Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av Anette » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL ANETTE
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 71

2.3.2009:
Det nærmer seg føll! Det er mindre enn to måneder til beregnet termin, og magen til Mount Everest er ganske så stor. På lørdag stod jeg med øret inntil og lyttet, og fikk meg samtidig et spark av den lille inni der. Ikke født enda, men allerede attitude. Liv er det, i alle fall.

Jeg gleder meg veldig til å bli mormor nok en gang, så får vi se hva som skjer til sommeren, om jeg selger en av dem og kjøper meg en eldre spranghest. Tiden vil vise.

5.8.2008:
Eve er bekreftet drektig på 80. døgn foreløpig.

9.6.2008:
EVE ER I DAG BEKREFTET DREKTIG MED CAMARO M!

5.6.2008:
Ultralyd på mandag. Jeg krysser alt som krysses kan!

16.5.2008:
Eve blir inseminert med Camaro M i morgen - lørdag 17.05.08. Kryss fingrene!

13.5.2008:
Da er Eve levert til inseminering på Listaskogens stuteri i Uddevalla. I utgangspunktet hadde vi bestemt oss for å bruke Jaguar Mail også i år, men i samråd med stasjonseier har vi satt opp to alternative hingster - Camaro M og Careful, dette fordi Jaguar Mail stort sett er borte på stevner under det meste av sesongen.

Careful (Contender - Veriats x) står på Flyinge, og mer info finnes her: http://flyinge.se
Camaro M (Calido I - Landgraf I) står på Stall Millegarne, og mer info finnes her: http://www.millegarne.com/camaro.php

Mer info kommer når Eve er inseminert.

8.5.2008:
Oppdatering! Ok, Eve har altså fått sitt første føll. Natt til lørdag 19. april bestemte den lille seg for å dukke opp. Eller, lille og lille, hun er faktisk ganske stor, den lille. Og tenk ... det ble en rød hoppe! Det kunne neppe blitt bedre. Caramelle ble navnet, og Jaguar Mail er pappa. Han er en SF-hingst med nesten bare fullblod i stammen. Han er 1,75 høy, edel og høystilt. Alt hva Eve ikke er, altså et naturlig valg av hingst. Jaguar Mail vant Sire of the world-klassen på Zangersheide i fjor, og skal matches for OL i år. Jeg har selv vært på Flyinge og hilst på den store herremannen, og han er virkelig flott. Han har et godt hode, og for meg er det noe av det viktigste ved valg av hingst.

I skrivende stund er det bestemt at Eve skal insemineres med Jaguar Mail igjen. Vi kjører henne ned til Uddevalla mandag 12. mai, og der blir hun til hun er bekreftet drektig på 16 dager. Etter det skal både mor og datter slippes på beite.

Jeg for min del har fått en aha-opplevelse, og innsett at livet uten hest ikke er så lett som jeg trodde. Nå skal jeg i første hånd jobbe fulltid på Hafslund i hele sommer, så får vi se hva som skjer til høsten.

27.8.2007:
Bare fem måneder siden siste innlegg ser jeg. Vel, gampen har flyttet til ny stall i Strömstad (noe hun gjorde i begynnelsen av juni, jeg er bare abnormt treg til å oppdatere), jeg har flyttet til Oslo. Jeg bor på Grünerløkka og studerer fulltid på Blindern. Trives utmerket! Oslo är min stad, tror jag?

Vel, Eve er da altså drektig med Jaguar Mail. Hesten er 14 år, har aldri hatt føll før og tar seg på første insemineringsforsøk. Hva er oddsen? Gampen overrasker stadig. Hun ble bekreftet drektig i slutten av mai, så da er det bare å forhåpentligvis se fram til en liten bebis i midten av april 2008.

Når det gjelder haltheten, som egentlig har vært et problem, har hun faktisk også klart å bli helt haltfri, og det er mulig vi skal prøve å ri litt på henne når føllet er født. I skrivende stund er jeg på vei til Strömstad for å si hei til henne, så vær på utkikk etter bilder senere i dag!

26.3.2007:
I dag har jeg vært hos Eve. Hun ser fortsatt godt ut - stortrives. Børstet av masse pels. Ting ser brått bedre ut når vinterpelsen forsvinner. Leter stadig etter hingst. Mamma skal hun bli.

13.7.2006:
Var i stallen på ettermiddagen. Skrittet Eve et par runder nede på jordet. Prøvde å trave - fortsatt halt, dog mye bedre enn tidligere. Pusset henne godt og vasket vannkaret hennes før jeg dro hjem.

7.7.2006:
Her kommer en liten oppdatering. Eve er halt. Hun har fått en strekk i hagen som kan ta tid. Så vi skritter på tur og koser oss. Hun er veldig harmonisk om dagen, trives som aldri før. Jeg hadde tenkt å slippe henne på beite, men det er altfor mye klegg. Hun står ute på gress hver dag, så hun klarer seg vel. Vet ingenting om hvor lang tid vi må skritte, men smeden har sagt at det kan ta lang tid hvis jeg er uheldig, og det er jeg sikkert. :]

5.6.2006:
I dag hoppet jeg med Eve. Varmet opp med å trave bommer og hoppet et lite kryss begge veier etter hvert. De første gangene gikk bra, så ble hun hetere og hetere og dermed også sterkere og sterkere. Jeg holdt og holdt og glemte å ri, dermed stoppet hun med meg. Jeg red på igjen og hun hoppet. Skiftet hånd og det samme skjedde - hun stoppet igjen. Jeg ble skikkelig forbannet på meg selv, og galopperte henne fram. Telte takten inni meg så jeg var sikker på at jeg red nok fram og da gikk alt mye bedre. På diagonalen stod en rekk på 1,20 med tønner under. Jeg bestemte meg for å se hvordan det gikk og galopperte på. Hadde en god galopp og jeg traff helt perfekt på steget. Kom på igjen og nok en gang gikk det bra. Hoppet en okser på 1,10 etterpå, galopperte godt fram og alt stemte. Jeg må bare gjøre noe med selvtilliten min og stole mer på henne, i tillegg til at jeg må ha en mye bedre grunngalopp. Travet av og skrittet på tur etterpå. Kjempeflink hest!

16.5.2006:
I dag ville Hanne ha meg med på sprangtrening, men tidspunktet passet dessverre ikke, så jeg red på tur i stedet. Red over asfaltveien og langt inn i skogen på andre siden. Travet og galopperte litt, Eve var sprek! Red ca en time.

15.5.2006:
Red på banen. Hanne hjalp meg litt. Eve var stri i begynnelsen, men plutselig løsnet det helt og alt gikk kjempebra. Jobbet med versader og sjenkelvikninger. Hun fungerte også fint i galoppen, og jeg klarte endelig å samle henne ordentlig.

12.5.2006:
Red Eve på banen, det funket ikke i det hele tatt. Gikk inn i ridehuset for å se om det hjalp, men hun var fortsatt like stri, bare knakk i nakken. Gikk opp i stallen og byttet til hodelaget med det tredelte muffebittet. Tok på longeringstau og gikk ned i ridehuset igjen. Longerte henne litt i trav begge veier for å se om jeg kunne se noe galt, men ingenting så rart ut. Satt meg opp og alt kjentes bedre. Gikk ut på utebanen og galopperte henne litt. Stod i lett sits og red henne fram. Samlet henne opp og travet etterpå, hun var mye bedre! Tydeligvis bare litt stri på det vanlige tredelte bittet. Og vi har jo dessuten gått en del på tur i det siste.

10.5.2006:
Red Eve på tur, nogenlunde samme runde som i går. Hun var ekstremt tittete på grunn av vinden og jeg rakk å bli ganske irritert på henne før vi kom tilbake til stallen. Travet og galopperte henne litt, hun løp slalåm pga. "spøkelsene". Dusjet henne når vi kom tilbake og lot henne gresse litt.

9.5.2006:
Red Eve på tur alene. Fulgte grusveien ut til asfaltveien, red over den og fulgte traktorveien et stykke inn i skogen. Kjempefint underlag, så jeg travet og galopperte et langt stykke. Eve var veldig fin. Dusjet henne etterpå og lot henne gresse mens jeg så på at Hanne hoppet Rombas.

7.5.2006:
I dag hoppet jeg med Eve igjen. Hun var knallfin på oppvarmingen, totalt forandret fra i går. Jobbet deretter med en linje med to rekker med 21 meter i mellom. Hun ble sterk når vi begynte å hoppe, og det endte med at jeg ble sittende og holde hele veien inn til hinderene. Etter hvert ble vi mer enige. Hoppet linjen noen ganger hver vei, og hoppet rekken på 1,10 som enkelthinder et par ganger før jeg travet av og skrittet en lang tur.

6.5.2006:
Bestemte meg for å ri på banen i dag. Sprek hest, ingenting fungerte. Hanne var akkurat ferdig med å ri Mississippi, så jeg spurte om hun ikke hadde tid til å sitte litt på Eve. Så da byttet vi hester. Hanne red Eve i ca 30 min, det gikk helt greit. Eve var kranglete og hadde store konsentrasjonsproblemer. Tror jeg må sette i gang med et litt hardere treningsopplegg for henne så hun ikke blir så sprek. Skrittet henne en runde på jordet etterpå.

3.5.2006:
Red på tur i 20 varmegrader. Eve var fin, men sprek som vanlig. Hun fikk trimmet ordentlig og ble ganske svett. Gresset lenge med henne etterpå.

1.5.2006:
Lånte en sprangsal av Hanne og hoppet for meg selv i dag. Eve var superfin! Hoppet noen linjer og et par enkelthinder. Hun var veldig lettridd og fin å ri til hinderne. Hoppet ikke høyere enn en meter. Skrittet tur sammen med Anna og Mirocu etterpå.

25.4.2006:
Kjørte helt til Strömstad bare for å finne ut at Eve hadde mistet en sko. Argh! Örjan ringte Dag for meg, men han fikk så klart ikke tak i han. Men Örjan skulle slå på en ny sko til meg hvis Dag ikke dukket opp innnen nærmeste framtid. Pusset Eve og spylte beina hennes. Puttet et vinterdekken i vaskemaskinen. Eve hadde løpt sammen med den nye ponnien ute i hagen og var forhåpentligvis ferdig trimmet for i dag.

20.4.2006:
I dag red jeg på sprangtrening med dressursal og glatte lærtøyler, og ja - det gikk som det måtte gå. Hesten løp og løp og løp. Hun var dog utrolig fin å ri på, men veldig sterk! Vi hoppet ikke mye, en bitteliten rekk og en annen rekk med to røde tønner under. Hun titter i hvert fall ikke. Skrittet tur på jordet etterpå. Veldig flink hest!

18.4.2006:
Dag skodde Eve i går, så i dag kom jeg i stallen til nyskodd hest. Tok henne inn fra hagen, spylte beina hennes og salte på. Red ned på jordet for å sjekke underlaget, det var litt bløtt, men jeg skrittet en lang runde som oppvarming. Red hjem og ut på banen etterpå, kjempefint underlag der nå. Travet og galopperte litt, hun var ikke samarbeidsvillig. Stri, ganske pigg. Red til jeg var brukbart fornøyd, så skrittet jeg av. Orket ikke krangle med henne. Hun er brunstig igjen. Slapp henne ut i hagen til de andre etterpå.

16.4.2006:
Eve var litt tykk i et bakbein, så vi tok det pent og red en liten tur i regnværet. Travet henne langs veien, hun kjentes helt normal ut. Red hjem og red henne ti minutter i ridehuset. Skrubbet beinet med grønnsåpe etterpå, og det var helt fint når jeg dro hjem.

| 1 | 2 | 3 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2020 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.