Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

8.9.2007:
Har ikke fått ridd på et par dager, og det er litt leit..
Men idag var Dev skikkelig hyggelig. Han sto ved veien og spiste da jeg kom, så jeg stoppet bilen rett ved og hilste. Da jeg endelig parkerte bilen, så jeg han sto og speidet etter meg.
Jeg gikk inn i stallen, henta 2 epler og gikk mot den andre enden av beite. Jeg ropte på han for å få han til meg, fordi de andre hestene var like ved han.
Han humra og humra, og til slutt skjønte han tegninga. Han rusla langs gjerdet og helt bort til meg. Ikke ofte det skjer at han kommer slik til meg, er for lat til det, hihi.
Han fikk sine to epler, og var fornøyd med godsnakket. Jeg gikk til stallen og han til vanndunkene.
Koselig type han der;D

5.9.2007:
Tur med Marianne og Gærpin,og Mette og Amigo.

Vi rusla bort til lysløypa, opp et stykke, før vi tok turen til høyre. Vi travet rolig på flere steder, men skritta opp alle bakkene.. Hestene er i dårlig form, pga beite. De pusta og pesa, men hadde toppede ører og hadde fremdrift.
På toppen, kunne jeg trave rolig og fint med halvlange tøyler og Dev var kjempelydig. Etterhvert som vi begynte å nærme oss hjem, fikk gutta opp tempoet. Rakk akkuarat hjem, før mørket kom.

Strecha som vanlig, satte han i vaskespiltet og spyla Dev skikkelig. Han var møkkete og svett, og det var en fryd å spyle han ren. Virka som om han likte det godt selv, fordi jeg kunne spyle han helt opp til hodet, uten at han brydde seg no særlig,, WOHOO!!!

På hjemveien, stoppet jeg innom Team Friis hos Double Lazy. Fikk møtt Marit igjen, min tidligere ridelærer.. Og det var kjempekos å snakke med henne igjen.

Fikk sagt farvel til Willemitt, da hun dessverre skal få slippe mer smerter. Dere har gjort alt dere kan, hun kunne ikke hatt en bedre hverdag i sine siste dager.
R.I.P Willemitt

3.9.2007:
Banetrening idag:

Var kjempespent på hvordan kroppen var på Dev idag, og etter ca 20 min lett trening rusla vi fornøyde opp fra banen.
Jobbet mest i skritt, versader og traver på volte. Litt sjenkelvirkninger ut mot gjerdet.
Dev er stiv og utrent, men ikke halt.. Det kan vi leve med!

Tok noen få volter i trav, med litt versader.. Og det gikk veldig fint på begge sider!

Da jeg stretchet etterpå, slappet Dev av og vi fikk mer ut av øvelsene enn sist gang. Dette skal bli endel av treninga vår, han var kjempeflink idag!

31.8.2007:
Møtte opp 07.03 i stallen, smeden var på plass. Fikk satt på sko, og det var kjempedeilig.

Kom tilbake på kvelden, og dro på en liten tur med Janne Oog Cashy. Dessverre var Cashy småhalt, så han tok en kortere runde enn oss. Vi klatra litt og travet lett der vi kunne. Vi fikk til og med trave litt på hjemveien, og det var faktisk veldig koselig.
Dev ble svett på halsen og det var ikke pga stress.Wohoo!!

Stretchet ut da vi kom hjem, skal bli godt å komme igang med det også, for det var ikke lett...

Var ute 1.5 time

29.8.2007:
Møtte Tonje og Fuglis i stallen idag, var deilig å skravle igjen med de.

Tok Dev inn, pussa og børsta han.. Jobbet godt igjennom halen hans(bare floker)
Masse kos tilhørte også, fra allesammen

28.8.2007:
Bare kosemose i stallen idag..

Møkka, vaska vanntrau ute og lot bikkjene leke villt..

Får smed i slutten av uka, det blir bra

27.8.2007:
Endelig var det å si til gubben: jeg drar i stallen nå, veit ikke når jeg kommer hjem..

Tok en hyggelig gutt, børsta og klipte uønsket hår og pels.. Vasket halen og snoppen, sistnevnte var MEGET godt.
Ga han litt høy og snacks, og lot han bli inne for kvelden.

26.8.2007:
Idag var starten på hestesesongen igjen.
Først ute var tur med Berit, Sammi og Ayla.. Vi dro en runde i Dunkedalen og været var nydelig. Ble bare en slaraffentur, da jeg ikke var helt i form idag.
Imorra flytter Berit jentene til Bolstad, håper de vil trives der.

Etterpå dro jeg på stallen, og gjorde klar boksen for stallpånni. Janne kom og vi rusla bort til beite for hjemhenting.
Cashy og Djenghis kom løpende da Janne ropte, mens Dev var borte.. Jeg var ikke så kjent på det beite, og begynte å gå oppover for å hente han. Og etter å ha forsert bekker, buskas og gjørme, så en skygge oppi skogen. Da jeg omsider fikk skikkelig øyekontakt, kom det et skikkelig hilse-humre-vrinsk og han kom meg i møte.

Vi rusla nedover mot de andre, og da jeg nærmet meg bekken, tok jeg av leietau.. bedre at han går alene over søla, der det passer HAN.
Etter det småløp vi oppover til Janne, og Dev syns det var heeeelt greit å komme seg ut av beite.

Vi rusla hjemover, taktfast og med toppede ører. Cashy var litt småengstelig for en moped, Dev for en traktor.. Ellers var alt heilt topp!

Satte gutta inn til Amigo, Bleikur og Nattfari, og de syns det var litt spennende med Dev da.. Cashy gjorde slik han pleide, passet på kompisen sin.. Han er så god, utrolig omtenksom gitt..

Skal sove godt inatt, siden jeg VEIT gubben er inne..

24.8.2007:
Siste helg på beite nå, og gjett om jeg ser frem til å komme igang igjen..

Dev er i fin form, og jeg tror nok han syns det blir godt å komme hjem igjen.

Har endelig "landet" etter drømmen min, den satte en støkk i meg og jeg fikk nesten gjort meg litt mer klar for det som etterhvert må skje. Trist er det.. Uten tvil!

22.8.2007:
* Dev sto nederst på jordet sammen med endel andre hester, de spiste gress og nøt livet. Jeg ville hente han inn, da jeg så at de hadde kommet seg utenfor gjerdet. Da jeg kom en stykke nedover, ropte jeg på Dev. Han stoppet umiddelbart å spise, humret og kom etterhvert løpende mot meg. Min glede ble dessverre fort kortvarig, da alle de andre i flokken og plutselg kom løpende.
Siden Dev var førstemann, ble han litt småskremt av bl.a lederen som kom rimelig kjapt etter han. Jeg ble stående helt rolig da hele flokken raste forbi meg, med Dev småskremt i tet i retning stallen. Da bakken ble for tung, så jeg i min skrekk at Dev datt sammen.. Han klarte ikke løpe mer, og alle andre bare raste forbi som et løpsk godstog. Jeg var livredd for at de skulle tråkke han ihjel, for dette var helt villt.
Jeg løp opp til han, og han lå der, med ryggen til meg. Jeg prøvde å smatte på han for at han skulle reise seg, men han nektet. Han kikket bare fortvilet på meg.
Jeg måtte bruke leietau og virkelig jage på han, og til slutt ble han så skremt av meg også at han kravlet seg opp.. På sin krøkete og gamle måte, han tok noen kjappe galopptakk mot stallen og vekk fra meg.
Men da han så at jeg ikke jagde mer, snudde han seg og kom ruslende tilbake til meg. Jeg ble så glad at han valgte dette, men ble trist da jeg så hans beskjed i øynene: Slapp av mamma, jeg har startet nedtellingen.. Om ikke så lenge er det slutt...*

Gjett om jeg gråt da jeg våknet opp av denne drømmen min? Sitter og gråter nå...


15.8.2007:
Tok turen til beite igjen idag, hadde vært skikkelig møkkavær lenge nok, og jeg tok med meg dekken idag.

Dev sto alene laaangt nede på beite, og spiste. Han hilste ikke så mye ida som før, men var ikke sur da jeg tok på dekkenet.
Kosa litt med han, før jeg rusla oppover til porten igjen. Han kom ruslende etter, og jeg stoppa tre ganger for å la han komme helt inntil meg for kos.
Trodde først at dette bare var tilfeldigheter, men skjønte etter 3 ganger, at han ville bli med hele veien opp. *Rørt*

Det som var litt morsomt, var at alle syns det var litt rart med dekken på Dev.. De kom bort og sniffa og tygde lett på dekkenet, til og med føllet var kjempeintressert.
Da jeg dro, sto han alene langt borte på jordet.

12.8.2007:
Tok turen til beite idag, ville beskjære fremhøvene litt i tåa. Hesten sto langt nede på jordet, og jeg fikk litt trim.. Dev kom meg i møte da jeg var halveis og gikk lett med meg oppover igjen. Bortsett fra en liten tissepause da..
Han fikk litt brød, og jeg fiksa på pøttene etterpå.
Så rusla vi en liten tur opp til veien og litt bortover.
Jeg gleder meg til å ta han inn igjen, og tror nok han vil trives med det også.. Han så litt langt etter stallen på vei hjem.

Da jeg slapp han ut på beite igjen, spurta han nedover til Djenghis.. Først i trav, så over i galopp. Hadde litt småangst, siden det er så sleipt i gresset, men jeg så at både hale og man ristet heftig og så var han nede ved Djenghis. Klø meg!!! Hihi

8.8.2007:
Dro til gamlestallen idag for å ta en kjøretur med Berit.. Møtte på Kåre, Astrid og Johs og hadde en lang og fin prat med de. Godt vite når alt faller på plass.

Berit og jeg dro innover til Andorsrud og jeg hadde Ayla som håndhest. Var veldig kos å være på gamle trakter og spes med Berit igjen.
Takk for turen jenter;D

4.8.2007:
Dro til beite en tur idag, og ble møtt av en veeeeldig kosete pånni. Han humra stooort, sukk!
Tok han ut og ga han en pose med godis, det smakte godt.
Tante Fuglis kom og fikk tatt endel bilder.
På vei tilbake til beite, var ikke Dev heeelt klar for å gå inn igjen. Måtte lirke og lirke, så gikk det til slutt, hmmm vil han på stall igjen tro?

Fikk kosa mye med føllet, hun var så kosete. Dev sto og prata med sauene og det var så søtt å se på sauene. De så skikkelig opp til han, var nesten som å se Babe igjen, hihi..

Litt usikker på om jeg får ha han på beite ut august, virker som om han er litt metta. Avventer litt å ser det ann


30.7.2007:
Tok med litt gulrøtter, brød og eple og henta godgutten min på beite. Han hadde ikkeno problem med å bli med meg, var bare litt slitsomt å gå oppover det lange jordet, hihi..

Han så ikke så veldig feit ut nå heller, men skikkelig urk i pelsen og manen.(Jeg hater møkkete hester)
Høvene klarer seg fint, og beina er fine og "tørre"

19.7.2007:
ENDELIG var dagen her, hvor jeg fikk reist opp til Dev igjen. Jeg var veldig spent på om han ville hilse/møte meg nå, siden han har nærmest ikke sett på meg siden jeg slapp han på gress.

Idag var det andre boller: Han sto med ryggen til meg og hvilte med Carcharel. Spissa øra, og snudde seg rundt med humrende nesebor da jeg snakket til han. Tok ikke mange sekundene før han sto ved porten og hilste gledelig da jeg kom inn. Han så møkkete ut, men ikke for tykk, og det er bra. Ikkeno sår eller lignende!
Bleikur prøvde å komme imellom, men da tok Carcharel affære.. KOM DEG VEKK!!!´
Tydelig at Dev og Carcharel er som Knoll og Tott nå, og det er fint med gode venner.

Ga gutta litt brød, så dro jeg hjem igjen.
Hvis været holder seg, blir han stående ut august også.

7.7.2007:
Da var Berit hjemme igjen, og siden sjansen endelig bød seg for oss begge, måtte vi jo selvsagt på tur sammen.
Vi dro til mollabakkene, og kjørte litt godt tempo.. Enda mer tempo enn på onsdag, hihi.. Vi travet og galloperte endel, og midt i den tyngste oppoverbakken, tok Ayla av litt.. Og det resulterte i bukkesprang(noe jeg har blitt advart mot) Fikk gitt henne en close-up på øra hennes, før jeg var tibake på plass.. Og hun stoppet jo kontant!
Vi var svette hele gjengen, og hadde litt tempo på hjemveien også.

Takk for turen Berit, gøy å ri med deg igjen. Og hjertlig takk til Martine, som lot meg få låne Ayla denne uka, har kosa meg stort!

4.7.2007:
Dro på tur med Fuglis i mollabakkene igjen idag. Vi fikk ooppholdsvær idag også, og det var deilig

Vi hadde litt dårlig tid pga barn, og måtte øke tempoet i både trav og galopp her og der. Ayla er som en drøm å ri, bevegelsene er helt råe! Og hun har ikkeno behov for å komme seg raskest mulig frem, hun setter igang i det tempo jeg ba om, uansett hva. DØDSDIGG! Jeg er jo tross alt vant til Dev som HELE tiden vil fortest mulig frem hele tiden.

Pga store regnbørsmengder var det nærmest flomtilstander i skogen, og Ayla likte det dårlig å bevege seg over alle bekker og dammer. Men etter mye om og men, gikk det bedre og bedre, og jeg tror at hun er nesten kurert nå, hihi.
Jentene ble nok slitne av turen idag, de gikk rolig og daffe hjem. Fikk mat i krybba og satte de ut igjen med dekken på.

3.7.2007:
Lonsjerte Ayla bare litt på banen, det regna som bare søren og Ayla var ikke heeeelt med på det å lonsje.

Skal ri igjen imorra, gleder meg

2.7.2007:
Jeg passer Ayla denne uka, for Martine og Berit skulle på ferie. Jeg var igrunn meget spent, fordi jeg er meget skeptisk til varmblodige hester.
Fuglis skulle ri Sammi, og Tonje tok seg en tur opp for å skravle.

Vi dro til mollabakkene, og det var sånn noenlunde oppholdsvær på turen. Jeg var jo litt usikker på hvordan Ayla taklet både lastebiler og andre skumle ting på veien. Og ja hun var litt småskvetten, men ikke annet enn at hu var veldig kontrollerbar. Da vi kom til skogs, fikk vi et uventet trav og det var noe av det beste travet jeg NOENSINNE har opplevd. Rolig, taktfast og meget myke bevegelser.
Måtte også prøve galoppen, og den var av akkuarat samme type, helt vidunderlig å være med på.

Jeg skjønner godt at mange velger slike raser for ridning, for de er DEFINITIVT skapt for dette.
Og så har jeg også forstått det slik at jeg gjør riktige ting med Dev, men ikke alltid han velger å høre, hihi...

Nå fikk jeg jo også oppleve å ri i KN Symphony, min drømmesegbortsal... Den var like god å ri i som jeg jeg trodde.

Takk Martine, for at jeg får lov å ri Ayla.. Det er en sann fornøyelse

30.6.2007:
Idag hadde jeg en veldig stor dag, jeg skulle gi mitt ja til min Joakim.
Dagen startet i masse regn, men da vi kom ut av kirken lettet skyene og sola skant resten av dagen.

Vi hadde en helt perfekt romantisk dag, med en rolig og avslappet atmosfære for alle gjester. Maten fra Condelica(tapas), var helt vannvittig god.. Talene var akkuarat passe korte, og fyldige. Noen med massevis av tårer tilhørende, snufs..

Vi fikk enormt mye, både fra fjern og nær.. Kunder og tidligere bekjentskaper, utrolig at folk vil gi så mye.
Nå er terrassen berga, gassgrill, møblement og markiser... ++++

KAN ABSOLUTT ANBEFALES!!!

30.6.2007:
Idag skal jeg gifte meg!!!!!!

24.6.2007:
Var på beitet idag, var spent på hvordan det sto til med kroppen til Dev.. Men han virka fin, og da kan jeg slappe av fremover.. Håper ikke det regner så mye fremover.
Flokken er rolig og stabil nå.

21.6.2007:
Var på beite på morran, og de var flyttet til det nedenfor.. Mesteparten av flokken sto samlet og spiste ved porten, Dev sto utenfor med rumpa til og spiste.. Han snudde seg rundt da jeg ropte, så han har vel ikke glemt meg helt, hiih.

Cashy sto lenger ned med Sarah, så de to har nok funnet tonen.

Dev har ingen sår, virka fin i kroppen.. så da er alt vel.
Godt å se han igjen, snufs

18.6.2007:
Var på beitet før jobb idag, ville sjekke hvordan det sto til med gutta. Siden det var overskyet, ville natten være litt lengre og mørkere enn vanlig på denne tiden, så jeg var spent.
Dev og Cashy sto samme ved låven da jeg kom, Dev sov og Cashy spiste. Han var nok sliten etter første natten ute.
Han rusla ned til vanntrauet, og da virket han stiv i bakparten. Tydelig at det skal bli bedre med litt varme i lufta fremover, for han har sliter nok litt med kroppen. Det løsna nede ved trauet, så da blir det sikkert ikke verre iallefall.

Janne var der på kvelden, og da hadde de kommet over bekken og inn på det andre beitet.. Cashy hadde fått litt skrammer, Dev ingen.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.