Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av annabv » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

 
ANNABV

Navn:
Anna Bygstad Vie

Kallenavn:
Anna

Sted:
Førde

Født:
07.11.91

E-post:

Hjemmeside:

MSN:
anna-b-vie@hotmail.com

Fylke:
Sogn og Fjordane

Alder:
16 - 18 år

Kjønn:
Kvinne

Sivil status:
Singel

Niva:
Aktiv

Favoritt hesterase:
Kaldblodstraver

Tema:
Dressur
Sprang
Turridning
Mer om meg:
HEI! Eg er ei jente på 18år, frå Førde. Elsker å jobbe med hestar, og har gått på Mo i nesten 2år :P Har alltid vert interressert i hest, men begynnte ikkje for fullt før i 2004. Siden det har det bere balla på seg...
Har jobba ein del som hestepassar/trenar og vil prøve å fortsette med det.
Eg er også den heldige eigar av varmblodsridehesten El Calix, kaldblodshoppa Korrell Jenta og kaldblodshoppa Vie´s Estrella. Vi gjer masse gøy og opplever så mykje rart.


SKJER/ HAR SKJEDD:
- Var på kurs på breim helga 23-24. feb.08 med Helgtuna og Korrell Jenta :)
- Kurs med Aud Jorun på tefre 15- 16 mars.08 med Korrell Jenta.
- Fredag 21.03.08. Korrell Jenta blei halt på v.bakfot. Dyrlegen sa at det ver pga en sømm som satt for langt oppe...
- Har kjøpt endå ein hest. Det er ein varmblodsridehest med navnet Calix
- Bergen Lørdag 31.05.08 Skal til Bergen Travpark på veretinær avd. med Korrell Jenta.
-Viser seg att Korrell Jenta har hovbeinsbrudd, det er ganske alvorleg. Ho har bokskvile i 3 måd. Er ikkje sikkert att ho nokon gong blir bedre... men håpar på det beste.
- Mandag 23.juni.08, er første dag med sommerjobb på Haugland Rehabiliteringssenter. Skal jobbe i stallen der... :)
- Rideleir på Svanøy veke 29 :)
- Satte Korrell Jenta i lag med dei ander hestane på beite, pga det ikkje lenger går an å gjerde ho inne. Ho hoppar eller bryt seg gjennom gjere med eller uten strøm! Men det er eit fint beite med godt underlag, så...
- Reiste til bergen igjen med Korrell Jenta onsdag.30.08. Fekk vite att bruddet var grodd, men pga forkalkning kan eg ikkje bruke ho aktivt meir.
- Korrell Jenta er komt heim frå avlsstasjonen på Blindheim. Ultralyden seier et ho har tatt føll :)
- Skifta stall når eg tok inn hestane, står hos Kristine Hafstad.
- Pontus reiste Fredag 14.nov.08
- Linus kom Ondag 19.nov.08 :)
- Søndag 14.12.08. Datt av Korrell Jenta og endte på sjukehus med hjernerystelse... Rei tur og hestane vart skremt.
- Linus reiste 2.april.09...
- Hetsane for på beitet i begynnelsen av juni.
- Føllet kom 13.juli.09. brunt hoppeføll
- Føllet er no registrert som Vie´s Estrella :)
-Var på kurs me calix i florø 24.okt.
- Bruksest konk. på Mo 14.nov. deltok me Calix.
- Kurs i soldalen 22.nov, me Korrell Jenta.
- Skifta stall til Vie Stall hos Halgeir og Linda Vie :)

-----------------------------------------------------------------------HESTANE MINE:

Korrell Jenta:
Kallenavn: Korrell
Rase: kaldblod
Alder: 9år
Kjønn: hoppe
Mor: Julie Bayison
Far: Røder
Bruk: avls/ridehest
Stall: Hafstad
Beite: Hornnesvika
Eiger: Anna Bygstad Vie

Korrell Jenta er hesten eg eiger, kjøpte ho i juni 2007. Ho er mellom 155- 160 cm høg og rød av farge. Korrell er ei heilt fantastisk snill hoppe som har eit stort hjerte. Ho elskar alt som kan kallast mat, og ho gjer gjerne nokre små triks for å få ei gulerot. Ho er glad i selskap og ellskar å bli dulla med ;) Korrell Jenta var ein kjempe fin ridehest, men er glad i å sjå seg rundt. Ho har ein kjempe god gallopp, ho er rask i tillegg! Korrell elsker å hoppe hinder! Ho svevar høgt over hindera, uten problem! Har hoppa 80cm med ho, men ho kunne ha klare mykje meir.
Begynnte på derssurtimar kvar mandag og onsdag. Det gjekk kjempe bra...
Dessverre fekk Korrell eit hovbeinsbrudd, bruddet grodde etter at vi skodde ho med ringsko og lot ho stå i ro. Men desverre fekk ho forkalkning pga ustabilitet etter bruddet, så kan kunn bruke ho veldig lett i riding. Utrulig glad for at eg får ri ho igjen <3
Venter også føll til sommeren, etter Eldfaksen. Det blir hennes første føll, er utrulig spent :)

Wohler/ El Calix:
Kallenavn: Calix
Rase: Estisk varmblod Tori
Alder: 20 år
Kjønn: vallak
Mor:
Far:
Bruk: tur/dressurhest
Stall: Hafstad
Beite: Hornnesvika
Eiger: Anna Bygstad Vie

El Calix er ei stor svart varmblods ridehest med kvite sokkar. Han har eit kvit bles og rundt 165 cm høg. Calix er verdens snillaste og rolegate hest, du kan gjer nesten kva du vil med han... Han har gått som dresurhest før, men dei siste åra som allround/tur/køyre/kose hest :)
Calix har ein god gallopp og eg kjempe fin å ri. Finn aldri på noko tull, men det er ikkje så vanskelig å få han gira. Han er ein hest som alle kan ri og har ikkje noko i mot fjasete barn. Han likar å bli dulla med, og seier alldri nei til ein godbit.
Han kom til meg 4.mai.2008 og kjem til å vere hos meg resten av sitt liv.
Rir på tur med han og 1 ridetime i veka, dette fungerer kjempe fint for den spreke gammlingen :) han fyller litt i beina, men med skritteturer og tidlig utslepp så merker eg ikkje noko til dette. Har lyst å prøve å køyre med han ein dag, har ikkje somla meg til å prøve det endå... :P


Vie´s Estrella:
Kallenavn: Estrella
Rase: kaldblod
Alder: 0år
Kjønn: hoppe
Mor: Korrell Jenta
Far: Eldfaksen
Bruk: Føll...
Stall: Hafstad
Beite: Hornnesvika
Eiger: Anna Bygstad Vie

Lille folen som Korrell Jenta fikk den 13.juli.09. Ho er brun med svart man og hale og ei kvit stjerne i panna. Eit livleg føll med futt i, som liker å vise seg litt fram. Ho er den skønnaste lille tasseladd!! Nyskerrig men samtidig veldig forsiktig... Har nett fått registrert ho i DNT med navnet Vie´s Estrella :) Kjempe fornøgd!!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ANDRE HESTAR:


Maija:
Alt begynte vel med fjordhoppa Maija som stod på beite hos tanta og onkelen min i Hornnesvika. Maija var ei gammal merr frå Vie området. Ho var utruleg snill og gjore allt vi ungane ville. Vi fekk bruke ho så masse vi ville, men alt vi hadde var eit hodelag og 3-4 børstar :) Maija var den mest salrygga hesten eg har kjent. Når det regna kunne ein nesten øse vatten av ryggen hennar... Savner denne hesten <3 Ho vart vel noko å 20 år...

Steine Koso:
Koso er ei hoppe som eg rei på for ei tid tilbake. Dinna utrulig greie og fantastiske hesten vil eg aldrig i livet gløyme. Koso er ei svart kaldblodshoppe med kvit bles og ein kvit sok på høgre bakfot. hadde eit spessielt forhold til dinna hoppa, vi var liksom bestevennar. Huskar første gangen eg ridde på ho, barbak i luftegården, med føllet Raggen på slep=) Har nokon av dei beste rideopplevelsane mine på snødekte stier med ho! Koso var utruig god å ri, sjølv om det ikkje var berre å berre å sale på ho i begynnelsen. Og ho likte IKKJE å få joddosan i ørene! Huskar endå dei gangane ho løfta seg opp på bakbeine inne i stallgangen, var så redd for att ho skulle gå rundt! Huskar også kordan ho alltid ga meg ein kjempe møkkejobb i boksen hennar... Koso var den første hesten som ikkje gjor meg skeptisk eller redd, og den første eg fikk eit skikkelig godt forrholt til!
Du er for alltid i mit hjerte Koso, hopar eg møter deg igjen! <3

Fortuna:
Fortuna er også ein hest på Svanøy. Ho er ein av dei einase hesten som får fram energien og konkuranse-instingtet mit. På bana er vi begge gira og Fortuna går som ein drøm. Ho er kanskje ikkje den finaste fordingen eg har sett, men ho er den eg likar best av alle. Kjempe god hest å ri, lærte meg å hoppe hinder med ho. Ho var den første hesten eg turte å hoppe med, sjølv om hidera var knøtt små! Sjølv om ho kan vere sur og grtten, så er ho ein godklump =)

Helgtuna:
Helgtuna er ei fjordhesthoppe etter Veslekar og Helglinn, som eg har ridd og stellt. Heggisen som eg kallar ho, er verdens snillaste hest, og ho er veldig glad i barn. Sjølv om ho kan vere rolig og grei, er ho og full av liv og energi når det passer deg. Ho har masse å gi, kan bli ein fin hobbyhest. Eg har planar om å prøve ho i lave sprang og dressur konkuransar. Ho likar å hoppe, ikkje tvil om de! Har hoppa 80cm med ho.
Så lenge eg har hold på med ho har hatt to føll, Silketuna og Sleipner (som vi kallar han), ho har født 4 føll til saman og no ventar ho eit til :) (navnet hennar er skreve feil på nokre av dei første bilda)

Silketuna:
Silke er ei livleg fjordinghoppe etter Helgtuna og Resen. Ho elskar oppmerksomheit og ungar! ho er full i futt og rampestrekar, men kosete til tusen. Elskar å hoppe over små hinder, når eg leia ho, ho hoppar gjerne 30-40cm. Null problem!!! Silketuna og eg var med på unghestskue, og ho oppførte seg som ein engel. Ho er også dottre til Helgtuna.
Silketuna er ein god hest og ho lærer fort. Ho er veldig glad i folk, men kan bli litt innpåsliten... Kjempe glad i smotta <3

Pontus:
Pontus er ein brun bra stor shettis med personlighet! Han har litt ponnifakter, men det er vel typisk shettiser... Han er ikkje redd for noko, og tåler det meste. Han er god å ri, både på tur og på bane. Denne lille karen kan hoppe! Pontus er glad i mat og liker å bade på varme dager :) Han er innkøyrt og er snill og grei for vogn, men ganske vinglete... Eg brukte å køyre med han, medan lillesøstra mi pleide å ri på han... Pontus lærer fort og han er min lille kompis, vi fant på masse rart. Min lille jogge buddie... ;P
Han er veldig glad i å leike. Pontus blir kompis med alle og er en utrulig medgjørlig ponni :)

Gryta Lyngs Linus:
Linus er den 6år gammle nordlandshesten som meg og lillesøstra mi hadde på for i ca ½ år. Han er vallak og en middels høg ponni med futt i. Er rød av farge og har heilt kort man. Han kan det grunnleggande av sprang og dressur. Han liker å hoppe, men kan bli litt gira. Er utrulig god å ri :) Lærer fort og er utulig grei! men han gir beskjed om det er nåke han ikkje forstår/vil... en liten ramp som ødelegger allt av dekken og grimer :P er ikkje alltid så kjekk å ha med å gjere... for han er sta og utrulig sjefete...! men prøvde å sette han på plass!!!

Nett:
Nett er ei nydelig svart islandshoppe! rolig og grei, men litt heit til tider ;) Utrulig lærevillig hest, lærer lynkjapt. kjempe kjekk å ri og jobbe med :) Dette er hesten som alltid gir meg nytt mot! Ho hjelper meg virkelig! Opplever også dei raraste situasjoner med ho... Ein kjempe fin hest å ri, alt takket vere eigeren hennar Beate. Dei to er som skapt for kvarandre! Ho er blitt ein kjempe god hest.

!

Takk for oppmerksomheten!!!!


SISTE NYTT


Billedgalleri:
26.2.2010

Dagbok:
31.5.2008

Gjestebok:
19.8.2009

BESØKENDE


Antall besøkende: 34684

SIST PÅLOGGET


annabv var sist sett her 26.3.2011 kl. 14:29.

 
MINE BILDER

SISTE BILDER

SIST SETT HER


 » Sunnivaha
 » Sunnivaha
 » solsvano
 » Camira96
 » tona85
 » tona85
 » tona85
 » solsvano
 » solsvano
 » ewinth
 


[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2018 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.