Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av hyper » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HYPER
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 1588

14.4.2007:
Dro på rusletur med Cashy og Janne idag, tok "medium" turen i lysløypa idag, og fikk litt lett bruk på gubben..hihi..
Jobbet litt versader i bakkene, og Dev var litt negativ til og begynne med.. men kom seg etterhvert.

Hjelper å tøye og bøye skjønner jeg:D

13.4.2007:
Idag har Dev hatt sin første dag ute naken, og det hadde tydeligvis vært meget deilig. Pelsen var kjemperotete og hadde tydelige rester av Cashy, hihi..

Jeg prøvde meg på banen igjen idag, ville sjekke litt ut hvordan det sto til med kroppen hans. Jeg har nå bestemt meg for å blande "Annene", og finne min greie som passer for Dev. La han få søke seg så langt ned som mulig, øke steget litt og litt ettersom han blir varm, og ramme han inn etter litt for å beholde roen hans.
Så litt etter litt idag, fikk jeg bøyd han skikkelig igjennom og jeg hadde en halv volte i trav, hvor han gikk SKIKKELIG BRA. Null hest i hånda, mye aktivitet i ryggen og bøyd som en skikkelig banan, haha... Jeg prøvde meg også litt på sjenkelvirkninger, ikke fullt så heldig.. Men hadde en frempartsvending(?)(fremparten går og bakparten står, husker jo ikke hva de heter igjen) Og den ble helt super på venstre hånd, men totalt mislykket på høyre..
Det var virkelig gøy å kjenne hvordan det skal føles, for jeg hadde intet i hånda og han virka lett og løs i fronten, jippi..

Jeg jobba ikke så lenge, bare 25 min, og masse i skritt.
Litt tøy og bøy trim, som ikke overdriver kneet til gubben.
Jeg er oppe igjen nå, og det er deilig!!!

12.4.2007:
Toril sin dag, de hadde rusla en tur til Gunnerud og travet litt på hjemveien. Fin i formen, tissa extremt mye idag:/

Jeg dro til Andorsrud, og hilste på Ayla, Astro og Sammi. Martine skulle teste salen min på time, så jeg måtte jo glo litt der også;D Koselig med en liten tur på hilserunden, har savnet de dyra masse.

11.4.2007:
Litt av hvert har skjedd siden sist:

Dev har vært litt til og fra, han har virket stiv og litt sliten. Jeg har prøvd å holde nedturen litt tilbake, men skjønner at det går mer og mer innpå meg dette. Har sluppet han litt på banen, sendt han ut på sporet i skritt og trav.. Ikke jagd no spes på han, men han er plaget med bakbeinet i trav *SUKK*
Etter dette har han bare fått ro og hvile, og en og annen rolig rusletur.

Fikk prøvd Sølvpilgutten, som Tonje lurer på å kjøpe.. Han er en vakker og høyreist herre, med enorme steg. Han kunne derimot ingenting, og var litt småfrustrert da jeg prøvde han. Men han prøvde sitt ytterst beste, og ble MEGET stolt da han fikk skryt for bra innsats. Han er absolutt lærevillig, og det er det viktigste;D


5.4.2007:
Torils dag idag, og de hadde vært på tur med Maria og Cashy.

På kvelden ble jeg med Tonje til Hokksund for å hilse på muligens hennes nye hest.. Sølvpilgutten!
Egentlig skulle de kjøre en tur, men pga manglende utstyr ble det bare tafsing og nuffing.

Jeg kan vel si med hånda på hjertet at jeg falt pladask!!! Prøvde å la ha bli litt utålmodig på gangen, for å se reaksjonen.. Og han bare sto der...

Skal tilbake på lørdag, og da skal jeg testa knappene hans på banen og muligens blir det en kjøretur på Tonje.

4.4.2007:
Dro på tur med Maria(Cashy´s nye forrytter), egentlig skulle Toril bli med på Bravida, men de hadde mista sko:(

Rusla bort til lysløypa og tok en liten runde der. Gutta kosa seg på tur i skogen sammen igjen, altfor lenge siden sist dette.
Var vel borte i 1 time, Toril venta på stallen, så det ble en kjapp tur

3.4.2007:
Fikk endelig skodd idag, droppet såler, og bytta til mindre brodder.. Deilig å få gjort.

Fridag på gubben

2.4.2007:
Måtte dra på banen igjen, da jeg kom seint i stallen idag. Bytta til det 3 delte bittet, og håpet at dette gikk bedre enn det rette bittet. Droppet salen, ville bare trene lett.

Fant ut at jeg kunne jobbe litt begge deler, både på fremdriften og alikevel ikke så fritt som igår. Det gjorde til at jeg fikk roet han ned endel, og at han ikke løp så mye som igår. Han snubla bare en gang, og det er sterk forbedring enn sist.
Jobbet for det meste på en volte, og varierte i alle gangarter.

Måtte jo le da, innimellom da han hadde økt tempo og sentrifugalkraften tok tak i meg, holdt jeg på å dette av.. hjelper ikke helt at jeg begynte å le midt oppi det hele, hihi.
Avslutta etter et bra holdt fra trav, og da var det lange tøyler og fri.

Han skummet lett i begge sider i munnen, og var ikke så død i munnen som igår.

1.4.2007:
Idag ville jeg plukke litt opp tråden etter timen på fredag. Jeg byttet ut bittet, og satte på den rette trinsa som anbefalt.

Dessverre gikk det ikke fullt så bra idag:(. Idag hadde Dev det skikkelig travelt, og hadde tydelig fått blod på tann når det gjalt å løpe. Han spurta rundt på volten, som om han skulle gå i travløp eller lignende. Jeg var rolig lenge, og bestemte meg for at jeg ikke skulle gjøre annet enn det jeg skulle trene på.
Men det å løpe slik, ligger jo riiimelig latent i hodet på denne hesten min, har jo ikke annet enn lag erfaring på det området *BLÆH*

Jeg kortet ned intervallene masse, og jeg fikk til tider små tilbakemeldinger på det vi fikk som resultat på fredag, men dette gikk ikke bra. Og i tillegg: på høyre hånd viste han tydelige tegn på ubehag i travet pga bakbeinet. Men han skal jo løpe like hærlig da, det dumme dyret!!!

Jeg roet det hele ned igjen, men å jobbe slik som jeg pleier, og da hjalp det noe.. Overgangene fra skritt til trav, tok mindre og mindre av og vi avsluttet til slutt med holdt-jobbing.

Jeg må tenke grundig igjennom, om det er dette jeg vi utsette han for i lengden.. Jeg tror ikke han vil leve lenge da:(

31.3.2007:
Ringte Liv Berit på morran, og han hadde visst virka litt småstiv i bakparten...
Da jeg kom opp senere på dagen, rusla han som normalt på vei til stallen. Og han snudde seg normalt i stallgangen, puh...
Tok en rusletur med Janne og Cashy til Fjell og tilbake. Hadde et lite uhell på hjemveien, da Cashy snublet i en nedoverbakke, og Janne ble kastet av og han rullet rundt og nesten på henne. Det gikk fint med han, men hun klarte ikke stå på det ene beinet.
Etter mye om og men kom hun seg på, og vi rusla hjemover.

På kvelden fikk Janne seg krykker, og det er usikkert hva som er galt med kneet..
Sukk, god bedring Janne

30.3.2007:
Idag skulle vi ha time med Anne Grundtvig, jeg så frem til å få inn nye impulser og var klar for nye oppgaver.

Vi startet med å øke bakbeins-aktiviteten, i både skritt, trav og galopp. Slippe tøylene helt i alle gangarter og få Dev til å søke seg helt ned.. Til å begynne med var det litt så som så, men etterhvert skjønte vi tegninga, og Dev syns det var gøy.. Han kastet litt på hodet inninmellom, tydelig at han likte denne typen jobb. Vi innprentet alt vi skulle trene på fremover, og det egentlig veldig enkelt.

Jeg føler at vi absolutt var klar for dette nå, før har jeg jo bare stivnet når jeg skulle slippe tøylenene i trav og galopp, men nå var ikke det noe problem i det hele tatt.. Selv om Dev kunne finne på å buse litt fremover, klarte jeg likevel å forholde meg rolig.. Deilig!


Eneste jeg sitter igjen med av bekymring er at Dev snubla 3 ganger med det skadete bakbeinet. Og da han skulle få gå inn i boksen, så jeg at det beinet ikke var helt bra. Jeg leide han ut, og på ei lita volte på parkeringsplassen, og på høyre hånd kom det tydelig frem at han ikke gi rent med det beinet. Han ville ikke slippe det frem slik som ifjor, bare gikk korte skritt på den siden..
Har satt han på høydose Proflame igjen, så håper jeg at dette roer seg raskt igjen. Jeg venta jo nærmest 2 mnd ifjor med å begynne på det da, så håper at kjapp behandlig gjør nytta si.

Håper dette er bare en forbigående greie, selv om jeg er mer avslappet nå enn ifjor

29.3.2007:
Toril sin dag idag, de skal nok sikkert på tur i lysløypa.. God tur i finværet!

28.3.2007:
Hadde fri fra jobbe og hadde egentlig planlagt en koselig tur med Janne på dagtid.. Men etter 2.5 time i tannlegestolen for å nærmest operere ut en visdomstann, fikk jeg forbud mot å ri på dagtid.:(

Jeg dro heller opp på kvelden, og dro på banen.
Bestemte meg for å jobbe litt annerledes enn vanlig. Vi jobbet overganger fra skritt til trav på sporet, øke og minske skrittlengden på langsiden. Trente diagonalene i trav, og det var ikke like lett alltid.
Fattet også galopp på storvolten, men fulgte sporet ut en runde etterpå.. Ble litt lang for meg et par ganger, og det var slitsomt.
Til slutt trente vi versader i volte i trav, og jeg sliter jo skikkelig på venstre hånd, da han kaster meg over på hans høyre side hele tiden. Uansett hvor bestemt jeg er, så klarer han det gang på gang.. ARRRRGHH!!!!!

Etter å ha holdt på i ca 50 min, hoppet jeg av og skritta han ned. Da jeg kom i stallen, måtte jeg spyle han, han var god og svett(samme her igrunn). Satte han i boksen og ga høy for kvelden, jeg vil tru vi begge hadde det utslitte matte blikket utover kvelden..;D

27.3.2007:
Fridag på godgutten idag, mor hadde skravledag med Janne i solskinnet istedet:D

26.3.2007:
Kom i stallen ganske seint, hadde hatt treningskveld med lærlingene og slikt tar tid.
Var meget motivert for tur, siden jeg red på banen igår(litt støl)
Møtte på Janne og Mette i stallen, men ingen av de kunne bli med. Forhørte meg om lysløypa, men alle trudde den fortsatt var stengt for hester.

Jeg salte på og satte nesa mot Fjell, ville sjekke med mine egne øyne. Og det gikk så bra oppover i skogen igjen, noe snø og noe bar bakke. Ingen ferske skispor!!! Jippi!!!
Vi travet oppover, rolig og jevnt. Stoppet halveis og snudde nesa hjemo igjen, og Dev oppførte seg merkverdig bra på det... Tar jo gjerne litt av på det ellers;D

Hadde forøvrig meget lite å møkke ut idag, UNDER en halv trillebår. Ikke så rart heller, han er jo ute fra 6 til 7-8 nå.. Og lenger blir det jo fremover. DEILIG!!!

25.3.2007:
Del 2 på denne dagen:

Del 1 ble skrevet i litt dalende rødvinsrus, og ikke helt ved bevissthet, kremt.. Fnise. Og jeg har NÅ stilt klokka en time frem istedet

Nå er jeg iallefall tilbake på nett, og dette er helt sinnsykt deilig. Har savnet det å skrive her, legge inn bilder og engasjere meg i gode venner. Jeg må skaffe meg en ny lap-top, da min gamle ikke har latt seg ordne. Foreløpig bruker jeg gubbens maskin, og det resultere i ingen nye bilder enda..

Vel: Dev har det bra, han hadde endel fri mens jeg pusset opp og flytta. Toril red sine vanlige dager, og det var godt med litt hjelp. Dev har jo den leie tendens til rett og slett å bli gretten når jeg har dårlig tid over lengre tid. Han til og med beit Toril en dag i ren protest*gapskratte*, jeg tok affære og brukte litt tid på han. Og siden det, har han ikke vært sur;D

Vi har trent endel på¨banen, og vi begynner å komme oss skikkelig. Har trent litt mer variert en det jeg har gjort før, og dette har vært lærerikt og nyttig. Vi har hatt time med Anne, noe som "løftet oss til neste nivå" og Dev virker mer stabil og rolig.
Jeg bestilte et nytt bitt via nettet, Elx ga meg et godt tips. Dev liker det godt, og det kommer vi til å fortsette med.

Idag var vi på banen igjen, og jeg har nå skjønte jeg burde flette opp manen hans, for å lettere vite hvor mye jeg må stille han. Ikke lett med en lang tykk svart man som er i veien for alt, hihi.
Det er skikkelig gøy å ri han nå, for han er så mottakelig og ivrig på å jobbe uten å stresse.
Vi fikk til en flott overgang fra trav til galopp og ned igjen til trav, og han bærer seg bra.
Jeg har følt litt at han har byttet godsiden sin, og skytt ut skulderen på den nye dårlige. Jeg gikk litt i tanke-boksen, og jobber bedre og bedre med dette.

Skal ha litt hyppigere instruksjon fremover nå, og satser på at dette hjelper oss videre.
Målet er å ENDELIG få startet klubbmesterskapet, og da helst LB.

25.3.2007:
Dette føles utrolig deilig, endelig har jeg fått nett-tilgang igjen og jeg er herved oppdatert på alt som foregår...

Klokka er nå 03.06 på en måte, men fordi det er vårjevndøgn skal vi stille klokka en time tilbake..: ergo:02.08
Og vips så var sommertiden igang: JIPPI!!!!

(SKAL IKKE LEGGE SKJUL PÅ ET EN GOD FLSKE VIN GJLR SUSEN NÅ, HAHAH)

Så litt skriveleifer er vel greit, knegg?!?

Kommer tilbake med en fyldigere rapport om de siste ukers eskapader uten nett kan tilby, imorgen... fnise, og absolutt alt som hører til;DDDDD

30.1.2007:
Nå har jeg bare bestemt meg for å gi Dev fri i 14 dager fremover. Jeg får nøkkelen til huset om 2 dager, er midt i bryllupsinvitasjonene, har kursing på jobben og pakking og atter pakking.
Nå skulle jeg gjerne hatt ca 30 timer i døgnet igrunn, hadde vært digg.

Da jeg skulle reise fra stallen på formiddagen idag, fikk jeg sett no gøyalt. Har lagt merke til at Dev står veldig mye for seg selv, og når de andre kommer brasende bort, blir han redd og viker unna. Men idag så jeg han prøvde å gjete Nattfari litt, og fikk jagd han litt vekk. Etter en stund tok Dev fart og bukka skikkelig og løp ned i andre enden av paddocken i gallopp. Helt alene og ingen som skremte eller jagde han.. Litt sprek og glad, deilig å se.

Toril kommer nok til å ri på sine faste dager, og jeg får se om jeg rekker en liten rolig tur innimellom i flyttinga

25.1.2007:
Toril skal ri idag, været er nydelig og de skal kose seg på tur i skogen... Misunnelig? ehhh neida..tjihi..

Fikk bittet i posten idag, det var rimelig kjapt levert. Søndag til torsdag, fra USA... Venter fortsatt på dekken fra Lillestrøm Hest og Hund, bestilt for en uke siden, enda ikke fått:(

24.1.2007:
Banen var perfekt idag, den er tydeligvis bare skrapet og ikke frest.. Kan igrunn ikke få bedre underlag, jippi...

Tok med Janne og Hedda ned, og vi holdt på en god stund. Jeg jobbet meget bevisst på min holdning og sits, noe som ga gode resultater. Red masse i serpentiner og 8-tall, trav og skritt om hverandre. Hadde noen meget fine overganger, og Dev var myk og lett.
Prøvde oss litt i galopp, fatningene var veldig bra, men han klarte ikke å holde formen konstant der.
Jeg kjenner veldig godt hvilke problemer jeg lett kan få nå, og er mer opptatt å eliminere ut de.

Testa ut rosinene på de andre i stallen, og alle syns det var knall bortsett fra Nattfari, han vart meget scheptisk, hihi.

23.1.2007:
Fridag, var bare oppe og satte på et varmere ytterdekken.
Testa ut om rosiner var godt, og det var jaggu yummi...Takk Su, for tipset;D

22.1.2007:
Hadde litt dårlig tid i stallen idag, mye som må ordnes på fritiden nå, urk!!!

Tok en liten tur på ridebanen, som var delvis måkt idag.(Jeg var litt for tidlig ute, hihi)
Jobbet masse versader i skritt, litt travers og litt travoverganger.Holdt på i ca 15 min, før jeg dro en liten tur på veien.

Devon er sprek og ivrig på fremdriften, tydelig at det hjelper med litt snø og frost, hihi

21.1.2007:
ENDELIG skulle jeg få tid til mer kos og bruk av hesten. Det snødde ikke så jeg ville satse på å trene på banen, godt å løsne litt i kroppen.

Dessverre begynte det å snø inne Janne og jeg kom oss ned på banen:( Men vi trosset værgudene, og lagde to spor på firkant-sporet, et 8-talls-spor, to storvolter og et lite 8-talls-spor. Traktoren var ikke helt medgjørlig idag, så det blir måkt en annen dag på banen vil jeg tro.

Dev oppførte seg veldig bra, løsna kjapt og var veldig lydig og var for hjelperne. Skritta opp til hoppbakken etterpå, Dev var rolig og fin på hjemveien.

20.1.2007:
I et vanvittig snøvær ble det fri på Dev igjen.

Jeg dro på forumtreff med Fuglis og Eva fra Bergen.
Først dro vi på travbanen og hilste på Nina og Karanar. Jeg fikk den ære å leie Uno, som var en festlig hårete kamerat;D

Etterpå kjørte vi inn til Maridalen for å hilse på Gitte og Rosita, de trosset været og lekte seg litt på jordet da vi kom. Skjemte bort lille vaniljepånnisen med en pose gulrøtter, og fikk hilst på Shiregutten Jack.

Enden på reisen var hos Elx og Su på Østern Brug. Eva fant "softspottene" til Su som vrengte mule og kosa seg villt. Vi fikk en liten omvisning, mens det snødde sidelengs ute, URK!

Til slutt kjørte vi sakte hjemover, og i retning stallen. Måtte jo møkke for gubben, og han var på vei inn da vi kom kl 6.

19.1.2007:
Måtte stå idag, skulle få smed og måtte i bursdag.
Fikk bytta ut alle broddene og lagt på kladdsåler. Dev ble beskjært også endel, smeden syns han hadde grodd en god del på så kort tid.Hmmm, bra det.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2020 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.