Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av Hera » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HERA
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 39

12.1.2011:
Like før nyttårsaften overtok jeg Siljar fra en venninne som skulle slutte med hest. Han er en gammel fjording som har gått sine yngre dager i som skysshest i Briksdalsbreen.
Er det noen som kjenner til Siljar sin fortid fra Briksdalen eller i det hele tatt noe om han? Må dere bare ta kontakt:)
Han..

4.6.2010:
Endelig helg og jeg kan reise hjem:) Blir muligens ikke tid å ri så mye denne helgen pga graset er slått i dag og jeg kommer nok til å kjøre traktor m høyvenderen på, hele helgen frem til tirsdag (ja helt utrulig deilig å ha fri 2 dager fra jobben). Men hestene kommer jeg til å ha ned i luftegården for sjekk og amigo trenger innsmøring med et stoff jeg kjøpte på høøks som virke veldig bra mot eksemen hans.Desverre måtte jeg klippe tustene av manen for å komme skikkelig ned i huden m salven som er ganske tykt flytende.

3.10.2009:
En vinter opplevelse..

Tok lang turen med Asper til fjelds i dag.
Regnet ganske kraftig og litt sur vind, men etter som vi kom høyere og høyere i fjellet gikk regnet over i snø.. det var nydelig vinter stemning..lyden av klingende hestesko ble svakerer etter hvert som snøen la seg på fjell veien. Heldigvis har jeg skodd m brodd sko noen uker siden, det regner ofte og veiene i det bratte terenget blir såpe glatte m vanlige sommersko derfor er brodd å foretrekke tidlig høst.

18.9.2009:
Dagbok.
Da jeg kom hjem fra jobb i kveld og skulle hente hestene var de selfølgelig ikke der hm (helt sikkert langt oppi andre ende av beite).. Ropte av full hals.. Da kom de løpende og var bare å leie dem ned og inn i stallen. Ser ut som de har hatt det bra selv om jeg ikke har stelt dem på fem dager. Asper hadde mistet en sko, satte på ny da er han klar i morgen tidlig til trening.

12.7.2009:
Torsdag i sist uke kom jeg hjem fra Usa. Utrolig kjekt! Har lagt inn noen bilder fra naturen og de hestene jeg trente.
Her hjemme står det bra til med hester og kattene. En smule feite hester da hm.. bestemte meg for å sko Vinur og begynne å trene han opp igjen. Komer til å sko amigo i uka eller til helgen komer an på hvor stress det blir på jobben frem over. Fjordhoppen Lise har jeg også skodd og disse tre er det jeg kommer til å trene aktivt. Mulig jeg lar Asper bare være "asper" en stund til. Han er alltid blitt trent om sommeren også og fortjener å ha litt fri

2.2.2008:
Heisann! I dag var det nydelig vær og jeg bestemte meg for å ri en lang tur med amigo til Jøng. Først måtte jeg sko bakbeina, han hadde mista en sko og de var litt lange.
På turen som jeg tok i rolig tempo, han er ikke så god form for tiden, han får bare trening i helgene. Nå er det siste helgen før jeg er flytter hjem igjen og begynner å jobbe i sogndal. Jippi da blir det mer ridning skal du sjå!!! og mer bilder til vip siden garantert!!!!
Skrittet av gårde med tim hoppende etter fram føre og over alt. Han elsker å være med meg og hestene på tur. Sola varmet deilig fra en skyfri himmel. Det er slike dager det er fantastisk å drive med hest.
Da jeg kom tilbake var amigo ganske svett. gav ham en skikkelig omgang med kosten noe han nøt i lange drag, på m dekken og ut i luftegården.

26.1.2008:
Hei folkens!! da var jeg endelig hjemme fra jobben i Førde. Kjipt å ikke drive med hestene mine i ukedagene kun i helgene.
Snø, regn og slaps pluss endel vind. prøvde å trene amigo noe dressur men var ikke mye han klarte å trave da det var dyp snø på ridebanen. Sluddet hele tiden. Asper fikk seg en god trenings tur oppover sanatorie veien, men også der måtte vi gi oss og snu uten å kjøre helt til opp. Pleier å snu oppe ved sanatoriet og skritte hele veien ned. Etter som jeg og asper kom lengre opp gikk regn/sluddet over i snø. Tung sleip snø som var tungt for han å dra vogna i. Etter ei stund begynte muffa å seile oppå snøen og hjula tar ikke nedi, bestemte meg for å snu i neste sving. På hjem vien traff vi brøyte bilen og det ble bedre føre. Mista en fra sko, m såg den og plukket den opp.

18.12.2006:
Hei Dagbok!!
I dag kom den første snøen,jippi!!!!
Hestene synes det var kjempe morsomt,løpe,løpe,rulle,rulle og same prosedyre en gang til.

4.11.2006:
I dag regner det vannvittig...hele dagen..Trente bare to hester, det fikk være nokk. Gadd endelig ta meg i ørene å fikse spenningen i strøm gjærene. Det trengtes for billy har hatt noen utflukter. Fra nå av får han sjokk når han prøver seg.

7.6.2006:
Stakkar,stakkar susaren. Han kom haltende fra fjøset og har skadd foten på et eller annet. Kanskje til og med brukket,han tar ikke støtte på bak foten i det hele tatt den er hoven i kne leddet. Susaren (katten) sleit seg inn på kjøkkene og mot stua. Der låg støvsuger slangen som eg erga meg over ikke hadde tatt vekk. Han sleit seg over ledningen med kurs mot god-stolen. Men nei greide ikke hoppe opp dit,så han gikk bak sofaen og la seg der.
Huff eg er ganske hysterisk når det gjelder susaren,han er min beste venn og eg vil ikkje miste han for alt i verden!!!
Dyrlegen sa eg skulle se det an til i morgen tidlig og kjøre katten ut til kontoret så de skulle se på foten.
stakkars, stakkars susaren....

23.3.2006:
Hey!!
I dag kjørte jeg med vinur og hadde etna diltende etter i tau bak roggerten.
Fin mosjon for etna siden hun ikke bør bli ridd på lenger.

6.3.2006:
Hei Dagbok!!
I dag har jeg ryddet i stallen,det trengtes! kjørt ut mange trillebår lass m gammelt og dårlig høy,kostet gangene.
Da jeg holdt på i stallen tidliger,oppdaget jeg Kvihaug asper lå så rart ved rundballe korgen.
Han skal alltid ligge der,beste plassen. Men han hadde fått ene bak foten inni sprinkelen på korga og greide ikke reise seg opp.Prøvde å skubbe foten ut m den satt bom fast! Han prøvde litt selv så jeg måtte be han ligge stille. Det gjorde han heldigvis. Måtte flytte hele korgen og da greide jeg få ut foten hans. Men han bare lå nede og reiste seg ikke,tok vekk strøm gjære og "smattet" på han da reiste han seg trekte han litt på foten. Såg vont ut men etter han hadde gått noen runder virka han bra. HAn hadde ikke ligget lenge for jeg hadde bare hvert innom fjøse for å hente vann til Etna,men litt stiv og øm var han nok. Heldigvis gikk det bra!

24.2.2006:
kjære dagbok!
I dag ridde eg og bjørg på hestene våre opp i fjellet til stølen. Det var en hærlig tur og det ble endel galopp der det var litt flatt. Vinur var sprek og myk som en islandshest pleier å være. Han langet ut og hoppet med hærlig spenst over humper i veien. Vi ridde i traktor sporene så hestene ikke skulle måtte kjempe med snøen,bare de siste 100 m var det dyp snø og ganske tungt for hestene.
Da vi var fremme salte vi av og hadde på dekken,ganske svette begge to. En time etterpå kom Turid og ruly. Laget bål og grilde pølser i solen. Det tok hele dagen og vi var ganske skutt da vi kom hjem

22.2.2006:
Dagbok...
Skriver i dag istede for i går,kjørte sein tur med kvihaugen oppover sanatorieveien.
Fjellet var rødfarget og lyste opp (solnedgang) i all det hvite. Det er ikke sol lenge,men ei stund på de høye fjellene. Mine tanker går til jæren der eg er fra,da gikk solen ned i havet og farget himmelen blod rød........pleide å kjøre bilen min ned til sandsrendene,klatre opp på sanddynene og nyte synet til solen forsvant i helt i havet.

9.2.2006:
Dagbok.
I dag drev jeg å longerte Kvihaug asper,blåste slik sur vind og hadde ikke lyst å dra på kjøretur. Han fikk frest rundt som en gærning ikke noe nytt! ja ja,drev han hardt og dominert,han fikk ikke slappe av et sek!
...så gikk strømmen og han ble tam som et lam..
Har den feiten kvar gang,men etterpå kan vi snakke sammen og han er bare "lille,pjuskete,underdanige kjyllingen min"
Traver eller skritter og holdt på komando alt jeg ber han om,jeg ber han svært fint og med små signaler.
Etna fikk også longering idag og amigo.
I morgen blir det vaksinering og tannrasp. Da blir det rolig noen dager i treningen.

6.2.2006:
åh....regn og regn...og regn.. og mengder av snø..Hestene er ute med regn dekken på.
lengter etter våren som aldri kommer..

8.1.2006:
Kjære,kjære Dagbok!

I går var jeg ute å ridde for første gang etter opprasjonen i kneet. Ridde vinur noe han trengte desperat.. misstenkelig feit etter å ha gått på løsdrift ute i en mnd.
Longerte Amigo han trengte det han og,god mage på han. Flink gutt og jobbet bra på alle komandoer.
Tok Kvihaug Asper og et ræs i longering og han løp som gal rundt og rundt,måtte jo bare la han løpe av seg galskapen,før vi kunne "snakke" sammen og han sammarbeidet flott. Etterpå drog eg opp bygg tørken i fjøse og fyrte opp,da steg tempen til rundt 10 pluss,hærlig når det er nesten -10 ute. Kattene satt på rekke og rad å varmet seg mens eg pusset sele tøy.

11.11.2005:
Stakkar ruly (hesten til Bjørg elin) Vrengte foten for noen dager siden,helt utav ledd. Foten er som en tømmer stokk og ikke bra. Vi tar på kjøle krem hver dag og holder henne i ro.

5.11.2005:
I dag hadde jeg ikke tid å kjøre kvihaug Asper,ridde han i stede. Han "skubba" av gårde oppover mot sanatorie,turid var og med og ridde ruly (ruly er traver av type men bare gått noen få løp og brukest bare som ridehest,hun er flink i dressur).
Amigo(ridehesten min)er endelig haltfri,og jeg er begynt å trene han rolige skritteturer.
Ellers er alt som vanlig med regn og atter regn...

11.10.2005:
Kjære Dagbok!
I dag hadde jeg og Kvihaugen en fantastisk treningstur på den vanlige veien som vi har ferdes mang en gang. Bare at i dag var det helt stille...bare lyden av hestesko mot asfalten..Solen sto høyt og varmet med sine 23 grader mitt i oktober..Høsfargene er ubeskrivelig vakre i gult,orange nyanser. Heldigvis hadde eg med kamra og knipset i veg bak rompa til kvihaugen. Bryr seg ikke han,bare går i sitt jevne taktfaste skrittgang..

4.10.2005:
I dag har jeg hurtig kjørt Kvihaugen,kjørte over skildheim å hyyyl som det går. Skramler slik i roggerten at den faller fra hverandre en dag.
Måtte sko vinur for han hadde mistet en fram sko og så var han ganske lang på bakbenene så jeg tok dem og. Han gikk i ridetime i dag.Har endel hester stående inne for ble litt store mengder med gress som ble tatt opp. Slår annen slåtten for hånd m slåmaskinen og forer med det inne.

4.10.2005:
Kjære,kjære dagbok....
nå er de begitt seg til evige gress enger min kjære Hera (svart islandshoppe nesten 32 år) Og Harald sin Sara (kjempe svær fjordhoppe) har slete med et vont kne i mer en et år.
Hera vil for alltid leve videre i minnene og på bildene jeg har tatt. En tapper liten hest m stort hjerte..

29.9.2005:
Tina hunden vår har fått 8 valper,kjempesøte!!
De er nå blitt så store at de kan gå og leker,loggrer med halen når jeg snakker til dem.
Lyst på en valp? som er etter lydige lett trente foreldre. Det er 4 han valper og 3 hun valper igjen å velge mellom. Leveringsklare ca 1 november. 75% renraset border collie.

28.9.2005:
Heeey Diggebook!
I gårkveld fikk jeg endelig måkt meg til å sko Amigoen.Hdde tenkt å få han i form,ha han med i trenings reset med den nye hesten(kvihaugen). Våknet i dag og var kjempesjuk,æsj jeg hater å være sjuk!!!(forkjølelse-vont i ledda,skallebank og... faen..
Ingen trening på hestene mine i dag,bare kjedelig luftegård!
Men i kjøkken boden har jeg naturens antibiotika "Kvitløk",meget effektivft og man får en naturlig avstand til folk..

26.9.2005:
I dag har eg hurtig kjørt Kvihaugen,he he rar hest. Når jeg sier han skal springe fort så snur han og kikker bak.."hæ?" som om han ikke hørte hva eg sa. Og så flyr han av gårde i hurtig trave...

| 1 | 2 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2022 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.