Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

15.5.2007:
Toril sin dag idag, og det var godt for meg å vite at han ble brukt. Jeg har så mye å gjøre før 17mai, og godt å ta det litt easy i heimen før jobb.

Dev har vært til Hellashytta idag, hadde vært riiimelig sprek idag.. bukka og spretta her og der. Ikke mye syk altså, hihi.

Jeg burde nok tømme tanken hans litt imorra;D

14.5.2007:
Kom i stallen i et skikkelig øspøsvær, og jeg hadde allerede bestemt meg for å droppe og ri. Men vi rusla en tur, tok Milorg-runden og Dev var skikkelig ivrig på utveien. Har igrunn ikke sett han har gått så ivrig på lenge, deilig.

Vi travet litt på enkelte steder, og han reagerte lynkjapt på meg da jeg beveget meg opp og ned i fart. Han kastet på hodet og kosa seg.
Stoppa på parkeringsplassen, og tøyde og bøyde han i versader. Han tråkket godt med det innvendige bakbeinet, og løsna lett i nakken.

Da jeg gikk nedover siste bakken, tråkket han til tider OVER frembeinssporet sitt.

Gresset han i 40 min etterpå, og det var skikkelig snadder.


13.5.2007:
Tok en tur på banen igjen idag, for å løsegjøre og tøyeogbøye den gamle kroppen.
Det hadde regna endel, og banen var mye bedre fuktig.

Red mye med å flytte skuldrene, versader og litt sjenkelvirkninger. Prøvde oss i trav igjen, og det var en helt klar forbedring fra forrige uke. Han virket minimalt stiv og hadde ikkeno problemer med å trave. Jeg bytta hånd ofte og flytta skuldrene innover da også. God øvelse å flytte frem og bakpart inn og ut av volta, og han blei betydelig løsere når jeg bytta fra skritt og trav om hverandre.

Prøvde litt galopp, men der ville jeg ikke presse han, så det ble bare med en halv volte på hver hånd.

Det begynte å regne ganske kraftig etterhvert, og vi forta oss opp i stallen. Bytta til regndekken og leide han en tur for avskritting. Fikk ikke strekt han ut, men han fikk stå og spise gress i nesten 45 min.. Og det var enda bedre, hilsen Dev;D


12.5.2007:
Dro på tur med Janne og Cashy idag, vi rusla bort til lysløypa og tok turen oppover i skogen. Hestene virka trege og lite villige til å gå til og begynne med, men jeg skal si de kvikna til etterhvert.
På hjemveien gikk de skikkelig på, ikkeno stress bare langet skikkelig ut. Var borte i 1.5 time og skritta bare.

Stretchet ut Dev etter tur, og det var mye lettere for han idag. Tydelig at formen kommer seg.

Tonje kom en tur innom idag, og det var hyggelig å se henne igjen. Vi kjørte en kjapp tur innom Pia på hjemveien, og hun har helt klart vokst og satt til litt muskler her og der. Godt å se henne igjen

11.5.2007:
Tok en tur på banen idag, med Janne og Cashy. Det støvet endel så, jeg jobbet han ikke for dypt idag.
Red endel i skritt først, flytta skuldre og bakpart om hverandre. Prøvde litt i trav, mens Janne så på og ja, litt er det i bakparten, men ikke på langt nær så ille som det har vært. Han klarer mer og mer av gangen, og da kan det bare bli bedre. Jobber ca 10 min etterpå i bare skritt og sjenkelvirkninger. Vi rusla en runde rundt Milorgveien etterpå, som utstrekking.

Dev hadde extremt lite tiss i boksen idag også, og nå begynner jeg VIRKELIG å lure på om dette har gitt seg. Jeg får se imorgen, det er den store testen. Han ble satt inn kl 20.00 ikveld, han rakk og tisse i boksen før og etter turen.

Kryss fingra!

10.5.2007:
Fridag på Dev igjen, Toril kunne ikke ta han pga bilproblemer.

Jeg var bortom han med både gress, kløver og løvetann og han var meget glad for dette.

Har kjøpt kjærringrokk idag, og skal gi han en kur på 7dager. Tok ut en halv bår idag også, og jeg prøver å ikke bli for ivrig, men trur seriøst at han tisser mye mindre nå.

Plukka nesten 5 kg løvetann på kvelden idag. Tok med IKEA-papir på tur med Taco, og fylte den opp til randen... Noen som sikkert smiler imorra;D

9.5.2007:
Ble møtt av et par store humrende nesebor idag også, han kjente til og med igjen bilen!!!

Dro på tur idag, litt opp i lysløypa. Han virka litt seig til og begynne med, usikker om det var no galt. Men da vi okm til lysløpa, virka han helt som vanlig. Bakkene vlle han helst forsere i trav, men jeg ville ikke det enda. Jeg har da tross alt litt mer hjerne enn dette løpe-ivrige dyret, haha.
På hjemveien var absolutt alt som før, makan til stressa type da..(IDIOTEN) Han har jo ikke blitt brukt mye i det siste og det kan man si at jeg fikk erfare. Han skvatt for det minste, og i skikkelig UUUÆÆÆÆ-humør.
Jeg hoppa av bortenfor Janne, og leide han hjem.

Alt som normalt nå, og jeg håper det varer.

Fyller opp krybba hans med både kløver og løvetann nå, kjøpte Yea-sacc idag. Han skal på mindre høy også han blir tross alt feit nok på beitet. Hahaha!!! Fikk tips om en rensekur idag, skal også ta dette for nyrene..

Oooog forresten: Overså han under tissing i boksen nå, og det hadde en mørkgul farge.. Ikke lyst som vann, og det er jo kjempebra!

8.5.2007:
Fridag på Dev.

Stakk bortom han etter møkkinga, han sto nederst i paddocken og han humra stort da jeg kom. Jeg hadde med en haug med løvetann, og han humra og humra og humra på veien opp til meg..

Han gikk helt normalt og det var godt å se....

7.5.2007:
Dro innom stallen å morran på vei til jobb, måtte sjekke om han hadde på dekken. Og jeg leit litt med å se han til og begynne med, han lå strak ut og snorka.. Men MED dekken..

Kom tilbake på kvelden, og ble møtt av en superblid pånnis. Han kom tilogmed gående mot meg, så søtt...

Han virket løs og ledig da jeg leide han ut av paddocken mot stallen. Til og med litt småsprek, hihi.
Rusla ned til banen, og rusla 2 runder til fots med han før jeg satte meg på. Red i et kvarter i skritt med massevis av løsgjørende øvelser, og Dev knakk et par ganger i frembeina.. Men ikkeno problem bak. Bortsett fra i travet, der var det skikkelig ille. Han har ubehag i trav, og jeg fikk Mette til å krysssjekke for meg. Han hadde utslag på venstre bak på begge sider, noe jeg også kjente selv.

Men da jeg holdt på i skritt, hadde han null problem. Trente også litt sjenkelvirkninger, null problem!!!


Jeg fikk også prøvd Amigo idag, og det var skikkelig uvant. Han var så løs og myk, og ikke minst lett. Skal muligens ri han litt fremover, men må teste han ut litt til. Er litt usikker å om jeg liker dette, siden jeg er nærmest rasistisk ovenfor varme. Men jeg må jo bare prøve litt til.

Da jeg leide Dev opp bakken og overalt etterpå, virka alt som normalt.. Hmmm, skjønner lite jeg?!?

Fikk tatt et par koselige bilder av gutta i livet mitt. Joakim kom FRIVILLIG inn i stallen, og klødde og kosa med Dev.. Gjett om det var godt?

6.5.2007:
Tok en tur på banen idag, og var veldig nysgjerrig på tilstanden på gubben. Gikk ca ti minutter først bare på lange tøyler, fikk han til å svinge og ta 8-tall på vekta mi.

Red 8-tall og litt versader på bittet, pressa ikke for mye, men litt her og der.
Tok både fremparts og bakpartsvendinger for å bytte hånd, og han gikk lett på dette.

Ville prøve litt i trav, når han virka klar.. Men nei! Han virka TYDELIG stiv i bakparten, akkurat som om han skulle skite.. Og jeg måtte prøve på begge sider, og han likte ikke å jobbe slik. Dro opp hodet etter 2-3 skritt, og jeg ga meg etter det..

Hoppa av og skulle leie han i skritt, og da måtte han tisse skikkelig. Så jeg lurte på om det var det han måtte, men gadd ikke gå på han igjen etter det. Da jeg leide han etterpå, virka han helt løs og fin.
Stretchet i stallen etterpå, og det gikk fint. Satte på dekken og gresset han tilslutt.

Vil prøve meg forsiktig på banen igjen imorra, og da sjekke travet om det er samme problemet.

5.5.2007:
Samme turen idag, jobbet endel med kontakt og det klarte han veldig bra. Han gikk helt perfekt opp Milorgveien idag, jevnt og rolig i stegene.

Hadde plukka masse løvetann, og la det i krybba. Snadder!

4.5.2007:
Gikk litt kortere runde idag, men stoppet på parkeringsplassen og jobbet litt mer på volten.
Fikk stretchet godt ut etterpå.

Fant verdens største løvetannbunt, var et pes å få opp. Men den falt i smak hos den grå herre.
Det virker som om han tisser mindre nå, ligger på en halv til en hel bår ut nå... Det er jaggu deilig!!!

3.5.2007:
Tok Milorg-runden idag også, Dev var faktisk rolig og fin opp bakken.

Da vi kom opp til hoppbakken, tok jeg han på parkeringsplassen og jobbet han på ei volte i skritt. Han virka ikke så veldig stram i bakparten, og jeg fikk han til å bøye seg og tråkke bakbeinet sitt innunder.

Trente litt på stretching, og da jeg skulle ta siste beinet, skvatt vi til skikkelig av 3 løsbikkjer som kom i heftig fart mot oss. Dev prøvde å ta den en bikkja, men klarte fint å roe seg ned etterpå. Etter dette fikk jeg strukket ut det siste beinet, og vi rusla hjem etterpå.

Plukka en god favn med løvetann, og kastet det inn i paddocken hans.. Snadder!


2.5.2007:
Endelig kom jeg meg i stallen igjen, og det var deilig å se Dev igjen.
Var utrolig lett og deilig å møkke med vanlig flis igjen.

Tok Dev ut på en liten rusletur, i den vanlig runden. Han holdt på å stikke av ved foten av Milorgveien, pøbelen! Men skjerpet seg, da jeg satte han litt på plass.

Han virker bra etter å ha jobbet litt i bakkene, men virker litt småstiv igjen etter litt på flata. Hmmmm!

Skal bruke han litt på bakken på banen imorra før jobb, og da kommer den store testen.

1.5.2007:
Kom hjem fra cruiset idag, og har hatt det helt vidunderlig.

Jeg har spist, drukket, skravla, sola meg, og spist og spist og enda litt til av alt dette.
Jeg kan trygt anbefale dette videre!

Dev har hatt det bra her hjemme, Toril har tatt godt vare på han for meg. De har gått litt turer, og ridd litt på skritteturer,
Pga mangel på bil, måtte hu opp igjen for meg idag.
Drar opp igjen imorra, håper han har savna meg som jeg har savna han

Takk for all hjelp Toril

26.4.2007:
Superkjapp sveip i stallen idag, rakk bare å møkke og stikke bort med godis og farvel til Dev..

Toril har han mens jeg er borte, håper de koser seg sammen.

25.4.2007:
Tok en hurtig ruslerunde med Dev idag, altså.. Vi gikk i hurtig tempo, uten stress. Tenkte det var greit å gå raskt, for å få opp blodpumpa litt.

Vi gikk bort til Milorgveien, oppom den vanlig xtra runden, og videre til toppen av grusveien. Dev hang litt etter oppi bakken, da han sikkert syns det var litt tungt..

Sto og gressa i 15 min etterpå.

Nå reiser jeg en bort en liten tur, skal på cruise med hele familien. Det blir helt klart helt sinnsykt deilig;D

Linda skal være i heimen og passe Cozmoz, og Taco reiser til Notodden for ferie han også, haha

24.4.2007:
Siden jeg fikk opp lap-toppen igår, blei det ganske seint kan man si.. Kremt, logget av halv 3...
Og da forsov jeg meg idag, og rakk bare å møkke for Dev. Rir en liten tur imorra, og så rekker jeg ikke mer før vi drar.

Toril skal ha Dev mens jeg er borte, og de skal nok kose seg sammen.


23.4.2007:
Jaaaaaaaaaaaa, nå er jeg tilkoblet på trådløst nettverk, og har fått min nye lap-top. Deilig å være på plass igjen, skal få inn endel bilder igjen snart, må bare legge alt inn igjen på maskinen og bli kjent med alt det nye.

Har vært på tur med Janne og Cashy igjen, vi tok "snuble-runden" som vi nå kaller den. Jeg red barbak, Janne med sal OG hjelm, og vi kom helskinnet hjem igjen, hihi.
Dev virka betydelig mye bedre i kroppen idag, løs og ledig. Til og med litt småsprek på hjemveien...;D

Han hadde stått med dekken idag, som avtalt og var ikke svett under selv om han sto i sola.

Gresset litt etter turen, mens jeg skravla med Fuglis som hadde tatt turen innom. #KOS#


22.4.2007:
Var noget rusten i kroppen idag, litt for mye vin igår;§

Det regnet som bare søren, og Dev hadde til og med rulla seg i søla da jeg kom. Tok han ut for rusletur, bort til Milorgveien og opp den vanlige runden. Han ble litt snurt av å ikke få lov til å spise no på turen, kan ikke bli bortskjemt med det heller;D

Spyla dekkenet før jeg satte han ut igjen, og da ble det servert en solid porsjon gress til dyret. Trenger jeg å si at det var heeelt ok? HIHI

21.4.2007:
Kom i stallen kl 9, og jeg vekte hele gjengen. Jeg tok Dev ut mens alle fikk mat, vi rusla den vanlige turen, og på hjemveien stoppet vi for litt friskt gress.
Dev virka litt småstiv på utveien, men løsna ganske kjapt.

Satte han i sin egen paddock, og la kraftforet på høyet.

Kom tilbake på kvelden og satte på dekken, da de skulle være ute en stund.

Satser på en rusletur PÅ han imorra

20.4.2007:
Var i stallen på morran, Dev sto ute med dekkenet på og det var godt.. Var driiitkaldt, brrrrr!
Rusla samme tur som igår, til tross for at vi nesten blåste bort et par ganger.
Devon går greit nå, rett fram iallefall.. Men når han skal snu seg trenger han tid, tydeligvis litt der det sitter.

Da jeg kom tilbake fra turen, sjekket jeg temp under dekkenet.. Og det var akkurat passe, er jo et tynt lag med fleece oppå ryggen, ellers bare regndekken. Siden hestene kommer ut ved 6 tiden, så får han heller ha på dette ute om dagen.

Har sjekket litt rundt, og fått masse tips og råd om nyrehester. Skal gå til anskaffelse av litt av hvert til høsten, slik at vi slipper dette igjen.

Drar tilbake ikveld etter jobb, for en ny rusletur, håper det blåser mindre da.

19.4.2007:
Var i stallen både morgen og kveld. Ville rusle en tur på ca 20 min og se hvordan formen til Dev ville være.

På morran virka han litt småstiv, men løsna litt etter litt. Satte han ut i paddocken igjen, vurderte å sette på et dekken, men det så ut til å bli bedre vær.

Da jeg kom tilbake på kvelden, blåste det veldig kraftig. Angret egentlig litt på at jeg ikke satte på dekkenet alikevel. Men Dev virka litt småpropell på rusleturen, tydelig preget av været. ALT var schummelt idag!
Jeg har en føelse av at han ikke vil vise svakheter til tider, og når han har vært litt dårlig, kan han virke FRYKTELIG fin etterpå.. Jeg skal ikke slaktes lissom, er så frisk og rask vettu;D

Strechet ut etter turen på kvelden, og det var ikke like lett. Men med litt tålmodighet, får man det til og han slappet etterhvert mer og mer av. Skal gjøre dette til en vane nå, akkurat som å rense høvene f.eks..

18.4.2007:
Har ikke skrevet no igjen, Dev har hatt litt fri, og det har også resultert i halthet igjen. Kom i stallen igår, og da tråkket han nesten ikke på det venstre bakbeinet sitt. Var kjempehardt å se på, men jeg klarte å holde meg ganske bra. Helt til jeg sto i boksen og møkka, og begynte å virkelig tenke igjen(dumme meg). Jeg knakk skikkelig sammen, og på en måte var det litt godt å slippe det ut litt. Var ikke så stressa i påsken, men det har tydeligvis bygd seg opp litt, sukk,
Han ble satt i paddock alene, det var jo selvsagt noget kjipt.

Idag var han flytta til en paddock som var like ved de andre hestene. Han hadde visst vært rimelig rastløs igår på det andre stedet. Camilla hadde tatt han inn i stallen for å sette noen nåler, og det var nesten litt snålt å se han da hu satte de inn... Han bare kobla totalt av, og så ut til å skjønne tegninga.

Har fått litt tips og ideer for stretching, og må nok gjøre dette endel heretter. Han gikk bra ut i paddocken igjen etterpå, og jeg slappet av litt mer. Hvis dette roer seg raskt, kommer jeg til å rusle turer med han... Ellers er det ro i 14 dager i første omgang

Kryss fingra folkens!

15.4.2007:
Idag var det mors dag i solen på terrassen, var i stallen på morgenen for møkking og godis-posen.


| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.