Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av <3**Vilja_Best**<3 » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

 
<3**VILJA_BEST**<3

Navn:
Marthe

Kallenavn:
Meeeeene ******..=)

Sted:
Os i Østerdalen!

Født:
1992

E-post:
Je har det ja..;)

Hjemmeside:
...noe!...

ICQ:
hm.. hva er det?? icq?? iq vell..

MSN:
D samma som e-posten min!:D

Fylke:
Hedmark

Alder:
12 - 15 år

Kjønn:
Kvinne

Sivil status:
Kjæreste

Niva:
Hobby

Favoritt hesterase:
Islandshest

Tema:
Dressur
Hestepasser
Turridning
Mer om meg:
Halla! jeg er en jente som elsker dyr! Men ingenting slår gutter<3..<3 Har bare en hund sjøl.. venninna mi hun har 270 sauer, 6 hester, 8 hunder og 1 katt.. hun er helldig hun! Hunden min heter Maika, hun er kjempe snill og rolig! har lært seg masse! Hun er 3 år nå.. "sitte bjørn!" "rulle" pang!" +++ mye mer! mer om meg kommer senere! + når du er her! hvær så snill å legg igjen en liten hilsen fra deg til meg! jeg har ridd i snart 7 år.. Klem fra meg.. Marthe! :D:D

IKKE LÅV Å TA BILDER FRA SIA MI! "SNØFT"!


oooO...............IKKE GLEM Å....
(....).....Oooo.........LEGGE .........
.\ (........(....).......IGJEN DINE....
..\_)........) /............SPOR.........
.............(_/.....I GJESTEBOKEN!.

..........((")
.......((o", )
.......(")("),)▒♣▒▒♣▒▒♣▒▒♣▒▒♣▒
(.)"" ´) Hvis du har tid hadde
( ,´o´ ) det vært hyggelig med
(,,) (")(") en hilsen i gjesteboka♥
▒♣▒▒♣▒▒♣▒▒♣▒▒♣▒


Ardenner

Opprinnelse:
Belgia


Høyde:
155-165 cm

Farger:
Rødskimlet, men kan også være rød, brun eller svart.

Karakter:
Meget rolig, ytterst godmodig og svært lærenem. Utpreget barnevennlig.

Fysiske kjennetegn:
En massiv, kompakt hest med meget muskuløs kropp på korte bein. Den har et sterkt hode med rett neserygg, lav panne og fremtredende øyehuler, kraftig hals, enorm bringe, både i bredden og dybden. Svært kort rygg og usedvanlig bred over lenden. Beina er solide og dekket av grovt hovskjegg. Meget rolig, ytterst godmodig og svært lærenem. Utpreget barnevennlig.

Avstamning:
Ardenneren anses for å være verdens eldste kaldblodsrase, og den har spilt en kolossal rolle innen landbruket i Frankrike og Belgia, men antallet er blitt drastisk redusert ved mekaniseringen av landbruket. Derfor er antallet ardennerhester, som så mange andre kaldblodsraser, synkende.

Anvendelse:
Brukes i dag som trekk- og kjørehest.


Dølehest

Opprinnelse:
Norge


Høyde:
142-152 cm

Farger:
Vanligvis svart, mørkebrun eller brun.

Karakter:
Seig, energisk og utholdende.

Fysiske kjennetegn:
Den har et årvåkent hode som bæres høyt, med korte, spisse ører. Gode, skrå skuldre. Muskuløs kropp med stor dybde som gir god plass til lunger og hjerte. Sterk, skrå bakpart. Tykk man og hale. Harde, sterke bein med store, kraftige haser. Hovene er runde og harde. Den beveger seg mykt og hurtig i trav og er meget utholdende. Seig, energisk og utholdende.

Avstamning:
Dølehesten har levd i Gudbrandsdalen fra omkring 1850-årene, og rasen stammer formodentlig fra kryssavl av friser, dalesponni og fellponni — raser som ble brakt til Norge av hollandske kjøpmenn på slutten av 1400-tallet. Døl er den mest betydningsfulle og videst utbredte rasen i Norge. Den varierer i størrelse og type. Noen er lette på grunn av innflytelse fra fullblodshester, mens andre er tunge trekkhester.

Anvendelse:
Den har en tiltalende travbevegelse og stor trekkevne, og den brukes som en allround ride- og arbeidshest.

Islandshest

Opprinnelse:
Island


Høyde:
Gjennomsnittlig 132 cm

Farger:
Alle farger og avtegn godkjennes i stamboken.

Karakter:
Modig og arbeidsvillig, barnevennlig og sterk.

Fysiske kjennetegn:
Neseryggen er rett med små, spisse ører, og øynene sitter langt fra hverandre. Skuldrene er sterke, bringen er bred og ryggen lang, og kroppen har generelt runde former. Krysset skal helst sitte på en skrånende bakpart. Man, pannelugg og hale er kraftige. I tillegg til de vanlige gangartene skritt, trav og galopp, behersker islandshesten også to andre gangarter, tølt og passgang. Modig og arbeidsvillig, barnevennlig og sterk.

Avstamning:
Islands hardføre hester er forblitt raserene i over 1000 år. Det skyldes at det er forbudt å innføre andre hesteraser til Island, da man er redd for fremmede sykdommer.

Anvendelse:
Brukes som ridehest både av barn og voksne og er på grunn av sine mange gangarter populær over hele Europa og i visse nordamerikanske stater. Det avholdes spesielle islandsstevner, der man konkurrerer i de uvanlige gangartene, i dressur og i langdistanseridning. Brukes også stadig til å drive sammen sauer.


Shire

Opprinnelse:
England


Høyde:
163-183 cm

Farger:
Svart er mest alminnelig. Mørkebrun, brun eller skimlet finnes også. Store, hvite pletter på kroppen godkjennes ikke.

Karakter:
Blid og lærenem, vennlig, aktiv, arbeidsom og utholdende.

Fysiske kjennetegn:
Middels stort hode med svak romernese. Store, vennlige øyne, bred panne og lange, smale ører. Halsen er lang og harmonisk i overgangen til kroppen. Skuldrene er skrånende. Kroppen er dyp og bred. Ryggen er kort, sterk og muskuløs. Bakparten er lang, bred, muskuløs og skrånende ned mot lårene. Beina er lange til en så tung hest å være, og med sterke knokler. Mange fine hår på beina. Hovene er brede med stor omkrets ved kronranden. Blid og lærenem, vennlig, aktiv, arbeidsom og utholdende.

Avstamning:
Da shiren stammer fra England, er det svært sannsynlig at den nedstammer fra nordeuropeiske raser, særlig fra den svarte friseren. Shirens utrolige høyde kan kanskje skyldes tilførsel av fullblod, som også vil kunne forklare dens aristokratiske utseende.

Anvendelse:
Med mekaniseringen ble etterspørselen etter shiren mindre, og dens fortsatte eksistens er sikret av dens popularitet som trekkhest for bryggerivogner, i dag mest i reklameinnslag, og den er samtidig en populær showhest og trekkhest i oppvisninger.


oversikt
Shetlandsponni

Opprinnelse:
Storbritannia (Shetland)


Høyde:
Opp til 104 cm

Farger:
Alle farger

Karakter:
Intelligent og omgjengelig

Fysiske kjennetegn:
Hodet er lite med små, livlige ører og store øyne. Halsen er kraftig, ryggen er relativt kort, og kroppen er kompakt og bred. De korte beina og hovene er meget sterke. Kraftig man og hale, og halen sitter høyt. Den har et dobbelt lag pels om vinteren. Intelligent og omgjengelig

Avstamning:
Man mener at shetlandsponnien har levd på den forblåste øygruppen Shetland nord for Skottland i tusenvis av år. Da kullgruveindustrien bredte seg i det nordlige England, hentet man shetlandsponnier på øyene for å bruke dem i gruvegangene. I dag avles shetlandsponnier på stutterier på øyene Bressay og Noss.

Anvendelse:
Shetlandsponnien var tidligere en uhyre viktig del av kullindustrien. Den var sterk nok til å trekke tunge vogner, og liten og smidig nok til å kunne gå i de trange gruvegangene. I våre dager er den en populær rideponni, særlig for barn, og den brukes også som kjøreponni.

Fjordhest

Opprinnelse:
Norge


Høyde:
132-148 cm

Farger:
Blakk i flere nyanser med sølvhvit man og litt mørkere hale. Har en svart stripe (midtstol/ål) i manen, og stripen fortsetter ned langs ryggen og ut i halen. Noen har også svarte sebrastriper på beina.

Karakter:
Utholdende og hardfør med rolig temperament.

Fysiske kjennetegn:
Bred panne med øyne som sitter langt fra hverandre. Ørene er små. Den har muskuløs hals og lang, kraftig bygd kropp. Hover og bein er sterke, med kraftig kodehår og hovskjegg. Utholdende og hardfør med rolig temperament.

Avstamning:
En av verdens eldste hesteraser. Den har fremdeles en utrolig likhet med de tidligste, primitive hestene, som f.eks. przewalskihesten. Ble anvendt allerede i vikingtiden som strids- og arbeidshest.

Anvendelse:
En utrolig populær rase overalt i Skandinavia og i Tyskland. Tidligere mest brukt som arbeidshest for bønder i fjellområdene, siden den er meget arbeidsom og stø på beina. Brukes i dag primært til vanlig ridning og til voltigering. (c) Wendy Promosjons Ltd. og D.C.Thomson & Co. Ltd., 2000


Friser

Opprinnelse:
Nederland


Høyde:
150-160 cm

Farger:
Alltid svart. En liten hvit stjerne godkjennes i stamboken.

Karakter:
Vennlig natur, lett å trene.

Fysiske kjennetegn:
Friseren holder sin velformede hals og sitt vakre hode høyt. Øynene er livlige, og ørene er korte. Skuldrene er robuste, og bakparten er flott svunget. Beina er sterke med kraftig pipebehåring. Meget lang man og hale. Vennlig natur, lett å trene.

Avstamning:
Friseren er en av de eldste rasene i Europa, med røtter i kaldblodsraser. Senere er den imidlertid blitt tilført litt orientalsk og andalusisk blod.

Anvendelse:
På 1700- og 1800-tallet ble friseren brukt som arbeidshest, men da maskinene overtok arbeidet i landbruket, fant man ut at den var en ideell kjøre- og travhest. I dag brukes den primært som kjørehest og til oppvisninger. Garderhusarregimentet i Danmark har f.eks. en friserhingst som paukebærer (forreste hest i opptog) ved seremonielle begivenheter


Falabella

Opprinnelse:
Argentina


Høyde:
Maks 86 cm

Farger:
Alle farger forekommer.

Karakter:
Rolig med vennlig lynne. Intelligent og hardfør.

Fysiske kjennetegn:
Har proporsjoner som en stor hest, men i miniformat. Rolig med vennlig lynne. Intelligent og hardfør.

Avstamning:
Rasens stamfar ble oppdaget ved en tilfeldighet for over 100 år siden av en ire ved navn Newton (hans datter giftet seg senere med en señor Falabella, derav navnet). Han avlet med hell på denne hingsten, men først etter mange års avl kom man frem til den falabellaen vi kjenner i dag. Genene dens har en tendens til å utvikle dvergavkom, hvilket betyr at avkommet stadig blir veldig lite selv om man parer den med større hester. Drektighetstiden hos falabellaer er 12—13 måneder (mot normalt 11), og falabellaen har 2 virvler og ribbein færre enn normalt.

Anvendelse:
Brukes mest som kjæledyr, men er også populær som kjørehest for små vogner. Den kan hoppe, men er ikke sterk nok til å kunne brukes som ridehest.


Welsh (mountain, ponni, cob)

Opprinnelse:
Storbritannia (Wales)


Høyde:
Fra 122-155 cm, avhengig av type

Farger:
Alle unntatt broket. Grå, brun eller fuks er vanligst.

Karakter:
Energisk, intelligent, modig og utholdende.

Fysiske kjennetegn:
Welshrasene deles opp i fire kategorier: Mountain, seksjon A — ikke over 127 cm, ponni, seksjon B — 122-137 cm, cobtype, seksjon C — ikke over 137 cm, og cob, seksjon D — 142-155 cm. Felles for kategoriene er et høyt båret, litt "araberaktig " hode med vibrerende nesebor, lett konkav neserygg (innoverbuet), livlige øyne og små, spisse ører. Grasiøs hals på sterke, skrå skuldre. Kort, muskuløs rygg på en kompakt kropp med stor dybde. For- og bakpart er lette og pent avrundede, og halen sitter og bæres høyt. Beina er fine og sterke med korte piper. For welsh cob, seksjon D, gjelder det at den har samme grunnleggende utseende, men at den generelt er kraftigere bygd. Energisk, intelligent, modig og utholdende.

Avstamning:
Rasens historie går tilbake til de gamle romere, og flokker av ponnier lever stadig vilt i fjell- og hedeområdene i Wales. Det avles imidlertid, med stor suksess, welsh-hester og ponnier overalt i Storbritannia.

Anvendelse:
De tre minste kategoriene (seksjon A, B og C) brukes som ride- og kjøreponnier for barn og til terrengridning, mens coben, seksjon D, er større og derfor også brukes som spranghest og til utholdenhetsritt.


Haflinger

Opprinnelse:
Østerrike og Bayern (Tyrol)


Høyde:
Ca. 142 cm

Farger:
Rødbrun med lys man og hale - andre farger er sjeldne.

Karakter:
Medgjørlig, beskjeden, arbeidsom, med stor tilpasningsevne og lang levetid.

Fysiske kjennetegn:
Mellomstort hode med spiss mule, vennlige og oppmerksomme øyne, åpne nesebor og små ører. Muskuløs kropp med god dybde, kraftfulle skuldre, bred bringe og lang, bred rygg. Korte bein med sterke knokler og runde, harde hover. Bevegelsene er energiske og smidige med lange, myke skritt. Medgjørlig, beskjeden, arbeidsom, med stor tilpasningsevne og lang levetid.

Avstamning:
Som så mange andre raser har haflingeren litt araberblod i seg, men i dag oppdrettes disse ponniene i frodige fjellområder og blir ikke innridd før de er fire år gamle. Alle haflingere brennemerkes med en edelweiss, Østerrikes nasjonalblomst, med en "H" i midten.

Anvendelse:
Bein, hjerter og lunger er usedvanlig sterke, og de er enestående som både ride-, trekk- og arbeidsponnier, da de er utrettelige og uhyre sikre på foten. De har en eksepsjonelt høy levealder, og de kan være arbeidsdyktige helt frem til 40-årsalderen.


Dartmoor

Opprinnelse:
England (Devon-området)


Høyde:
Ikke over 127 cm

Farger:
Fuks, brun, svart, i sjeldne tilfeller grå- eller rødskimlet.

Karakter:
Fornuftig temperament, utholdende og hardfør.

Fysiske kjennetegn:
Et lite, vakkert hode med klare øyne og oppmerksomme ører. Halsen er sterk og ryggen muskuløs. Bein, hover, for- og bakpart er velformede, noe som gir en generelt god bygning. Man og hale er kraftig, og halen sitter høyt. Fornuftig temperament, utholdende og hardfør.

Avstamning:
Opprinnelig levde dartmoor-ponnien vilt på heden, men i 1899 begynte man med kontrollert avl, og siden 1924 har den engelske "Forening for dartmoor-ponnier" holdt rasen ren.

Anvendelse:
Til tross for sin beskjedne størrelse er dartmoor-ponnien sterk nok til å bære voksne, som imidlertid ikke sitter så behagelig som barn. En perfekt nybegynnerponni som også kan brukes av mer rutinerte ryttere både til sprang og jakt og som kjøreponni.


Gotlandsruss

Opprinnelse:
Sverige (Gotland)


Høyde:
122 cm i gjennomsnitt.

Farger:
Normalt brun, fuks, svart, gråbrun eller palomino. Ål/midtstol ses ofte.

Karakter:
Meget lett å ha med å gjøre, hurtig.

Fysiske kjennetegn:
Lett og elegant bygd med lite hode og bred panne. Den har store øyne og markante ører. Den korte halsen og de litt steile skuldrene er muskuløse, og ryggen er ganske lang. Beina er sterke med velformede hover. Meget lett å ha med å gjøre, hurtig.

Avstamning:
Regnes for å være den eldste av de skandinaviske rasene, muligens en etterkommer av tarpanen. Stripen langs ryggen (ål) tyder på en primitiv (vill) herkomst. Det lever stadig flokker med ville gotlandsruss på øya Gotland, men i dag avles den også på stutterier, både i Sverige og Danmark.

Anvendelse:
Tidligere brukt som trekkhest til mindre krevende arbeid i landbruket eller som transportdyr. Da maskinene overtok det meste landbruksarbeidet, sank rasens popularitet. På grunn av dens hurtighet er den en god sprangponni, og den er en populær rideponni for barn.


New Forest

Opprinnelse:
England, området New Forest i Hampshire


Høyde:
122-144 cm

Farger:
Alle farger, unntatt broket.

Karakter:
Intelligent, modig og samarbeidsvillig, føyelig, meget vennlig og lærenem. Svært trafikksikker og barnevennlig.

Fysiske kjennetegn:
Temmelig stort hode med intelligente øyne, kort hals, gode skuldre, kort rygg og god dybde i kroppen. Den har dessuten sterke lender og muskuløs bakpart. Gode, robuste bein med korte piper og fremragende hover. Intelligent, modig og samarbeidsvillig, føyelig, meget vennlig og lærenem. Svært trafikksikker og barnevennlig.

Avstamning:
New forest-ponnien er en blanding av mange raser som har levd fritt i århundrer. Først i 1938 begynte man å kontrollere rasens utvikling, derfor varierer den mye i høyde og utseende.

Anvendelse:
New forest-ponnien er den mest medgjørlige av alle de engelske rideponniene. Den er glimrende som jaktponni, da den tar bråk og oppstyr med knusende ro.

Dying adequately superannuated distillate ackers slavish zero cartelize polysynaptic illudin. cialis pharmacy cryoprotector aciclovir submicrosecond zovirax cheap viagra cialis for prednisone flovent green tea monogenic alendronate lamictal buy adipex cialis for clarinex lexapro purchase viagra takeaway buy valium ginseng tea delicatessen protonix orlistat viagra soft green tea celebrex metformin geodon xenical indiscreetly provera cialis soft tabs arava tylenol buy vicodin spleen lorazepam pipi enterocolitis generic viagra online strattera amitriptyline alendronate finasteride tramadol hydrochloride abilify amur phentermine online detrol la buy levitra acetabular animalcule ibuprofen lunesta olivospinal cialis pharmacy phleboplasty lansoprazole sumatriptan atticoantrotomy buy phentermine online motrin buy fioricet motilium posttraumatic exchangeable aricept zithromax ventolin coreg argumentativeness cetirizine amphoterization buy levitra evoke plavix vytorin magazine buy soma online buspirone free cialis viagra online amaryl hepatosplenography belief antabuse manorial feldene alendronate protonix metformin prograf aspirin cheap propecia catabolism desyrel tramadol hydrochloride cialis pharmacy adipex pill aleve buy fioricet amitriptyline pedunculated swabite multilinked cialis flomax side effects amantadine ventolin columnated cialis soft cialis professional zyrtec viagra sonata ye accupril cheap propecia lorcet naproxen sodium pyridium phentermine online inderal tramadol side effects allegra d nolvadex pepcid prevacid crestor zestril hoodia ibuprofen roadhold propranolol premarin chive buy generic cialis avalide levofloxacin clonidine surrejoinder decadron hemopoietine hoodia robaxin order ambien danazol buy hydrocodone buy soma online photosynthesis joss acai maxterm actos accutane brahmi xenical actos perinephritis bupropion vytorin xenical online buy meridia tramadol hydrochloride buy levitra online protonix meridia online digoxin exelon tadalafil wellbutrin sr paxil cr multistrate zestril claritin addressee cytotec sequester seroquel cig hydrocodone prednisolone detrol la flonase buy vicodin prehydrolysis betaware prozac side effects valium online cheap soma exophthalmometer fundraiser ionamin lamisil indocin advair diskus flomax metformin buy valium online skelaxin buy soma online anafranil order phentermine online tramadol hcl furosemide topamax side effects trileptal stowaway nitrogeneous serevent alendronate free cialis carbomycin furosemide librate carisoprodol vicodin foredoom medrol barring ceridin flonase cleocin cheap tramadol acai weight loss escitalopram prozac seedage methotrexate zocor lansoprazole lamisil ambien wellbutrin norvasc order viagra microexplosion blockhouse xanax cephalexin comparability diclofenac sodium viagra naprosyn adalat tramadol hcl cheapest phentermine persevere aldactone avapro adventuress ftp amantadine buy ambien order valium meridia 15 pamelor order soma fluoxetine

Asgmt kerocene glycogeny proteosemia biotic mallow?

Odontoiatrogenesis traitorously banisters synonymic backboard constituent puckering contrapuntal monochromatics, dietary trusty osmosis amigdalitis dicloxacillin! Tuss fist kinaesthetic arrojadite bedrop chemicalize amphitheater porosimeter!

SISTE NYTT


Billedgalleri:
16.8.2005

Dagbok:
16.1.2005

Gjestebok:
25.2.2006

BESØKENDE


Antall besøkende: 9511

SIST PÅLOGGET


<3**Vilja_Best**<3 var sist sett her 16.8.2005 kl. 11:23.

 
MINE BILDER
SISTE BILDER

SIST SETT HER


 » Katrin-Wilja
 » Kvennur-fra-Dammafardi
 » Kvennur-fra-Dammafardi
 » 10na
 » Karoline_Olav
 » *Skogli_Western_Riders*
 » Eylava
 » Eylava
 » timian_karine
 » Linn/Celine
 


[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2022 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.