Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

6.11.2007:
Fridag, en velfortjent fridag på min kjempespreke og snille pensjonist.

5.11.2007:
Idag trosset jeg meg selv som godværsrytter, og dro på tur alene. Det var blitt mørkt(enda så tidlig jeg kom i stallen), tåkete og det regnet.
Meeeen, Dev måtte trimmes og jeg var godt nok kledd.

Rusla bort til lysløypa, og travet oppover. Devon hadde et skikkelig jevnt fin trav idag, han gikk stabilt og med hvil på hvert steg.Han prøvde å buse litt innimellom, men jeg jobbet litt ekstra med meg selv og det gjorde at han roet seg veldig bra.
Litt oppi løypa kom jeg etter to personer med en hund, de hørte meg ikke før jeg var noen få meter bak de.(jeg travet rolig) De skvatt, og det gjorde et stykk kjøter også. Han bjeffa og gneldra rimelig heftig.
Jeg stoppet Dev da jeg så hunde komme, og Dev sto som en statue lenge. Hunden løp rundt oss, men Dev bare tok seg 5 minutters pause. de folkene var imponerte over han og det var jaggu jeg også. Sjeldent han er så rolig etter å ha løpt litt i oppoverbakkene.
Tilslutt fikk de tak i hunden, og vi travet videre. På flata fattet vi galopp, og Dev jobba sååå riktig.

Snudde like etter, og rusla hjemover. Travet på de stedene de var mulighet for det, og Dev var helt eksemplarisk.

Ble en times tur, Dev var god og svett når vi kom hjem. Hadde gulrotstretch etterpå, flink pånnis.

4.11.2007:
Tok en treningsrunde på banen idag, ingen timer imorra og da kan jeg fint gå tur da.

Varmet opp som før, og dette går bedre og bedre. Jobbet litt mer med versadene på langsiden i skritt. Dev var veldig flink i travet på langsidene, gikk rolig og bra. Klarte til og med å øke stegene UTEN å stresse.

Ville ta opp tråden fra timen på mandag om galoppen, og det gikk fint en liten stund. Men da jeg falt litt ut av balanse et par ganger, var det gjort. Han stressa seg opp og begynte å fyre av i fatningen. Etter et par fatninger til himmels, måtte jeg ta han ned i skritt og trav med versader for å roe han ned. Ble så svett etter dette, så jeg var litt glad når han ENDELIG klarte å roe ned i travet til slutt.
Da stoppet vi treningen..!

Gikk opp til stallen, tok av utstyret og leide han en utskrittingstur.

3.11.2007:
Tonje fikk gleden av å komme seg på ryggen til Dev idag. Fikk intrykk at dette var riiimelig stas, av begge to..
De fikk følge av Janne og Cashy, på en 45 min skrittetur i lysløypa.

Det varmer mors hjerte når godgutten er så snill støttepånnis.

2.11.2007:
Fridag idag

1.11.2007:
Dyretolken 12 okt -07:

Hei, her på stallen er vi gode venner alle sammen. Er en fin miks mellom gamle og unge. Jeg er selvfølgelig klokest, og lar ikke alderen stoppe meg noe. Er det noe som heter moro, skal jeg IHVERTFALL være med!

Vi passer godt sammen, hun og jeg. Litt "gale" begge to. Hu bare ler om jeg finner på noe tull.
Mange som ikke tør å ri meg, sier de har hørt rykter og må alltid sjekke ut hvordan jeg er først. Da viser jeg meg alltid fra min beste side, slik at de ikke har noe å klage på.
Hun bor alene nå, og bruker derfor mye tid på meg.
Var ikke så mye for en tid tilbake, men da fikk jeg gå ute hele døgnet og trivdes med det.
Glad i å være ute og ruller meg gjerne i en sølepytt,å være ren er ikke helt meg. Trives med sånn jeg er, akkurat sånn jeg er!

Vi har opplevd mye sammen, masse lange turer og forsøk på konkurranser, men det er ikke helt min stil. Passer bedre i skogen.

Det ligger alltid masse godt og venter på meg når vi skal inn. Tørket store firkanter er toppen! Det er skikkelig godt.
De prøver at jeg skal ha på meg teppe, men det er jeg ikke så glad i.Prøver derfor å se litt truende ut når de kommer og skal sette det på. Men de har nok skjønt at jeg ikke mener det så alvorlig, for ingen blir redde. Sånn var det bedre på det forrige stedet jeg sto, kunne gjøre mer som jeg selv ville der for jeg var den største og villeste.

Kunne mange flere triks før, og endel som har falt av meg. Da må jeg le, for de ser veldig komiske ut når de flyr i lufta og lander brått.
Hender jeg tar med gjengen på tur, vi finner et svakt punkt og bare går igjennom. Har lært de hvordan de skal høre etter, sånt er jeg flink til.
Vi er mest på tur, men har prøvd annen sal og hatt. Det skjønte jeg ikke alt av, men det er moro med forandring av og til.

Den gule og jeg er gode venner og vi henger mye sammen. Han med lyst hår er en plage, han skjønner ikke sitt eget beste. Prøvd å sette han på plass, men virker ikke som om han vil forstå.

Mannen som bor her bare ser på oss, hender han plystrer og da kommer vi løpende. Noen ganger får vi rar mat, smaker veldig annerledes enn alt annet. Men mat er mat!
Jeg pleide å vise meg mer for damene før, har vært en damemagnet! Flottere å se på da, flott fortsatt, men enda penere før.

(Tolken får bilde av Dev løper løs på et sted som ser ut som fjellet. Nesten ingen trær, stener som stikker opp her og der.) En gul hest og en hvit edlere enn han. Der var det fint! Masse å spise, ingen klødyr og kamerater i fleng. Dit kan vi gjerne dra igjen, var der bare en gang, men husker det godt. Der var det deilig å være hest, slappe av og ligge i gresset. Fri for kropp og sjel!

Helsa: Tolken blir veldig stiv i nakken på høyre side, begge armer (forbein) kjennes stive fra skuldre og ned. Høyre kjennes stivere enn venstre. Noe ubehag i mellomgulvet.

Noe du vil si tilslutt?

Hunden hører egentlig ikke til her, skulle bare ha han som prøve, men så bare ble han. Men han er hyggelig nok!
Hun er alltid blid, akkurat som meg. Det er nok derfor vi passer så bra sammen. Si at jeg vil være hos henne i mange år til, vi er bra for hverandre!
Takk!1.11.2007:
Eline kom idag, og fikk satt på vintersko. Idag ble han kjempefin i høvene, og var akkuarat slik jeg vil ha han.

Red på tur med Janne og Cashy til lysløypa etterpå, en grei skrittetur og gutta ble varme og fine i kroppen.
Smurte Arnika på begge fremknærne og høyre skulder.

31.10.2007:
Dro ned på banen med Tonje og Living. Vi slapp gutta løse på banen, og det blei litt hoppsasa, hihi.
Men etter noen min gikk Dev skikkelig på trynet, bokstavelig talt. Var striper i underlaget, og han hadde grus i panna.
Det virka som om han syns det var litt pinlig, og rusla rett inn til oss.
Han virka fin i beina etterpå, så jeg trur nok dette var det beste stedet å tryne på. Definitivt løsere underlag.

Rusla en tur med han etterpå, og han virka ikke helt på topp. Snudde like borti gata, og tusla hjem. Smurte og masserte inn Arnika på kneleddet, noe Dev syns var veldig godt.

30.10.2007:
Fridag.

La oppi to skjeer med vitaminE til Dev igår og idag. Hadde dessverre ikke mulighet for å rusle med han idag, håper ikke han har vært for støl etter igår. Liker jo egentlig ikke å ri dressur å la stå dagen derpå:(


29.10.2007:
Time med Anne idag:

Fikk endelig tid til å varme opp skikkelig idag før timen, red ned 20 min før og dette var så supert for oss begge.
Red endel serpentiner, og volter like etter i skritt. Lot han jobbe seg lang og jeg kjente ryggen jobbet mer og mer.
Etter 10 min, tok vi trav i et 8-tall på to storvolter. Da løsna han skikkelig, og jeg ble også løs i knærne(det hjelper så godt da)
Skritta et par runder på sporet, og lot han virkeig aktivere bakparten.

Anne kom ned, og vi var varme nok for arbeid. Starta med å flytte litt på skulderne, bare så han løsna og gikk helt "på plass". Gikk over i trav og ble beordret i nedsittende.. Uæææh, sa jeg da... har jo ikke trent det på kjempelenge, og forventet det verste. Meeeen, det gikk faktisk ikke så ille. Vi klarte oss kjempebra, og med litt korrigering fra Anne så ble alt så veldig veldig bra. Beina, nakken, hodet og hendene falt på plass og hesten gikk så bra!

Så var det å prøve litt i galopp, første gikk ikke så bra for jeg måtte mase litt frem overgangen. Men neste fatning ble veldig bra, og Dev tok det lett. Vi jobbet oss grundig igjennom overgangen ned i trav og så ned i skritt NÅR jeg bestemte det og ikke Dev.
Gjorde det samme på andre hånd, og det gikk bare bedre og bedre. Nå har vi noen konkret å trene på.

Slutta med litt versader og sjenkelvirkninger, for å bevise bevvistheten om forskjellen. 4 skritt sjenkelvikninger, volte og 4 skritt versader og volte. God trening!

Skritta han av på en en rusletur etterpå bortom Milorgvn.
Flinke flinke pånnisen min, som gjør alt så bra!!!! VIRKELIG gøy å trene litt mer nå.

28.10.2007:
Skikkelig møkkadrittgråvær idag. Ble en fridag på pånnisen idag tok han faktisk inn ganske tidlig pga stormen. Han syns det var ganske så greit.

Takk for igår jenter, deilig å bare skravle hæst-hæst-hæst..

27.10.2007:
Hadde litt dårlig tid idag pga jobb og hestejentekveld på kvelden.
Leide Dev en tur til Milorgveien, og hjem. Cashy ble med på en liten skrittetur.

Ble løs og ledig i kroppen.

26.10.2007:
Da jeg kom i stallen, holdt LB på å ta inn hestene.. Jeg ba henne la Dev stå igjen mens jeg møkka. Det likte han IKKE!!! Han ropte og skrek, løp rundt og var helt propell.. (Han har da aldri vært så avhengig av andre)

Så da jeg skulle hente han, var han rimelig varm i trøya.. og dampet da jeg tok av dekkenene. Jeg slang på salen i en fei og dro ned på banene. Han var jo tross allt varmet godt opp, hihi.

Red rett i treningen, store 8-tall i trav, jobbet bytte skikkelig igjennom. Egentlig deilig å ri han når han er så "klar", slapp å diskutere under oppvarmingen.
Trente litt mer på versadene og traversen, sistnevte MÅ jeg få litt hjelp til, for ellers tørner jeg gææærn!!! hehe.

Jobba bare i 15 min, siden han var allerede godt oppvarmet og litt sliten

25.10.2007:
På skrittetur idag.

Janne og Cashy ble med på en god rusletur opp lysløypa, det var godt for gutta. Dev har blitt så rolig og fin på tur, han kan fint gå på lange tøyler og han slapper av der.

Var ute nesten 1.5 time.

24.10.2007:
Endelig skulle jeg bruke pånnisen igjen, han har bare tatt det med ro siden vaksinen.
Tok inn en blid og hyggelig kompis fra paddocken, så kos å ha med å gjøre... *smask*

Banetrening idag: Jobbet igjennom serpentiner, og volte i skritt under oppvarmingen, systematisk for å varme opp rolig. Dette funka kjempebra! Gikk over i litt versader ut av hver volte, bare en 4-5 skritt. Etter 10 min tok vi 8-tall i trav, bytte og bøye.. Måtte få meg selv på plass også, er jo stiv jeg også, hihi. Plutselig løsna det for meg, alt bare skled på plass og så kom hesten etterpå.
Vi travet i versader innimellom på voltene, og trente litt mer på traversene, og dette gikk mye bedre idag, fordi jeg er mer bevisst på sete, sjenkel og tøyle. *DIGG*

Avsluttet med veldig fine fremaddrivende sjenkelvirkninger i trav, på begge sider.. Men bare noen få steg..

Kjente han brukte ryggen veldig bra idag, ble litt usikker på om han skulle drite(as usual), men var ikke det idag, hihi hihi...

Var kjempedeilig å ri han på banen idag, vi har kommet flere skritt frem og det er så fint. Jeg har blitt mer bevisst på mine hjelpere, og blitt flinkere til å tenke på hvordan Dev best kan få utnytte av treningen som en gammel mann. Å gjøre flere ting, men litt lett og variert arbeid er tydeligvis bra. Inget tull med noen av beina idag, bare blid og happy pånnis.

Stretchet på stalen etterpå, til mye godis;D

23.10.2007:
Fridag

22.10.2007:
Idag var det på tide med en barbering, satte sprøyta og begynte å klippe ti min etterpå. Fikk klipt hodet ganske raskt etterpå, og det ble den beste klippen jeg noen gang har tatt. Hodet ble kjempefint, og Dev slappet totalt av.

Vasket og spyla han skikkelig til slutt og gikk en tur. Måtte flire av han, for da vi gikk fra stallen, småtravet han lett. Litt snublete pga dopet, men ivrig. Hihi, han er i god form om dagen ja.

21.10.2007:
Hadde utslipp i stallen idag, gårdeier var på hytta. Brukte en time på å slippe ut alle hestene, er jo 10 hester.

Slapp Dev ut uten dekken, han var så fresk og fin, slang på hodet og småtravet ut. Deilig å se han slik, da veit jeg at han ikke er i dårlig form om dagen.
Han slang seg ned for marinering, og gjett om det var knall.
Cashy kom bort da han lå nede, og Dev måtte opp litt kjappere enn planlagt og måtte steile vekk fra Cashy. Sprek ? jepp!!!

Fuglis kom for å ri Living på sin første tur idag. Vi rusla til Fjell, tok en liten runde i løypa og rusla hjem igjen. Gutta likte å røre på seg, og Living trivdes ute. Vi skritta bare, pga vaksinen til Dev.
Men det er tydelig at det er varmt med all den pelsen for han ble jo varm i kroppen for det.
Spyla han skikkelig etter tur, for jeg skal klippe han imorra.

Nå er det snart vinter!

19.10.2007:
Var i stallen tidlig, for Bravida skulle klippes.
Gikk tur med Dev til Milorgvn, det var litt skummelt der pga veiarbeidet.. Ikke så skummelt med gravemaskinen, men mannen som sto NEDI grøfta og gravde, hehe.. Dev holdt på å drite på seg, hehe...

Får vaksine idag, skal nok klippe i helga og så da..

18.10.2007:
Dro i stallen i et nydelig solskinn, Dev lå da jeg kom. Snorka skikkelig, og skvatt litt da han plutselig fant ut at jeg var rett foran nesa hans... (enda jeg hadde stått der med vinden i ryggen)

Trente på banen idag, masse løsgjørende øvelser... Serpentiner, volter, frempartsvendinger og versader. Jobbet litt med travet, og det som Anne anbefalte.. Og det funka som bare det!!! Helt klart at Dev roet seg ned, og jeg beholdt kontrollen.

Vi jobbet i 25 min, masse i skritt og litt trav. I lang og dyp form. Skritta av en runde på veien etterpå

Stretchet bein, nakke og hals etterpå.

17.10.2007:
Fikk stukket av tidligere fra jobben idag, og det var deilig da sola skant..
Vi har et aldri så lite jubileum idag:

Det er 10 år siden jeg kjøpte Dev!!!!!

Vi feiret med et stykke gulrotkake, og det ble foreviget på film.. Dev så kjempemorsom ut, og kaken smakte snadder!

Dro på tur med Mette og Amigo i lysløypa, vi travet mest og galopperte litt rolig innimellom. Dev har roet seg enormt i lysløypa, han er fokusert på å jobbe og har ingen planer om å "dra av gårde". Det er så deiligt å ri han, og når han får skritte, da er han så sliten OG motivert på å rusle litt. Det er rett og slett helt knall!!!

Var borte i 1.5 time og Dev var ikke fullt så svett idag som på søndag.. Bedre kondis kansje???

16.10.2007:
Fridag (ikke helt ønskelig, men jobben kaller dessverre)

15.10.2007:
Hadde time med Anne idag, første timen på laaaang tid.
Var veldig spent på hvordan Dev ville takle dette, og om beinet holdt. Han snubla ikke med bakbeinet i det hele tatt, men vi er begge enige i at han skrur det beinet mer enn før.
Han prøver tappert å jobbe, og jeg presser han ikke altfor mye på dette heller.

Vi jobbet endel overganger, mykgjøring og bevissthet på vekt og hjelpere.
Fikk litt a-ha opplevelser, som hjalp oss godt.

Stretchet godt etterpå, venstre fram er mer stiv enn det andre(akkuarat som tolken sa)

14.10.2007:
Har skrevet lite her i det siste, vi har hatt en liten pause på treningsfronten.. Har stort sett bare loffa barbak, jobbet litt HM på banen og tatt livet med ro(nesten som Ferdinand, hihi..)
Hadde dyretolk i stallen heromdagen, og det gikk så bra.. Har ikke tid til å skrive no akkuarat nå, men skal skrive det inn litt senere denne uka.

Idag dro vi på tur alene til lysløypa. Travet endel oppover, jobbet Dev rolig og så dyp som mulig. Han gikk veldig bra, og ble ikke hard å holde i det hele tatt. På toppen av de første bakkene, fikk han strekke litt i galopp.
Så tok vi over til skritt, og han fikk lange tøyler og slappet skikkelig av.
På hjemveien, hoppe jeg av og skrittet han hjem.. Han var dønn svett, og det var tydelig greit å roet heeelt ned. Må nok klippe han snart, han har fått mye pels nå og det hjelper nok.
Spyla han etterpå.

Imponert over hvor snill han er på tur om dagen, veldig lite tull og meget snill pånnis.

6.10.2007:
Vært et par fridager ekstra på Dev, døgnet har dessverre hatt for få timer. Har hatt møkking og foring på Cashy i tillegg, og da blir plutselig timene litt kjappere..

Satser på en ridetur i solskinnet imorra

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.