Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

26.3.2009:
Utslipp igjen idag, begynner gå noooe tregere gitt. Litt ubehagelig å lange ut slik som jeg alltid har gjort, virker som om beina er kortere, hihi..
Dev er iallfall sprek om dagen, livlig og tøff. Morsomt!!!

25.3.2009:
Fikk stukket av litt tidligere på jobb, og stakk rett i stallen. Var litt sur vind og snø i lufta, var litt engstelig for at det skulle være litt kaldt med tynt regndekken utenpå pysjen, men Dev var god og varm under.

Slapp han på banen idag, hadde ikke så mye tempo, men trente mye kontakt. Både på volte i trav og galopp, og var VELDIG bevisst på meg selv og kroppen min(100% fokus på arbeidet, veldig lurt..) Dev klarte å holde fokus veldig mye, og det var skikkelig morsomt å jobbe med han. Flytta bakpart, bøyde halsen og øket og minsket tempo med kroppspråket mitt*GØY*

Etterpå fikk han maten i boksen, veldig snadder.. Sto og prata med Ola rett utenfor, og Dev prøvde flere ganger si at "nå kan vi gå ut!(uten å mase, bare stille seg ved den åpne boksdøra).. Men Ola og jeg skravla så mye, så han droppa det tre ganger og begynte å spise av kveldsmaten istedet, hehe..

Morsom pånnis!!!

23.3.2009:
Fikk endelig en etterlengtet sms fra Elisabeth idag, så vi skal møtes til helga for å teste Dev og henne ut.. *gleder meg* (hun var på helgekurset til Anne, og var på jakt etter forhest. Anne anbefalte henne å prøve Dev, siden jeg vil bli både stor og tung etterhvert, og trenger avlastning.. DETTE ER HELT SUPERT!!)

Møtte Silje på kvelden, vi skulle på tur.. Men like før vi skulle ri ut, begynte det å blåse kraftig.. Skikkelig stiv kuling, men vi trosset været og alle de ting som flakset rundt.
Red opp i skogen og mot grusbakken, litt råtten snø nå, så vi må begrense oss litt.
Måtte snu et par ganger opp i bakken, og det ble lettere komisk.. Hestene var skvetne, men under kontroll..
Ved ensilasjen var det skikkelig skummelt, for plastikken var løs.. Fikk Dev nesten helt bort, og det syns jeg var bra jobbet.


21.3.2009:
Brukte laaanng tid på pussing og stell idag, fikk til og med smurt sal, hodelag og fortøy..
Red ut i et nydelig vær, og tok turen rett til skogs. Snøen var noe råtten, så vi tok det pent og Dev ble god og sliten.
Dessverre ble det skikkelig ille underlag like før grusbakken, under snøen er det en bekk og vi bakstet litt heftig i noen sekunder.. Var litt usikker på om jeg skulle bli kastet av, men sto i lett sete og beina godt plantet i hver stigbøyle(det reddet meg sikkert)

Da vi kom til drivhusa hoppet jeg av og gikk ned veien. Ga mat inne og da jeg skulle leie han ut etterpå, snublet han skikkelig.. Litt lang i tossene, og slaff i kroppen pga sola*DÅRLIG KOMBINASJON*
Han fikk nok litt vondt i venstre fremkne, for han holdt det oppe i noen sekunder etterpå. Men det ble bedre etter litt, og gikk som normalt.

18.3.2009:
Jeg tror bekkenet begynner å komme på plass igjen, så idag måtte vi prøve oss på banen.. Sola skant, og vi red "nakne"*DEILIG*
Skritta opp jordet først, måtte jobbe og det var tungt.
Trente på bøyeøvelser som versader og travers, frempart og bakpartsvendinger.. Noe trav og litt galopp.

Avslutta med en liten frisk galopp opp Gunnerudbakken, orka ikke løpe langt(bare til ensilasj-ballene) og skritta opp resten. (Veldig lenge siden sist vi løp opp her, må vel ha vært ca 12 år siden.. Han er ikke så sterk og sprek lengre, BRA!!!!) Skritta ned mens vi leide..

10.3.2009:
Fortsatt fridag!
Flytta på høykrybba ute, hesten ble for høy og krybba for lav..

9.3.2009:
Bekkenet mitt har låst seg igjen, og har drøyd timen til Knekkern litt for lenge.. Så blir noen fridager på gubben, tils jeg er "på plass" igjen..

8.3.2009:
Dukket opp i stallen i et helv.... møkkavær!!!
Men trosset regnet(kun da jeg red, usj), og tok to runder på jordet. En i skritt, lange tøyler og en med trav og skritt under jobbing...

Lot Dev bli stående inne, han fikk middagen sin i 3 tiden.. Helt greit ifølge han..

7.3.2009:
Fridag!
Mor måtte jobbe hele dagen... Tok stellet på kvelden..

6.3.2009:
Slapp Dev litt på banen idag, lett til beins og fornøyd pånnis..
Hadde stellet til Hermine, veeeldig enkel hest å ta stellet for..;D

5.3.2009:
Hadde utslipp idag, fjernet tallen min etterpå(slitsomt) men fyyy så deilig det var å komme til bunns...
Pånnis fikk fri!

4.3.2009:
Hadde planer om å bli med Berit og Sammi på kjøretur, men med regn så fant vi ut at det var greit å utsette dette.. KJIPT!

Venta et par timer og dro til stallen, møtte på Silje/Stjerna og ble med på lillerunden +. Snøen begynte å bli litt råtten nå, så hestene ble ganske slitne.
Lot Dev bare beholde ytterfrakken på ute, var plussgrader..Dro tilbake på kvelden og bytta til pysj, og fikk skravla litt med Tonje og Flemming og endel andre..

3.3.2009:
Velfortjent fridag på pånnis.. Stakk ut å tok av han pysjen, blr nok varmt under der. Og tante Tonje skulle sørge for at det kom på igjen før det var natta..


2.3.2009:
Hadde egentlig planer om å ri, men ombestemte meg i siste liten. Trente heller lange tøyler i ca 20 min, i skritt og trav. Og jeg fikk blodpumpa godt igang med å holde følge, pust og pes...
Hadde innslipp med Hege etterpå

1.3.2009:
Tok samme rideturen idag som igår, banen var opptatt med instruksjon..
Red på tur med Silje/Stjerna, nok en koselig tur;D

28.2.2009:
Red på tur i finvær med Sije/Stjerna og Kine/Hauk, tok lillerunden +.
Hestene jobbet godt i snøen og måtte konse skikkelig for å holde seg på det faste underlaget.

Etterpå kom Tonje med alle gutta sine, Flemming, Living og Grane... Veldig koselig å ha henne tilbake, og jeg ser frem til å se henne mye oftere. Fikk også besøk av Fuglis, og Dev kjente igjen deilige dufter på hennes klær.. Savner kona si han...

27.2.2009:
Kom i stallen på kvelden, skulle på vinkveld hos Hege, så jeg hadde dårlig tid.
Skulle egentlig bare slippe Dev naken på banen, uten å børste eller no.. meeeeeen så mister han så mye pels nå og klør no innmari, så jeg måtte bare fjerne litt.. DET var digg det!!! (litt rart at den med minst pels, som ble barbert så seint, skal miste først)

Ble til at jeg måtte lonsjere, da Kine og Lene også var på banen.. Dev var en skikkelig friskus idag, tydelig at han er fiiin-fin form! GØY!!! Holdt på i ca 25 min, og spente han ikke inn.. bare løs og ledig..

26.2.2009:
Meget velfortjent fridag..

Hadde utslipp på morran, lot Dev bare få på ytterfrakken. Er såpass deilig midt på dagen, så det kan være godt å ikke være aaaaltfor innpakket.
Fjerna 6 bårer med torv og dritt i boksen, begynner å bli lei av dette nå. Skal fjerne litt nå og da, og begynne med flis igjen.*savner det*

25.2.2009:
Dressur på banen!

Varmet opp med skritting opp jordet, da den tyngste delen var tatt, innhenta jeg tøylene og ba han jobbe mer aktivt.. Og det var så gøy å kjenne ryggen hans jobbe så aktivt! Red ned bakken slik og deeet var tungt det, han grynta og stønna, hehe.
Red hovedsaklig 8 tall i skritt og trav på banen, flytta litt på skuldre hit og dit.
Etter litt å ha samlet han litt, fattet vi galopp fra skritt og han fikk så fin og gjennombøyd form i galoppen. DRITGØY!!! Bytta side to ganger, litt vanskelig på høyre hånd( der virker jo ikke beinet mitt og venstre tøyle klarer ikke holde stand, HMPRFT!!!)
Men etter andre galopp på høyre hånd, som forøvrig var veeeldig bra(FOKUS ER VIKTIG!!!), var det lange tøyler og avskritting.

Tok turen bort til jordet igjen, først med lange tøyler langs paddockene.. Da vi kom til den bratteste delen, korta jeg inn tøylene og ba han jobbe skikkelig opp bakken. Så kom den laaaange slakke bakken, og jeg hadde egentlig planer om å trave lang og dyp. Meeeeen, det syns Dev var litt kjedelig.. Vi skifta til galopp, og jeg lot han øke tempoet gradvis. Gjett om det var digg????
Vi fløy over jordet, og jeg stooorkosa meg totalt!! Og gjett om han var fornøyd med seg selv når jeg stoppet han og roste han full..
Hoppet av på toppen og leide han ned igjen. Han ble faktisk ikke så andpusten, og det er jo kjempebra!! Formen er på vei opp igjen*opp med tommelen*

Var på Rytterbua og kjøpte to steiner, og de fungerte PRIMA som vanlig. Dev røyter som fy, og det var godt å skrelle han litt. Kjøpte også ny gjord, i 75cm.. Helt perfekt nå!!!

24.2.2009:
Var i stallen på formiddagen i et nyyyydelig vær. Slapp Dev løs på banen, uten dekken og det likte han godt.. Underlaget på banen var supert, og Dev fikk strukket godt på beina.

23.2.2009:
Red på tur med Silje/Stjerna i lillerunden idag, var ganske ulendt og hestene jobbet litt med å få godt fotfeste. De snubla og stavra, og et stykke oppi skogen, støtte vi på et tre og måtte snu..Ikke lett og hesta sleit i tungsnøen. Var ikke mulig å komme forbi Stjerna, så vi ble gående bak(ikke riktig hilsen Dev, som alltid må være først) Vi klatra opp til nesten det bratteste, og Stjerna fikk opp tempoet skikkelig. Var helt klart morsomt å være først!!! Og Dev sleit etterhvert å holde følge, spes da det begynte å gå nedover igjen. Et par ganger mista han helt fotfeste med frembeina og gikk rett på kne, men bakbeina fortsatte å gå lissom. Trudde jeg skulle dævve av latter!!
Tok grusbakken ned igjen, og det var like ille ulendt der. Måtte ta veien hjem, siden begge hesta var ganske slitne og at det var tungt å gå. Stjerna har jo akkurat hatt en belastingsskade i ene frembeinet, så greit å være litt "easy" den første tiden.

Imorra mååå jeg på banen igjen, den så knallfin ut idag pga skikkelig bra brøyting. *gleder meg*

22.2.2009:
Tjohei, her går det i rykk og napp gitt.. Ikke så flink å skrive om dagen(beklager alle fans;D)
Jeg skal prøve å bli bedre.

Hadde lsyt til å ri på banen idag, men den var ikke måket etter gårsdagens snøfall. Etter en liten tur utpå der, fant jeg ut at det ikke var noen god ide.
Tok heller turen opp veien og inn på jordet, og ned stien. I bånn av bakken, snudde vi, og gikk opp den bratteste delen(dette har før vært VELDIG stressende for Dev, men han taklet det bra idag) Så satte jeg han i galopp, og lot han få strekke litt godt på seg*DEILIG!!!!*
Snudde på toppen og red i skritt ned igjen(også stressende for pånnis, litt ivrig men fullt kontrollerbar)
Så red vi litt utenfor låven, på volte og bøyde han skikkelig igjennom. Nå var han jo varm i kroppen og responderte bra, tok noen volter i trav.. men det er ulendt der, og ikke hyggelige å jobbe.
Etter dette rusla den første delen på jordet, med skikkelig hevet rygg. Litt lengre opp, ba jeg om trav i lang dyp form.. Og det var sliiiitsomt!!! Skritta bort til veien, og hoppet av og leide han ned igjen.

18.2.2009:
Er dessverre liten aktivitet her om dagen, formen min gjør til at jeg knekker sammen på sofaen ved 21 tiden, og er helt slakt.. Er 15 uker på vei denne uka, og jeg begynner å få tilbake kontrollen på "skuta"

Holder Dev igang annenhver dag, litt løsjobbing, dressur og tur. Han er sprek og fin i kroppen, litt dårlig kondis, men så ble ikke Rom bygget på en dag heller, hehe..

Idag red vi først opp ridestien opp jordet, fikk en frisk galopp, noe som var deilig.. Så trente vi dressur, gikk veldig bra, men tok det rolig. Så avslutta vi å skritte på jordet igjen, med helt lang tøyler.. FLINK PÅNNIS!!!

10.2.2009:
Fridag på pånnis!!!

Var bare bortom for å gi vann, og ble møtt med en humrende koselig herre.. Han ble nok litt overrasket over at jeg bare gikk igjen, hadde vel nesten regna med tur.

9.2.2009:
Var totalt oppholdsvær og fullmåne, nyyydelig vintervær. Fikk med Birthe/Granzo og Ingrid/Luringen med og alle gutta var kjempeivrige på tur. Max positive, og toppede ører.
Vi tok lillerunden +, og brukte faktisk bare 45 min på turen. Gutta holdt kappgang ned Gunnerudbakken, og vi fikk oss en god latter. Dev skulle vel vise Granzo at det går ann å eldes med stil...*flire*

Svette og slitne, men for en tur!!

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.