Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

28.12.2008:
Ble en ridetur på kvelden, sammen med Silje/Stjerna, Kine/Hauk og Kjersti/Luringen.. Vi red veien bort til geitene og opp den nye stien Hege og Kenneth har fiksa(den var et kjempebra alternativ)
Red så høyt opp vi kom, før vi satte nesa mot grusveien og hjem igjen. Dev var så rolig og fin på turen, ikkeno stressa i det hele tatt.


26.12.2008:
Endelig var det på tide å få en ridetur mens sola var oppe... Henta en knallblid pånnis, og fikk tatt lillerunden med Lene/Lynet og Kine/Hauk.


25.12.2008:
Kom hjem fra julefeiring i Notodden, og rakk en liten tur med pånnis i kulda.. Ei ekte hestejente kan ikke være for lenge borte fra gullet sitt uten for kraftige abstinenser, hihi

21.12.2008:
Idag hadde vi julelunsj i stallen, og det var kjempekoselig. Vi er en fin sammensveisa gjeng som har det veldig hyggelig i lag.

Etterpå dro Jane og jeg på en skrittetur til Fjell og tilbake. Var ut i en time, og vi fikk skravla nok.. hehe

15.12.2008:
Fikk ikke bestemt meg om jeg skulle ri på banen, eller bare løsjobbe. Motivasjonen var ikke helt på topp, så det ble løsjobbing. Dev var ikke spes gira, men han speilet nok meg.. Og da var det ingen vits ¨å frese rundt, hihi..
Da jeg begynte å hoppe og sprette rundt, forandret han seg.. Bukk og sprett om hverandre, og blåsende nesebor.

Da han var god og varm, henta jeg hjelm og hodelag og trente litt dressur barbak(det er lenge siden sist)
Fordelen var jo at jeg kjente når musklene spratt opp i ryggen og at beina kryssa bak. Veldig intressant! Jeg sleit heller ikke så mye med å ri høyre hånd heller, får nok trene litt sånn en sliten stund.

Hadde innslipp med Ingrid etterpå, bare 6 hester igjen, så det gikk fort

14.12.2008:
Var litt usikkert om jeg måtte jobbe idag, men det slapp jeg heldigvis.. Derfor fikk jeg kosa meg skikkelig, masse skravling og en koselig tur i skogen med Lene/Lynet, Silje/Stjerna og Ingrid/Luringen..


13.12.2008:
¨Denne uka har gått til maaaaaasse jobbing(julerush), julegaveshopping og atter jobbing.
Pånnis var på en liten rusletur på jordet med meg, men bare en gang denne uka.
Blir alltid mer fri i julerushet, jeg kommer sterkere tilbake når jeg får fri!

Pånnis er forøvrig sprek og fornøyd om dagen, fin i kroppen og i godt humør;D

8.12.2008:
Tok på kapsunen og gikk ut på banen for å jobbe litt annerledes.. Ville tøye og bøye litt, presse og trykke litt på musklene. Dev er ganske myk på den ene siden, pga all kløinga.. Den andre er som før.
Jobbet i lonsje i 15 min, siden det var flere på banen. Men så be vi alene, og Dev var skikkelig leken og klar for litt morro.
Tok av dekken, og lot han for sprett og strekke på kroppen i fri flyt. Og guuuud så edel han så ut uten slengbukser og med kort man!!! Halen løfta seg mens han løp og hele ryggen var i bevegels. Jeg løp litt rundt sammen med han, og vi lekte skikkelig bra sammen. Var en gang jeg fikk et lite hjertehopp, men i ettertid var det rett og slett litt misforståelse mellom oss.

Jeg EEEEEELSKER pånnisen min, han er verdens beste kompis!!! Kosa og dulla litt etterpå, både på gangen og i boksen.. Maten var ikke viktig idag, var heller mer spennende å se hva jeg hadde å tilby(tydelig at han får nok mat, for han bruke goood tid på maten sin)

7.12.2008:
Da jeg henta Dev idag, var jeg veldig spent på hvordan lysken hans så ut. Og jeg be så gledelig overrasket: han så helt normal ut.
Jeg tok frem gummiskrapen, og prøvde å fremprovosere no kløinteresse.. Men han lagde verken grimaser eller viste tegn slik som før.
JIPPI!!!!
Det var så deilig å se han så avslappet på stallgangen igjen, han sto bare å hvilte..

Tok lillerunden med Silje(Stjerna) og Ingrid(Luringen), og det var skikkelig kaldt, men med såpass godt humør holdt vi oss gode og varme..
Dev gikk på helt lange tøyler mesteparten av turen, litt hastverk på hjemveien selvsagt(om annet hadde jeg nok blitt engstelig, hihi)
Fikk rydda og kosta litt i salrommet, Mari flytta inn ved siden av meg.. Hun var fornøyd med plassen, og jeg var fornøyd med mer plass...
Krysser fingra for at vi er ferdig med kløehelvete nå, og at vi slipper å vaske de mer.

6.12.2008:
Idag skulle CC og Fuglis flytte til Beheim. Dette er veldig trist, men når økonomien og tiden ikke strekke til, må veiene skilles:(

Vi red avgårde i et nydelig vær, snøen hadde lagt seg godt fra igår og det var skikkelig oppholdsvær.Lene(Stjernar), Fuglis og jeg dro i i halv to tiden.. Satte nesa mot Mollabakkene, først over skogen.. Og det ble snøfylt! Dev og jeg opererte som brøytebil, og vi ble også fulle av snø. Takk lov hadde vi dobbelt med tepper på!
Fikk et stykk grein rett i øyet, og holdt på å bli dratt av hesten ev et tre, ellers var det kun vått og kaldt.

Vi snudde i bånn av mollabakkene, og Fuglis red videre. Turen hjem for oss gikk mye bedre, siden vi hadde rydda først. Men vi var kalde og våte, så da vi kom på Melenveien måtte vi løpe litt.. DIGG!!!

Kom hjem ved 4 tiden, da var det bare å gi mat og sette Dev ut igjen..

Forresten: Dev har fått en hevelse i lysken, der hvor han klø og på halve snoppen. Etter tur var denne helt fin, og ingen grums hadde kommet ut av huden.. Er det på retretten tro?

3.12.2008:
Red på banen idag, i en knallbra snøføre på banen. Dev var kjempeivrig og sprek idag, og hadde gassen på(til tider litt mye, hihi) Men så morro han syntes det var!!!
Jeg sliter fortsatt med å ri på høyre siden, han slenger meg lett over.. og jeg er dødssvak!!! Pokker altså!!!
Jobbet mye trav og galopp, og avslutta med travers og versader.. Jobbet i 40 min, og jeg var dønnsvett...


1.12.2008:
Tok testen idag, og Dev fikk ikke ut grums ut på teststedet, men under ved lysken...

Travet opp bakken idag, opp til skogen, mot grusbakken.. Galloperte opp grusbakken, og det var MORROOOOOOOOOO!!!
Dev syns det var godt å få lufta seg litt, ble ikke lange turen.. OG han måtte klø da vi kom hjem igjen:(
Begynte på kraftfor igjen idag

30.11.2008:
Kom i stallen "relativt" tidlig, er jo søndag.. Møtte på Milla og Hege som skulle ta en rolig liten tur.. Da hesta var inne kom Fuglis, og vi venta på henne.
Sola skant over de snøkledde trærne og vi hadde en nydelig tur. Tok bare lillerunden, og hestene ble svette nok.

Dev og Bravida hadde no svarte flekker i pelsen(der hvor de klør) og dette syns jeg var litt rart. Det luktet ikkeno, så ut som møkk.. Men det hadde bare kommet ut der hvor jeg hadde sprayet med Optima. HMMMM!!! Må sjekke om det samme skjer imorra, så blir det tlf til Erik.

29.11.2008:
Vi klør fortsatt, og Vet har nå bestilt en spesiell vask for oss.. Foreløpig har jeg kjøpt optima spray, og håper den kan lindre Dev noe...
Ikke heeeeelt populært å sprute på gampelure, men øvelsegjør mester og han roet seg ettehvert. Trur dette kan gjøre han helt cool etter endt behandling, haha.

Satte på ulldekken under 150gr pysj, og det får holde han god og varm ute i vinterens første solide snøfall...

27.11.2008:
Stakk innom på kvelden etter jobb, ogg vasket gutten med Jodosan.. Det lindrer iallfall, og han eeeeelsker hvert sekund av behandlingen. Vasket bare under magen og skinkene idag, litt her og der, men gud så godt det var


27.11.2008:
oooooog vi klør fortsatt...

26.11.2008:
Igår fikk vi besøk av Vet, og han virket ikke spesielt klokere enn oss. Han kunne eliminere forallergi og reaksjoner på proteiner, og han kunne eliminere lus og midd..
Dev og Bravida fikk kortisonspøyte og nå må vi bare krysse fingra!
Ikkeno kraftfor og meget lett bruk i noen dager, så håper vi dette hjelper!

Tok en rusletur til fots og med bikkja i skogen, hesten var sprek og fant på litt "lure" ting bake meg titt og ofte, hehe

25.11.2008:
Hjalp Ola med utslippet idag, og hadde stellet til CC og Dev etterpå..

24.11.2008:
Takk for alle koselige trøstehilsner, dette sette jeg stor pris på. Har hatt en trist tid, men det begynner å hjelpe på nå.

Endelig satte jeg meg på Dev igjen, hele forrige uke ble det bare fri.. Red bare 25 min på banen idag, mest skritt men litt trav.(Er frosset i bakken nå, så det er ganske hardt)

Dev KLØR fortsatt, nå er det meste prøvd og imorra kommer Vet.. Bravida er heeelt gal og nå må det gjøres noe!!!

21.11.2008:
Etter 3 dager med utslipp veldig tidlig, var det jaggu godt å sove til 08.30 idag. Kom i stallen på kvelden, og hadde innslipp.
Det blåste kraftig etterhvert, så Mari og jeg bestemte oss for å ta inn hestene 30 min før vanlig tid... Og hesta syntes det var heeelt greit, noe gira og trippete enn vanlig.

Dev fikk stå ca 45 min naken i boksen, slik at han kunne klø fritt...
LØØØØVELI!!!

19.11.2008:
Var i stallen rett før 07.00 og hjalp til med utslippet.Og det er en god morgentrim gitt, svett som fy..

Kom tilbake på kvelden, og red en liten tur med Fuglis og CC til kirken langs veien.. Hesta var spreke og skvetne maaaaange skremle ting azz.

Dev klør som vanlig, og nå ser det ut til at han har småkuler i huden som han klør til blods.. Jeg er MEGET frustrert og prøvde å vaske igjen, denne gang med Jodosan. HJEEEEEELP!!!

18.11.2008:
Har fått diagnosen på Cozmoz nå, og det var visst en meget hissig lymfekreft han hadde fått. Og den hadde satt seg i lymfene som sitter mellom lungene, altså umulig å finne om man ikke ser etter de. Når kulene blir hissige, blir de veldig betente og de væsker, så det var rett og slett derfra han fikk allt vannet i brysthulen.
Vi skal være glade for at det gikk såpass fort som det gjorde, og at han fikk mange fine og friske år med oss. Vi kunne ikke ha gjort noe mer for han enn å la han slippe såpass raskt.

Takk for alt min elskede Cozmoz


Har utslipp 3 dager denne uka, og det er litt av en jobb.. Må opp xtra tidlig, men det er en koselig jobb. Blir litt fri på gubben nå, har litt annen fokus, men han er ikke trist eller sur, så da er alt fint

16.11.2008:
Idag måtte jeg ta en tøff besluttning, og det var å la Cozmoz få slippe.. Han virket noe bedre igår, og jeg håpet at det skulle blir bedre. Men idag, begynte pusteproblemene igjen etter at vi måtte tvinge i han mat og antibiotika.

Det er helt for jæ... akkurat nå, jeg gråter for ingeting, for minnene er så utrolig mange. Jeg husker så godt den dagen jeg så han første gang, og han bare krabbet oppi fanget med mitt og stirret på meg med de grønneste øyne jeg noen gang hadde sett. Jeg var solgt den gangen, og har vært hver dag siden det. Han var mitt gull og min aller nydeligste! Ingen pels var så bløt og fin som hans, og det river i hjerte mitt at jeg aldri skal lukta eller boret ansiktet mitt ned i magen hans lengre. Skal aldri høre hans kurring og maling, skal aldri ha øyekontakt med han igjen, slik som vi hadde titt og ofte...

Jeg kommer aldri til å glemme deg Cozmoz, savner deg så grusomt nå*gråte*


Dro til Dev med en gang etter besøket hos Vet, orket ikke være hjemme..
Fikk dopet ned Dev, og barberte han på hodet, beina og hele kroppen IGJEN. Tok hele manen, som var et sørgelig kapittel.. Han så ganske snål ut, men tynne bein og rippa man. Vaska han med Hibiscrub etterpå, fikk god hjelp av Fuglis.(ikke lett å vaske hest nå som det er så kaldt, han skalv stakkars..)
Fikk varmen i han etter en rusletur, og satte han inn for kvelden.

Trodde jeg skulle ha det litt lettere etter så mange timer i stallen, men det er ikke lett å være hjemme igjen. Jeg sitter egentlig å venter på at jeg skal høre han hoppe ned fra hveranda-gelenderet og komme galloperende over terrassen... Jeg hører lyden av han i hodet mitt, men det dessverre bare minnene og lyden av mine hulk og snufs som går om igjen..

RIP Cozmoz

13.11.2008:
Var tidlig hos Vet med Cozmoz, han skulle opereres.. Dro til stallen etterpå, og tok stellet og rusla en tur med han.. Hadde med Taco og vi droppet teppe for å lufte kroppen litt, det likte Dev godt.
Var ute i 40 min!

Cozmoz er fortsatt ikke helt bra, tok ut 3 dl væske fra brysthulen og det er derfor han ikke klarte å puste så godt. Nå ligger han på baderomsgulvet(22.06) og sover.

Har hatt noen tøffe dager nå, kjørt på rådyr, blitt påkjørt bakfra i den nye bilen, og nå fikk jeg akkurat tlf fra Joakim om at han var blitt påkjørt bakfra i den gamle bilen.. Erre muuuulig å ha så uflaks, vi kaster inn håndkle snart om vi ikke ser bedring snart!!

12.11.2008:
Hadde fri fra jobb idag, og hadde store planer om å ri på dagtid. Meeeeen, slik ble det ikke da Cozmoz var skikkelig dårlig og jeg holdt litt skytteltrafikk til og fra Vet. I tillegg ble jeg påkjørt av en jæ... desorientert pensjonist da jeg kjørte den NYE BILEN!!! Behøver jeg å nevne at jeg ble sint???

Hadde besøk fra en forekspert fra FK i stallen, og fikk et 2 timers lang foredrag om foring og sykdommer relatert til foring(kjekt å vite, selv om det var mye jeg visste til fra før)

Tok en tur innom stallen før jeg dro, vasket og sjekket såret.. det så BETYDELIG bedre ut nå, og det er nok takket være Alohe Veraen gitt..

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.