Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av Hera » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL HERA
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 39

21.9.2005:
I dag drog eg ut kjempetidlig med kvihaugen før kl 9 (Står opp med et gledeshyl jeg)he he ikke helt sant da...men siden jeg jobber mest om kveldene så må jobben med hestene gjøres tidlig.
Litt ivrig og en smule stresset i dag,begynner å komme i form gutten eller.. Tok en lang tur oppover sanatoreieveien,ganske hard trening forde er oppover hele tiden til eg snur og da er det bare nedover. Bra muskel trening,blir som å kjøre med dekk i de bakkene og så skritter vi av på heimturen.

18.9.2005:
Kjære dagbok!
Nå har jeg trent den nye hesten min (kvihaugen)mye i longering og kjørte han i dag,flink gutt med god fremdrift. Overasket at han var så myk i munnen og lett styrli til å være løpshest. Trodde de var mer harde. Han er nok ikke vant med slike bakker som her men gikk på oppover,flink å snu med roggen.

8.9.2005:
I dag trente eg Kvihaugen i longering,kunne ikke noe der,men etter ei stund forsto han og løp fint rundt og rundt,høyre og venstre. Forlanger ikke så mye første økta. Han ble ganske sliten og svett hm dårlig kondis på gutten!

2.9.2005:
Hallåys!!
Akkurat fått heim den nye trav hesten,på tide med et nytt innslag i hestebestanden min.Kommer bilder etter hvert. Fy flate for noen hover han hadde,fikk så vidt til å spikke på an noen sko.

28.8.2005:
Fytti grisen!! for et regn vær.
Begynte tidlig sette opp planke gjære og holdt på heile dagen. Det regna uten stans heile tida! fryktelige greie!! men gjære må opp. Utvidet beite til Amigo,Vinur,Heida,Sara og Brusa. Ikkje så mye å gnaga på der nå. Gjerde og inne med strøm/plast stolp heile Pære-hagen(den er svær!)
Eg har foresten vært så galen å kjøpt meg ny hest.Løpshest,kommer nok bilder av den etter kvart her på sia mi.

27.8.2005:
Endelig kommet meg etter en uke på rideleir i Hemsedal. Det var hardt de første dagene med 2 ride økter pr dag hele uka! Hadde bestemt meg at eg ikkje skulle klage på hesten eg fikk,gjøre det beste utav same hva det var. Det ble en fjording hm.***.. Ja ,ja han gjorde som eg sa hesten som het Blakken og han var grei på alle måter,men litt for treg og stiv i sidene etter min smak! Eg er jo vant med mine egne hester som reagerer momentant på signalene. Vel kom på 2 plass på stevne (hm har ikke glemt gamle kunstner) he he. Uka gikk som en vind og det var veldig gøy!! gjør gjerne det igjen!

5.8.2005:
I Dag trente jeg sprang på Vinur,han er jo ikke noe sprang hest fikk han bevist meg i dag! Da han gikk på tryne og jeg fløg som en rakett....
Et skikkelig heste velt kaller jeg det,dakar lille venn kom i feil galopp mot hinderet så det var jo ikke så rart. Han fikk ikkje noe skade og vi fortsatte noen sprang etter det. Har hoppet masse med han,men han er litt treg med å få opp rompa si blir ofte bakbeins riv.

18.7.2005:
I går ridde jeg Brusa (hesten jeg eier med venninna mi) på kjempe lang tur langt opp over fjellet til en støl. Eg var nesten fremme da hu begynte å skape seg og ville bare heim igjen. Men eg gav meg ikke å hu måtte pent gå videre. Turen tok 2 og en halv time. PÅ heim veien gikk hu i rasende fart,ikkje den hesten eg kjenne med mest behagelig gange..
Så i dag bestemte eg meg for å trene Brusa dressur på ridebanen,det gikk fint. Har trent henne en god del men enda ganske stiv og har prob med skuldrene i svingene og spesielt den stive siden hennes. Måtte jobbe iherdig og hun bøyer av noen ganger.

7.7.2005:
I da er det utrolig varm og strålende sol,nydelig!
Tok Brusa hesten jeg eier i sammen med venninna mi på en lang ridetur. Brusa har ganske god kondisjon siden jeg har trent henne mye fra vi fikk henne rett etter jul. Men i dag var det vist litt for varm synes hun som ellers pleier å være ganske livlig. Ridde i 1 og halv time med godt tempo bort etter grusveien hos naboen,der er flere km lange grusveier og supert å trene hester.Men skrittet for det meste på heim veien.

12.6.2005:
Bestemte meg for å ta et skipper-tak av de sjeldne i stallen=stor opp rydding på norsk!
Etter å ha tømt og tømt sag flis ned i hølet fra høgbygget,ser alt som befiner seg der inne misstenkelig gammelt og uberørt ut. Saler og mengder med utstyr helt hvit av støv!
Kostet og ryddet,ristet og la i sammen dekkener,sorterte hestesko og kastet ubrukende.
Det er ganske mørkt der inne i "for rommet" og frem fra glemselen dukket stokk sadelen min frem,uff den tunge lefsa skriker etter et kraftig drag med med smørefilla. Sadelen var jo helt grønn av muggel æsj!!! Så det var bare å innse med en gang at smørefilla ikke var nokk her i gården. Vaska den med salsåpe først for å få av alt "mugg-pelsen" den var innbundet i hm...
Der tok rydde innsjativet slutt for godt!
Prate litt med Hera etterpå og klør henne på ryggen med en gummi kost,det elsker hun.

5.6.2005:
Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe her,og det er ikke forde jeg ikke gidder!!men forde jeg ikke har tid! Og nå er det snart slåtten...den drepens slåtten! Slå maskinen har tatt kveld,men fortviler ikke annonse i avisa,håper på å kjøpe noe billig rask. Eller kanskje skal invistere i ny slå maskin, har ikke helt bestemt meg enda. Kan ikke bruke traktor her i de bratte ski-hopp-bakkene. Vel høyet skal inn om jeg så må plukke det opp for hånd!!
Alle hestene er på beite,mine og oppstallings hestene. Hadde en kjempe fin ridetur bar-bak hjem fra beite med sara(turishesten) og Heida (bjørg si). Sola sto høyt og varmet,LIVET ER: å ri uten sal på en stor gammel fjordhest rygg....

8.3.2005:
Har ikke ridd på ei uke,har hvert på jæren. I mellom tiden kom det en ny halv meter m snø. Salte "vinen" og ridde ein god lang tur,for det meste i skritt. Sleit som et uvær oppover bakkene, vurdere å klippe ham. et brett spor på halsen hadde gjordt seg tror jeg.
Da vi kom skrittende nedover mot luftegården sto amigo å halv sov som han pleier og eller kanskje han sov helt siden han "datt nesten av sjokk" og løp frustrert rundt i garden sin,da han fikk øye på oss. Ja,ja hallo!! det er da ikke så sjelden jeg er ute å rir hm rar skrue den der amigo!
Etterpå longerte jeg Bjørg sin nye fjording,den hadde blitt brukt til det før antar jeg siden det ikke oppsto noen konflikter,og reagerte greit på signalene.

23.2.2005:
Longerte amigo på marka i dag,brukte ikke innspenning han fikk løpe med fri nakke. Han er flink og lydig. Men ikkje heilt den store gnisten i han,sikkert forde han sto å dovnet seg i sola i luftegården da eg henta han. Sola varmer fantasisk,men fortsatt veldig kaldt om natten og kvelden -12

18.2.2005:
Fysj for et vær! først kommer det en halv meter med snø og så masse regn=deilig røre!! Tok bare en skrittetur på Labbetuss(vinur) i dag.

| 1 | 2 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2020 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.