godt å ha back-up med stangen når han var som mest varm i toppen.

Flott tur med Anja, vi kosa oss helmaks.. dette må vi gjøre oftere!!!

18.3.2013:
Morromandag i huset, og jeg kom på fra den høye krakken i huset... JIPPI!!!!
Jobbet litt fra bakken først, og nå måtte jeg gå tilbake et par skritt. Han var tydelig bøs, og trengte litt TYDELIGE grenser. Dette er jo veldig vanlig, så var ikke altfor frustrert.

Men oppå ryggen var det bedring, han er flinkere til å skritte rent og roligere, med jevnere takt. Prøver meg litt på forsiktige versader, mye 8-tall og noe stå-stille-og-slappe-av.

Noen dager funker det bra med godbiter, andre dager med kløing. Idag var det å bli klødd på skinka/rumpa heeeelt nydelig. Han er rimelig anspent i bakpartsmusklaturen, så jeg har etterspurt massasjetime igjen.

14.3.2013:
Vært en tur på kurs i København, og vært laaangt unna hestlige sysler. Så jeg var nærmere desp idag, hihi...

Dro opp på kvelden, for jeg kunne ikke jobb kveld pga gubbens rep-øvelse.

Var veeeeeldig kos å møte Mr. Metsen igjen, han kjente igjen både bil og meg. Måtte stoppe bilen ved paddocken hans, og vente til han kom opp til veien. <3 Godgutt <3

Brukte god tid på pussing og kos, han virka til å være noe testende eller frekkas. Aner ikke om det er fordi jeg var så gira for å se han igjen, eller om jeg hadde glemt dette bort og glorifisert han. Skal notere adferden bak øra, og se ved en senere anledning...

Hadde egentlig veldig lyst til å trene igjen, men huset var opptatt, og utebanen virket noe glatt. Testa litt fra bakken på utebanen, og den var altfor glatt, glad jeg ikke hoppet på han.
Tok en liten økt på gårdsplassen, der gikk det bittelitt bedre.

Det er noe utfordringer med barfothest, som jeg ikke har tenkt på før.. Så jeg må bare omvendes, rett og slett:-D

7.3.2013:
Enda en formiddag med Metsen, nå er våren like rundt hjørnet og det var isbelagt på utebanen og mange andre steder.
Måtte inn i huset, ville ikke gå på han ute ved krakken. Siden jeg ikke har trent på krakken i huset på en godt stund, hadde jeg ikke kjempestore forhåpninger på å komme meg på.
Jeg starta med litt bakkearbeid, for det har jeg heller ikke trent mye på i de siste uker... Han gir meg hodet lettere nå, og tuller ikke fullt så mye med tøyler og alt i munnen. Jeg setter ikke lista høyt, for da veit jeg at vi klarer alt.

Så ville jeg prøve med krakken, og se om det var mulig å komme meg på. Han klarer å fokusere seg nærmere krakken, et skritt av gang.. Og er mye mer avslappet, enn de andre gangen jeg har jobbet med han. Og til slutt, så jeg at det var på tide å prøve. OG jodda, jeg kom meg på.. Noe på halvtolv, hihihi.. Fikk nesten krampe i hofta, og holdt på å falle av, men jeg kom meg på!!!
Og da jeg klarte å roe meg, fnisa fælt en stund... Så klarte jeg å fokusere, og vi fikk jobbet skikkelig konstruktivt og rolig. Han begynte bare å travetrippe en gang på hele økta, og det er veldig fremskritt syns jeg. La han lang og dyp, og tok han opp, for så å slippe han ned igjen. Forsiktige versader på volten, ikke for mye..

Avslutta med litt lonsjering på venstre hånd, for der "blokkerer" han meg litt.. etter ei lita volte i ønsket bøyning, så var det BRA!!! og slutt..

Fikk verket høvene av Halvor idag, og fjernet endel pels... Kosemosepånnis

28.2.2013:
Formiddagskos med Mr. Metsen igjen, og han skuffer ikke som vanlig. Bliiiiid og imøtekommende i paddocken, og noe rolig på gangen idag. Fikk vært på FK butikken og kjøpte stein, pluss pluss og det hjalp å få av endel pels.
Noe jeg la spesielt merke til når jeg hadde satt på Paden, var at han ble skikkelig rastløs da.. Nesten som om han maset på at jeg skulle få opp farta så vi kunne gå ut å jobbe, hihi.

Ute på banen starte vi med å tøye og bøye, gi slipp på hodet og slippe frem hofta, fliiink idag:D
Gikk bort på krakken og han var kjempeflink der, sto dønn stille og tok bare et skritt frem da jeg steg på. Myyye mulig dette kom av at han syns det var dødsdigg å bli klødd i manen, for det var mitt beste våpen idag...

Vi red i volter, toucha litt på travers og versader, det er mulig å bruke nedre sjenkel, men VEEELDIG lite selvsagt. Ellers blir det gass fremover, hehehe...

Vi har helt klart fremgang, jeg ser det hver gang og han er kjempeflink. Forsåvidt jeg også, siden jeg får dimmebrytern min til å bli mer og mer finjustert. *Stolt*

Tok en runde rundt gården, rolig og fin gutt.. Så avslutta vi litt på banen igjen, først et par volter på hver hånd, så fra bakken etterpå.
Bakkearbeidet er fortsatt noe masete, men jeg satser på bedring og fokus der etterhvert.. korte-korte økter er viktig!!!


25.2.2013:
Idag var det skikkelig kosedag for Metsen og meg, han klødde nærmest overalt og var veldig imøtekommen.
I ridehuset klarte han å fokusere på å slappe av, og ikke bare børne på. Han er lettere å bøye og lettere å gi sjenkel til(øvre sådan), så dette begynner å løsne nå.

Hoppet av og jobbet litt fra bakken, og der måtte vi ta opp tråden om å respektere hverandres plass. Han er ikke så spent og låst på venstre hånd lengre, så fremskritt der også:D

Rusla rolig og med senket hode ut fra hallen.
Hadde en liten kamp på vei inn mot boksen, ble klemt i døra og noe kaos.. Men jeg beholdt roen og min konsekvente måte, og vi ble enige til slutt... Uten stress, uten kjefting og uten noe bråk...

21.2.2013:
Etter to dager rett ut i sykdom, var jeg endelig på bedringens vei og klar for stallen igjen. Torsdag formiddag er jo deilig tid før jobben, og når det er bra vær i tillegg, er livet knall.

Har ikke trent på en stund, så jeg bestemte meg for å jobbe litt fra bakken, så fra ryggen, mulig dytte inn en liten tur rundt gården og så ta opp et par ting før ferdig. Vil jo aller helst IKKE stresse han opp, bare beholde roen. Jobbet litt og lett fra bakken, bare litt bøy og vik unna meg, null problem fra venstre siden idag...

Han nølte litt ute ved krakken, så jeg brukte litt lengre tid før påstiging. Men alt belønner seg, og det går raskere og raskere for hver gang.
Red ute, i solskinn på vinterstid når underlaget er perfekt, ser jeg INGEN grunn til å trekke inn.

Jobbet bevisst i volter, mye 8 tall, og var supernøye med setet og bekken, så jeg ikke overdrev, men var rolig og mykt nok.
Da han konsentrerte seg og og sleit litt, for så å løsne fikk han et lystig BRAAA og frie tøyler med godis.. Han tok den kjapt idag:D
Etter ca 10 min jobb, rusla vi ut av banen på et passende tidspunkt, og tok en rusletur rundt Gunnerudrunden. Han ville gjerne hilse på noen av hesta i paddockene, men det kan jeg ikke tillate.

Han var ivrig, men lett å roe idag på turen...
Da vi kom tilbake til ridebanen, tok jeg 2-3 volter på beggen sider, tils han gikk riktig og var rolig. Så var det det stort BRAAAA og jeg hoppet av og fullroste han med kløing og godis...

Ikke lange treningen, men en fullverdig treningsøkt hvor han beholdt roen og var fokusert.

18.2.2013:
Skikkelig møkkavær idag, tok tidlig inn og dro hjem for å pleie en begynnende sykdom...
Hadde egentlig planer om tur igjen men Anja, men dessverre gikk ikke det idag.

Metsen var forørig fornøyd med å komme inn tidligere, til mat og varme.

15.2.2013:
Fikk lov til å kose meg med Metsen på en fredagskveld, hadde barnefri og da var det MIN-TID.
Silje, Fuglis og Anja ble med, og dette skulle bli bra.
Anja tok med Arador som håndhest, og det var igrunn spenstig gjort.
Vi rusla opp bakken i et godt tempo, Metsen var superklar for action og travetrippet godt...

Marianne og Kristine gikk noen minutter før oss, så det var muligens litt viktig for hesta å følge etter, hihi... Ved broen i skogen, skiltes vi lag, Silje og Fuglig tok opp grusbakken, mens jeg ville gjerne klatre og jobbe litt mer med gutta, så Anja og jeg tok lillerunden. Metsen prøvde å stikke forbi Stjerna i et lite sekund, men med hacken fanget jeg han opp raskt og han hørte raskt.

Vi gikk til hvert vårt, og Metsen satte tempoet på sånn ca litt fortere enn vanlig. Han småtravet opp OVERALT, men var VELDIG lett å styre. Jeg red i bare pad´n, og den satt jeg godt i, i både opp og nedoverbakker.
Vi fresa rundt oppå Blåbærkollen og ned grusbakken, med stakkars Arador på slep..
Det var jo noe morsomt å sitte på Metsen, men ettehvert ble jeg ganske sliten. Så ved drivhusa hoppet jeg av og han ble tvert roligere. Vi må jobbe med tilliten og samarbeidet på tur, ingen tvil om annet, hihi..

Da vi omsider kom nede på stallen, rusla vi bort til ridehuset for å skru av lyset. På vei tilbake, kommer det turfølget vi forlot i skogen !!! Vi tok jo en mye lengre tur, men kom tydeligvis kjappere ned, hihihi...
Hesta sov nok godt denne natta, spes Arador

11.2.2013:
Bestemte meg egentlig igår å gi fri til Metsen idag, syns han skulle få tygge litt på det vi jobbet med igår. Men idag hadde jeg jo litt lyst til å trene han igjen da, det frista jo å ta en bitteliten økt oppå, for så og ta litt på bakken igjen.

Men så var Trine Larsen kommet fra den glade Sørland, for å behandle Plexus.. Og siden vi kjenner hverandre fra AR-miljøet, tenkte jeg at hvis hu hadde tid til en time til Metsen, så skulle jeg spandere det på han.
Og jodda, det kunne hun gjerne, og vi fikk skravla i bøtter og spann samtidig:D
GullMetsen digga det SKIKKELIG !!! Han var noe anspent i nakken, og spesielt over lend og bakpart, frasparksmusklaturen som Trine kalte det, hihi. Han fikk litt laserbehandling i tillegg, så dette gjorde nok godt for en litt småstøl kropp.
Og med dette, ble det lite trim på han. Jeg troor ikke han var misfornøyd med valget, hihi..


10.2.2013:
Time med Ragnhild Ekornrud idag:

Vurderte lenge om jeg skulle ta bakkearbeid eller ridning, endte opp med ridning da jeg syns det er unødvendig med instruksjon på bakken enda. Metsen og jeg er fortsatt bli-kjent-stadie, så vi kan heller få instruksjon når vi er forbi dette.
Metsen sto utrolig rolig og avslappet da vi snakket til starten, og da vi begynte i skritt var han fokusert. Han ER stiv på venstre hånd, og lite sensitiv, og med dette startet vi på høyre hånd. Ville gjerne få instruksjon på det jeg også sliter med, som sits og timing. Han begynner lett å trave/trippe, og der må jeg bli mer konsekvent og si nei... Kjenne etter litt før han er i gang, for å lettere stoppe det.

På venstre hånd må jeg fokusere litt mer, da han stivner og trekker innover. Må lede mer rette veien(Omprogrammere hodet mitt, hihi)

Var en ponni i huset som skulle ut, og da ble Metsen noe stressa. Veeeldig urolig, sideførende gange og ville ikke stå stille.
Etter litt kom Ragnhild bort, for å hjelpe til med innvendige kapsuntøyle.. Da ble Metsen meeeget skeptisk og ville IKKE bli "fanget" av henne(mon tro hva han har opplevd før?)
Fikk gode tips om hvordan jeg skal fint roe han ned når han blir stressa, og det skal jeg fullføre når det kommer. Vi avslutta før tiden, og dette var vi enige i. Jeg ser ingen grunn til å trene, trene og trene han, vil ha han mentalt stimulert og ikke bare fysisk.. Han er utrolig sensetiv for setet, jeg må bare passe på å ikke overaktiviser det, og gi for mye sjenkel der. Droppe helt nedre sjenkel, og gi svakt øvre sjenkel.

Jeg er kjempetakknemlig for timen, dette var nøyaktig det vi trengte nå. Har massevis av hjemmelekser, og de skal vi starte på med glede.
Ragnhild anbefalte korte økter, og det er jeg kjempeenig i, har jo selv praktisert dette. Viktig å avslutte rolig og avbalansert!!!
Mr. Metsen er veldig selvgående, har en motor og en arbeidsvilje som er helt rå. Han sier nok sjeldent nei, det må i så fall være når han blir pressa usannsynlig hardt mentalt..

Digger´n rett og slett eeeenda mer:D Og hvertfall nå, med saueskinnpad, hihi..

10.2.2013:
Ops, nesten en mnd siden sist.. Er litt pes å starte pc for å skrive, siden Padn ikke vil ha langtekkelige skrivegreier her inne, hehe..

Men uansett; har jobbet endel med Metsen siden sist. Både med meg selv og med kommunikasjonen imellom oss...
Det ER lett å bli frustrert, for han kan være en håndfull til tider, han biter og plukker på alt, absolutt alt. Men fikk plutselig et gjennombrudd på stallgangen, da han en dag sto plutselig heelt stille under pussing. Det gikk veldig bra frem til jeg skulle sette på kapsunen, da var det biting og plukking på igjen, mye uro.
Jeg ser at jeg nok kan bli noe tydeligere og strengere, og han bremser på det. Og det er fint!
Jeg vil gjerne snakke med så små bokstaver som er mulig, men det er nok viktig å bruke store bokstaver innimellom, for at han skal høre de små, hehe... På hans venstre siden, virker han til å blokkere meg lett, viker ikke unna og skyter heller skulderen inn mot meg. Jobber bevisst med den, så han må tenke litt. Satser på at jeg trenger mindre bokstaver der etterhvert også:D

Har prøvd å sette meg på han i hallen, uten hell.. Jeg syns han vegret og ble altfor anspent da jeg skulle på, så nå har vi trent mest på å slappe av ved krakken. Det er faktisk ikke no problem, for jeg trenger ikke forhaste meg.. Har god tid, og en dag kommer jeg på, det er jeg helt overbevisst om. Inntil da, får jeg trene..

Jeg har forøvrig fått lov til å komme på fra krakken ute, og da var det en vannvittig god føelse å kjenne på en Kaldblodsbevegelse igjen, JEG ELSKER DEN MOTOREN !!! Og med dette er det verdt å vente, han er såå utrolig lett og sensitiv. Responderer utrolig bra på setet, så jeg må virkelig lære meg å kontrollere bekkenet mitt.

Har funnet ut at semikapsunen min med den Spanske stangen passer til han, brukte to dager på å bare la det være i munnen hans uten å bruke det. Men det er tydelig at han likte det, og den utfordringen det ga. Han blir ikke fullt så bitete heller, virker til å være fornøyd med å ha noe i kjeften, hehe.. Han fokuserer mer, tygger og smatter og ikke minst slipper kjeven.. tidvis da, hehe
Har kjøpt meg saueskinnspad nå, så nå kan jeg få trent i den til enhver tid... Den har jeg spart til i lang tid, og er superduperknallfornøydmed;D

Imorra skal vi på time med Ragnhild Ekornrud, og det ser jeg frem til.. Trenger tips og veiledning, spes ved ridedelen nå. Selve bakkearbeidet må jeg ta i litt perioder, for vi må blir kjent også underveis...

14.1.2013:
Jeg begynte å skjønne sist treningsøkt med Metsen, at det er på tide å utvikle litt med på treningsregimet hans. Og idag skjønte jeg at det absolutt er greit å gjøre det, for han kjeder seg lett.. Hmmm, hørte jeg adferdsvansker eller no, hihi...
Jeg vil jo ha nye utfordringer, og det har jeg helt klart fått her.. Jeg må bare plukke vekk mine egne bortskjemte tanker, og starte på nytt, enkelt å greit.
Og tålmodighet er en dyd, hihi...

Metsen tygger på alt, absolutt alt han kommer over, når vi jobber og når vi ikke jobber. Han klarer innimellom å glemme det, og fokusere rett.
Er bittelitt usikker på hvor mye oppmerksomhet jeg skal gi han for dette, både av positiv eller negativ oppmerksomhet av dette.. må tenke litt

Uansett, for å få litt annet i hodet hans ville jeg få han litt i trav i lonsje. Ikke for å buse ut steam, men for litt forandring. Funka greit for hans høyre hånd, men på venstre ble han stiv, slo skulderen inn mot meg, hodet ut og var motvillig for å trave. Tøy og bøy må til, muligens lettere i huset hvor det ikke er glatt.
Prøvde meg litt for Travêrs igjen, og det sliter jeg litt med for hans høyre hånd, og det er sikkert min feil. Venstre hånd går fint da, må bare roe det litt ned, et skritt av gangen...

10.1.2013:
Formiddagsmorro med Metsen...

I et nydelig vintervær møtte jeg en utrolig blid og imøtekommende pånnis, han kom løpende imot og det er sååå koselig.
Kjapp børstings før vi gikk ut på utebanen, sola skant og det var et nydelig vintervær.
Metsen var klar, litt for klar tror jeg.. Nesten så jeg tror han har en adferdsforstyrrelse,hihi. Han vil ha noe å jobbe med HELE tiden og blir det for ensformig, da begynner å han og knote med tøyler og ting å putte i munnen. Snodig herre, hehe..
Men når han er fokusert, da går det rimelig bra unna. Ble bare en liten kort økt idag, men den passive tiggingen er helt på plass. Han er superflink!!!

Hjalp Elisabeth med starten på bakkearbeid, og hesten hennes Mr. Ask, en skikkelig godgutt. Han var såååå takknemlig, og ikke minst stolt av seg selv. En slik type hest kan mange anse som lat, treg og seig å trene, og da presser de han til det han ikke fikser, ergo han blir anspent og kan flykte unna.
Men han trenger litt tid, og gir man han det, så går det jo sååå bra, og han blir så stolt av seg selv.
Digga den hesten, utrolig herlig:D

7.1.2013:
Dag 2 med Metsen, og han skuffa ikke:D
Tok turen i huset igjen og var spent på hvordan denne økta ville være, kontra forrige gang.
Først la jeg merke til at den passive tiggetreningen hadde han skjønt, han gjorde riktig med en gang. Jeg var litt usikker på om det bare var tilfeldig, men da det fortsatte var jeg ikke i tvil.. Denne karen er IKKE dum nei, veldig smart faktisk.
Jobbet fortsatt fra bakken idag også, og idag viket han mye lettere vekk ifra meg, kunne bytte hånd i bevegelse og alt gikk supert.
Han er veldig sensitiv og lett å jobbe med, ikke så bøs Kaldblods som jeg trodde i starten.
Prøvde meg litt på travërsen, og den trneger vi litt mer trening med. Starte litt opp skritt for skritt igjen der, Han er venstrehendt som Frua og da kan vi jo fint trene på denne øvelsen for å bedre høyre bakbein.
Men denne karen har et annet lite problem, og det er vel kjedsomhet eller no.. Han tygger på tøyler, pisken eller hva enn som er i nærheten om det blir litt kjedelig under jobb.
Lo godt en stund, for alt gikk inn.. Var jo ikkeno problem å få det ut igjen, jeg stappa fingra inn i munnen gjentatte ganger.. Til og med utvendig tøyle går inn i munnen når vi jobber, hehe og da er det ikke like lett.
Noen utfordringer skal man ha, kan ikke være for lett:)

Hesten har humor, ingen tvil og jeg DIGGERN!!!

4.1.2013:
Skulle egentlig startet med Metsen igår, men pga syk unge utgikk min fritid på formiddagen.
Tok det selvsagt igjen idag, og det med fulle åndedrag:)

Brukte laaang tid på å kose og pusse i boksen, samtidig som han fikk spise litt snacks fra krybba og halvparten av grovforet. Anja stakk innom og Silje kom også etter en stund, og jeg trur Mr. Metsen likte å ha så mange snille damer rundt seg. Han var veldig kontaktsøkende og tittet ofte på det jeg gjorde...
Han var litt øm i ryggen, virka til å bare være litt irritasjon i pels/huden, da dette gikk over etter noen runder med "fluffing" av pelsen. Men uansett hadde jeg kun planer om å jobbe fra bakken i huset og bli kjent.

Og joda, det var no nytt å jobbe med, masse nytt og dette trenger jeg.. Jeg blir lett et vanedyr, og trenger flere utfordringer. Jeg tror faktisk denne noe aktive herren, kan gi meg de forskjellige utfordringene jeg trenger.
Han er morsom, han er utfordrende og han har et tonn av herlig personlighet. VELDIG lik Dev for mange år siden:D

Jobbet hovedsaklig bare med å vente på godbit, passiv tigging, respekter min plass, vik for meg og så pakket vi det inn i litt akademisk trening. Dette blir spennende, ser frem til fortsettelsen:)

30.12.2012:
Vært hestepause for meg, mye pes på jobb og gubben har hatt sine siste uker på et 3.5 års kveldsstudie. Under disse uker har jeg bestemt meg for å bytte "hesteterritorie", og bytter nå over til Metsen, en kaldblods som har godt potensiale. Med dette får jeg også mulighet for å ri på tur med Fuglis også, og det er jo positivt...

Meeen idag ville jeg kose meg med Frua, og det fikk jeg gjort skikkelig. Tok henne med i huset, og jobbet fra bakken først. Tok opp tråden fra sist gang, og det var intet som var glemt. Og det digger jeg, utrolig rått!!!
Hu var veldig rolig, stressa ikke ved veggen i det hele tatt..

Satte meg oppå etterhvert, fikk ikke heelt til alt der, så jeg hoppet av etter litt. Tok opp travêrs, fra begge sider og jodda.. satt som et skudd.;D

Dro tilbake på kvelden, tok inn Frua og Lorry.. sistnevnte var en veldig hyggelig og pratsom fyr.
Gikk forbi boksen til Metsen, og bestemte meg for å møkke litt. Sendte mld til Christine om at jeg kunne ta han inn, om hu ville.. Jodda, gleden ble min...
Koselig å snakke med flere hester nå, ser at jeg er mye mer imøtekommende og intressert i flere og det er positivt..
Sitter nå i sofaen hjemme, med hestelukt i håret og med senkede skuldre.. Dette blir bra, min terapi i hverdagen:D

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.