Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

1.12.2009:
Velfortjent fridag på pånnis, dro opp på morran og tok stellet. Måtte bytte til vinterdekken, da gradestokken viste 6 blå.
Tok bilder av Dev og Becca sammen, men får ikke det inn her da filen er for stor.. prøvd gjentatte ganger, grrrrr

30.11.2009:
Elisabeth red en liten tur barbak i snøværet, litt kladdeføre, så ikke helt optimalt.

29.11.2009:
Kom tidlig i stallen, og på en søøøndag lissom.. Men slik er det som småbarnsmor, hihi.

Red lillerunden +, og Dev fikk svetta litt. Han har ikke gått der på en god stund, så han fikk kjørt seg litt. Han var litt snublete, men slik er han alltid når han ikke har gått i skogen på en stund. Fordelen er at det tok ikke lang tid før han ble bedre, både til å løfte beina og sno seg rundt trær.

Han er i sitt gode gamle og oppfinnsomme humør, han røk tauet på gangen idag mens jeg var borte på do. Han ville nemlig inn i boksen for å spise, og var rimelig fornøyd der han sto med grimen hengende rundt halsen mens han gumlet gulrøtter, hehehehe..

28.11.2009:
Kom i stallen på eftan, og møtte Mor Friis. Team Friis skal stå oppstallet med oss igjen og det ser jeg frem til. Vi fikk skravla mens jeg møkket og ordnet det meste, så gikk turen til huset.
Fikk bare skrittet der, er litt mye underlag der nå, så enn så lenge bruker jeg mest utebanen.
Tok turen dit etterpå, og jobbet Dev med det samme som sist. Galopp og overganger! Det var ytterst nødvendig, siden han var såpass ørnebørne sist. Fikk fatningene skikkelig på plass igjen, og han oppførte seg bra i overgangene igjen. Litt gira, men lett å roe ned igjen.(hjelper nok at jeg også begynner å bli mer i form også)

Følte at dette var en skikkelig god økt, avsluttet med litt versader opp midtlinja i skritt. Lett som bare det, hihi...

27.11.2009:
Elisabeth skulle egentlig ri, men kunne ikke.. så det ble en velfortjent fridag istedet.

26.11.2009:
Utslipp først, så red jeg en liten tur i sol-oppgangen etterpå. Veldig fin start på dagen...
Dev oppførte seg som en to-åring på stallgangen, makan til urokråke når ikke rutinene er som de vanligvis pleier, hehe..

25.11.2009:
Skodde Dev idag, har måttet bytte smed da min forrige skulle ha barn. Fikk tak i gode gamle Rosenwinge, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Vi ble enige om skoingen, har litt å gjøre, og vi fant ut hvorfor Dev har vært dårlig, kjekt å vite nå.
Becca ble med i stallen, og sov seg faktisk igjennom hele skoinga, og da var jeg imponert. Han banket og slo, kaste skoene på gulvet og bråka skikkelig, men hun snorka og sov..

Dro tilbake på kvelden, og red på utebanen. Ola holdt på med underlaget i huset...
Dev var rimelig sprek idag, og ville løpe masse.. Det er rimelig slitsomt å sitte på, men vi endte sånn passe på plass, puh..

24.11.2009:
Velfortjent fridag på pånnis idag, bare stellet idag. Imorra kommer smeden, yeyh

23.11.2009:
Egentlig Elis sin dag, men hun var ikke helt i form, så da skulle Dev egentlig få fri.
Men så ville ikke gubben trene alikevel, så jeg stakk opp i stallen for en liten økt med gampelure.

Red hovedsaklig bare på sporet, best underlag der foreløpig. Dev har helt klart godt av denne treningen, for han blir bare mykere og løsere for hver gang. Fikk avslutta med et par galoppfatninger på begge sider, og det var en fryd å sitte på. Snakk om å sette seg!!!
Holdt på i ca 25 min.¨

Ga MASSEVIS av gulrøtter etterpå.
Flinke pånnisen til moooor,

22.11.2009:
Red i ridehuset idag, og det må jeg bare si er utrolig deilig å ha muligheten til. Været i dette landet er ganske kjipt om dagen, bare tåke og regn.. Så å være i et lyst og tørt område er sinnsykt deilig.

Red mye tøye og bøye øvelser, mest i skritt. Underlaget er ikke helt ferdig enda, så det var dumt å ri i høyere hastighet. Dev er seg selv om dagen, og i fin form og det er veldig ålreit å både kjenne og se.


20.11.2009:
Elisabeth red på tur idag, og det hadde visst gått bra..
Jeg var oppe på formiddagen og tok stellet, men snuppa sov veeeldig søtt i bilen.

Var på julebord i stallen på kvelden, hele 38 personer kom og det er jo sinnsykt bra!!! Hadde med mann og barn, sistnevnte skulle jo egentlig sove.. men neida, kliiiin våken.. Så hun fikk bli med, og var storfornøyd med valget.
Hun ble igrunn litt småfavoritt, og livet var flott.. etter noen timer begynte hun å bli veeeel overtrøtt og vi satte nesa hjemover, hun sovna innen midten av Unelsrudlina. Litt kjedelig å ikke kunne være med på hele festen, men men..

19.11.2009:
Utslipp på morran, hadde egentlig ønsker om å ri i samme slengen. Meeeen, den nye hesten på stallen hadde kolikk og måtte leies. Og da gikk tiden til han istedet.(han lever enda, dette går forhåpentligvis bra)

Kom tilbake på kvelden, ville ri litt i huset.(som ikke er helt ferdig, men greit nok å trene litt på)
Var utrolig deilig å ri i godt lys, og i tørre omgivelser gitt. Trente mye i skritt, serpentiner, versader, travers og sjenkelvirkninger. Utrolig som Dev har kommet seg igjen, han var skikkelig ivrig og arbeidsom. Ørene var toppet og skikkelig frempå. Trave-overgangene var lette og absolutt bra!

Kjempedeilig å ri han slikt igjen, ser frem til å få ridehuset skikkelig ferdig..

Hadde innslipp etterpå, men bare 4 hester å ta inn.

16.11.2009:
Idag kom Elisabeth på hesteryggen igjen, og på tur med andre på stallen.
Jeg var der en tur før de dro ut, og Dev var meget lystig i gangelaget på vei fra paddocken.


14.11.2009:
Har endel dårlig samvittighet for pånnis nå, har har hatt mye barn og mye organisering mht barnedåp.
Men imorra er det over, så da kommer vi sterkere tilbake, og til uka begynner Elisabeth igjen. Dette blir bra!

12.11.2009:
Skulle egentlig være med på utslippet idag, men snuppa var så rastløs og vekket meg flere ganger for smokkinnsett, så jeg var helt groggy når jeg egentlig skulle stå opp.

Dro opp seinere på ettermiddagen, og ble ganske spak da jeg så at Dev hadde bare fått på seg utedekkenet(som bare har 100g for, og han er nyskrella.. Og det er 1 plusgrad ute, brrrr)
Fikk Birthe til å holde et øye med Becca, mens jeg henta pånnis. Han ble motvillig med, men når jeg begynte å småløpe litt, var det en som kneistet med nakken og heiv på hodet..
Sprek ja, og i bedre form ja...
Han var kald under dekkenet, så han har defintivt behov for pysj under. Godt han får mye mat ute!


11.11.2009:
Onsdag= barnefri

Siden pånnis er nyskrellet, gikk stellinga veldig kjapt. Red en bitteliten tur i skogen, men det var mørkt og ikke like lett å se steinene på stien.
Dev virker defintivt bedre nå, selv om han også virker litt lat og treg. Skal kjøre på litt mer kraftfor nå, så han får mer energi.

Etter turen tok jeg noen minutter på banen, skritt, trav og litt galopp. Versader og travers, og store 8-tall(som vanlig) Fremparts og bakpartsvendinger..
Ikke halt, bare stiv..
Ga han litt kraftfor, og satte han ut igjen..

10.11.2009:
Var bare en kjapp tur opp for stell, veldig deilig med torvtalle, veldig mye lettere å møkke..

9.11.2009:
Hadde utslipp og middagsforing idag, da Ola og Gro var i Dublin.
Klarte av alle ting å forsove meg, våkna 07.30 istedet for 06.30 og ble ganske så stressa. Skulle levere Becca hos mamma, og hadde gudskjelov pakket bilen klar igår.

Fikk kjørt ut høyet først, så hestene. Det gikk ganske så bra, tror jeg fikk på alle de riktige dekkene og grimene og ut i de riktige paddockene.(gjør ikke dette så ofte lengre, derfor kan noen hestene forvirre litt)
Lot Dev stå inne, for idag skulle vi ENDELIG få klipt han. Han var riiiimelig klar for dette, var småsvett i pelsen fra natten, og det klødde godt på skinkene, hehe..
Dopet var ikke sååå tyngende, så jeg satte han ut etter en liten stund.

Så ryddet jeg litt rundt på området, tok stellet og venta på middagsforinga. Reiste hjem etter 5 timer på stallen.

5.11.2009:
Lite bruk på pånnis denne uka, men når jeg ser hvordan han går inn om kvelden i dette drittværet, er det ingen fare med han.. Han virker bedre..

Innslipp ikveld, løs fandenivolsk sprek gulpånnis er ikke å anbefale.. men han var da smart nok til å skjønne at det ikke er gøy å måtte ut å gå igjen etterpå*snurt* Fjordingene er ikke dumme dyr nei, de som hevder det er jaggu dummere enn dyret selv.*ler*

2.11.2009:
Tok stellet på dagen, og håpet at drittværet ville gi seg til kvelden og ta turen opp da for en rusletur.
Meeeen neida, det regnet like ille.
Kom opp litt for seint, så stallen var slukket. Var veldig nysgjerrig på pånnis og kroppen hans, ble jo litt hardere trening igår enn jeg egentlig skulle.
Tok han ut av boksen, snudde han rundt både den ene og den andre veien. Ikkeno problem for han nei... Han skjønte heller ikke heeelt at det var kun det han skulle gjøre, så han så på meg som det spørsmålstegnet da jeg ba han gå inn i boksen igjen. (han trudde vel at det hadde rabla helt for meg, hehe..)
Men det var iallfall godt å se at ikke er så stiv!!!

1.11.2009:
Steppet inn i stallen litt over ti, og det er ikke dårlig med tanke på at det er søndag.
Tok turen på ridebanen idag, med sal til og med, hehe.
Red i nesten 45 min, MASSE skrittearbeid i tøye og bøye øvelser. Han virket VELDIG mye bedre idag, knakk ikke i det hele tatt i bakpartsvendingene. Litt slitsomt med Travers, men det løsna etterhvert.
Hadde litt mer travearbeid idag også, og det var ikkeno problem. Store og gode volter, og han gikk stabilt på plass.
Avslutta med en galopp på hver hånd, og det likte han veldig godt. Så godt at han buuusa ut på høyre hånd etter fatningen, skikkelig tjohei!

Ikkeno problem å snu han på gangen, ser fremgang!

31.10.2009:
Fortsatt fridag, kom så seint i stallen. Men henta inn en pånnis som gikk en halvmeter FORAN meg inn, ikkeno problem å snu på gangen ei heller svinge inn i boksen.

Sprek idag rett og slett!!!

30.10.2009:
Fridag på pånnis, dro bare opp for stellet. Snuppa sov godt i bilen så jeg stakk en tur bortom han, med gobiter og vann. VEEEEELDIG koselig mente han, hehe

29.10.2009:
Møtte i stallen kl 8, og hjalp til med utslippet. Tok Dev med på lillerunden i skogen etterpå barbak. Var til tider litt lett angrende på om det var rett å sende han så "langt", men det er jo egentlig ikke en lang tur, og han burde tåle såpass..
Han går veldig forsiktig nedover, så det passet greit med grusbakken nedover. Enda han gikk veldig smått der også til tider.

Jeg syns det ble et lite skritt tilbake idag*sukk*

Men han ble svett da, skikkelig bamsepels på han nå, så jeg er veldig frista til å klippe han snart.

28.10.2009:
Idag hadde jeg hele 5 timer barnefri, og det benyttet jeg maksimalt.
Dro først opp til Fuglis og CC og fikk klipt CC. Brukte en litt annen variant av dekkenklipp, håper den funker for de..

Så dro jeg til Dev, og han virka i god form nå. Han gikk helt normalt fra paddocken, til og med over gårdsplassen. Siden det var blitt mørkt og så innmari tåkete, tok jeg turen på ridebanen.
Trente det samme som jeg har gjort hittil, men presset han litt mer.. Flere vendinger, flytta fremparten både inn og ut av voltene. Fikk travet litt mer også, og flytta kroppen hit og dit.
Han svikta ikke en eneste gang, og jeg sitter nå med en føelse av optimisme.. Helt klart fremgang nå, og dette gjør godt for meg.
Han rusla helt greit fra banen etterpå, og snudde helt normalt på gangen. Gikk riktignok rolig inn på boksen, men han er da en gammel mann, haha...

WOOOHOOOOO, EN REAL OPPTUR!!!

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.