Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av Hundbergskroken » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

 
HUNDBERGSKROKEN

Navn:
Irene

Kallenavn:

Sted:
Vadsö, men bor i Adak, Sverige

Født:
1965

Fylke:
Finnmark

Alder:
Over 22 år

Kjønn:
Kvinne

Sivil status:
Gift

Niva:
Hobby

Favoritt hesterase:
Ingen

Tema:
Allround
Dressur
Hobby
Mer om meg:
HEI DER UTE!

Har for tiden en hest på fór - lille Caramell =) Hun ble importert fra Tyskland i vår og skulle begynne å arbeide på rideskolen. Det viste seg at hun ikke var innridd...... Vi fikk ta det veldig rolig med henne - NOE har hendt henne i oppveksten. Hun var vettskremt. Fra jul av så har jeg hatt ansvaret for å ri til henne og skal pröve å få litt orden på hennes redsler. Det går faktisk ganske bra =) Hun har begynt å få selvtillit og hun "vokser" for hver uke.
Om hun ikke kan gå inn i rideskolevirksomheten fra hösten så blir hun solgt.... Hun er en fölsom dame, men med masse potensial for å bli en fin allroundhest! Tror tom at hun kan bli en fin rideskolehest - hun er veldig glad i ungene, men hun er litt fölsom for rett/feil rytter....


Om mig selv:

Jeg begynte med hester imtrent da jeg var åtte tror jeg - det var Dolonen som ble tilholdstedet. Mamma var sånn passelig fortvilt for at jeg aldri kunne komme hjem til rett tid. Det ble månge turer til Levajok, rideleir og helger og ferier - akkurat som mange andre fra Finnmark.

Da jeg var 16 år fikk jeg vite at Shira var til salgs, en Finsk hoppe som var födt hos Dolonen og som jeg var litt forelska i fra för. Kjöpe henne... og angret aldri. Hun ble min beste venn i dessverre for få år. Hun döde i en ulykke, fremdeles drömmer jeg om det....

Trodde aldri jeg skulle sette meg på en hest igjen, men det gjorde jeg!!!! Og glad er jeg for det.
Kjöpte Perla i -88. Da bodde vi i Molde og jeg ble hesteeier igjen.Hun var en stor, svart Islandshoppe. Snill og god, men töff å ride. Dessverre döde hun også, etter et kolikkanfall. Skulle aldri ha en hest igjen....

Fikk en hest på for i stede, Fancy, en veldig söt jente - svensk halvblod. Hun lärte meg massevis. Oppdaget RIDNING. Begynte å fatte hva som hender med hesten når ryttern påvirker på ulike måter. Fancy red jeg mitt förste hoppstevne på, og jeg ramlet ikke av....

Så flyttet jeg til Sverige.... Ja, man kan jo lure på hva jeg tenkte på! Men her er veldig mange flotte hester og veldig mange flotte mennesker som kan läre meg om disse flotte hestene.

Köpte en ny hest - Fenina - som var en traver som aldri hadde kommet seg ut på travbanen. Hun var ikke så mye ridd heller. Men hun var veldig bra byggd og balansert så det var ikke noe problem og omskole henne til ridehest. Noen stor dressurhest ble hun ikke, men vi startet på lokale stevner både i sprang og dressur. Men tiden rekte ikke til - da jeg flyttet til Adak ble det for lite timer på dögnet. Fenina ble den som fikk lide for det så jeg solgte henne til Svansele. Der fikk hun det veldig fint, har värt og besökt henne noen ganger. Men nu er den lille damen i hestehimmelen.

Siden jeg solgte Fenina har jeg värt engagerat i Malå rideklubb. Rider der og bor der når jeg har tid. Der fant jeg Manolito, en stor,flott gutt. Han er en utrolig hest. Vi kan sette nybegynnere på hans store rygg, han går som handikaphest, voltigehest. Samtidig gör han alltid sitt beste på hårda dressurpass og stevner. Han har tilogmed gått med på å hoppe tross at han var livredd det i begynnelsen. Han gör alt for sin rytter, men er IKKE lettridd. Man får slite for å få han til å jobbe, han tar enkleste veien...

Kjenner hele tiden at jeg lärer meg noe nytt, det er det som er det artige med ridning og hester. det er derfor man aldri blir lei.

Har tre tenårsgutter som bor hjemme, en som har flytta hjemmefra og to store hunder + gubben, han må jeg ikke glemme. Så så veldig mye tid til hest her jag ikke, ikke for en egen. Så jeg er glad så lenge jeg kan få rå om Manne.

Jag skal pröve få inn litt bilder på mine elsklinger, men jeg er så fryktelig uteknisk så jeg får nok be om hjelp...

Blir veldig glad om noen skriver litt i GJESTEBOKA mi!!!!!


Om jeg skal begynne å sette inn bilder er det vel best jeg skriver noen ord om de hestene som kommer å finnes her på siden:


MALÅ RIDKLUBBS EGNE HESTER:

SIGGE er stallmaskott =) Födt - 90, så han er ingen ungdom. Liten Shetlandsponny, svart. Han har bodd på rideskolen i massevis av år og er liksom en inventarie. Alle har en eller annen gang begynt å ri på Sigge..... (ikke jeg)

WILMA: B-ponny, skimmel, hatt litt problem med hovene, men det blir bedre og bedre. Hun er 6 år, men oppförer seg som 25... Ikke seig, men godt oppdradd =))

WILHELM: Wilmas lille hingsteföll. Uten at vi visste det var hun drektig da hun kom og en fin gutt ble födt i april. Ingen vet noe om pappan - men han blir större enn sin mamma, DET er klart.

FREJA: 12 år, fux, B-ponny som ser ut som et lite fullblod. Hun oppförer seg sånn av og til også. Litt nervig, men snill som dagen er lang! Legger dessverre örene slikket bakover og ser ssur ut, men kommer man närt nok kommer tunga ut og hun slikker og koser med alt og alle.

TIPPY: er sjefen. En riktig surpuppa!! Maxa C-ponny. Födt -94. Het å ri, men populär blant de litt större elevene. Er litt ute på sprangstevner og viser opp våre ryttere, eller omvendt.

FIGHTER: En eldre gentleman - 87. Starta 120- klasser i sprang i sin ungdom. Blir fremdeles HET på hinder =)) 153 til manken. Gjör alltid sitt beste, men er på god vei å gå i pensjon. Fremdeles går han flest lektioner og hopper som en gud. Men vi merker at han holder på å bli gammel.

MANOLITO: Verdens beste. Vi har trenet sammen i 6 år. Han blir bedre og bedre for hvert år. Vi starter mest dressur, men også litt sprang. Det er ikke så mange som klarer å ri Manne, men som rideskolehest er han toppen.

IKAROS: Födt -99. Tinkerblandning. Gått Western, men anpasser seg veldig =) Han er snill med ungarna og godt likt. Men SMART.... Gråshäck - ser litt artig ut i fargen.

CARAMELL: Siste anskaffelse, import fra Tyskland. Söt hoppe, litt forsiktig og litt engstelig. Lav i rag. Men hun er snill med barna og hun anpasser seg sakte , men sikkert til et rideskoleliv. Fött -00, herlig fuksfarge.

PRIVATE HESTER SOM "JOBBER" PÅ RIDESKOLEN:

NOEL: En Haflinger med egen vilje..... Går med visse elever og med voksne som klarer av han. Han hopper kjempefint og eer en klippe i dressur, men han har en vilje av stål.

LULLEN: En D-ponni, Islandshest/tinker. Han er kjempflink og lett å ha å gjöre med. Går med visse elever og gjör et kjempejobb!! Eieren drar en hel del rundt på dressurstevner og har mange rosetter =)

PRIVATE HESTER:

HIDALGO: Lottas Knabstruper. Nyeste på stallen. Han er fremdeles litt mager, men han pigger på sig for hver dag. Han prater mye og har vist litt humör siden han kom. Håper alt går bra. Fire år.....

SPÖKET: Halvblod, skimmel, 5 år, ska vises på 4-årstestet i år pga at hun har hatt föll. Nu er föllet åring og klarer seg selv. Spöket har vokst til seg og er ute på sprangbanene på stevner med jevne mellomrom.

ALIDA: Importert fra Tyskland, halvblod, bra stam gått som föllhoppe i mange år. Nu satt i gang av ny eier, Julia, som har höye ambisioner med sin flotte hest.

SÁMÌ: Islandshoppe - rolig og avslappa, men livredd trafikk.

GULDLOCK: Shettlandsponni - samme eier som Sómì - ridehest til ungene - en oppgave hun klarer med glans =)

DOCKAN: En eldre dam, quarter - gått mye western. Er nu ridehest til vår pensionistgubbe. Tenk å begynne å ri - og skaffe hest når man är over 60..... - TÖFFT!!
#################################SISTE NYTT


Billedgalleri:
1.12.2010

Dagbok:
1.12.2010

Gjestebok:
15.10.2010

BESØKENDE


Antall besøkende: 37676

SIST PÅLOGGET


Hundbergskroken var sist sett her 24.11.2011 kl. 09:05.

 
MINE BILDER

SISTE BILDER

SIST SETT HER


 » Liten_Lista
 » liatinkerfarm
 » Brandal
 » MaximogMette
 » Malin_Rune_Visionize
 » Brandal
 » Irak
 » liatinkerfarm
 » liatinkerfarm
 » liatinkerfarm
 


[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.