Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av VerIng » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

GJESTEBOKEN TIL VERING
» Skriv i gjestebok

Nyeste innlegg står først - Antall gjestebokinnlegg: 765

Fra: solengshæstan (9.3.2007)
ehm.. jøss du har rætt :D blei gla´ dær ja :)

Fra: hilsnin (9.3.2007)
Hei Hei!

Suller rundt på hestemarked og forum istedet for og bryte meg på husvasken som står og venter og venter og venter :/ Ellers så styre æ m sal t Stormur fortsatt, d e t og bli gal av! Du skulle bare visst, Anikken har klart og engasjer halve salnorge og sånt bli det STYR av! Dem si så my forskjellig og den ene mot den andre, vet ikke hvem man ska tru på %\ Anikken ska kanskje kjøp Draupnirsalen min...

Nina, som Må gå og vask hus no!

Fra: solengshæstan (7.3.2007)
næi rosa lind har ikje hatt føll før.. plan´n va å sætte på ho i sommarn som va, men dt va ikje hingsteslipp på senja.. årka ikje å fære så langt...

Fra: BeaOgFia (7.3.2007)
Det e bare koslig :)
Ja et gjør vi. Har løst å være der i vinterferien oxo =)

Fra: solengshæstan (6.3.2007)
hei =)
utrolig fine hæsta :) har utrolig løst på en islands :)

Fra: RakkefantDravnHeroTrine (4.3.2007)
islandshestn Fakur va pen :D

Fra: RakkefantDravnHeroTrine (4.3.2007)
Heisann :)
hehe, takk ^^
ja, Siv Hege er oppdrettern :)
hyggli me hilsn i gjesteboka ^^

Fra: lilla vackra (4.3.2007)
Hei igjen!

Kjenner henne ikke selv,men siden du spurte så snakket eg me gamle eieren og hun sa...:yrja er 1.40,5-gjenger,naturtølter med herlig gemytt.Godt bygd,men uten ekstreme bevegelser.Gro A.hadde henne i syv år.Hun har og helsøstra på stall.

Sånn...selv om det ikke var så mye,så håper jeg du fikk noen svar ihvertfall:-)

Klone Embla...ja det hadde vert noe...fins ikke bedre hest,men jeg ble nesten gal av den passen.
Tror hun har det bra der hun er nå,var og kikket på henne i dag,hun er jo så søt:-)

Lena

Fra: lilla vackra (4.3.2007)
Hei!

Jo vil jo ha ny hest,men ønsker Embla som 4-gjenger for å si det sånn...Hehe

Lena

Fra: lilla vackra (1.3.2007)
Hei!

så kjekt å se søstra te Embla og bilder av Yrja:-)

Vet du hvor Yrja står nå?
Jeg hadde helsøstra hennes før og den andre søstra deres står og på stallen:-)

Hvordan er Frida;sånn ihverdagen ilksom,snill og grei??

Hilsen Lena

Fra: hilsnin (1.3.2007)
Hei du!

Hadde egentlig tenkt og melde dæ om mitt nye salstyr... Stormur må ha ny sal igjen... Jeanett Øyan va her i forrige uke og det må spesial ditt og datt t for den ryggen der:( Tenkte i utgangspunktet og beholde Ideal salen til Fifill for den passe bra t han, så da må æ selge de to andre... Så no får æ snart en brun ideal for prøving fra KariAnne, trur du brunt vil kle Stormur? Å æ må få solgt en sal eller to for og få råd t ny t Stormur, huff ja du vet no kordan d salstyret e :/

Nina

Fra: marmar (28.2.2007)
Heisann. Det var mye fine bilder av de flotte hestene dine. Karianne og Tor har akkurat vært her på ettermiddagsbesøk og guttan har hatt seg et raid på skuter`n rundt omkring! De var i skogen og hentet gnagebjørk til hestene. Det har vært rolig på fødselsfronten i dag, heldigvis! Skal se om æ får lagt ut noen nye bilder men æ og datamaskinenhar aldri klart å bli enig om et samarbeid, det ender alltid opp med at den låser seg. Snakkes

Fra: Gudmundgaards Athene (26.2.2007)
Hei og takk for hilsen.

Fint bilde i Nordlys i dag!
Ikke noe artig å miste hestene sin, nei... Det er kjempe tomt uten dem.
Blir nok lenge til jeg kjøper egen hest igjen, men jeg får jo låne de jeg trenger hos Inger og Marit :o)
Kos dere i Storfjorden!

Fra: JUDINA (24.2.2007)
heihei!
det går bra med søkingen og har vært til intervju å div....så gjennstår å se om æ oppført mæ bra no da....hehe
han e en luring han birk!! hehe dæm si så my arti..godt å bo nær familien tenker jeg..for birk også..=)tar igjen pernille og julie i høyde snart han da! hjelp
vi har vært på stevne i dag, pernille starta lc for første gang med fjordingen på rideskolen. det gikk kjempe bra!
julie startet 60 cm med fjordingen og red feilfritt og supert! gult er kult!
mads t bjørn martin var med å så på, så var de en gutt som måtte ri 4 ganger på første hinderet før han kom seg over...å da han klarte det ropte mads jjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! høyt!! han skjønt poenge med sporten han!! hehehehe! folk lo litt!
skal hilse ho ja!
=)
vil meldes no!
klem

Fra: Lyftingogdimma (24.2.2007)
Hei! Kurset var kjempe bra, utrolig flink og engasjert dame. Og en annerledes måte og ri på enn vanlige gangartskurs:-) Blir tre kurs til med henne i år. Jeg og er sååå lei vinteren, det er så sinnsykt glatt her, vanskelig og leie ut de uten sko, og grusen bare blåser bort av isen. Hestene måtte stå inne et par dager denne uka for det har blåst så forferdelig. Den eneste som ikke er redd i vinden er Perla, har fått minigris, og alle er skeptisk til den, men ikke Perla nei. Kunne sluppet en bombe i hue på henne tror jeg..hehe!! Har ikke fått ridd noe heller, vil ha sommer, og bare veier:-) Så det småbruket på Finn, skikkelig fint. Skulle vært noe sånt til salgs på Kvål. Det er en gård oppover mot Benna, den er såååå fiiiin, vil ha.., men den blir nok aldri til salgs. Kjører forbi den hver natt, sikle sikle!! Skal se farmen nå, snakkes:-)

Fra: luckylukk (23.2.2007)
Hei!
Tregt svar her, beklager! Jeg hadde skrevet svar for noen dager sia, men så måtte jeg plutselig ut før jeg var helt ferdig, og når jeg kom inn hadde min lille puserampebebi hoppet litt rundt på tastaturet, så alt var borte... Og da ble jeg såpass irritert at jeg ikke orka skrive på nytt med én gang..
Men nå altså.
Fargen de står registrert som i worldfengur skal man ikke stole for mye på nei. Det er jo alle mulige folk som sender inn registrering, og de har ikke alltid peiling på farger i det hele tatt. Heller ikke veterinærene pleier å ha særlig mange gram peiling, i hvertfall ikke på alle de forskj vi har på islendingene.
Moren til Frída har samme farge som Frída - hun hadde også ål på de bildene jeg så. Så derfor er det 25% sjans for at Frída har dobbelt opp med blakkgen og da bare kan få blakke avkom i forskj varianter. Siden faren hennes jo også er blakk.
Fákur har ikke det minste "vindóttgen"! Han er født svart. Hvor den har fått påfunnet fra den som puttet ham inn i WF aner jeg ikke, for Nina hadde bare skrivd skimmel eller gråskimmel på sprangsedlen. Det er riktignok ikke så bra skrevet av henne - hun skulle skrivd ´skimmel født svart´. Da ville det stått Grár/brúnn i WF (evt. grár/svartur). MEN selv om fødselsfargen ikke er oppgitt, så er det passe dumt å "tippe" at den var móvindótt - det er heller ikke det mest sannsynlige! Det skal stå grár/oÞekktur (=uvisst/ukjent) når fødselsfargen ikke er oppgitt på skimlene.

Brúnn er et islandsk ord for den fargen vi på "genspråket" kaller svart. På islandsk skriver de svartur kun når hesten er HELT svart. Men de "lyse svarte" har samme hovedgen som de helt svarte, så det er egentlig bare forvirrende å bruke forskj ord på dem. Genspråket bruker ordet brun på den fargen som styres av genet A. Dette genet virker "oppå" svar (gen E) og gir karakteristiske lysere områder innimellom bakbena (under/rundt halen)og rundt øyne og mule, oftest tydelig lysere farge på kroppen, mens man/hale og ben beholder svartfargen.
Skorri er altså svart på genspråket. Han har ikke A-genet, det har heller ikke Frída. Så de fargene de 2 kan få sammen er de fargene Frída bærer; altså svart, blakk, og sølv i forskj varianter. Evt. også rød hvis de begge 2 har et anlegg for rød. Rød er motsettningen til svar (de "bor på samme sted" og en mer av det ene bety en mindre av det andre, tilsammen er det 2), og rød er den ressecive (vikende,"svake") parten, så det trengs 2 anlegg rødt (gen e) for at hesten skal bli rød, altså et totalt fravær av svart (gen E). Hvis de begge 2 har genoppsettning Ee (=ett annlegg for svart,ett for rødt), så er det 25% sjans for rød farge på føllet,hvorav 50% eller 100% med blakkgen, så det blir rødblakk. Det er umulig å se på hesten om den har et anlegg for rødt, siden det svarte (E) virker på samme måte om det er ett eller 2 av det.
Nå tror jeg ikke forklaringen min ble så lett å skjønne, men du skjønte forhåpentligvis noe i hvertfall...
Jeg skal snart få lagt ut min veldig bra fargeaktikkelserie på lykkeland! ;)
Hingstekatalogen kom til avlsutstillinga i Seljord i fjor,beg. av mai, bli sikkert det samme i år.

Jorunn:)

Fra: linjetrolla (23.2.2007)
Hei!
Alt er bare bra her ja! Emma Marie begynner å bli stor hun også synes jeg! 7 mnd nå! Det er så utrolig herlig med ei lita jente og jeg stor koser meg!:)
Aå fint at alt står bra til med dere da! Ja han begynner å bli stor gutten din. Tida går så fort. Rekker ikke følge med jeg!
Er det lite med hingster nordpå? Jeg skulle også ønske det kunne vært noen fjordhingster her i Trøndelag, men nei..... Litt kjedelig å måtte dra så angt for å bedekke. Men det blir jo ikke enda uansett! Har tenkt å få en baarn til ganske snart, men det blir vel etter det. He he! Må prøve å være til produktiv.....
Skal se om jeg får lagt ut noem bilder av vakre Emma Marie!
Har dere funnet dere småbruk da?

Klems!

Fra: JUDINA (22.2.2007)
halla!
står til?
her er alt bare bra...=)
hils dyra og birk hvis han husker på meg....
klem

Fra: Lyftingogdimma (13.2.2007)
Heia! Er bare litt treg, har svart nå:-)

Fra: Garri (13.2.2007)
Heisann!
Var innom og tittet på bildene dine igjen jeg da, flotte altså. Helt herlige bilder av poene som leker seg i snøen. Frida jenta blir da så flott at, spennende!
Ønsker dere en fortsatt god vinter.
Mvh. Unni

Fra: Lyftingogdimma (10.2.2007)
Hei! Ja skal bedekke Dimma med Trur, han kommer til Kvistli til sommeren. Og der skal det visst nok være eksemfritt:-) Har alltid drømt om og bedekke Dimma med han, men syns det har vært for langt og dra til Grimstad. Han kan visst avle hester med litt dårlig gemytt, men hvis hoppa er snill går det visst greit. Og han har gode egenskaper der Dimma har dårlig og omvendt:-) Så han passer perfekt. Artig hvis du bedekker Frida da:-) Skal bedekke Perla til neste år.

Fra: AstridogEmbla (10.2.2007)
Fikset nesereima etter den første klassen på stevnet. Fikk hodelaget den dagen og det var litt lite. Så måtte lage nye hull. Kjøpte Embla ev ei som heter Lena. Hun sto på Sviland før. Lena kjøpte Embla av oppdretteren.

Fra: Lill@nita, Lukka & Dimmbrà (9.2.2007)
Heia..
Kan du ringe mæ på 95135429 når du før tid? E ang hingst :)

Fra: Kristin_Captain (9.2.2007)
Hei:)
Så bra at dåkk har funne dåkk t rette oppi nord da:) Glæde oss på vår vi å, e 20- grader hær no..! Jaaa, d bli føll på slutten av april=)=) Kristin Brekken va å sjekka Frigg på tirsdan, å d e fremdeles føll dær!! Jippi!

Fra: AstridogEmbla (6.2.2007)
hei.
jeg vet ikke hvor høy Embla er.
men hun er liten i størrelsen.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
« Forrige side | Neste side »[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2020 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.