Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

24.4.2009:
Ikke en velfortjent fridag, men mor måtte jobbe.

Elisabeth hadde fått hilse på stresse-Dev på tur igår, og var igrunn ikke helt sikker på hva hun skulle gjøre. Hun var nok mest engstelig for beina hans, g det varmer mors hjerte. Denne damen tenker selv og jeg er kjempefornøyd!
Etter endel prat frem og tilbake, er vi igrunn enige i at dette er en test periode for han, og at de rett og slett må bli mer kjent.
Hun er iallfal ikke redd, og da er vi klare for videre utfordringer*BRA!*

23.4.2009:
Utslipp i stallen, virker som akupunktur hjelper godt for jeg kjente intet i bekkenet idag(johhoooo)Tok alle hestene alene, og bare to skulle ha dekken.. DET var deilig det!
Til og med Dev ble sluppet ut naken idag, han var "rolig " i pelsen etter natten, altså at den lå inntil og at han ikke har vært kald.
Slapp han ut naken, og det vart jaggu en skinnende pånnis i sola. Shy-feedern gjør jobben sin.

Elisabeth har Dev idag

22.4.2009:
VELFORTJENT fridag... Tok stellet, stakk bort med dagens dose med mat og fjerna dekkenet. Får til og med stå naken inatt*WOOOHIOOO*

21.4.2009:
Elisabeth sin dag;D

20.4.2009:
Lonsjerte Dev litt på først idag, tøyde og bøyde igjennom han først. Så slapp jeg han, og det var en kar som ville vise seg frem gitt. Han hoppa og spratt, og vi fikk lekt litt. (selv om jeg ikke kan hoppe og sprette så mye lengre, hehe)

Hadde innslipp med Tonje etterpå

19.4.2009:
Avtalte å møte Elisabeth i stallen idag, hun skulle ri.. jeg bare ta stellet og skravle litt om torsdagens greie.
Vi snakket litt til og fra og fant til slutt en deal på hvordan vi skal takle Gubbens tricks.
Etterpå tok vi turen til banen, og jeg instruerte de etter Elisabeths ønske.
Hadde egentlig ikke planer om å blande meg så veldig mye, men så blir man jo gjerne litt engasjert da*flire*
Vips så hadde vi holdt på i en time, men mest i skritt da... Tidvis fant de tonen godt, og tidvis var de helt på hver sin kant. Og slik er det jo, er jo derfor man rir på timer for gode intruktører.

Jeg trooooor ikke jeg pesa for mye, bare litt.. ehhhh... NOT!
Men det er alltid lettere å plukke på andres ridning, enn å se sine egne feil.

18.4.2009:
Jobbet hele dagen 10-18 og bare stakk opp før jbb og tok av han klærne. Dro tilbake på kvelden og kledde på han, orket ikke å trimme han.


17.4.2009:
Med gårsdagens hendelse friskt i minnet, var det bare en ting å gjøre: krakktrening!
Først slapp jeg han på banen, for å se om han så sprek om dagen.. men neida.. Ikke så ille!
Tok han inn, og salte på og latet som om jeg skulle ri. Bort til krakken gikk det fint, men da jeg skulle opp, la han kraftig på ørene og flyttet bakparten vekk. (ikke fremparten i det hele tatt, så han vet EKSAKT hva han gjør)
Da jeg prøvde ved andre forsøk, bet han meg i siden og da EKSPLOFAENMEGDERTEJEG!!!(Elx-utrykk, hihi)
Kjørte Ole Johansens teknikk med å aktivt jage han rundt meg i en liten sirkel(ubehagelig nok) og måtte gjøre dette noen ganger til han slutt sto stille da jeg gikk et hakk opp på krakken.
Men at han hadde fått testa alle knapper til det maksimale med Elisabeth, er det INGEN tvil om. *DUST*
Fikk kommet meg på 4 ganger til slutt, men jeg tror ikke dette varer, så vii må finne på en annen løsning som Elisabeth kan jobbe med midlertidig tils han er mer stabil mentalt.

16.4.2009:
Idag skulle Elisabeth ri, men det gikk ikke heeeelt som planlagt.. For Mr Barsken har nå fått seg litt vel mye ideer om hvordan livet skal føres i en voksen alder: nekt alle passasjerer ved krakken!!!
Hun måtte gi opp til slutt, stakkars!

15.4.2009:
Elisabeth kommer for å ri imorra, så jeg måtte bruke pånnis litt. Istedet for å slippe på banen, ville jeg rusle en tur med han(ridning er ikke så behagelig lengre)
Tok på taugrima, og gikk til Gjerpen og hjem igjen. Gikk fint bort dit, men fytti for en hjemtur. Dev er sprek og tøff som fy, og trippet, spratt, småsteila og var barskere enn det råeste hingst. Hver gang jeg satte han på plass, var det STORE protester, og det var ikke like morro når det kom biler og mopeder. Men vi og alle andre overlevde, bortsett fra at jeg hadde riiimelig kropp etter dette.

14.4.2009:
Ble fridag på pånnis idag, jeg forsov meg og skulle til jordmor.
Ble bare et kjapt stell før jobb, fikk ikke hilst på han engang. Men så at nå hadde han beveget seg nedover i paddocken, og det er bra!


13.4.2009:
Skikkelig møkkaregnværsdag idag, men hadde avtalt å møte møte Elisabeth for hun ville gjerne se meg ri Dev på banen..
Jeg gjorde som jeg pleier, og Dev løsna godt etter ca 20 min.
Er ganske pes for meg å ri i trav og galopp nå, men det gikk forbausende bra idag. Pressa meg ikke lenge da, så det var sikkert det som hjalp.
Gøy å ri Dev på banen, når han byr seg så frem som han gjorde på slutten.


12.4.2009:
Ikke fullt så nydelig vær idag, så dekken ble beholdt på.
Lekte litt på banen idag, tok på kapsunen og jobbet litt med å få bakparten innunder kroppen. Det resulterte i en myk og sprek pånnis, som vel tok nærmere 5 bukkesprang idag. Fikk lekt litt vill pånnis, og det er alltid morro..

11.4.2009:
Dro i stallen tidlig, var knallvær og ville sitte i solen mest mulig.
Møkka lynkjapt og fiksa mat, så henta jeg smilepånnis og flådde av han alle klærne. Bare tok på taugrima og gikk en tur til Gundesø og tilbake. Han er så snål når vi går, enda mer nysgjerrig enn vanlig, og vi stopper og studerer både mennesker og landskap myyye mer.
Var ute i ca 40 min, og det var en koselig tur.
Satte han naken ut igjen, og det var såååå deilig og varmt.

10.4.2009:
Dro tidlig i stallen, for vi hadde familieære planer hele dagen.. Bare møkka i full fart, og satte frem for.

9.4.2009:
Hadde egentlig planer om å rusle til fots med Dev på slep, men etter å ha endevendt tallen, ble jeg ganske sliten og ville heller ri. Fikk med Ingrid og Luringen som selskap;D

Men det var ikkeno spes godt å ri heller, så da jeg snudde nesa hjemover igjen etter Gjerpen, hoppet jeg av for å gå. Var skikkelig stiv i kroppen til og begynne med, men det hjalp å gå. Så det ser ut til at jeg nok blir fotgjenger fremover, hehe..

8.4.2009:
Idag var det velfortjent fridag på Dev, sånn sett bortsett fra at vi fikk Tannpleier Mathias fra Tyskland på besøk.
Dev ble tatt først, og ble GRUNDIG sjekket. Var ikke mye å plukke på, hadde en hake på hans nedre venstre bak, og derfor også en motsatt på øvre venstre foran. Dette gjorde litt til sjevheter på fortennene, men han ville ikke korrigere de, for de ville nok ordne seg selv.
Han hadde et lite hull i overtennene på denne siden, sikkert pga at dette ikke har malt godt nok. Han ville tro at dette ikke var noe å bekymre seg stort over, pga Devs alder, og normal sitasje. Har blitt fortalt hva jeg skal se etter ved betennelse, og det er VELDIG KJEKT å vite.
Og enda en tannpleier som er rimelig imponert over tennene hans, han spurte meg to ganger om jeg var sikker på alderen hans.UNGDOMMELIG PÅNNIS, HEHE! Fint med rene og lite herjede raser, altså gode gener, fnis.

Dev hadde også ingen bilyd på hjertet, som også er vanlig på eldre hester.. Så hvis ramma består, kan han nok bli god og gammel, hehe

7.4.2009:
Var i stallen på morran, og tok stellet. Elisabeth skulle ri etter jobb idag, og på kvelden fikk jeg sms at det bare gikk bedre og bedre for hver gang.
Dette er så deilig å lese, for da VEIT jeg at hun er den rette for oss.

Formen min har ikke vært helt på topp idag, følte jeg jobbet i slow-motion under stellet. Ligamentsmerter for fullt, og det tærer litt på den ellers så kvikke og kjappe Mariella:(

6.4.2009:
Elisabeth hadde Dev idag, og det hadde gått fint frem til Dev fikk strøm fra bakken pga telen og strømapparatet ved ridebanen. Elisabeth visste jo ikkeno, men vi fant raskt ut av problemet. Han hadde selvsagt skvettet skikkelig til og vært noooget stressa etterpå, stakkars.

Elisabeth hadde vært så snill og møkka idag, og stakkars jente, hun hadde endevendt hele tallen... DET er tungt, DRIIITTUNGT!!! Jeg fjerner ikke talen på noen dager, og dette fikk hun kjenne, hehe.. Vi flira litt av det etterpå, for jeg er jo rimelig gnien på strøet pga tissegutt, og hun hadde vært snill og tatt ut 2 bårer med torv(UUÆÆÆÆHHHHH, etter min mening, haha) Men tanken var kjempegod, og jeg er veldig glad for initiativet.

Fuglis kom innom stallen med Magnus, og vi ble stående ute og skravle en god stund til slutt. Jane, Elisabeth, Fuglis, Silje og Magnus.. Og kalde ble vi også, brrrrrr...

5.4.2009:
Endelig var det nydelig vær, så vi sto ute da jeg børsta og pussa Dev. Ble skikkelig varm i trøya.

Red Dev veien bort til låven til Gundesø, og opp i skogen og grusbakken hjem igjen. Snøen var råtten og ille, så Dev ble skikkelig svett og sliten.
Satte han naken ut igjen etterpå, og "ryddet" opp i paddocken, fjerna masse skitt og håper sola kan smelte endel av snøen nå.


4.4.2009:
Elisabeth hadde Dev, hadde gått enda bedre idag, så jeg er fornøyd!
Jeg tok bare stellet, og reiste videre til Hestesportsenteret for å hilse på Sammi, Berit og Ayla. Deretter hilste vi på Fuglis og CC, og det var virkelig koselig å se de alle igjen.

Dro tilbake på kvelden for innslipp, helgvakt med Jane denne helga

3.4.2009:
Hadde Dev løs på banen, ville bare varme han litt og sjekke kroppens tilstand.. Var ikke spesielt sprek, men gikk greit nok..


31.3.2009:
Var i stallen på formiddagen, og tok stellet.
Elisabeth red på ettermiddagen, og etter sms´n å bedømme hadde det gått veldig bra.
Hun hadde ridd litt mer enn sist og fikk også galoppert mer. BRA!
Hun varmet opp på jordet, og det gjorde nok susen.
Etter en stund måtte hun hoppe av for å korrigere teppe og salen, og da var det en som nekta henne påstiging igjen.. Den lure jævelen, hehe.. Endte at hun skrittet av mens hun leide..

Skal møtes til helga igjen, så dette virker lovende

30.3.2009:
Syns Dev virka noe stiv igår, da Elisabeth red.. Ikke ofte jeg sitter å ser på Dev går på banen, jeg ble litt overrasket.
Jeg varmet opp på runden på jordet, og jobbet på banen etterpå. Dev var så lett og ri, myk og fin. Hadde ikke problemer med verken den ene eller den andre hånden, galoppen gikk lett på høyre siden og jeg hadde intet å klage på..(bortsett fra at jeg har store problemer med å ri om dagen, magen er i veien jooo)

Skrittet av på runden rundt jordet, og leide han ned bakken...

29.3.2009:
Var tidlig i stallen idag, litt før 11(på en søndag) Hadde misforstått mobilen min, pga sommertid...(YEYH)
Møtte Elisabeth kl 12, hun skulle prøve Dev og har blitt anbefalt av Anne(ridelæreren min)
Vi skravla, om alt og intet og jeg syns hun virket veldig ålreit.
Dessverre har hun blitt litt engstelig etter den forrige hesten, så hun var litt anspent på Dev. Ikke rart, ny hest, tidl. dårlig erfaringer og at jeg satt der.
Dev ble iallefall svett etter å ha jobbet på banen i deilig deilig solskinn, og jeg satt bare å sola meg(deilig!)
Etterpå sendte jeg henne opp jordet, og ned veien igjen. Alt gikk fint tils bånn av bakken og tre hester kom løpende ned i paddockene sine, da våkna Dev litt..Ikke rart igrunn, hehe..

Hun skal prøve han igjen på tirsdag, og alene.. Håper det går bra!

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.