Hestemarked.no
Hundemarked.no
Kjøp og Salg
VIP-hjemmesider
MIX-debatt
 Hestemarked.no
  · Kjøp og salg
  · Siste 100
  · Søk
  · Ny rubrikkannonse
  · Hesteauksjoner
  · VIP-hjemmesider
  · MIX-debatt
  · TelefonGuide
  · HM informerer..
 Nyhetssiden
  · Artikler
  · Produkttester
  · Arkiv
 Bransjer
  · Avl
  · Hestefor
  · Forsikringer
  · Ferie & Reiser
  · Hovslager
  · Rideleir
  · Fjellridning
  · Trening & Kurs
  · Hesteutstyr
  · Foreninger
  · Transport
  · Utdanning
 Reklamere her?
  Les mer her!


VIP-Presentasjon av VerIng » Flere VIP!


VIP
GALLERI
DAGBOK
VENNER
KALENDER
GJESTEBOK
QUIZ
@ MSG
 

DAGBOKEN TIL VERING
Nyeste innlegg står først - Antall dagbokinnlegg: 75

7.6.2009:
I dag fikk vi endelig hestan på beite. Glitnir protesterte vilt og skulle absolutt ikke ut av paddocken. Brukte sikkert 1 1/2 time på å få dytta han 100 meter bortover. Dumme neket Frida ka no katta i om føllet blei igjen, ho skulle ha mat!
Herlig å se alle tre i lag på beite. Dilla glei rett inn i familien:).

3.6.2009:
I dag hentet vi lille Dilla:). Hun fikk markkur, og skal snart på beite sammen med Frida og Glitnir. Kjempeskjønn ponni!

29.5.2009:
Sendte inn sprangseddelen til NIHF. Lurer på hvor raske de er denne gangen:).

14.5.2009:
Lillehingsten fikk smake på urtebasert markkur i dag. Han slikket i seg bittelitt fra hånden min. Håper jeg får han til å fortsette noen dager.

12.5.2009:
Mor og barn har det bare supert:). Frida er litt gretten til oss mennesker, tror egentlig hun har mer enn nok bare med å være mor. Og den rampete ungen skal jo ha mat hele tiden!

12.5.2009:
Begynte på ny runde med urter:).

10.5.2009:
Sto opp klokka fem i morges, og det var bare velstand i stallen. Ga Frida høy og vann og gikk inn igjen. Klokka 8 kom begge to endelig ut, og det var nydelig vårvær. Mor og barn hvilte seg, spiste, drakk, tisse og bæsjet og det var herlig å være hest. De var ute i 9 timer før jeg tok dem inn. Da kom det en regnskur, så jeg tenkte det var greit at de fikk komme inn.


9.5.2009:
I dag gikk jeg ut halv åtte for å fore frokost. Jeg ga Frida frokost, og kjente at hun var svett i bringa. Tok en titt på juret og hun hadde vokspropper! Prøvde å stryke henne over bakparten og det var eeekkelt!
Gikk inn for å si til Steve at det blir følling i dag. Jeg gikk for å finne noen klær, og han gikk ut. Da kom han å ropte på meg, for Frida lå nede og presset allerede! Løp ut, og ene foten stakk ut. Den andre lå langt bak, så vi måtte hjelpe Frida med å trekke føllet ut når hun hadde rier. Det var tungt for henne siden ene foten var bak med halsen på føllet. Med en gang han hadde hodet ute begynte han å røre på det:). Navlestrengen røk på vei ut, og dette var en livlig krabat! Begynte å prøve å komme seg på bena med en gang. Etter en stund reiste Frida seg, og vi bar føllet inn i boksen. Frida kom etter, og var en veldig omsorgsfull mor. Etter 30 minutter var lillehingsten på bena, og der ble han faktisk i tre timer. Vi slet med å få han til å finne spenene, men han lette iherdig og med hjelp av melking og flaskedrikking fant han dem til slutt selv! På kvelden klarte han å drikke av begge spenene med endel fomling, men han ble slapp utpå kvelden og da ga vi klyx. Da kom endel tarmbek ut, og han ble superpigg!
Klokka tolv kunne jeg endelig legge meg, og sov som en stein i 5 timer før jeg måtte gå ut å se til dem.

8.5.2009:
328 dager siden Frida ble sendt på slipp!

29.4.2009:
320 daga sia Frida ble sluppet med hingsten:)

28.4.2009:
I dag va Frida skikkelig oppsvulma bak i stellet sitt:)

24.4.2009:
I dag e det 315 daga siden Frida ble sendt på slipp:). Ho har vondt for å gå no, tydelig at det e ubehagelig å gå rundt med den store magen. Løfte mye på halen og slit med å reise sæ opp. Juret veks stadig.
Ho har heldigvis begynt å bruke boksen mye no.

22.4.2009:
Frida har fått skikkelig hengemage, og har begynt å få ordentlig jur:D.

13.4.2009:
304 dager siden Frida ble sluppet med hingsten:)!

3.4.2009:
9 måneder siden jeg fikk beskjed om at det så ut til at Frida var bedekt. Hn ble sluppet med hinsgten 19 dager før, så hun kan være legre på vei:.

6.3.2009:
Jens va hær å verka høver:)

16.2.2009:
Nå har jeg regnet og Frida har termin 9 juni. Håper føllet holder seg inne til da:). Alt mellom 321og 365 kan forekomme, så det tidligste blir da 19 mai...

16.2.2009:
228 dager siden jeg fikk beskjed om at Frida så ut til å ha blitt bedekt:)!

22.1.2009:
I dag ble hestene vaksinert.

8.9.2008:
Jens var her å verket høver:).

29.7.2008:
I dag tok børre ultralyd av Frida, og hun er heldigvis drektig:D. Har hentet henne hjem og hun er glad, beiterund og god.

3.7.2008:
Fikk melding fra Inske i dag, og det ser ut til at Frida er bedekt:).

15.6.2008:
Frida ble sluppet sammen med Balder:)

8.5.2008:
Jens kom endelig å verket høver!

27.4.2008:
I dag var den verste dagen i mitt liv. På morgenen slapp jeg Frída ut. Sjekket juret som vanlig og hun var irritabel og stresset litt for å gå ut. Kjente over hesten, hun var ikke svett eller noe så jeg anok at hun bare var sulten. Det var uansett flere uker igjen til føllet skulle komme, og hun hadde begynt å sette jur for bare en uke siden.
En og en halv time senere ser jeg ut av vinduet. Da traver Frída med halen stående ut og Tarzan løper etter henne med nesen omtrent inni rompa på henne. Jeg løper ut og roper vallakene opp til porten, i det jeg får dem ut av gjerdet legger Frída seg ned. Jeg går ned til henne,og da er fødselen i full gang. Begge forbena og mulen er ute.Frída presser føllet ut, desverre midt i en våt dam. Føllet starter livet med å bli både våt og skitten. Vi får det over på et ullteppe og får bært føllet inn i stallen straks Frída er på bena. Det er ei hoppe! Føllet er desverre veldig svakt og blir fort nedkjølt.Hun er bare trøtt, vi tørker henne og får ordnet varmelampe. Melker mor og får i henne litt råmelk med jevnlige mellomrom.Hun suger omtrent ikke i det hele tatt selv of er mest interessert i å sove. Etterhvert kommer dyrlegen og vi får ordnet med halm og flere varmelamper. Føllet som skal hete Hlíf fra Urdal får drypp, og etterhvert blir hun endelig varmere. Det hele tar uendelig lang tid...Etterhvert virker hun litt sterkere, holder hodet litt oppe selv, og åpner øynene innimellom. Hun får til å røre seg litt, klarer å flytte på seg uten å egentlig gjøre det...
Vi prøver å få henne på bena et par ganger når hun virker ganske pigg, men hun greier ikke å stå på bena selv og er veldig slapp i hele kroppen.Etterhvert blir hun trøttere igjen, og midt i søvnen slutter hun å puste med nesen. Bare magen beveger seg i et par lange minutter før det blir stille...
Lille nydelige Hlíf ble bare ti timer gammel. Du var utrolig skjønn, skulle ønske vi fikk bli bedre kjent med deg. Nå er du begravd i fjæra, men vi håper på at du er et annet sted og løper rundt sammen med andre føll. Spretter rundt og danser slik som føllene skal gjøre den første sommeren de opplever.

Frída fikk ha føllet sitt sammen med seg om natten etetr at hun døde. Neste morgen slapp jeg henne ut til de andre, og hun var urolig og humret på føllet. Nå ser det ut til at det går bra med henne, og melka har trekt seg fint tilbake. Stakkars Frída viste en rørende morskjærlighet for barnet sitt. Jeg kommer til å gjøre det jeg kan for at hun skal få oppleve å få et nytt føll som det forhåpentligvis går bedre med senere.

| 1 | 2 | 3 | 4 |
« Forrige side | Neste side »

[Vilkår] [Mix/Forum-regler] [FAQ] [Annonsere] [Om oss]
2002-2019 © Hestemarked.no - Norges største hesteside!
Du kan enkelt Slette din bruker/vip eller Kontakte Kundeservice.
Start/Stopp nyheter+info pr epost og sms på din medlemsside.
Send "HEST SLETTBRUKER" til 1963 (0,-) for å melde seg ut av alle
tjenester (Medlemskap, VIPside, SMS mm.) på Hestemarked.no.
Send "STOPP" til 1963 (0,-) for å stoppe alle tjenester fra 1963.
Vi forbeholder oss for trykkfeil og feil i informasjon/spesifikasjoner.