Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

25.6.2012:
Testa ut barbakpad´n til Silje idag(har jobbet hardt for å IKKE engasjere meg i den), og den var helt nydelig. Prøvde stang og kapsun, mer trening må

3.6.2012:
*sukk* Jeg elsker Akademisk ridekunst, og jeg er helt betatt av Bent Branderups lidenskap for kunsten, individene og historien.
Jeg har vært på mitt andre kurs med Bent Branderup, på stallen.. Og det var absolutt ingen skuffelse denne gangen heller, hehe.

Denne helgen var det litt flere ryttere og hester som var kommet ganske langt i deres lære, og det var veldig nyttig å se på hvordan deres samarbeid var. Jeg er så imponert over hvor små signaler de bruker, de eier jo ikke hesten i hånda og deres sete og sjenkler er så stille og rolig.. Rytterne har stooor respekt for hestenes følsomme natur, og da trengs ingen tvang eller avstraffelse.
*sukk*
Sa jeg at jeg var betatt?

Fikk også konstatert ENDA en gang at jeg er ei Kaldblodsjente, da hingsten Norne kom inn i hallen.. For en vakker skapning! Han hadde attityd som en vakker hingst skal ha, med både positive og "negative" hensikter. (Med negative mener jeg kun hva JEG mener er negativt, liker jo den mer lugne og stabile vallaken)
Norne testet ut rytteren sin, under bakkearbeid og steilet riiimelig høyt da han ble presset litt for mye. Å finne balansen med en "fremmed" hest er ikke like lett, men øvelse gjør mester.
Bent tok over, og det tok litt tid før Norne testet han også.. Bent sa tydelig, men rolig: NEI Norne, Piaff nå... Og Norne gjorde som følger, hehehe.. Ingen vekt i hånda, ingen tvang bare samarbeid..

Var en PRE hingst også tilstede, med sin eier Siri.. Flott par! De gjorde alt de skulle, og Bent var meget godt fornøyd med innsatsen..

Jeg sitter med stjerner i øya, har sett så mye flott ridning, håndtering og med en flott ro og harmoni.. Og det morsomme er jo at det er veldig logisk for hesten, det er bare mennesket som har tidvis problemer med å skjønne dette. Er vel derfor så mange ikke vil prøve, for de er redde for å feile og miste ansikt.. Men å feile er jo ikke farlig, så lenge man lærer av feilen. Hvis man ikke lærer av feilen, er det farlig å feile...

To sjeler sammen kan kun få til hva to kropper kan..

Tusen takk for et meget inspirerende kurs, jeg kommer neste år også..:))))

1.6.2012:
Fru C hadde et fremkne som var som en ballong en dag, og har vært noe uren etterpå. Har jobbet litt med henne fra bakken, og ser lett at det er noe grums ..
Har hatt med snuppa mi i stallen da, etter at hun maste om det en ettermiddag.. Hun ville sitte på Fru C, og jeg tenkte jaja.. hesten er jo veldig høy, og til sammenligning til lille Sammi, er det stor sannsynlighet for at hun ombestemmer seg..
Men neida, hun ville faktisk inn i ridehuset, og beordret meg på en stol slik at hun selv kunne ri alene(akkuarat som på kurs i AR, som hun har fått med seg noen ganger, hehe)
Kunne selvsagt ikke gjøre det, så da rusla vi litt rundtomkring på gården, alt i skjønneste orden;DDD

18.5.2012:
Fikk bytta dag, siden min dag var igår(17mai).
Var litt lysten på tur, men fikk ingen turkompis og Fru C virket sprek i paddocken.
Hun prøvde flere ganger å si ifra til meg at hun ville opp på beitet, men det skjønte ikke jeg før Fuglis hadde fortalt meg det pr tlf.. Hehehe, den damen er smart.. sånn i ettertid ser jo helt klart at det var det hesten mente.

Ble ingen tur, Fru C hadde fått et hovent fremkne, så det ble AR trening i hallen istedet. Hun sa flere ganger til meg at beinet ikke var bra, så vi tok det easy, hehe...

12.5.2012:
Hjalp Fuglis med stell og innlipp idag, og jeg fikk god hjelp av Becca. Spela beina til Fru C, og nå så bakbeinet bedre ut. Pussa og kosa før natta...

10.5.2012:
Skulle egentlig på tur, men ble bakkearbeid pga tykt bakbein. Jobbet konstruktivt, slik Monika sa, og holdt på i ca 15 min. Fru C var veldig flink;)

7.5.2012:
Har slitt med å få skrevet noe lange avhandlinger her, fått iPad og da kaster HM meg ut etter noen linjer, arrrrgh...
Men nå, på god gammeldags laptop, så funker det;DD

Har vært på kurs med Monika Muller, og jobbet fra bakken med Fru C. Fru C var noe høy og mørk på første runde, men fullt kontollerbar. Fikk gode tips om både lonsje og med piskarbeid. Fru C er rimelig anspent i ryggen, og Monika kløde seg litt i hodet om hvordan vi skulle hjelpe Frua på dette. Det ble faktisk så enkelt at jeg bare la en hånd på brystkassa mens vi gikk, og da fikk brystkassa bevegelse med en gang, ryggen løsna og bakbeina løsna tvert. Morsomt å se på, tilskuerne ble gira da de så forandringen.
Har fått hjemmelekse, og det er å fortsette i samme dur, og trene mer langs veggen.. Frua er rimelig anspent langs vegger, tidligere historier har gitt henne vondt, og vi må jobbe henne av med dette. Så heretter skal ALLE godbiter og kløingser skje ved veggen, og jobbing innenfor... Dette blir gøy!!!
Monika var nærmest sjokkert over at Frua er V. Traver, syns hun så myyye mer ut som en Qarter... Veldig imponert faktisk, og nærmest betatt ble hun, hihi..

Herlig kurs, mye inspirasjon og jeg ser lysere på hestelivet.. igjen....

3.5.2012:
Tok med Fru C i rundkorallen, for trening av å løsne på anspentheta i ryggen, løsne på bryskassebevegelsen og få frem bakpartsbevegelsen.

29.4.2012:
Kurset var veldig bra, Fru C sjarmerte Monika. Fikk mye god og nyttig arbeidsinfo for hjemmeleksene. En gnist er tent;)

28.4.2012:
Sliter også fra IPad,men uansett: Fru C og jeg jobber fra bakken. Skal på AR kurs i helga, gleder meg.. fru C digger godis og kløing.

28.4.2012:
Har slitt litt med å skrive her fra mobilen min, laptopen er litt treeeg om dagen og jeg orker ikke å åpne den lengre,
Jeg har jobbet litt med Fru C

21.4.2012:
Tur med Fru C idag, fikk med Silje og Stjerna, veldig koselig.
Ble en rask tur, hadde planer på kvelden.
Da jeg venta på Silje red jeg litt rundt på banen, og trente på å mykgjøre og roe Fru C,slik som med Dev i starten. Slapp utvendig tøyle, og red kun på innvendig. Veldig stiv i ryggen, men det hjalp sakte med sikkert...
Fru C var kjemperolig opp bakken, gikk med senket hode og avslappet form, så det var kansje ikke så dumt med den treningen på banen først.

Etterpå var Fru C noooe våken, og litt vel rask opp i hengene i skogen. Snål den dama, hehe;)))

9.4.2012:
Hadde egentlig fått lov til å bruke Stjerna, mer eller mindre fritt i påsken. Men der satte sykdom og familie stopper for den, ikke gøy!!!

Jeg fikk kommet meg på to turer da, og det var veldig koselig. Stjerna hilste meg med huhu-nesebor, og det var veldig stas syns jeg.
Ene turen var med CC og Fuglis, dagen etter med Stine og Luringen.
Jeg syns Stjerna virka litt liten nå, stutt på en måte.. Ikke hennes feil det, er jeg som har vent meg så mye til høye CC. Så da er det endringer da eller hva?


15.3.2012:
Tur med CC igjen idag, og jeg henta ei skikkelig våt og sølete usjhest. Hu hadde selvsagt akkurat rullet seg, og var ikke spes deilig å håndtere. Men hu var like blid, hehe

Måtte da ri ut med en skabbete/møkkete hest, men det hindret ikke godt humør og god innsats. Red opp rett i skogen, og mot grusbakken. Da vi kom til grusbakken, tenkte jeg det kunne være greit å løpe litt.. Vi startet i jevnt trav, og så øket snuppa opp til litt halvslapp galopp. Det var tungt, så hun gikk ned i trav, men mer hurtig trav... Når det var gått noen meter, og hun hadde fått opp nok tempo, så var det rett over i galopp igjen, og det var jaggu morro(syns CC).. Jeg trooor det kom et par lette bukkesprang, TYDELIGVIS morro detta!!! Da måtte jeg bremse ned, og det gikk jo kjempefint. Rusla ei runde opp på Blåbærkollen, og tok grusveien ned igjen. Hun ville gjerne ta en liten spurt der også, men der måtte jeg være kjip å si nei, hehe.

Noe skvetten hjemover, var noen gravemaskiner og dumpere som holdt på påa nabogården.. VEEEEELDIG SKREMMELT, hehe...
Uansett hvor mystisk, høy og mørk hun kan bli, så er hu veldeig lett å kontrollere. Go´jenta;D

8.3.2012:
Forferdelig støl etter nytt treningsprogram igår, så var litt spent på hvordan det ville gå på hesteryggen idag. Kom meg helskinna på, takket vært høy krakk, og rumpa var øm...
Meeeeen, det hindret ikke turen opp i skogen.
Det hadde snødd endel tung snø igår, og nå smeltet og "bråket" alt overalt... Det rant av hustak og ting var skremmelt, VELDIG skremmelt..
Noe nøling oppover forbi drivhusa, men fullt kontrollerbar. Klatret oppover i skogen, og jobbet godt med å roe henne ned og gå riktig.. Etterhvert fant jg ut at vi måtte stoppe for hvert heng, samle inn tøyler og be henne gå frem.. Istedet for å innhente henne underveis.
Den siste gangen vi klatret, fungerte dette helt perfekt, hun var rolig og klatret med riktig form..

På hjemveien skvatt Fru C for ganske meget, men med kontakt på tøylen var det bare normal refleks på sjåføren som trengtes og hun stoppet med en gang. Flott hestemateriale dette;D
Hoppet av og leide ned bakken, slapp henne naken ut i sola så hun fikk rullet seg i snøen*LYKKE*

Fin tur!

5.3.2012:
Tok en liten tur i stallen på kvelden, og fikk skravla litt med jentene.. Tok med CC ut i huset, og jobbet lett ifra bakken. Hun har begynt å skjønne greia, og er veeeldig glad i godisene. Hun er litt vrien på hennes høyre hånd, lettere på høyre. Spennende å se fremover..

1.3.2012:
Nydelig vær idag, sola skant og det var varmt!! Hadde bestemt med Anja at vi måtte rekke en liten raskt tur på formiddagen, og det rakk vi så absolutt

26.2.2012:
Deilige søndagen detta, sto opp "tidlig" og var i stallen kl 10.00. Hadde planer om å ri Stjerna på tur, men det ble litt endringer i planene, så Anja tok Stjerna og jeg Fru C.
Jeg fikk endelig justert stigbøylene ut, lange nok. Er jo tross alt vant til dressursal, så å endre til allround/sprang er noooe uvant, hehe...

Vi tasset oppover i skogen, og Fru C hadde så toppede ører at det var en fryd å se på. Dette var driiitgøy!!! Hadde noe hastverk opp de verste hengene, men det er jo ikke rart. Fru C er ikke mye trent, men vi satser på å endre det med tiden. Tok turen opp til kleiva(men ikke helt opp), ned mot Blåbærkollen, så mot Mælenveien og opp bak kirken.. og opp på Blåbærkollen og grusveien hjem. Fikk travet litt på flata bak kirken, det var VELDIG uvant med flat sal og andre bevegelser, hehe...
Opp bakken til Blåbærkollen, lente jeg meg helt opp fra salen, satte tøylene i leggen og nærmest tvang henne til å gå roligere opp bakken med hodet senket og ryggen hevet. Og etter noen meter roet hun seg ganske bra ned tempoet, og det var en god work-out.

Dette var en skikkelig god tur, og jeg er veldig glad for at jeg får låne Fru C.. hun er jo egentlig en hestetype jeg ikke liker spesielt godt, men hun har så mange andre gode kvaliteter som veier opp for det. Hun er positiv, snill, stødig, rolig, humoristisk og ikke minst sikker. Jeg er veldig glad for at jeg har kjent henne så lenge, for da ser jeg forbi de negative sidene mye lettere.
Tusen takk for lånet Fuglis, og takk for turen Fru C...


25.2.2012:
Jobbet fra bakken med Fru C og det gikk betraktelig bedre idag enn igår.. Hadde lomma full av godis, og hun lært fort at det var knall. Hun senket hodet lettere idag, og ble roligere nede. Hun hadde noen skritt som var gode "uttover" og jeg var fornøyd med lite, flink pånnis...

24.2.2012:
Hadde absolutt INGEN forpliktelser i heimen, med verken mann eller barn. Det var knallvær ute, og jeg ville kun en ting: ut i skogen med hest!!!

Både Stjerna og Cherican var tilgjengelig for meg i helga, og nå skulle Stjerna få bære meg.
Jeg stressa selvsagt noe, men klarte å komme meg ut til krakken før Stjerna mente hun trengte litt mer ro... Tok noen runder, før jeg kom meg på. Og vi måtte diskutere litt lett opp bakken, ikke like lett å ri på en hånd på Sidepull og vende en småsta hest, hehe.

Og da vi kom opp i skogen var det også noen diskusjoner her og der, men det ble en skikkelig god tur for det. Stjerna har alt som turhest, komfort, 4wd, antispinn og cruisecontrol.. Fikk opp tempoet på hjemveien da, hu mente vel at jeg var så vant ved Dev sitt hurtiggående hjemtempo at dette ville være peanuts..
Vi kom oss hjem til stallen før det ble mørkt, begge to fornøyde..

Etterpå tok jeg stellet for Cherican, og tok henne en liten tur i huset for bakkearbeid. Problemet var at lille flekkshettis kom seg løs, og da ble Fru C veeeeldig høy. Ikke pokker om hu skulle jobbe med hodet ned, og hu ble nooe skvetten og sprek.. Jobbet ca ti min, og droppet resten

16.2.2012:
Jaja, hesteentusiasten i meg er ikke helt på nett skjønner jeg. Altfor lite hest på meg, frister lite i kulda og i mørket. I 15 år har ikke vind, vær eller no hindret meg til å trene hest, men nå ser jeg at det er deilig å gi litt fa...

Og midt oppi dette, valgte Anja og jeg at det var greit å slippe taket på Dina. Vi hadde ikke dårlig tid, så vi kunne lete frem til sommeren etter ny eier.. Dermed ble det ganske overraskende når Ina(gammel hestevenninne fra ungdomsskolen) kontaktet Anja ang Dina. Ina hadde leeeenge hatt et godt øye til Dina, men hadde regna med at jeg skulle ha henne. Og siden det var slik det var, så vi ingen grunn til å utsette flyttinga.. Og det ser ut til at Ina og Dina kommer godt overens, ikke rart, Dina er ei veldig omgjengelig og god hoppe...

Også oppi alt dette, har Fuglis flytta tilbake til Gunnerud. Det er veldig hyggelig å se henne oftere igjen, selv om jeg er sjeldent på stallen i forhold til før.
Men idag tok jeg en tur med Cherican til skogs, og det var deilig. Været var bra, temp var 2 pluss og våren var i lufta. Anja ble med på Perry, og vi fikk skravla A LOT, og fylt opp "gladkvota" litt, hihi...
Cherican er ei utrolig snill og ukomplisert hoppe, hun har et hjerte av gull rett og slett. Kaller henne tantes damesykkel, for hun er så stikk motsatt av hva jeg selv hadde skaffet meg at en hest. Men slik som ting er nå, fungerer hun utmerket som tantes turkompis.

Håper på litt fint vær fremover, så det frister med med turer, hihi..

12.1.2012:
Tok inn Dina for stell, mat og halevask på dagen. Hun var veldig klar for litt varmt betfor, det smakte tydeligvis fortreffelig.
Halen var mildt sagt helt jæ..., så det var på sin plass å ta den nå.


9.1.2012:
Jeg kan igrunn ikke fatte at jeg rakk å ha hest før, for tiden flyr og det er altfor lett å utsette. Det er jo klart å desember er en meget hektisk måned for meg, Dev fikk alltid litt ferie da.
Nå har Luke flyttet til Bolstad, ble litt raskt bestemt, men det er jo også fullt forståelig. Jeg står igjen uten ridehest på fast basis, og det er igrunn likeså greit.
Jeg MÅ ta litt tak i Dina nå, trene henne litt mer på sosiale og miljømessige ting. Kan jo fint sikkert låne en hest i ny og ne, om behovet kommer.

Var på stallen ikveld, med Anja, Fuglis og Silje. Og disse jentene kan jeg definere som de beste jeg kan omgås med, ret og slett..(Åja, det har jeg heller ikke sagt, CC og Fuglis har flytta tilbake, veldig hyggelig)
Vi var sammen i huset, og jeg fikk også sittet litt på Perry. Uvant, men egentlig ikke veldig heller.. Så kansje jeg får muligheten på han litt senere en gang også.

Tiden får vise....

30.11.2011:
Ridetime igjen med Anne, Luke hadde gått ganske heftig på første time med Martine, så vi tok det litt easy.. Sjenkelvirkninger og det som hører til for å få MEG på plass, litt småkomplisert, må nesten lære alt på nytt, arrrrghhh!!!

Avslutta med travejobbing, og der var han veldig bompete idag, herlighet som han kasta meg ut av balanse gitt...Jeg har nok av hjemmelekse, det er det ingen tvil om.

28.11.2011:
Time med Anne idag, første på Luke..

Og dette var veldig godt, å få hjelp igjen. Hun så jo helt klart hva jeg sleit med og hjalp meg til aller beste evne. Klarte faktisk å trave litt mer enn vanlig og ble veeeldig sliten i magen, så det var trim det, hehe.

Skal ha time igjen om to dager, og da får vi komme oss litt videre. BRA!!!

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.