Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

18.6.2007:
Vi har hatt en samtale med Mic igjen, og her er resultatet:

Devon 18. juni 2007
Mariella Berge hyperela@hotmail.com

Jeg blir spesielt gjort oppmerksom på min høyre skulder som blir litt vond og sår. Denne føles ikke som at kan bli bedre med knekk og brekk, kanskje mild massasje. Føles som en betennelseslignende tilstand.
Devon er en høyt elsket hest og han soler seg glatt i glansen. Devon er stort sett en fryktelig snill hest, men det virker til at han har utviklet en litt småspydig, merkelig holdning overfor de han anser som under seg i rang. Dette er veldig ’nytt’, og en atferd som har kommet til syne nylig, har du endret noe ang ditt syn på Devon i det siste?

Når det gjelder den småspydige holdningen så virker det som han flyter ganske fint oppå denne strømmen av evig tilbedelse fra menneskene og hestene rundt seg. Som en godt voksen guttehest så har dette kanskje gått ham litt til hodet? Han kan fleipe med de andre hestene i luftegården og han kan fint egle på seg noen for så å legge høvene på nakken og flykte. Devon liker å egle, og han kan ofte oppføre seg litt eplekjekk overfor de andre hestene. Stort sett mener han ikke noe slemt med det, men det virker på meg som han også stort sett lener seg til det at du gjerne kommer løpende for å ’redde Devon fra de slemme hestene som jager ham.’
Devon er svært beskyttet, noen ganger er det helt greit å bli pakket inn og massert i alle vinkler og retninger, men av og til, noen ganger så liker han bare å stå og stirre inn i en krok uten at det i seg selv betyr noe annet enn at han liker å være litt i fred.

Han virker sterk og fin i kroppen, men denne høyreskulderen plager meg fremdeles.
Virker også som han har behov for å knekke hoften mot venstre, virker litt låst og fast i muskulaturen i hoftepartiet på venstre siden. Kan vise seg med stiv eller stump gange i den bakfoten.

Devon virker overfølsom for lukter og irritasjoner. Han syns tiss og bæsj lukter... nettopp dèt, og holder seg langt unna sin egen avføring i boksen. Det forundrer meg lite om han også graver bæsjen sin ned under sponen, det er veldig viktig at Devon kan komme seg unna denne lukten for på meg virker det nesten som en tvangstanke.
Hvis han føler at han er skitten av dritt, eller at han lukter urin, eller at han har en annen ekkel ’ting’ som en vorte eller lignende som det må pilles på så kan han bli irritabel og urolig, uten at du skjønner hva det kommer av.

Devon er uendelig takknemlig for vennskapet dere har sammen, og føler en sterk indre tilhørighet til deg. Han har også lyst å si til deg at han er gammel nå, men om han dør i dag eller om fjorten år til, så vil han uansett fremdeles være sammen med deg i hjertet ditt.
Devon tar dag for dag slik de kommer til ham, han har lært seg å sette pris på de han har rundt seg og være glad for de dagene han føler seg bra. Han tar ingen for gitt, og prøver alltid å minne alle rundt seg på om at han setter pris på dem.

Har han hatt tarmslyng i det siste? Jeg kjenner at tarmområdet virker anstrengt, jeg tror ikke det skal mye til før ernæringssystemet hans bryter sammen. Bare det å spise for fort kan være dumt. Jeg ber Devon om å spise sakte for å unngå vondt i magen sin.
Jeg tror nok at elektrolytter i væske kan hjelpe på dette (føles slik).

Devon har et like sterkt ønske om å være med sine hestevenner, som han har å være med sine menneskevenner. Han er veldig sosial, og en god venn for dem han liker. Devon er gjerne den som de nye hestene kan hilse på først, for godkjenner Devon den nye så går den rett inn i flokken. Men godkjenner han ikke den nye, så vil den få større problemer med å tilpasse seg. Devon er ikke sjefen i flokken, for det er han for gammel til syns han, men han har høy cred og fungerer derfor som en slags ”rådmann” i flokken, hvor han stort sett alltid blir spurt til råds. Devon har stor ro som smitter på de andre hestene, og spesielt unge hopper blir tiltrekt av denne roen han innehar, av en eller annen grunn.

Devon har nok sine lyter, men han vet at han alltid vil være høyt elsket uansett. Han er fryktelig glad i deg også, og viser deg det hver eneste dag han kan.

17.6.2007:
Beiteslipp idag:

Fikk pussa Dev og kosa litt før vi dro. Tok på Switch, får prøve det igen å år, etter noen års pause.

Vi rusla bort, og både Dev og Cashy var rolige.
Da vi slapp de inn på beitet, ble det litt hopp og sprett, de skjønte godt at det var slipp.

Tok litt tid før de andre kom de i møte, og da ble det liv i leiren. Lukas(sjefen) måtte passe på hoppene (May og Sarah), mens de andre gutta måtte bare flytte seg etter som det passet for Lukas. Lukas fikk hilst på Dev, og Cashy passet godt på Dev.
Djenghis fikk også vist sin vennlige side, og kommer nok kjapt inn i guttegjengen.

Fikk meldig av Stella på kvelden, alt var i skjønneste orden der.. Og det virket helt klart rolig. Mange i flokken, og det er vanskelig å være på jobb hele tiden for Lukas.
Drar tilbake på morran imorra, og sjekker statusen.

15.6.2007:
Møkket på morran og kosa med gutten..
Kom tilbake på kvelden, og hjalp til med høyonna.. Slitsomt, men gøy. Godt å bruke kroppen litt igjen

13.6.2007:
Toril tok sin siste tur med Dev på formiddagen idag, jeg kom på kvelden for Nina skulle plukke av skoene og beskjære alt klart for beite.

Nå er det snart ferie!!!!

11.6.2007:
Spyla Dev idag også, og gikk samme runden som igår.
Nedtelling til beite nå..

10.6.2007:
Dro i stallen på den varmeste tiden idag, var veldig opptatt av å spyla Dev idag. Med slik varme, svetter han jo deretter og fluene setter seg eeeenda mer pga lukta..
Han syns det var digg med litt kjølig vann idag, og jeg skrudde pistolen på shower, og fikk spylt han i ansiktet, hele 2 ganger.. OG det er KJEMPEBRA!!! Han er ikke helt trygg på dette, men med gulrotkjøping så går det meste fint.

Rusla bort til Milorgveien etterpå, og tok strake veien hjem. Cashy var ikke heeeelt fornøyd med å stå igjen alene, og var rett og slett overlykkelig når vi kom tilbake, haha..

9.6.2007:
En VELDIG varm dag, og absolutt ingen trening på gang her igården.. Dro bare i stallen på morran, kosa med godgutten og møkka.

Dro til Bolstad på ettermiddag og så på Bravida og Ayla, det var varmt som fy og jeg var meget glad jeg rusla rundt i skjørt og sandaler.

Begge jentene gjorde god innsats i LA, og jeg er imponert over engasjementet. Gøy å se slik lidenskap ovenfor en hobby!


7.6.2007:
Toril har vært på tur med Maria/Cashy og Hege/Bravida..

Gutta ble satt på gress idag, jeg hadde henta påler og tråd fra beitet mitt, satser på at dette holder til neste helg.

6.6.2007:
Det blir lite trening på oss om dagen. Jeg rusler Milorgrunden med han hver dag, men har dessverre ikke tid eller energi til mer.
Jeg stopper opp på parkeringa og trener versader og stretcher han etterpå.

Han står ute med Cashy, og de har sine løperunder om kveldene, så jeg trur han får trimmet seg litt uansett, hihi.

Jeg har bestemt meg for å slippe han på beite til neste helg, for det er nok litt for optimistisk å tro at jeg rekker å ri no mer aktivt før bryllupet.

3.6.2007:
Dro til Kongsberg for å levere den gamle salen min, håper den passer.
Siden sommeren plutselig kom, orket jeg ikke dra i stallen før litt utpå ettermiddagen. Måtte slikke litt sol, og det var deilig!

Dev kom ruslende mot meg da jeg henta han, litt plaget av fluer. Jeg tok han i vaskespiltet og spyla han skikkelig. Han hadde jo vært svett igår, så det kunne være greit å få bort skitten.

Jeg var så støl etter treninga igår, så vi rusla en tur istedet. Orket ikke tanken på sitte på han med de mørbankede lår, hihi.

Lot han gresse i 30 min etterpå

2.6.2007:
Tok en tur på banen idag, endelig så var det opphold nok for litt trim.
Hentet en blid gutt i en sølete paddock, og kos sto i høysetet idag...*sjarmert*

Kjente godt at både Dev og jeg er utrente om dagen, vi var stive og lite villige begge to.. Hihi, og da er det ikke lett med to like strie jævler..
Jobbet masse med versader, og flytting av frempart innover i volta. Jeg måtte hoppe ut av bøylene for en liten periode, for å strekke meg godt nok nedi salen.. Stive dama, haha.
Beinet til Dev er der til tider, og når det blir litt ulendt, kan han slite litt med å sette det på plass. I neste sekund, er det ubehagelig og han mister både balanse og fokus. Dette er nok greia fremover, og jeg må bare være bevisst nok på dette.
Slapp han frem i lang og dyp titt og ofte, så vi fikk med hele ryggen også. Red i 40 min, i et meget variert tempo og press, vi begge var svette etterpå.. eller mest meg da;D

Tøyde og bøyde både på og av hesteryggen.

Fikk Fuglis, Eva og Nina på besøk og det var hyggelig.
Lot Dev gresse 25 min etterpå.
Satte han ut naken, så han er vel "ren og marinert" imorra URK!!!

1.6.2007:
Enda en fridag på gubben, hadde egentlig tenkt å trene litt på banen... meeeen, det bøtta ned fra himmelen, så det var igrunn utelukket å gjøre no.

31.5.2007:
Toril hadde Dev idag, de var på tur og Dev hadde vært i godt slag.
Han fikk løvetann av Toril, snill som hu er..

30.5.2007:
Var i stallen på dagen idag, bare møkka og fiksa snacks. Det plaska ned, og no trening var utelukket.
Fikk vite idag at det ble pause på sommerbeitet, og vi skal heller på Juel Petters beite på Fjellsveien istedet. Dit kommer nesten hele Gjerpen og Stellas to, det blir bra.

Dro tilbake i stallen på kvelden, hadde dessverre hatt en liten tyv, og skulle få tilbake tingene våres. Skikkelig trist at noen gjør slikt, men godt når dette blir oppklart med en gang.
Slapp Dev litt på banen, han bukket og spratt.. Sprek som få, og jobbet han løs med horsemanship etterpå.. Gøy å flytte frem og bakpart bare med kroppspråk og ingen tvang.. Dev liker det også;D

29.5.2007:
Har vært borte i pinsen, dro til Sverige med jobben.. Har funnet ut at jeg lider av lakenskrekk, og det er litt slitsomt når man er "voksen" hihi..

Toril har hatt Dev, og de har kosa seg på tur..

25.5.2007:
Tok en tur på banen idag, ville sjekke formen siden han har stått noen dager.
Varmet opp i skritt i 10 min, og jobbet endel i trav etterpå. Masse 8 tall, versader og sjenkelvirkninger.
Jeg har jo heller ikke ridd på en stund og måtte plukket oppe stigbøylene litt i trav. Og da løsna Dev veldig bra, så når jeg la de ned igjen fikk jeg godt kontakt. Janne sjekket oss litt innimellom, og syns han virket lite stiv. Jeg syns jo selv at han virker litt småsnublete med det bakbeinet innimellom, men det er mest når han ikke er i formen. Kjente ryggen godt i versadene, og veit at han jobbet bra igjennom.

Tøyde han skikkelig etterpå, og det hjalp han godt.. Han slappet av skikkelig i det jeg strakk, og det var godt å se.


24.5.2007:
Ble fortsatt litt fri på gubben idag, Toril har eksamen idag og mor må jobbe..(da blir det mat i trauet, hihi)

Hadde null problemer med å spise gress idag, snadder med grønt gress i fin-fin munn.

23.5.2007:
Idag kom Åse Tannpleier på besøk, og vi startet med Cashy først. Det var enda godt, for han trengte det godt. Mens Åse holdt på, hjalp Fiona til med understellsbehandling.. Gamle gutter trenger litt god vask innimellom, hihi.

Etterpå var det Dev sin tur, og han hadde veldig fine tenner nå.. Lite å plukke på, bare litt småpynting. Og det er veldig bra! Selvsagt fikk han også samme understellsbehandling av Fiona, og makan til shinings sier jeg bare;D


22.5.2007:
Fridag idag, hadde han bare ute for gressing mens jeg møkka.

Han virka nå litt småbetutta da jeg satte han inn i paddocken igjen, hvorfor det lissom? Men glemte fort, gikk til Cashy for kløing

21.5.2007:
Idag fikk Camilla gått over Dev igjen. Han hadde fortsatt lave verdier på nyre og lever, men dette var ikke unormalt siden han hadde gått så lenge siden sist.
Hun satte nåler samme sted som sist, og fant også ut at han var skikkelig stiv i skuldrene. Hun stretchet og masserte han, og han hjalp til til tider..Tydelig at det var litt godt.

Jeg kom på kvelden, og da sto Dev sammen med Cashy i paddocken. De klødde og kosa i hverandres selskap. Og slik skal det bli fremover til beiteslipp, godt for gutta det.
Jeg tok Dev ut for en rusletur, tok Milorgrunden. Vi stoppet litt for å spise gress og løvetann.

En koselig tur, med en koselig pånnis i et behagelig tempo .

20.5.2007:
Tok en tur på banen idag, og det gikk faktisk ganske bra. Trente masse versader, både på langsidene og på volte. Jobbet også endel frem og bakpartsvendinger, og fikk "krøllet" han godt sammen...
Travet endel i rimelig dyp form på sporet, og han holdt hodet kaldt.
Holdt på i 25 min.

Stretchet ut skikkelig etterpå, og på det venstre bak, klarte han VIRKELIG å slappe godt av mens jeg strakk han.. Det var visst godt, haha.

Han syns det var litt kjipt å stå i paddocken igjen, de andre ble sluppet på beite.. Ikke mange ukene igjen nå, før det er hans tur på Svelvikveien. Fikk tatt noen bilder, som var så nydelige. Han humra og humra mot meg idag, og jeg smelter så vannvittig


19.5.2007:
Toril har Dev idag, de skal vel sikkert på tur..

18.5.2007:
Hadde egentlig planer om å ri dressur idag, men da jeg tyda Dev på gangen.. Noget rastløs og utålmodig, bestemte jeg meg å la han heller jobbe litt løs.

Han fresa rundt litt til og begynne med, bukket og herja fra seg.. Og så kom han frivillig inn til meg, og jeg jobbet med å flytte bakparten hans hit og dit. Han er så morsom å jobbe med nå og han reagerer kjapt på kroppspråket mitt.
Litt småhalt i bakparten til tider, men ikke for ille. Det er vel bare slik det er nå.

Gressa han etterpå, tok på det nye dekkenet og fylte vann.


17.5.2007:
Var i stallen på morra, tok av dekken på Dev og Cashy. Slapp Dev ut på gress i 40 min, mens jeg møkka og plukka litt blomster..

Skal på grillparty etterpå idag, og har ligget på terrassen og solet meg. For en nydelig 17mai feiring!!!

16.5.2007:
Tur med Janne og Cashy, og hestene virka mye mer ivrige på tur idag. Vi startet med samme turen som sist, men tok en ny sti oppi skogen. Hestene tente på ideen for "off-pist", og storkosa seg rundt alle trær og over alle kneiker.

Vi forserte bekkesøkk, liggende trær, bratte knatter osv. Dev oppførte seg eksemplarisk bak Cashy, den fødte fjellgeit, hihi.
Vi fikk også en lett galopp opp lysløypa, og det syns gutta var knall.. side om side;D

Da vi kom hjem, plukka jeg kløver og løvetann og det var like knal som alltid. Strechet også idag, Dev var rolig og flink til å tøye idag.

Prøvde det nye dekkenet idag, men venter med å bruke det enda, er litt for freskt om morra enda.| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.